15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Ruoansulatuskanavan flunssa – miten voimme suojella meitä siltä?

Ruoansulatuskanavan flunssa-vatsakipu-miten suojella meitä-siitä

Gastroenteriitti, jota olemme parempia Vatsa -influenssa tiedetään johtuvan erityyppisten virusten tai bakteerien nauttimisesta. Näitä esiintyy muun muassa pilaantuneessa ruoassa, joten ruokamyrkytys on yleinen syy ruoansulatuskanavan flunssaan. Ne voivat myös imeytyä myrkyllisiin aineisiin. Näitä ovat esimerkiksi sienet ja torjunta -aineet. Mutta tämä tapaus esiintyy harvemmin. Tällaisten virusten tai bakteerien saastuminen voi tapahtua milloin tahansa. Ruoka voi joutua kosketuksiin virusten kanssa tehtaalla tai kaupassa tai sen ollessa kotona. Myös ravintolat voivat olla vaarallisia.

Ruoansulatuskanavan flunssan oireet

Vatsakipu-ruoansulatuskanava-flunssa-terveysvinkit-sairauksia vastaan

Oireet a Vatsa -influenssa ovat erittäin epämukavia. Sairaus alkaa yleensä ruokahaluttomuudesta. Tätä seuraa pahoinvointi ja oksentelu. Lisäksi on kouristuksia muistuttava vatsakipu ja ripuli viimeistään muutaman tunnin kuluttua. Jälkimmäinen voi myös sisältää limaa tai verta. Tämä riippuu ruoansulatuskanavan flunssan laajuudesta. Kuume voi olla myös oire. Potilas tuntee itsensä heikoksi ja voi kärsiä huimauksesta. Kaikki nämä oireet voivat ilmaantua eri ajan kuluessa. Taudin kesto ja laajuus riippuvat taudinaiheuttajan tyypistä. Ihmisen organismilla on luonnollisesti myös roolinsa. Se voi kestää vain puoli tuntia ja tunti, mutta se voi kestää myös useita päiviä. Suurimmaksi osaksi se kuulostaa siltä Vatsa -influenssa 24-48 tunnin kuluttua. Mutta se ei tarkoita, että toiput heti. Päinvastoin! Keho tarvitsee tällöin jopa 10 päivää toipuakseen täysin.

Kuka on ruoansulatuskanavan flunssan vaarassa?

ruoansulatuskanavan-flunssa-lapsilla-oireet ja vaarat

Jos immuunijärjestelmä ei ole tarpeeksi vahvistunut, tartuntariski on suurempi. Tästä syystä etenkin vastasyntyneet ja pienet lapset, joiden organismi ei ole vielä kehittänyt vastustuskykyä eri patogeeneille, ovat vaarassa. Äärimmäistä varovaisuutta on noudatettava myös raskauden aikana. Iäkkäät ihmiset ovat myös suuremmassa vaarassa. On myös joitakin kroonisia sairauksia, jotka vaarantavat sinut Vatsa -influenssa nostaa. Tällaisia ​​sairauksia ovat diabetes, maksan patologia, HIV, parantuminen immunosuppressiolla, syömishäiriöt, kuten nälkä.

Ruoansulatuskanavan flunssan laukaisijat

Gastroenteriitti-bakteerit-virukset-sienet-laukaisijat-tauti

Ruoansulatuskanavan flunssaa aiheuttavia taudinaiheuttajia on lukuisia. Koska tauti kulkee useimmissa tapauksissa nopeasti, lääkäriä ei kuulla. Siksi on edelleen epävarmaa, mitkä taudinaiheuttajat olivat juuri syy ruoansulatuskanavan flunssaan. Lisäksi taudinaiheuttajan määrittämistä koskevia tutkimuksia ei aina suoriteta edes lääkärin kuulemisen yhteydessä. Syynä tähän on se, että tällä tiedolla ei olisi vaikutusta parantavaan terapiaan, eli se olisi aina sama.

