15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Tee oma kansi kankaasta tai paperista ja muotoile se kauniiksi – näin se toimii!

Kirjan kannet ovat todella hyödyllinen asia. Sen lisäksi, että niiden on tarkoitus suojella kirjaa ulkoisilta vaikutuksilta, ne voivat myös olla todella kauniita katsella ja muuttaa jokaisen kirjan ainutlaatuiseksi koruksi. Kaikki tietävät kalvot, joita käytetään koulun oppikirjojen kääreessä. Mutta tämä ei suinkaan ole ainoa materiaali, jota voidaan käyttää. Seuraavia ohjeita varten käytetään myös paperia ja kangasta, jotka on sisustettu hyvin yksilöllisesti ja mielivaltaisesti. Anna itsellesi inspiraatiota ja anna kirjoillesi kauniita kansia, koska näytämme sinulle, kuinka voit tehdä kirjan kannen itse.

Tee kirjan kansi itse kankaasta tai paperista - yksinkertaiset ohjeet

Tee kirjan kansi itse – näin kirja kääritään paperille

Tee kirjan kansi itse - näin käärit kirjan paperille

Ennen kuin aloitat suunnittelun, sinun on tietysti ensin tiedettävä, kuinka kirja avataan. Tämä on kuvattu upeasti yllä olevissa ohjeissa. Paperin kanssa työskentely on erityisen helppoa. Kun kirja on kääritty, voit alkaa koristella ja suunnitella kaikkia kuvioita ja aiheita.

Tee kirjan kansi itse väreillä

Tee kirjan kansi itse ja muotoile väreillä - geometrinen kuvio

Yksinkertaisilla maaleilla voidaan suunnitella monenlaisia ​​motiiveja ja kuvioita. Ensimmäisessä esimerkissä tarvitset myös paperinauhaa kirjekuoren eri alueiden teippaamiseen. Kirjan kannen suunnittelussa voit luoda haluamiasi malleja.

Tee kirjan kansi itse ja maalaa se akryylimaaleilla - naamio teipillä

Kiinnitä vain teippi ja maalaa vapaat alueet akryylimaalilla. Anna maalin kuivua hetkeksi ja poista teippi. Toista nämä vaiheet, kunnes olet tyytyväinen suunnitteluusi.

Tee kirjan kansi itse valkoisella paperilla - moderni kuvio kirkkaissa väreissä

Tee itse roiskeita kirjan kannelle

Luo väriroiskeita paperikuorelle akryylimaaleilla

On vielä nopeampaa ja helpompaa saada maaliroiskeet kirjekuorelle. Voit tehdä tämän käyttämällä maalia millä tahansa apuvälineellä: erikokoisilla harjoilla tai hammasharjalla, esimerkiksi hienommille roiskeille. Ota maali siveltimellä ja napauta toista harjaa tai kynää kirjekuoren päälle. Suunnittele kaikki alueet, jos teet kirjan kannen itse tällä tavalla. Jos käytät hammasharjaa, vedä sormeasi harjasten yli kirjekuoren pinnan lähellä, jotta roiskeet voivat pudota kirjekuoren päälle.

Kärki: Neonvärit ovat erityisen tehokkaita mustalla taustalla.

Tinker-kirjan kansi ja maali itse tehdyllä leimalla

Suunnittele kirjan kansi itse tehdyllä leimalla, jossa on lanka

Puu, naru ja värit – se on kaikki mitä tarvitset, jos haluat tehdä ja suunnitella kirjan kannen itse tällä mielenkiintoisella tavalla. Kierrä naru puukappaleen ympärille useita kertoja ja sido se tiukasti yhteen. Sivu, jossa ei ole solmu, maalaa millä tahansa akryylimaalilla, minkä jälkeen voit siirtää sen kirjaan leimalla. Voit aina muuttaa suuntaa ja joko suunnitella koko kirjan tai, kuten esimerkissä, peittää puolet vinosti paperilla ja leimata vain toisen puolen. Aloita vaaleimmasta väristä ja lopeta tummimmasta.

