15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Mielenterveyshäiriöt mahdollisina seurauksina COVID-19-tartunnan jälkeen

Uusi tutkimus osoitti, että COVID-19-potilailla voi kehittyä mielenterveyshäiriöitä toipumisensa jälkeen. Raportin mukaan tällainen ongelma ilmenee 18 prosentilla sairastuneista kolmen kuukauden kuluessa diagnoosista. Tämä voi olla masennusta, ahdistusta tai dementiaa. Joten riskisi kaksinkertaistui verrattuna ihmisiin, joilla ei ollut koronavirusta. Siksi lääkärit epäilevät, että Sars-CoV-2: n aiheuttamat infektiot voivat liittyä suurempiin psykiatrisiin terveysongelmiin.

Mielenterveyden häiriöiden todennäköisyys Covidin kanssa

Nuori nainen, jolla on suojamaski, katsoo ulos ikkunasta Covid 19 -pandemian aikana

Eri raporttien mukaan COVID-19-diagnosoidut ihmiset kärsivät usein ahdistuksesta, unettomuudesta, masennuksesta ja traumaattisesta stressihäiriöstä. Tutkijat pyrkivät edelleen ymmärtämään, miten uusi koronavirus vaikuttaa mielen ja aivotoiminnan lisäksi. Lisäksi uusi tutkimus auttaa vahvistamaan tätä yhteyttä. Joten COVID-19 voi aiheuttaa psyykkisiä ongelmia pandemian aikaisen stressin sekä taudin fyysisten vaikutusten vuoksi. Oxfordin yliopiston ja NIHR Oxford Health Biomedical Research Centerin tutkijat arvioivat 69 miljoonan ihmisen terveystietoja Yhdysvalloissa, mukaan lukien yli 62 000 COVID-19-diagnoosin saaneita. Ensimmäistä kertaa COVID-19: n kehittäneillä oli kaksi kertaa todennäköisempää kehittää mieliala- tai ahdistuneisuushäiriö. Myös vanhemmilla COVID-19-potilailla oli kaksi tai kolme kertaa suurempi todennäköisyys sairastua dementiaan.

käsite mielenterveydestä ja aivovaikutuksista

Tutkijat havaitsivat myös, että mielenterveyshäiriöt liittyivät 65 prosenttia suurempaan taudin riskiin vuotta ennen COVID-19-testin positiivista. Tämän uuden ja mahdollisesti hengenvaarallisen sairauden yksinkertainen diagnoosi voi usein aiheuttaa stressiä ja ahdistusta. Pandemian uutuus ja laajuus huomioon ottaen terveydelle, elämäntyylille ja sosiaalisille muutoksille uhkien käsittelemiseksi ei ole juurikaan puitteita, varsinkin suurimman osan väestön elinkaaren aikana. Positiivisen testin saaneiden on eristyttävä vastaavasti. Ja tämä puolestaan ​​voi johtaa ahdistukseen ja masennukseen. Yleensä potilaat voivat kuitenkin luottaa rakkaansa auttamaan heitä toipumaan. Potilaan toipuminen COVID-19-taudista voi kuitenkin viedä useita kuukausia. Tämä voi johtaa useisiin haasteisiin. Näitä ovat esimerkiksi paluu töihin, lasten hoito tai elämän rytmin palauttaminen.

tutkimustuloksia

potilas ja lääkäri keskustelevat koronaviruksen aiheuttamista mielenterveyshäiriöistä

Tiedemiehet siis jo tietävät, että COVID-19 ei ole vain hengityselinsairaus. Pikemminkin tämä on sairaus, joka voi vaikuttaa moniin kriittisiin elimiin, mukaan lukien aivot. Lukuisat raportit osoittavat, että neurologiset komplikaatiot ovat yleisiä COVID-19-potilailla. Näitä voivat olla sekavuus, huimaus, delirium ja muut koronaviruksen aiheuttamat kognitiiviset häiriöt. Jos virus vaikuttaa suoraan keskushermostoon, se voi johtaa merkittäviin neurologisiin ja psykiatrisiin sairauksiin. Lisäksi häiriintynyt hengitysjärjestelmä voi heikentää aivojen hapensaantia. Tutkimuksen tekijöiden mukaan immunologisen toiminnan ja mielenterveyden välillä on myös vahva korrelaatio. Kaikki virukset, jotka hyökkäävät keskushermostoon, johtavat hypoksiseen aivovammaan tai heikentyneeseen fyysiseen toimintaan, tutkijat sanoivat.

strategioita maailmanlaajuisen pandemian vuoksi koronaviruksen vuoksi 19

Tulokset Tämä tutkimus viittaavat siihen, että ihmiset, joilla on ennestään psykiatrisia häiriöitä, ovat alttiimpia sellaisten kehittymiselle COVID-19-infektioiden jälkeen. Ihmiset, joilla on tarkkaavaisuus-hyperaktiivisuushäiriö, masennus, skitsofrenia ja kaksisuuntainen mielialahäiriö, diagnosoidaan vielä todennäköisemmin COVID-19: llä. Korkea ahdistuneisuus lisää siten kiertävää kortisolia, jolla on terveysvaikutuksia, mukaan lukien heikentynyt immuniteetti, mikä voi varmasti vaikuttaa tähän. Toisin sanoen, kun ihmiset ovat hyvin ahdistuneita tai masentuneita, heistä tulee lopulta alttiimpia myös COVID-19: lle.

Previous Post
Joulukuusen koristelu – 25 erilaista tyyliä ja koristeideaa
Next Post
Ideoita kotiin – kunnosta kotisi vuoden 2014 trendiväreissä