Seuraavat taudinaiheuttajat voivat aiheuttaa ruoansulatuskanavan flunssaa:

Virukset

Yleisin syy yhdelle Vatsa -influenssa, virusten aiheuttama on rotavirus. Tämä tartuttaa enimmäkseen lapsia, jotka puolestaan ​​voivat siirtää sen aikuisille. Mutta tapahtuu myös, että lapset ovat viruksen kantajia ilman oireita itse. Kalikivirus puolestaan ​​laukaisee taudin kaikenikäisille ihmisille. Tartuntariski on erityisen suuri, jos olet huoneessa, jossa on sairaita ihmisiä tai viruksen kantajia. Tämä virus sisältää myös Norwalk-viruksen ja Norwalk-kaltaisen viruksen. Adenovirukset ja hepatiitti A- ja E -virukset voivat myös aiheuttaa sairauksia, joiden oireet ovat samankaltaisia ​​kuin yhden Vatsa -influenssa sama.

bakteerit

Bakteerit voivat olla erittäin vaarallisia. Niiden vaikutus tai niiden tuottamat toksiinit aiheuttavat mahalaukun limakalvon tulehdusta. Tämä voi johtaa vakaviin komplikaatioihin ja elinten vajaatoimintaan. Sairas voi joutua koomaan tai jopa kuolla. Salmonella on yleinen syy bakteeri -infektioihin ja ruokamyrkytyksiin. Niitä löytyy enimmäkseen lihasta, kalasta, munista ja maidosta. Usein syy tähän on se, että niitä ei säilytetä oikein. Huoneen lämpötila tarjoaa täydelliset olosuhteet salmonellan kehittymiselle. Salmonella lisääntyy edelleen ruoansulatuskanavassa ja erittää endotoksiineja, jotka ovat erityisen vaarallisia potilaille, joilla on heikentynyt immuunijärjestelmä. Seuraavat oireet alkavat yleensä jopa 48 tuntia bakteerien nauttimisen jälkeen. the Vatsa -influenssa itsessään kestää 2-8 päivää.

Muut laukaisijat

Ruoansulatuskanavan tulehduksen ehkäisy-ruoansulatuskanavan influenssa-lääkehoito

On myös muita ruoansulatuskanavan flunssan laukaisijoita. Näitä ovat esimerkiksi Shigella, Yersinia enterocollitica, Staphylococcus aureus. He ovat kaikki Clostridium -perheen jäseniä. Clostridium botulinumia esiintyy usein väärin säilyneissä elintarvikkeissa, jotka on valmistettu kotona. Bakteeri vaikuttaa hermostoon.

Toisaalta Listeria monocytogenes -bakteeri on erityisen vaarallinen raskauden aikana.

On myös bakteereja, joita löytyy ihmisen ruoansulatuskanavasta ja jotka voivat olla vaarallisia ja aiheuttaa ruoansulatuskanavan flunssaa voi herättää. Yksi tällainen bakteeri on Escherichia Coli tai lyhyesti E. coli.

Torjunta -aineet

Torjunta -aineet voivat myös tehdä yhden Vatsa -influenssa syy. Tässä tapauksessa oireet ovat kuitenkin erilaisia ​​ja johtuvat siitä, että hermoston lähettämät aineet ovat tukossa. Oireita ovat liiallinen hikoilu ja syljen tuotanto, hidas syke, kouristukset keuhkoputkissa ja siitä johtuva hengenahdistus, näköongelmat, huimaus, lihasheikkous tai jopa halvaus. Tämän tyyppisen ruoansulatuskanavan flunssan kehittymisen syynä ovat elintarvikkeet, jotka on käsitelty torjunta -aineilla ja joita ei ole pesty pois hyvin ennen kulutusta. On yhtä vaarallista käyttää tällaisia ​​elintarvikkeita (usein vihanneksia) pian torjunta -aineiden käytön jälkeen.

sieniä

Lajikkeesta riippuen sienet voivat toimia ruoansulatuskanavan flunssan laukaisijana aiheuttaa erilaisia ​​oireita. Jotkut aiheuttavat vain ruoansulatuskanavan epämukavuutta, kuten pahoinvointia ja ripulia. Oireita, kuten torjunta -aineiden myrkytys, voi esiintyä myös joillakin kannoilla. Syynä tähän on jälleen se, että nämä sienet vaikuttavat hermoston lähettimiin. Jotkut sienet voivat kuitenkin johtaa myös vakavaan maksan vajaatoimintaan.

Missä tapauksissa kannattaa kääntyä lääkärin puoleen??

Gastroenteriitti-suojaus-terveydenhuolto-mene lääkäriin

Kuten jo mainittiin, ruokamyrkytys häviää itsestään muutaman päivän kuluessa. Organismi toipuu itsestään, mutta on tapauksia, joissa on suositeltavaa kääntyä lääkärin puoleen. Korotetut lämpötilat ovat yleensä vaarallisia ja sen pitäisi olla myös Vatsa -influenssa ei pidä aliarvioida. Jos huomaat verta ripulissa tai oksentelussa tai kouristuksista tulee sietämättömiä, tämä on myös merkki siitä, että sinun on otettava yhteys lääkäriin.

