15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Luovat piirtotekniikat maalaamiseen lasten kanssa – 28 alkuperäistä ideaa

Maalaus ja piirtäminen ovat kaikenikäisten lasten suosituimpia aktiviteetteja. Jotta Maalaus lasten kanssa Vielä hauskemmaksi ja pienempien luovuuden parantamiseksi voit kokeilla alkuperäisiä maalaus- ja piirtotekniikoita. Tästä artikkelista löydät monia kauniita ja luovia ideoita!

Maalaus lasten kanssa sormenjäljet-piirustus-tekniikka-linnut-haara

Maalaus lasten kanssa – mökin piirtotekniikka

Maalaus lasten kanssa luova-piirustus-tekniikka-mökki-syksyn lehdet

Frottage on vanha painotekniikka, joka on myös erittäin suosittu lasten keskuudessa. Tätä varten rakennepintainen esine asetetaan paperiarkin alle ja arkki maalataan pastelliväreillä, värikynillä tai tylpillä lyijykynällä. Tällä tavoin pintarakenne siirretään arkkiin ja piirretään kaunis kuva.

Luova maalaus lasten kanssa – pistekuvio

Maalaus lasten kanssa piirtotekniikka-puuvillapyyhkeet

Pyyhkiminen on suosittu tekniikka, joka on hyödyllinen myös erilaisten kuvien ja esineiden maalaamiseen. Lapset voivat maalata tiettyjä elementtejä tai jopa kokonaisia ​​kuvia yksinkertaisilla puuvillapyyhkeillä, joita kaikilla on kotona, sekä guassi- tai akryylimaaleilla.

Suunnittele kädenjälkikuvia – söpöjä ideoita päiväkodin lapsille

Parranajovoiteella maalaamisen tekniikat – ohjeet mielenkiintoiselle taiteelle

Opi piirtämään lapsille annettujen ohjeiden avulla – hauskoja hahmoja & Motiiveja

“Piste -maalaus” – Alkuperäiskansojen taide Australiassa

paint-kids-pisteitä-lisko-aihe

Tämä pisteiden maalauksen muoto luotiin vuonna 1972 Papunyassa, joka on pieni aboriginaaliasutus Australiassa. Nuori koulun opettaja Geoffrey Bardon pyysi aboriginaaleja esittämään tarinansa unelma -ajalta kankaalle. Alkuperäiskansojen taide tuli maailmanlaajuisesti tunnetuksi uutena taidetyylinä ja sitä kutsuttiin Papunya Tulaksi.

maali-lapset-pisteet-australia-kuvio-lisko-käärme-kenguru

Pisteiden maalaus sopii täydellisesti peruskoulun taidetunneille ja yleensä alakouluikäisille lapsille. Tällä yksinkertaisella tekniikalla on kiehtova vaikutus ja se voidaan toteuttaa myös modernilla tavalla. Sinun ei myöskään tarvitse olla lahjakkuus maalaamiseen. Australiaan liittyvät aiheet, kuten kengurut, liskoja ja käärmeitä, ovat erityisen sopivia. Tällä tavalla lapset voivat myös oppia lisää kaukaisesta maasta leikin avulla.

Tulostus kuplamuovilla

maali-lapset-kupla-folio-kuvio-pisteitä

Tuskin kukaan, joka ottaa kuplamuovin, voi vastustaa ilmakuplien rikkomista sormillaan. Mutta kuplamuovi on kaunis materiaali, joka sopii hyvin käsityöhön. Ilmatyynykalvon tulostus on erityisen suosittua, koska se luo suuren määrän satunnaisia ​​rakenteita.

