15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Suunnittele kattoterassi – maisemointi upealla vaikutuksella

Kattoterassi ja miten se suunnitellaan

Kattoterassisuunnittelussa noudatetaan seuraavaa sääntöä: niin kauan kuin katto kestää huonekalujen ja kasvien kuormitusta ja ihmisten kulkemista edestakaisin, sinulla on siellä vapaat kädet! Taivas on rajana! Kattoterassin suunnittelussa on muutamia perussääntöjä, ja jos noudatat niitä, luot keitaan, joka on hyvin lähellä taivasta.

Suunnittele kattoterassi, jossa on urbaania tunnelmaa

Kattoterassi, josta on upeat näkymät

Suunnittele kattoterassi lavasteeksi, sanoo maisema -arkkitehti David Kelly. “Voit olla vapaa suuressa määrin puutarha liikkua “, sanoo Kelly, Manhattanilla toimivan Rees Roberts + Partners -yhtiön johtaja,” tai nauti luonnosta talosi tai toimistosi ikkunan läpi. “Se, mitä kannella tapahtuu, on keskipiste, ja katse liukuu horisonttiin merkitäkseen etäisyys. “Katseesi on suunnattu paikkoihin, lepää ja liukuu sitten…. “

Suunnittele kattoterassi – täysin turvallinen?

Luo romanttinen kattoterassi

Tätä New Yorkin terassia ympäröivät neljän jalan korkeat kaiteet. Maisema -arkkitehti David Kelly halusi saada aikaan uuden visuaalisen vaikutelman ja käytti 1,9 cm paksuista lasia. Paremman ulkonäön saavuttamiseksi Kelly suunnitteli suuren, ipe-puusta tehdyn kasvisäiliön, joka on täynnä käärmeen mäntyä (Pinus leucodermis) ja japanilaista käärmekarhua.

Hyvin varusteltu

Urban-tyylisen kattoterassin suunnittelu

Kattoterasseja ei pidä käyttää vain rentoutumispaikkana, vaan myös kodin omistajat voivat treenata siellä. Kelly harkitsi tätä ja toteutti projektin, jota hän kutsuu “Odottamattoman taikaksi”. Tässä projektissa pitäisi olla vaikeaa löytää minikatu sarvipalkkien ja laventelin alle. Lähellä toisiaan seisovat puut estävät ei -toivotut näkymät ja rajoittavat asuintilaa. Istutusalustat, alumiinituolit ja Fernando Casasemperen veistos koristavat täällä avointa aluetta. Kalkkikivilattia ulottuu saumattomasti sisältä ulos.

Paljon valoa – fantastinen!

suunnitella kattoterassi, jossa on paljon kasveja ja muita puita

“Käytän aina yksinkertaista värivalikoimaa”, sanoo puutarhasuunnittelija Charlotte Rowe, joka työskentelee nuoren parin terassilla Lontoossa, jossa vihreät ja vaaleanpunaiset hallitsevat. Rowe valitsi kasvit, jotka kestävät tuulta ja aurinkoa. Hän rakastaa sellaisia ​​kasveja, jotka heiluvat vapaasti tuulessa. Niiden luonnollinen liike näyttää vapaamieliseltä vastakohtana lineaarisille rakennuksille. Rowe on valinnut sellaiset kasvit, jotka toimivat hyvin terassilla ja tuovat luonnollisen kosketuksen siellä olevaan avoimeen tilaan. Puista hän suosii oliiveja (Olea europaea) ja kuparikivi -päärynöitä (Amelanchier lamarckii). “Molemmat kestävät hyvin lämpöä ja kylmää”, hän sanoo.

Väri ja valo

jossa on valaistus maan päällä kattoterassilla

Tämän terassin omistajat, nuori pari Lontoosta, halusivat epätavallista muotoilua. Ensin heidän 100 vuotta vanha katonsa oli kunnostettava ja vahvistettava kannen painon kestämiseksi. Kun varmistus on tehty, suunnittelija Charlotte Rowe asensi sarjan valoja, jotka esittävät paremmin kasvilajit terassilla ja tuovat odottamattomia kipinöitä yleiseen tunnelmaan.

