15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Pullonmaalausideoita: DIY -viini- ja juomapullo -ohjeet

Kotitekoiset koristeet ovat paljon enemmän kuin vain harrastus ja harrastus, koska ne antavat kodille erehtymättömän luonteen. Näytämme sinulle lukuisia ideoita pullojen maalaamiseen ja selitämme, kuinka voit piristää juomapullojasi ja miten voit kaunistaa ja valaista vanhoja viinipulloja. Anna luovuutesi vallata mielesi ja kehosi!

Pullomaalausideoita: mitä värejä kannattaa valita?

Juomapulloja kukkakuvioiden maalausideoilla

Monille käsityön harrastajille herää kysymys, mikä väri on paras pullojen maalaamiseen. Se riippuu siitä, jatketaanko pullon käyttöä ja juotko siitä, vai pestäänkö se astianpesukoneessa. Koristepullojen värien pitäisi myös pysyä mukana, varsinkin jos ne esitetään koristeena puutarhassa. On myös tärkeää, mistä pullo on tehty.

 • Metallipulloihin sopivat akryylimaalit (jos pulloa ei käytetä, mutta vain koristeluun) ja vesipohjaiset akryylimaalit (jos haluat kaunistaa juomapullon). Vesivärit eivät sovellu maalaamiseen metallille.
 • Posliinimaalit sopivat parhaiten viinipullojen ja muiden koristelasipullojen maalaamiseen.
 • Muotoilussa on parasta käyttää posliinikynää. Joten voit piirtää aiheet pulloon ja pyyhkiä ne pois tarvittaessa.
 • Graffiti-aiheisiin ja skandinaavisiin piirustuksiin voit käyttää vesipohjaisia ​​posliinimerkkejä. Lasi- tai metallipulloihin piirretyt aiheet voidaan sitten merkitä.

Ideoita pullojen maalaamiseen: Millä maalata lasia ja metallia?

Metallista tai lasista valmistetut juomapullot on maalattu kukkakuvioin

Vesipohjaiset akryylimaalit sopivat parhaiten metallisille juomapulloille, joita käytämme urheilun aikana tai joita lapset ottavat mukaan kouluun tai päiväkotiin. Toisin kuin tavalliset akryylimaalit, ne eivät sisällä liuottimia. Ne voidaan yhdistää keskenään, eli voit helposti sekoittaa useita akryylivärejä. Tavallisia akryylimaaleja ja vesipohjaisia ​​akryylimaaleja ei voi sekoittaa keskenään.

Pullojen maalausideoita: Vesipohjaisten akryylimaalien tiivistys

Juomapullojen maalaus Ohjeita kukkapuutarhoille lasille

Vesipohjaisia ​​akryylimaaleja pidetään myrkyttöminä tai vähemmän myrkyllisinä verrattuna tavallisiin akryylimaaleihin, mutta niiden opasiteetti on alhainen. Tämän vuoksi sinun on ehkä levitettävä kaksi kerrosta maalia, kun maalaat tummaa pulloa. On myös tärkeää kiinnittää värit levityksen jälkeen. Noudata pakkauksen ohjeita. Vaihtoehtoisesti voit käyttää astianpesukoneessa pestävää Mod Podge -laastia, joka on läpinäkyvä liima decoupage-puhdistukseen. Levitä ohut kerros Mod Podgea kuivatulle kohteelle värien asettamiseksi.

Maalauspullot: Käytä ikkunan väriä

Kuinka maalata pulloja Ohjeet ja ideat

Erikoisikkunamaalia kutsutaan ikkunaväriksi. Akryylimaalien tapaan sitä myydään nestemäisessä muodossa ja levitetään siveltimellä. Toisin kuin muut maalit, Ikkunan väriä ei levitetä suoraan pulloon, vaan läpinäkyvään kalvoon. Maalaat kuvion kalvolle, kuorit sen pois ja kiinnität sen sitten pulloon. Voit poistaa kuvioita milloin tahansa, eivätkä ne jätä tahmeita jälkiä.

Juomapullojen maalaus: ohjeet

Ideoita pullojen maalaamiseen Piirrä kukkakuvioita pisteillä

Jos et ole koskaan maalannut pulloja tai kuppeja, voit aloittaa kukkakuvioilla. Ne ovat värikkäitä ja näyttävät onnellisilta. Ensimmäinen idea, jonka näytämme sinulle, sopii hyvin aloittelijoille. Tarvitset seuraavat materiaalit:

 • vanupuikko
 • Vesipohjaiset akryylimaalit (violetti ja vihreä)
 • Vaaleansininen akryylimaali
 • litteä harja
 • harja (koko 0, soikea kärki)
 • Puinen vartaat
 • Kertakäyttöinen levy

Kuinka maalata laventelin kukkia metallipulloon:

Levitä ensin taivaansininen maali. Käytä tätä litteällä harjalla. Anna pohjamaalin kuivua yön yli ja laita sitten vihreä akryylimaali kertakäyttöiselle levylle seuraavana päivänä. Aseta puinen vartaat pitkittäin levylle ja käännä se ympäri niin, että se on puoliksi peitetty vihreällä maalilla. Käytä sitä “leimana” ja leimaa ruohon terät pulloon. Voit sekoittaa useita vihreän sävyjä luodaksesi jännittäviä tehosteita.