Paint-kids-läpipainopakkaus folio-kala-seinämaalaus

Kuplapakkauksen avulla lapset voivat maalata kauniin vedenalaisen kuvan. Ensin tehdään sininen tausta. Sitten kahden kalan siluetit oranssilla akryylimaalilla. Pala kuplamuovia leikataan sitten kalan muotoon ja kokoon. Maalaa nyt kuplamuoville harjalla ja akryylimaalilla. Käännä sitten kuplakääre ympäri, aseta se kalan päälle ja paina sitä varovasti alas. Samaa menetelmää voidaan käyttää myös valkoisten kuplien tekemiseen veteen. Viimeistelläkseen kuvan, lasten tulee maalata yksityiskohdat kaloille ja merileville.

Piirustustekniikka lapsille sienellä

Maalaus lasten luova-ideat-piirustus-tekniikka-sienet-maali

Luovassa maalauksessa lasten kanssa voit käyttää erilaisia ​​työkaluja tavallisen siveltimen sijaan. Sienellä ja guasivärillä lapset voivat maalata kauniita maisemia, kukkakimppuja ja eläimiä. Voit myös leikata sienen pienemmiksi paloiksi tietyssä muodossa ja käyttää niitä leimana.

Maalaa maalitahroilla

Maalaus lasten luova-ideoita-väri-roiskia-paperi

Yksinkertaiset väripisteet voidaan muuttaa todellisiksi taideteoksiksi tällä piirtotekniikalla. Anna lapsellesi paperi, maali ja sivellin. Sen pitäisi nyt maalata paperille useita maaleja ja taittaa arkki, kun maali on vielä kostea. Avaa lopuksi arkki ja selvitä, miltä kuva näyttää.

Maalaus lasten kanssa – kädet ja jalanjäljet

maalaus-lasten kanssa-kädenjälki-jalanjälki maalaustekniikka

Erittäin suosittu piirustustekniikka, joka on todella hauskaa, on maalaus käsillä ja jalanjäljillä. On olemassa erityisiä sormimaaleja, joiden avulla lapset voivat piirtää luovia kuvia sormilla, jaloilla ja käsillä. Maalaus sormimaaleilla ei ole vain hauskaa, vaan sillä on myös positiivisia vaikutuksia lapsiin ja heidän mielikuvitukseensa.

Maalaa luovia kuvia sormimaaleilla

maalaus-lasten kanssa-eläimet-kädenjälki-jalanjälki

Piirustustekniikka on yksinkertainen – lapsen tulee vain kastaa jalka, käsi tai sormi sormimaaliin ja tehdä sitten vaikutelma paperille. Sitten voit loihdata suosikkieläimen tai kauniin maiseman yhdessä.

Maalaus lasten kanssa – piirtotekniikka sormenjäljillä

piirustus-lasten-sormilla-luova-piirustus-tekniikka-lumiukkoja

Erityiset sormimaalit sopivat sekä suurille että hyvin pienille lapsille, koska ne eivät sisällä haitallisia aineita. Jos käytät lasten kanssa maalaamiseen akryylimaalien sijasta erityisiä sormimaaleja, et voi huolehtia siitä, että lapsesi käsi päätyy vahingossa heidän suuhunsa.

Nyrkit lasten maalaamiseen

maali-lasten kanssa-syksy-kurpitsat-maali-nyrkit-glitter

Kun pienet maalaavat käsillään, ei vain sormia ja kämmentä voi käyttää. Nyrkkeilläsi voit luoda myös luovia kuvia. Nyrkin jälki on täydellinen esimerkiksi kurpitsien tai merihevosten maalaamiseen.

Maalaustekniikat lapsille syksyllä

maalaus-lasten kanssa-syksy-maalaus-tekniikat-syksy-lehdet-väri

Näyttökerrat ovat aina hyvä idea piirtäessäsi lasten kanssa. Jos pidät mieluummin kädet puhtaina, voit harkita piirtotapoja eri esineillä. Syksyn lehtien ja vastaavien värien avulla lapset voivat maalata värikkäitä syksyisiä kuvia.

