15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Maastopyörävarusteet – mitkä MTB -varusteet kannattaa ottaa mukaasi?

maastopyörävarusteet mtb -laitteet tärkeitä pyöräretkireittejä

Riippumatta siitä, vietätkö nopean pyöräretken päivän tai pitkän ajan kaukana sivilisaatiosta vuorilla, maastopyörävarusteet ovat välttämätön asia. Tässä oppaassa olemme koonneet tärkeimmät MTB -varusteet, jotka sinun tulee aina olla käsillä pyöräretkelläsi. Jos olet yksi niistä pyöräilijöistä, jotka ovat innostuneita urheilusta, käytännölliset vinkkimme oikeista maastopyörävarusteista ongelmattomaan pyöräkokemukseen voivat olla erittäin hyödyllisiä.

maastopyörätarvikkeet mtb -laitteet tärkeä pyörämatkapuhelin (1)

Aihe, johon keskitymme seuraavilla riveillä, on MTB -varusteet, jotka sinun pitäisi olla repussa seuraavalla pyöräretkellä. Tutustu luetteloon tärkeimmistä asioista, joita tarvitset kaikenlaisissa olosuhteissa.

 Hyödyllisiä maastopyörävarusteita

maastopyörätarvikkeet mtb -laitteet tärkeät pyöräilyreitit osat polkupyörä

Hyvän sään ja pitkien päivien paluu antaa meille mahdollisuuden suunnitella kauan odotettua pyöräretkeä. Tästä syystä olisi järkevää valmistaa joitain pakollisia lisävarusteita kumppaneiksi, jotta kokemus ei jää väliin. Loukkaantumiset tai mekaaniset ongelmat ovat vain muutamia mahdollisia tapauksia, ja jos emme ole miettineet tarvittavia maastopyörävarusteita etukäteen, adrenaliinitaso ei voi nousta vain ratsastuksen vuoksi. Joten jos pidät mielessäsi muutamia turvallisuuskysymyksiä, voit välttää paljon päänsärkyä ja jopa vakavia onnettomuuksia.

maastopyörä tarvikkeet mtb varusteet tärkeä pyörä matka reppu vesipulloja

Ensinnäkin on kysymys tarvittavien maastopyörävarusteiden repun koosta. Ihannetapauksessa sinun pitäisi ottaa olennaiset tavarat mukaasi ilman, että matkalaukustasi tulee liian iso ja raskas.

maastopyörä tarvikkeet mtb laitteet tärkeä pyöräretki venyttää ruoka pyörä putki vesipullo

Näin ollen ravitsemus ja nesteytys ovat välttämättömiä kaikenlaisille maastopyöräilyille. Muutama pullo vettä on siis pakollinen taskussa. Lisäksi on erittäin suositeltavaa selvittää joidenkin juomavesipisteiden tarkka sijainti aukiolla. Vaikka et aio suunnitella pitkää retkeä, ota aina jotain syötävää mukaasi, jos pyöräretki kestää odotettua kauemmin. Granolapatukat, kuivatut hedelmät tai pähkinät tarjoavat sinulle tärkeimmät ravintoaineet tämän tyyppiseen urheilutoimintaan. Lisäksi näillä elintarvikkeilla on pitkä säilyvyysaika, eivätkä ne vie enemmän tilaa kuin pienessä laukussa.