Vakava seuraus erityisesti vastasyntyneillä on kuivuminen jatkuvasta oksentamisesta ja ripulista. Siksi on tärkeää juoda runsaasti nesteitä, kun pahoinvointi ja oksentelu ovat laantuneet. Nesteet eivät saa missään tapauksessa sisältää hiilidioksidia ja niiden sokeripitoisuus on vain pieni. Jotta vatsa ei ärsyttäisi, on otettava pienet siemailut. Jos ruoansulatuskanavan flunssa on vakava, kuivumista vastustaa sairaalahoito, jossa nesteitä annetaan laskimonsisäisesti.

Nopeampaa paranemista varten Vatsa -influenssa voidaan myös määrätä antibiootti. Tämä tapahtuu kuitenkin vain bakteeritaudin tapauksessa, koska sillä ei ole vaikutusta viruksiin. Ripulia voidaan tietyissä olosuhteissa hoitaa myös lääkkeillä. Tähän tarkoitukseen käytetään usein lääkkeitä, kuten Imodium, Smecta tai Enterol. Koska pitkäaikaista käyttöä ei suositella, yritämme välttää sitä.

Kehon toipumisvaihe

nainen-tabletit-pillerit-terveys-ruoansulatuskanavan flunssa-hoito

On Vatsa -influenssa se ei tarkoita, että sinun pitäisi palata töihin heti. Mutta päinvastoin! Keho tarvitsee vielä lepoa voidakseen toipua. Voit auttaa häntä monin tavoin. Koska vatsa on edelleen ärtynyt, sinun tulee syödä helposti sulavia ruokia. Näitä ovat paahdettu leipä, evästeet, keitetyt perunat ja riisi sekä banaanit. Kuten vesi, tämä tulisi nauttia pieninä annoksina. Mitä sinun pitäisi ehdottomasti välttää voidaksesi toipua nopeammin ruoansulatuskanavan flunssasta, on alkoholi sekä kofeiinipitoiset juomat ja mausteiset ruoat.

Ruoansulatuskanavan flunssan ehkäisy

Käsien pesu-suoja-gastroenteriitti-vinkit-terveydenhuolto

Paras asia sairauden välttämiseksi on huolehtia riittävästä hygieniasta, myös keittiössä.

– Pese kädet aina hyvin, puhdista keittiön työtaso huolellisesti ja huuhtele ruokailuvälineet hyvin. Tämä pätee erityisesti veitsiin ja puulevyyn, kun olet leikannut raakaa lihaa tai vihanneksia.

– Jos säilytät kypsennettyä ruokaa jääkaapissa, se on pidettävä erillään raakatuotteista.

– Kuten jo mainittiin, älä säilytä ruokaa huoneenlämmössä, eli enintään 2 tuntia. Jos sää on lämmin, edes tunnin ylittäminen ei saa ylittää. Taudinaiheuttajat yksi Vatsa -influenssa Itse asiassa lisääntyä paremmin näissä olosuhteissa.

– Jos et ole vakuuttunut tuotteen laadusta, on parempi olla käyttämättä sitä yhden tuotteen puolesta Vatsa -influenssa välttää. Tämä koskee myös tuotteita, joiden viimeinen käyttöpäivä on päättynyt.

– Voit sulattaa pakasteet käyttämällä mikroaaltouunia tai laittamalla ne kylmään veteen. On vielä parempi, jos otat tuotteen pakastimesta ajoissa ja laitat sen jääkaappiin sulamaan. Vältä tuotteiden sulamista huoneenlämmössä, jotta taudinaiheuttajia ei voi kehittyä Vatsa -influenssa kuka osaa muodostaa.

– Vältä ruokia, jotka sisältävät huonosti jalostettua lihaa, kalaa tai munia!

– Älä säilytä ruokaa puhdistusaineiden lähellä.

Jopa matkoilla voit ottaa riskin Vatsa -influenssa sairastua minimiin. Älä esimerkiksi koskaan juo vesijohtovettä. Osta sen sijaan pullotettua kivennäisvettä, jota voit käyttää myös hampaiden pesuun. Sinun ei myöskään pitäisi käyttää ravintolan jääpaloja.

Vatsakipu-gastroenteriitti-oireet-ehkäisy-vinkkejä

Previous Post
Joulukuusen koristelu – 25 erilaista tyyliä ja koristeideaa
Next Post
Ideoita kotiin – kunnosta kotisi vuoden 2014 trendiväreissä