Hedelmät ja vihannekset maalaamiseen

maalaus-lasten kanssa-piirustustekniikat-luova-hedelmä-leima

Toinen luova piirustustekniikka lasten kanssa maalaamiseen olisi olemassa olevien hedelmien ja vihannesten käyttö. Jos lapsesi haluaa esimerkiksi maalata omenan tai päärynän, voit leikata vastaavan hedelmän puoliksi, kastaa sen väreiksi ja tehdä tarkan vaikutelman.

Tee omat leimasi hedelmistä ja vihanneksista

maalaa-lasten kanssa-tee-itse-hedelmä-vihannes-postimerkkejä

Voit tehdä leimoja lapsille itse erilaisista hedelmistä ja vihanneksista. Käytä sitten leimoja maalatessasi lasten kanssa ja luo luovia kuvia. Jos leimasta vaaditaan tiettyä muotoa, on parasta käyttää karkeaa perunaa.

Tee työntömaali lasten maalaamiseen

maalaa lasten kanssa-tee-se-itse-resepti

Tällä piirtotekniikalla voidaan piirtää kauniita kuvia rakenteellisella pinnalla lasten kanssa. Tätä tarkoitusta varten työntöväri valmistetaan ruokalusikallisesta jauhoista, ruokalusikasta suolaa, vettä ja erilaisista elintarvikeväreistä. Kun kuva on valmis, sitä voidaan käyttää mikroaaltouunissa 10–30 sekuntia, jotta väri asettuu.

Maalausta ja käsitöitä lasten kanssa

maalaa-lasten kanssa-leikkaa-liimaa-tinker motiiveilla

Seuraava piirustustekniikka on maalauksen ja käsityön yhdistelmä. Tätä varten paperiarkit maalataan ensin millä tahansa värillä ja leikataan niistä kaavaimet. Kiinnitä sitten kaavaimet erilliselle arkille ja suunnittele lasten kanssa luova kuva.

Marmoripaperin tekeminen lasten kanssa – Ebru -maalaustekniikka

maalaus-lasten kanssa-ebru-maalaus-piirustustekniikka-marmori-paperi

Tätä maalaustekniikkaa kutsutaan Ebruksi, ja siihen kuuluu kuvien maalaaminen veteen tai tässä tapauksessa maitoon ja siirtäminen sitten paperiarkille. Tätä varten tarvitaan myös öljymaaleja ja liuottimia sekä paperiarkille riittävän suuri säiliö.

Maalaa saippuakuplilla

Saippuakuplat ovat kiehtovia. On aina hauskaa, kun kuplat kelluvat ilmassa ja lopulta puhkeavat. Voit myös maalata saippuakuplia ja loihtia suurimmat taideteokset! Kun maalataan saippuakuplilla, lapset kokevat myös sen, mitä he voivat saavuttaa erilaisilla hengitysvoiman käyttötavoillaan. Hellävarainen puhallus johtaa erilaiseen lopputulokseen.

maalaa lasten saippuakuplan idea

Tarvitset: Saippuakuplisekoitus (valmistettu astianpesuaineesta, vedestä, sokerista ja glyseriinistä), elintarvikeväri tai akvarelli, leivinpaperi, lasi, olki ja valkoinen paperi.

* Jos olet huolissasi siitä, että pienet lapset joutuvat kosketuksiin pesuaineen kanssa, voit käyttää vaihtoehtoisesti maitoa. Maitokuplat ovat raskaampia kuin saippuakuplat, mutta sopivat yhtä hyvin abstrakteihin aiheisiin.

Sekoita kuplaseos muutamaan tippaan elintarvikeväriä lasiin. Aseta lasi leivinpaperin keskelle. Puhalla varovasti oljen kanssa. Paljon saippuakuplia nousee lasista ja leviää vuoalle. Aseta sitten lasi sivuun. Ota valkoinen arkki ja aseta se varovasti saippuakuplien päälle. Anna sitten taideteoksen vain kuivua.

