15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Täydellinen ruokavalio riippuu mikrobista ja aineenvaihdunnasta

Monet ihmiset, jotka haluavat laihtua, ihmettelevät mitä "täydellinen ruokavalio minulle" On. Uuden tutkimuksen tulokset kuitenkin osoittavat, ettei ole olemassa optimaalista ruokavaliota, joka sopisi jokaiselle aineenvaihdunnalle tai kehon tyypille. Tutkijoiden mukaan, jotka tutkivat joitain genetiikan, mikrobiomin ja elämäntapavaikutuksia aineenvaihduntaan, ihmiset ovat niin erikoisia ruokaan, että jokainen tarvitsee yksilöllisen ruokintasuunnitelman.

Täydellinen ruokavalio on illuusio?

Mittanauhaan kääritty ballerina tarkistaa painonpudotuksen täydellisen ruokavalion saavuttamiseksi

Tutkimuksen aikana 1102 terveellistä ihmistä söi samanlaisia ​​aterioita kahden viikon ajan. Sitten tutkijat mittaivat aineenvaihduntavasteensa. Nämä olivat hyvin erilaisia, jopa kymmenkertaisia ​​eroja. Tämä voi tarkoittaa sitä, että terveellisellä ruokavaliolla ei välttämättä ole samoja vaikutuksia kaikille ihmisille ja se voi olla jopa epäterveellistä. Tutkimusjohtajan Tim Spectorin mukaan King’s College Londonista jokainen kehotyyppi reagoi eri tavalla samanlaisiin elintarvikkeisiin. Hän ja hänen kollegansa mitasivat tutkittavien verestä glukoosin, insuliinin ja triglyseridien tasot. Kaikkien kolmen korkean tason aterian jälkeen on osoitettu olevan liikalihavuuden riskitekijä, kun taas ihmisillä, joilla on korkea triglyseridipitoisuus ja glukoosi aterian jälkeen, kehittyy todennäköisemmin sydän- ja verisuonitauteja ja diabetes.

nainen valmistaa annoksia parsakaalista ja kanasta täydellistä ruokavaliota varten

Ryhmä seurasi myös vapaaehtoisten unta, liikuntaa ja nälkää ja otti ulosteenäytteitä suoliston mikrobien tutkimiseksi. Spectorin, joka on myös geneetikko, odotettiin löytävän vahvan geneettisen komponentin metabolisiin vasteisiin. Itse asiassa hän näki sitä hyvin vähän. Tutkimukseen osallistui useita paria identtisiä kaksosia, mutta jopa he vastasivat hyvin eri tavalla samaan ateriaan. Tästä syystä tutkijat päättivät, että geeneillä ei ole suurta roolia täydellisessä ruokavaliossa.

Tutkimustulokset

ravitsemusasiantuntija ja yksilöllinen ravitsemussuunnitelma, joka sopii täydelliseen ruokavalioon

Esimerkiksi ihmisen mikrobiomin reaktiolla rasvaisiin aterioihin ei tutkijoiden mukaan ole käytännössä mitään geneettistä komponenttia. Lisäksi ryhmä havaitsi, että vain noin 30 prosenttia glukoosin immuunivasteista on geneettistä. Muut tekijät, kuten suoliston mikrobit, vuorokausirytmit sekä uni ja liikunta, ovat tärkeämpiä, Spector sanoo.

ikuinen liikelaite, joka on valmistettu munkkeista erilaisilla täytteillä, edustaa symbolista esitystä laihdutuksesta

Aterioiden ajoituksella on myös tärkeä rooli. Jotkut ihmiset metaboloivat elintarvikkeet paremmin aamulla, kun taas toiset eivät nähneet mitään eroa kyvyssä käsitellä elintarvikkeita koko päivän. Tämä viittaa siihen, että yksilöllisesti laaditun terveysohjelman kehittäminen olisi tehokkaampaa kuin täydellisen ruokavalion suosittaminen.

Kätevä sovellus ja täydellinen ruokavalio minulle arkipäivien ja vuorokausirytmien jälkeen

Joten tulokset voivat olla varsin yllättäviä. Tutkija sanoi syöneensä voileipiä tonnikalan ja sokerimaissin kanssa jo vuosia. Hän ajatteli, että ne olivat hyviä hänelle, mutta havaitsi äskettäin, että hänen aineenvaihduntansa reagoi heikosti niihin. Spector ja hänen tiiminsä ovat myös kehittäneet tekoälytyökalun, jonka avulla voidaan ennustaa ihmisten reaktioita ruokaan geenien, suoliston mikrobien, liike- ja nukkumismallien sekä aineenvaihduntareaktioiden perusteella. Iso-Britanniassa toimiva yritys Zoe muutti sen kuluttajatestaus- ja älypuhelinsovellukseksi, joka julkaistaan ​​Yhdysvalloissa ensi kuussa ja myöhemmin tänä vuonna Isossa-Britanniassa.

aprikoosit kulhoon pöydälle, jossa on tyhjä muistikirja

Joten on vielä paljon tehtävää, jotta voimme ymmärtää täysin yksittäiset reaktiot ruokaan. the Tutkimustulokset ovat kuitenkin vaikuttavia ja vaikuttavat ravitsemustieteeseen tulevaisuudessa.

Previous Post
Moderni ylellinen huvila teräksestä ja lasista kauniilla panoraamanäkymillä
Next Post
Pääsiäismunien väritys – alkuperäisiä tekniikoita, joita kannattaa kokeilla!