Laita sitten purppuraa akryylimaalia kertakäyttölautaselle. Kasta vanupuikko maaliin ja leimaa laventelin kukat pulloon. Anna maalin kuivua yön yli. Ennen Mod Podge -liiman levittämistä on parasta tarkistaa seuraavana aamuna, että maali on täysin kuiva. Muutoin aiheet voivat tahrata. Levitä sitten ohut kerros Mod Podgea tasaisella harjalla ja anna liiman kuivua 2 tuntia. Toista prosessi (levitä ohut kerros Mod Podgea, anna sen kuivua 2 tuntia) vielä kaksi kertaa. Voit käyttää pullon kahden päivän kuluttua, mutta älä pese sitä astianpesukoneessa ensimmäisen kuukauden ajan. Pullo on konepestävä 28 päivän kuluttua.

Pullojen maalausideoita: Yksinkertaisia ​​auringonkukkakuvioita

Juomapullot maalaavat auringonkukkakuvion Ohjeet

Auringonkukat ovat myös yksi yksinkertaisista aiheista. Nämä ovat tarvittavat materiaalit:

 • litteä harja
 • vaaleansininen väri
 • vaalean keltainen, auringon keltainen ja tumman keltainen
 • tummanruskea väri
 • posliini -lyijykynä ääriviivoille
 • koon O harja ja koon 10 harja, jossa on soikeat kärjet
 • kertakäyttöinen kuppi

Seuraavaa käsityöideaa varten levitä pulloon ensin taustaväri ja anna sen kuivua. Piirrä sitten auringonkukan ääriviivat pulloon (voit tehdä mallin paperille nopeuttaaksesi sitä). Maalaa sitten auringonkukat. Tätä varten levitä ensin tummankeltainen sävy ja sitten vaaleankeltainen sävy vain terälehtien keskelle. Tämä tekee auringonkukasta näyttävän tilavammalta.

Siirrä ideoita pullojen maalaamiseen

Voit tietysti myös maalata useita kukkia pulloon. Täytä tällöin ensin suurimman kukan ääriviivat. Suurin kukka tulisi maalata rohkealla värillä, jotta se todella korostaisi aksenttia. Voit yksinkertaisesti levittää muita kukkia ympärilleen.

Maalauspullot: Motiiveja skandinaaviseen tyyliin

Maalauspulloja skandinaavisilla aiheilla Ideoita ja ohjeita

On paljon helpompaa, jos ostat värillisiä juomapulloja ja käytät itseliimautuvia, laserleikattuja malleja siirtämään eri aiheita pulloihin. Puhdista pullo huolellisesti, poista rasva ja lika varovasti ja anna sen kuivua. Suihkuta sitten kaavain erityisellä tiivistyssuihkulla. Tämän suihkun ansiosta kaavain tarttuu pulloon. Pullon liikkumisen estämiseksi voit kiinnittää sen pöydälle hiukan muovaus savea. Harjaa sitten valkoinen vesipohjainen akryylimaali kaavaimen päälle.

Ideoita pullojen maalaamiseen skandinaaviseen tyyliin

Poista malli ennen maalin kuivumista ja pese se huolellisesti mahdollisten maalijäämien poistamiseksi.

Juomapullojen maalaus: geometriset kuviot

Juomapullojen maalaus geometrisilla kuvioilla

Eikö sinulla ole itseliimautuvaa kaavainta kotona? Luo sitten paperiteipillä silmiinpistäviä geometrisia kuvioita. Kierrä kansi auki ja levitä sitten taustaväri (on parasta käyttää valkoista tai neutraalia ja vaaleaa sävyä, kuten norsunluuta). Anna taustamaalin kuivua yön yli ja piirrä pisteitä, jotka edustavat neliön kuvion kulmia. Yhdistä sitten nämä pisteet teipillä, sinun pitäisi pystyä näkemään kuvio nopeasti. Väritä neliöt vesipohjaisilla akryylimaaleilla ja irrota sitten paperinauha. Työskentele nopeasti ennen maalin kuivumista.

Ideoita pullojen maalaamiseen geometrisilla kuvioilla

Korjaa värit kolmella Mod Podge -kerroksella vasta, kun ne ovat täysin kuivuneet.

Vanhojen pullojen maalaus

DIY -pullojen maalaus syksyn lehdillä mandalapisteillä

Jos haluat maalata vanhoja pulloja, voit käyttää myös tavallisia akryylimaaleja. Niillä on yksi ratkaiseva etu, nimittäin se, että ne ovat vedenpitäviä eikä niitä tarvitse sulkea. Siksi ne sopivat täydellisesti pullojen maalaamiseen, joita käytetään sitten puutarhan tai parvekkeen koristeluun. Vinkkimme: valitse epätavallisen muotoinen viinipullo. Täytä ämpäri haalealla vedellä ja aseta pullo sisään. Jätä pullo veteen yön yli, se irrottaa tarrassa olevan liiman. Seuraavana aamuna voit irrottaa etiketin varovasti ja poistaa liimajäämät lämpimällä saippuavedellä. Puhdista pullo huolellisesti ja anna sen kuivua kokonaan.