Piirrä ja maalaa lasten kanssa – raaputa kuvia

piirustus-lasten kanssa-naarmu-merkit-piirustus-lapset-piirustus-tekniikka

Raaputusmerkit ovat luovaa toimintaa nuorille ja vanhoille. Jos haluat tehdä naarmuuntumiskuvion itse, maalaa pahvi pala värillisillä öljypastelleilla. Peitä sitten luonnos mustan guassi -maalin ja saippuan seoksella. Kun maali on kuiva, kaikki kuvat ja aiheet voidaan naarmuttaa pahville hammastikulla tai puisella vartaalla.

Piirustustekniikka pahvilla

maalaus-lasten kanssa-pahvi-pahvi-raidat-piirustus-tekniikka

Jos etsit toista vaihtoehtoa perinteiselle harjalle, voit käyttää pieniä pahvinauhoja. Tämän ansiosta lasten on helppo piirtää pystysuoria ja vaakasuoria viivoja taloihin ja muihin rakennuksiin.

Käytä maalaamiseen astiaharjaa siveltimen sijaan

maalaaminen-lasten kanssa-luovat-ideat-pesu-harjat-siveltimien sijaan

Kun maalaat lasten kanssa, kaikki keittiövälineet ja työkalut ovat mahdollinen vaihtoehto harjalle. Seuraava pätee: mitä epätavallisempi, sen parempi. Esimerkiksi astiaharjalla voit maalata kauniita maisemia syksyn lehdillä tai vihreillä lehdillä.

Hieno piirtotekniikka – säröillä oleva paperi

maalaus-lasten kanssa-luova-piirustus-tekniikka-säröillä-vaikutus

Tällä piirtotekniikalla saavutetaan mielenkiintoinen halkeileva vaikutus. Maalaa ensin kokonaiskuva öljypastellilla ja rypistä se. Tasoita sitten arkki uudelleen ja maalaa se tummalla maalilla. Lopuksi huuhtele piirustus vedellä ja anna sen kuivua.

Maalaus lasten kanssa – kalvo marmoritehosteeseen

maalaus-lasten kanssa-piirustustekniikka-kalvo-marmorivaikutus

Luovia tehosteita voidaan luoda myös maalattuihin valokuviin, joissa on kalvo. Kun värit ovat vielä märät, kuva peitetään muovikalvolla. Nyt sinun pitäisi puristaa kalvoa hieman, jotta saat upean marmoriefektin.

maali-lasten-keittiön rullakalvo

Kalvo voidaan myös kääriä tyhjän keittiörullan ympärille, harjata akryylimaalilla ja sitten rullata paperin päälle. Langalla, kuplamuovilla ja muilla materiaaleilla luodaan hyvin erilainen ulkonäkö! Anna lasten kokeilla!

maali-lasten-lanka-paperirulla

Leimapainatus wc -rullalla pienille

maali-lapset-wc-paperi-keittiö-paperi-rulla-ympyrä-kuvio-sydän

Voit tulostaa ympyröitä ottamalla tyhjän wc -rullan alareunan. Laita väriä paperilevylle ja upota wc -rulla siihen. Tulosta nyt paperille leimoilla haluamallasi tavalla. Jos wc -rulla on taivutettu toiselta puolelta, syntyy sydänleima.

Akvarelli ja suola kauniisiin vaikutuksiin

maalaus-lasten kanssa-vesiväri-piirustus-tekniikka-suola-vaikutus

Jos ripottelet suolaa vielä märälle maalaukselle vesivärillä, suola imeytyy väreihin ja saa rakeisen vaikutelman. Kuvitellut piirtotekniikat lasten kanssa maalaamiseen ovat hauskoja, stimuloivat heidän mielikuvitustaan ​​ja kannustavat luovuuteen.

paint-kids-watercolour-salt-effects-zebra-kuva

Previous Post
Horoskooppi 2015 – vuosittainen horoskooppi kaikille horoskoopille
Next Post
Upea DIY -pöytäkoriste viiniköynnöksestä