Mitkä maastopyörävarusteet eivät saisi puuttua?

maastopyörätarvikkeet mtb -laitteet tärkeät pyöräretkireitit polkupyörän korjaussarja

Reppussa tarvittavien MTB -varusteiden luettelo jatkuu vararenkaan kanssa. Jos matkatavaroiden määrä sallii sen, voit myös toimittaa kaksi niistä, etenkin pitkillä maastopyöräretkillä. Tyhjiä renkaita esiintyy usein kallioisilla reiteillä tai äärimmäisissä hyppyissä. Polkupyörän putken korvaajana polkupyörän korjaussarja on jo pakollinen. Näitä apuvälineitä, etenkin valmiita liimoja, voidaan käyttää nopeasti paikan päällä renkaanvaihdon yhteydessä.

maastopyörätarvikkeet mtb -laitteet tärkeät pyöräilyreitit osat polkupyörän käsipumppu

Käsipumppu on myös osa maastopyörävarusteiden luetteloa. Tämä on välttämätöntä renkaan täyttämiseksi renkaan korjaamisen jälkeen tai yksinkertaisesti ilmanpaineen säätämiseksi. Pumppu on yksi maastopyörävarusteista, joka ei koskaan petä sinua.

maastopyörätarvikkeet mtb-laitteet tärkeät pyöräilyreitit osat polkupyörän monitoimityökalu

Lisäksi hyvän monikäyttöisen instrumentin on löydettävä tilaa pyöräilijän valmiista repusta. Kompakti työkalu voi enemmän tai vähemmän ratkaista osittain tai kokonaan monia ongelmia ajon aikana. Periaatteessa tällaisessa monitoimityökalussa on oltava T25 Torx- ja litteäpääruuvimeisseli, kuusiokoloavain ja mahdollisesti myös pihdit ja sakset. Jos laitteessa on myös sisäänrakennettu rengasvipu, olet turvallisella puolella.

Maastopyörävarusteet suojaavat epämiellyttäviltä yllätyksiltä

maastopyörätarvikkeet mtb -laitteet tärkeät pyöräilyreitit osat polkupyöräketjun voitelu

Pieni pullo ketjun voitelua voi olla erittäin hyödyllinen, varsinkin kun esimerkiksi alamäkeä maastopyöräreitti ylittää vesistön. Jos reitti on pölyinen, tavaraa pitäisi myös olla saatavilla.

maastopyörä tarvikkeet mtb varusteet tärkeitä pyöräreittejä osia pyörä lisäksi

Epämiellyttävien yllätysten välttämiseksi voit luottaa myös muihin varaosiin. Nämä ovat yleensä vaihtajan ripustin, vaihdettavat levyjarrut ja polkupyörän pinnat. Nämä työkalut ovat vähäisen painonsa vuoksi maastopyörävarusteita, joita et voi välttää. Liimat ja vetoketjut ovat myös hyödyllisiä monissa korjauksissa.

maastopyörätarvikkeet mtb -laitteet tärkeät pyöräilyreitit osat polkupyörän ensiapulaukku

MTB -laitteet, jotka sinun on kuljetettava matkatavaroissasi, eivät voi tehdä ilman ensiapupakkausta. Tällainen pieni pussi mahtuu siteisiin, desinfiointiaineisiin, pyyhkeisiin ja niin edelleen. Tulehdusta ehkäisevä voide on myös hyvä varotoimi.

maastopyörätarvikkeet mtb -laitteet tärkeät pyöräilyreitit osat polkupyörän sateen takki matkapuhelimen valo

Jos aiot altistua pitkälle auringolle, on välttämätöntä ostaa huulirasva ja aurinkovoidetta. Toisaalta kompakti, vedenpitävä takki pyöräilyvaatteena on myös hyödyllinen maastopyörävaruste sateella.

maastopyörä tarvikkeet mtb laitteet tärkeät pyöräretkireitit näkymä vuorille

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, on tärkeää, että sinulla on ladattu puhelin, jossa on esiasennetut maastopyöräsovellukset ja navigointi. Loukkaantumisen, mekaanisen ongelman tai minkä tahansa hätätilanteen sattuessa matkapuhelin takaa tietyn määrän rauhaa ja hiljaisuutta pyöräillessä.

Previous Post
Valkoiset joulukoristeet – 30 kirkasta, tyylikästä ideaa
Next Post
Mielenterveyshäiriöt mahdollisina seurauksina COVID-19-tartunnan jälkeen