Tyypillisiä elementtejä

the-flowers-that-can-come-the-terassi

Jotkut Lontoon pariskunnan terassin kasvilajeista on esitetty tässä. Nämä kukat eivät vaadi syvää maaperää, mikä on suuri plus ja on patio -painonormien mukainen. Alkaen vasemmasta yläkulmasta näet: jättiläinen ohdake (Eryngium giganteum), meksikolainen höyhen ruoho (Nassella tenuissima), Gaura lindheimeri – upea kynttilä ja kirppu (Erigeron ‘Darkest Aller’).

Suihku ja poreallas katolla

Suihku kattoterassilla

Kun kaksi hyvää ystävää ja kämppäkaveria kääntyi Daten Natur Associatesin puoleen kunnostaakseen kattoterassinsa Clerkenwellissä, Lontoo, yritys lähetti parhaan arkkitehdin Nick Leith-Smithin rakentamaan heille lopullisen juhlatilan. Hän suunnitteli ruoanlaitto- ja oleskelutiloja ja kaksi baaria, joissa he voivat tanssia, ja toiselle puolelle hän asensi erityisen helmen, erittäin suuren porealtaan: ulkosuihkun, jossa oli kalkitut tammipylväät ja integroitu verho ruostumattomasta teräksestä valmistetuista palloketjuista Ulkona on varmasti hieno kokemus! Ruostumattomasta teräksestä valmistetut istutuslaitteet suihkunurkan molemmin puolin parantavat trooppista tunnelmaa, ja niissä on inkiväärililjoja, klubililjoja, bambua ja melianthusia.

Muutama sana pohdiskelusta

Peili-aidalla puusta

Keskustelut maisemista johtavat usein termiin “vieraat näkemykset”. Pohjois -Lontoossa suunnittelija Charlotte Rowe asensi katolle suuren peililasin. Nyt asukkailla on pysyvä vaatimus kaupungin horisonttiin! Mielenkiintoisia kasvilajeja on lähellä ja ne kaunistavat näkymää – Nepeta -kissanminttu kasvaa peilin pohjalla ja tukiristikossa on tähti jasmiini (Trachelospermum jasminoides).

Sisään – ulospäin

Kattoterassi lasiaidalla

Aitoja ja kaiteita voitaisiin kutsua välttämättömäksi pahuudeksi. Maisema -arkkitehti Topher Delaney asensi ruostumattomasta teräksestä valmistetun seinän karkaistusta ja hohtavasta lasista. Täällä voit hieman hämmentyä – missä on raja sisä- ja ulkopuolen välillä?

Idyllit kattoterasseilla

Idyll-vihreä kattoterassi

Lontoon puutarhasuunnittelija Stuart Craine valitsi kääpiöbambun, joka ei kasva yhtään pidemmäksi kuin kaide. Näin se ei voi peittää näkymää alla olevalle kadulle.

kuten pellava-kangas-aita-näyttö

Chicagon kattoterassilla Hoerr Schaudt Landscape Architectsin suunnittelijat ovat asentaneet teräspylväisiin satinoidusta pleksilasista ja ipe -puusta valmistetut seulat; ruudut estävät asunnonomistajan huoneen ja toimivat taustana argentiinalaiselle verbenalle (Verbena bonariensis), kivivillalle ja puksipuulle.

pienet puut kattoterassilla

Tätä San Franciscon kattoterassia varten, joka on yhdellä tasolla julkisen jalkakäytävän kanssa, Rich Radford of Garden Route Co. asensi ipe -puusta valmistetun aidan, joka tarjoaa hyvän yksityisyyden.

Kattoterassi

Ilmeisesti tämä poikamiesterassi tarvitsee myös hyvän yksityisyysnäytön! Mutta erinomainen ratkaisu on löydetty!

Previous Post
Nella Vetrinan koristeelliset mosaiikkilaatat kylpyhuoneessa
Next Post
Louis Vuittonin Objets Nomades-Luxury Designer Furniture Travel Collection