Maalaa pullot, joissa on pisteitä syksyn lehdillä

Levitä sitten taustaväri ja anna sen kuivua. Sillä välin voit tulostaa ja leikata mallin syksyn lehdelle. Siirrä sitten kaavain varovasti pulloon piirtämällä syksyn lehtien ääriviivat lyijykynällä. Täytä sitten ääriviivat valkoisella maalilla. Voit lisätä oranssia aksentteja koon 0 siveltimellä. Sinun ei tarvitse sinetöidä maalia, mutta varmuuden vuoksi sinun ei pitäisi laittaa pulloa astianpesukoneeseen.

Maalia ja kevyitä pulloja

Valaistut pullot maalaavat keiju valoja ja suihketta

Erikoisvärisuihkulla voit saavuttaa himmeän lasivaikutelman. Tällaisia ​​suihkeita on saatavana useimmista rautakaupoista. Laita pullo kuivaan paikkaan ulkona ja suihkuta se suihkeella. Anna niiden sitten kuivua kokonaan ja:

Maalaa valaistut pullot

Valaistut pullot maalaavat ideoita tähtien hiutaleilla

1. Kiinnitä ne lumihiutaleilla tai

2. käytä itseliimautuvaa kaavainta, jossa on lumihiutale.

Kääri sitten paristokäyttöiset valot pulloon. Halutessasi voit sitoa koristeellisen nauhan pullon kaulaan. Voit myös koristaa pullon kelloilla, tähdillä tai joulupalloilla.

Maalauspullot: talvimotiivit

Maalaa valaistut pullot talvikuvioilla

Erityisesti jouluna tällaiset kauniit lyhdyt näyttävät erityisen hyviltä puutarhapöydällä tai ikkunalaudalla. Monimutkaisiin talvimotiiveihin vaaditaan kuitenkin taitoa. Vinkki: suunnittele kuva yksityiskohtaisesti ja maalaa se ensin paperille.

Maalaa koristeelliset pullot

Koristepullojen maalausohjeet mustavalkoisena

Voit myös maalata koristepulloja. Jos olet koskaan marmoroinut pääsiäismunia, onnistut varmasti seuraavassa käsityöideassa. Levitä ensin musta maali ja anna sen kuivua, sitten teippaa paperiteippi puoleen pullosta ja marmori toinen puoli. Pronssivärinen raita rikkoo tiukan yksivärisen ilmeen.

Maalaa juomapullot mustavalkoisiksi Ohjeita ja ideoita

Pullojen maalaus boho -tyyliin 

Maalauspullot, sydänkuvion leimaaminen lasille

Sydämen muotoisen leiman ja valkoisen akryylimaalin avulla voit tehdä viileitä boho-tyylisiä viinipulloja. Irrota etiketti, leikkaa viinipulloon sydänkuvioita ja koristele se pitsikoristeellisilla nauhoilla. saattaa loppuun!

Pullojen maalaus boho -tyylillä

Halutessasi voit myös valaista kauniisti maalatun viinipullon. Voit tehdä tämän yksinkertaisesti laittamalla merkkijonon pulloon.

Pullot maalaavat boho -sydämiä ja kuvioita

Maalauspullot: Piirrä mandala -aiheita vanupuikoilla

Maalaus mandalapulloilla pisteillä

Mandalamalleilla on suuri suosio. Puuvillapyyhkeellä, akryylimaaleilla ja suurella kärsivällisyydellä voit luoda erilaisia ​​mandala -aiheita viinipulloihin.

Juomapullojen maalaus mandalakuvioilla ja -kuvioilla

Voit myös maalata lasipulloja lasten kanssa tavallisilla maaleilla

Maalauspullot ja ohjeet lapsille

Maalaa eri aiheita lasille

Maalauspullot Ikkunan väriideat ja ohjeet

Juomapullojen maalaus: motiiveja kuun kanssa

Ideoita vesipullojen maalaamiseen kuu

Talvimotiivit juomapullolle

Ideoita vesipullojen maalaamiseen lumi ja talvi

Vedenalaiset motiivit

Juomapullot maalaavat koi -kala -aiheen metallille

Luonnon motiivit

Ideoita pullojen maalaamiseen luonnon aiheilla puita ja aaltoja

Palmuja ja eksoottisia saaria

Metalliset juomapullot maalaavat palmuja

Ideoita pullojen maalaamiseen

Previous Post
Sipulit kotitaloudessa – unelmaton käyttösi jokapäiväisessä elämässä
Next Post
Tee lankakuvia itse kynsillä – ideoita, ohjeita ja malleja