15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Lisää ympäristötietoisuutta: Tästä lähtien ostajien on maksettava Aldin ohuista muovipusseista

Lisää ympäristötietoisuutta Osta vihanneksia

Tästä lähtien ostajat joutuvat maksamaan Aldin ohuista muovipusseista. Alennusmyynti myy muovipusseja symbolisella 1 sentin hinnalla. Syy: Tilastojen mukaan ostajat käyttivät ja poistivat yli kolme miljardia pussia pelkästään viime vuonna. Suurin osa asiakkaista ei ollut pelkästään ostanut paitapusseja vaan yksinkertaisesti pakannut ostoksensa ohuisiin, ilmaisiin hedelmä- ja vihannespusseihin. Muovit eivät vain saastuta ympäristöä, vaan myös edistävät heittokulttuuria.

Lisää ympäristötietoisuutta: etsitään vaihtoehtoja muovipusseille

Tietoisuuden lisääminen ympäristönsuojelusta Muovi biohajoava

Ympäristötietoisuuden lisäämiseksi monet supermarkettiketjut ovat päättäneet korvata muovipussit paperipusseilla. Keskusteltiin myös muista vaihtoehdoista: Tulevaisuudessa esimerkiksi supermarkettien asiakkaiden pitäisi pystyä kantamaan ostokset vihannesverkoissa. Kasviverkot on valmistettu kankaasta tai narusta ja niitä voidaan käyttää useita kertoja. Toinen vaihtoehto olisi saada muovipussit biohajoavasta muovista. Nämä niin kutsutut biomuovit valmistetaan enimmäkseen geneettisesti muunnetuista raaka-aineista, kuten maissista ja sokeriruo’osta.

Lisää ympäristötietoisuutta: Kilpailu oli jo toteuttanut toimenpiteitä

Lisää ympäristötietoisuutta Supermarket korvaa muovipussit

Muuten kilpailu on jo ottanut käyttöön samanlaisia ​​toimenpiteitä ympäristön suojelemiseksi: Lidlissä muovipussit kielletään keväästä 2017 lähtien, vaan myydään vain biohajoavista materiaaleista valmistettuja pusseja. Tämä mahdollisti yrityksen säästää yli 3000 tonnia muovia vuosittain. Myös supermarkettiketju Real puhui kaksi kuukautta sitten ja lupasi korvata muovin paperipusseilla. Tässä vaiheessa 65 000 muovipussia vähemmän ympäristöä saastuttaa vuosittain. Kaikki eivät kuitenkaan olleet yhtä mieltä siitä, vaikuttaako tämä askel todella myönteisesti ympäristöön. Kriitikot kommentoivat tätä varoittamalla, että paperipussien valmistus käyttää enemmän resursseja. Siksi paperipussit ovat itse asiassa sopivampia uudelleenkäytettäväksi vaihtoehdoksi kuin kertakäyttöpussit.

Nähtäväksi jää, kuinka pitkällä aikavälillä uusilla toimenpiteillä todella on muovipussien kulutukseen. Yksi asia on kuitenkin varma: me ostajina jaamme vastuun ja meidän on ehdottomasti toimittava ympäristötietoisesti.

Lisää ympäristötietoisuutta Myy muovipusseja

Previous Post
Olohuoneen värit – 55 hienoa ideaa värisuunnitteluun
Next Post
Sisustus kynttilöillä – 21 hämmästyttävän helppoa DIY -ideaa