Washi -teippi

Tee kirjan kansi itse washi -teipillä

Tällä monipuolisella käsityömateriaalilla voi tehdä paljon. Ensinnäkin voit käyttää sitä kirjan käärittämiseen paikalleen pitääksesi kannen paikallaan. Toisaalta washi -teipillä voidaan luoda kauniita kuvioita ja jopa pikselin näköisiä aiheita. Se vaatii vain vähän mielikuvitusta. Koska teippi on saatavana useissa eri väreissä ja malleissa, olet valinnanvarainen!

Kirjan kansi kankaasta ompelulla ja ilman

Idea ilman ompelua

Tee omat kirjan kansi kankaasta ompelematta

Kankaasta valmistettu kansi on erityisen kestävä ja kulutusta kestävä, joten se on loistava tapa suojata arvokasta kirjaasi ulkoisilta vaikutuksilta (paitsi kosteudelta). Ensimmäisessä opetusohjelmassa sinun ei tarvitse edes ommella. Koska sauman sijaan käytetään liimaa, sinun tulee vain olla varovainen, ettet tahraa kirjaa liimalla työskentelyn aikana. Voit tehdä tämän tyyppisen kirjan kannen itse seuraavasti:

 • materiaalia
 • Kuuma liima tai tekstiililiima
 • sakset
 • Voiveitsi
 • valinnainen: ruiskuliima

Kirjan kannet ilman ompelemista kankaasta - Liimaa ruiskuliimalla

Leikkaa kangaspala, joka on noin 1-2 tuumaa suurempi kuin avattu kirja kaikilta puolilta. Sääntö on: Parempi tehdä enemmän kuin liian vähän, koska voit aina katkaista sen myöhemmin. Jos kangas on ryppyinen tai ryppyinen, on suositeltavaa silittää se. Halutessasi voit liimata kankaan kirjaan. Näin saat lujemman kirjan kannen, joka ei liuku. Jos kuitenkin haluat kääriä oppikirjat tai käyttää vain kirjekuorta väliaikaisesti, ohita tämä vaihe:

Käsityöohjeet aloittelijoille - kangaskansi ilman ompelua

Levitä kangas ja merkitse keskikohta (johon haluat kirjan selkärangan olevan). Suihkuta ensin kirjan takaosa matolle ja aseta se kankaan oikealle puolelle. Kirjan selkäranka on keskilinjalla. Suihkuta nyt myös kirjan etuosaa, avaa se ja liimaa kangas paikalleen.

Jos olet ei halua tarttua, aseta kirja kankaan keskelle. Leikkaa sitten kirjan selkärangan ulkoneva osa vasemmalla ja oikealla.

Kiinnittämistä varten: Laita kuuma liima pitkälle ulkonevalle puolelle, taita se ja kiinnitä se kirjaan. Toista sitten tämä vaihe kahdella lyhyemmällä sivulla ylä- ja alareunassa.

Yksinkertainen käsityöidea kirjoille ja muistikirjoille - tee itse kirjekuoret

Haluaisitko kankaan älä tartu suoraan kirjaan, taita pitkä sivu ja kiristä se tilapäisesti paikalleen. Laita liimaa kankaan kerrosten väliin molempiin ulkokulmiin ja paina kaksi kerrosta yhteen. Merkitse nyt paikat lyhyille sivuille, joissa rypyt ovat, kun taitat ne sisäänpäin ja otat kirjan pois. Taita sivut ja silitä rypyt. Aseta kirja takaisin, taita kangas sisäänpäin ja liimaa se kulmaan, jossa pitkien ja lyhyiden sivujen kankaat ovat päällekkäin (kulmissa).

Taita kirjat ilman ompelua - muotoile reunat ilman saumoja ja liimaa

Toista vaiheet myös toiselle puolelle. Nyt vain kaksi ulkonevaa kangaskappaletta jää kirjan selkärankaan. Aseta tämä vain kirjan selkärangan onteloon. Voit käyttää tähän voiveistä tai mitä tahansa muuta esinettä. Halutessasi voit korjata tämän kangaspalan myös pienellä liimalla.

DIY -tekstiilikuori, jossa vain muutama tippa liimaa

Ompele kirjan kansi

Kirjan kannen ompelu - yksinkertainen ompeluopas aloittelijoille

 • materiaalia
 • Ompelukone
 • Nastat

Aseta kangaspala eteesi (vasen puoli ylöspäin) ja avattu kirja päälle. Mittaa etäisyys noin 1,3 – 2 cm ylhäältä ja alhaalta ja noin 9 – 10 cm oikealta ja vasemmalta. Merkitse etäisyydet ja leikkaa kangas. Taita reunat noin 1/4 tuumaan, kiinnitä ne paikalleen nastoilla ja ompele helma.

Leikkaa kangas, ompele helma ja muotoilutaskut kirjan kannelle

Aseta kirja kankaalle ja taita oikea ja vasen sivu. Kiinnitä kankaat paikoilleen, mutta varmista, että kirjan ja kannen sulkemiseen on vielä tarpeeksi tilaa. Ompele kaksi kerrosta yhteen helmaa pitkin, jotta saat taskut kirjan kannelle.

Tee oma kirjan kansi huovasta pöllön kanssa

Koristele kirjan kannet huopakuvioilla - malli pöllölle

Kirjan kansien tekeminen huopasta on se etu, että voit itse päättää, haluatko liimata vai ompele kankaan. Se, että voit liimata vain sen, on erityisen edullista, jos haluat koristella kirjekuoren kuvioilla, kuten yllä olevassa esimerkissä. Liimaus säästää paljon aikaa. Ota selvää, miten voit tehdä tämän kirjan kannelle pöllön:

 • Huopa missä tahansa värissä
 • Kirjontalanka, jos haluat ommella tai liimata, jos et
 • sakset
 • lyijykynä
 • kirja
 • Malli (katso artikkelin loppu)

Yksinkertainen ja söpö idea huopapäällysteeksi

Tulosta pöllön malli, leikkaa yksittäiset elementit ja siirrä huopakankaat. Leikkaa myös nämä elementit pois ja ompele ne yhteen seuraavasti: Ompele pienelle neliölle ensin pöllön runko, sitten vatsa, siivet ja suuret ympyrät silmille, sitten valkoinen silmille ja nokalle ja lopuksi mustat oppilaat.

Sitten voit tehdä kirjan kannen itse. Tarvitset kappaleen, joka on muutaman millimetrin suurempi kuin avattu kirja. Tarvitset sitten palan, josta teet kaksi taskua kirjan kannelle. Puolita tämä kappale. Ota nyt suuri huopa ja ompele pöllö etupuolelle. Käännä se ympäri ja ompele sitten pienet palat paikoilleen saadaksesi taskut. Olet valmis!

Kärki: Karkea sauma antaa suunnittelulle erityisen viehätyksen. Jos et kuitenkaan halua ommella kirjekuorta, käytä liimaa missä tahansa sauman normaalisti.

Samettia

Suunnittele tyylikäs kirja sametilla ideaksi vieraskirjaksi

Peitä kirjan kansi liimalla

Harjaa kirja liimalla ja kiinnitä sametti tiukasti paikalleen

Liimaa samettikangas paikalleen, taita se päälle ja kiinnitä se liimalla ja kiinnikkeillä

Leikkaa ylimääräinen kangas, levitä liimaa ja kiinnitä kiinnikkeillä kuivumaan

Tyylikäs kirja, jossa sametti sinisenä

Tee oma kirjan kansisi sametista tyylikkäällä sinisellä - näin se tehdään

Pöllön malli

Previous Post
Lisää ympäristötietoisuutta: Tästä lähtien ostajien on maksettava Aldin ohuista muovipusseista
Next Post
Tinker -ikkunakuvia syksyyn – 20 ideaa ja mallia