15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Ruusun ruosteen torjuminen kotona olevilla korjaustoimenpiteillä: Näin voit hoitaa sienitautia luonnollisesti

Pienet, ruma, punaruskeat täplät ruusun terälehdissä ovat merkki ruusun ruosteesta. Jos sienitautia ei hoideta ajoissa ja oikein, sillä voi olla vakavia seurauksia kasveille. Onneksi on olemassa tehokkaita tapoja torjua ja ehkäistä sitä. Selitämme, kuinka voit hoitaa ruusun ruosteen kotona.

1. Taistele ruusun ruosteen kanssa kotona korjaustoimenpiteillä: Tärkein asia sienitaudista

Suihkuta ruusuja kotihoidoilla

Ruusun ruoste on sienitauti, jonka aiheuttavat ruosteen sienet “Phragmidium tuberculatum” tai niihin läheisesti liittyvät sienityypit sieniryhmästä. Taudinaiheuttajat hyökkäävät vain ruusuihin; vauriot on helppo havaita erityisesti keväällä ja kesällä. Useimmat uudet ruusulajikkeet kestävät ruusun ruostetta, eivätkä asianmukaisella hoidolla sairastu ollenkaan. Nämä on yleensä varustettu ADR -sinetillä.

1.1. Ruusun ruosteen torjuminen luonnollisesti: Mahdolliset syyt sienihyökkäykseen

Ruusun ruoste torjuu tietysti itiöiden aiheuttamia vahinkoja

Jopa vahvat lajikkeet ovat alttiita sienitaudille, jos sijainti ei sovi heille. Todellisina auringon lapsina he tuntevat olonsa mukavaksi auringossa. On ruusuja, jotka sietävät vaaleaa sävyä, mutta ne ovat heikentyneet. Mahdollisia syitä sienihyökkäykseen ovat:

 • Liian pieni etäisyys sängyn kasvien välillä. Jos pensaat ovat liian lähellä toisiaan tai muita monivuotisia kasveja, niiden lehdet eivät voi kuivua. Kosteat lehdet tekevät ruusuista alttiita sienitaudeille.
 • Väärä kaataminen: Ruusuja on kasteltava jalkasi ympärillä maanpinnan tasolla. Lehtien tulee pysyä kuivina kastellessa.
 • Väärä kaatoaika: Ruusuja ei saa koskaan kastella illalla tai myöhään iltapäivällä. Joten maaperän kosteus pysyy yön yli ja kostea maaperä tarjoaa ruokaa sienille. On parasta kastella perennat varhain aamulla, jotta vesi voi haihtua päivän aikana.
 • Väärä istutuskumppani: Usein ruusut yhdistetään muiden auringonpalvojien, kuten laventelin, kanssa. Molemmilla kasveilla on täysin erilaiset maaperän laatuvaatimukset. Ruusut tarvitsevat ravinteikasta maaperää ja tarvitsevat säännöllistä lannoitusta. Sitä vastoin laventeli suosii ravinteita sisältävää maaperää.

Miltä sairaat ruusut näyttävät Vaurioilta ja vinkkejä ennaltaehkäisyyn

 • Sama paikka uusille ruusuille: Missä kuukausi sitten vanha ruusupensas kasvoi ilman ongelmia, eikö uusi ruusulajike tunnu hyvältä? Maa on syyllinen tähän. Ruusunhoidon perussääntö on: Älä koskaan istuta uusia ruusuja vanhojen tilalle. Vaihda pohja kokonaan 100 cm syvälle ja vähintään 150 cm leveälle ruusujen ympärille tai etsi uusi paikka ruusuille.
 • Väärä kauhan koko: Ruukuissa kasvatetuilla ruusuilla on myös erityisvaatimuksia. Ennen kaikkea kauhan koko ja viemäri ovat ratkaisevassa asemassa.

Ensimmäinen askel ruusujen sienitaudin torjunnassa on tunnistaa syy ja ryhtyä tarvittaviin toimenpiteisiin toisen tartunnan estämiseksi.

1.2. Taistele ruusun ruosteen kanssa kotona korjaustoimenpiteillä: Vahinko

Ruusun ruosteen vauriot Miltä sieni näyttää ruusuilla

Miltä sieni näyttää ruusuilla?

Taudinaiheuttajat tulevat havaittaviksi juuri ennen orastamista keväällä. Ensin hyökätään versoja vastaan ​​- tässä muodostuu itiösängyt, joissa on voimakas oranssi väri. Myöhemmin ne leviävät ja hyökkäävät myös kasvien lehtiin – lehtien yläpuolelle ilmestyy punertavia pisteitä, jotka sitten muuttuvat mustiksi kesän lopussa. Ruusutaudille on tyypillistä, että tartunnan saaneet lehdet putoavat kesällä. Sienet kuitenkin talvehtivat kasvin puumaisilla osilla ja hyökkäävät myös uusia lehtiä seuraavan kevään aikana.

 Miltä sairaat ruusut näyttävät??

Vaurioiden malli muuttuu kesän aikana. Keväällä kokenut harrastuspuutarhuri voi jo tunnistaa ensimmäiset tartunnan merkit. Tarkista nuoret versot ja puumaiset kasvinosat punaruskean jauheen varalta. Kesän alussa lehtiin ilmestyy oranssinpunaisia ​​pisteitä, ja jos käännät ne ympäri, löydät itiösängyt selästä. Kesän puolivälissä tartunnan saaneet lehdet alkavat pudota, kesän lopussa oranssit pisteet muuttuvat mustiksi. Tartunnan saaneet ruusut näyttävät heikentyneiltä, ​​kasvavat hitaammin ja kukinnan muodostuminen vähenee.

Hometta, hometta ja ruusun ruoste: nämä ovat erot

Todellinen hometta ja hometta ja ruusun ruoste tunnistavat eron

Sekä oikealla että hometella on yksi yhteinen tekijä ruusun ruosteen kanssa: Taudinaiheuttajat ovat sieniä. Mutta se on ainoa samankaltaisuus. Kolmen kasvitaudin vaurioitumismallit eroavat merkittävästi toisistaan.

Hometta peittää vain lehtien yläosan tuhkanharmaalla pölyllä, mutta ei hyökkää lehtien rakenteeseen. Voit helposti havaita tartunnan, koska sienet voidaan pyyhkiä pois käsin.

Hometta peittää vain lehtien alaosan ja hyökkää myös lehtien rakenteeseen. Se tarkoittaa, että et voi pyyhkiä sitä pois niin helposti.

Ruusu ruoste hyökkää myös lehtirakenteeseen ja peittää sekä lehtien ala- että yläpuolen.

Mistä ruusun ruoste tulee?

Ruusun ruosteen laukaisevat sienet lisääntyvät itiöiden kautta. Ne leviävät pudonneiden lehtien läpi. Tuuli voi myös levittää itiöitä, usein koko puutarhaan.

Mitä tehdä ruusun tahroille ruusuissa?

Miltä sairaat ruusut näyttävät

Jos olet löytänyt ruosteen tahroja ruusuistasi, toimi seuraavasti:

1. Tarkista koko kasvi oranssinpunaisten pilkkujen tai itiöpohjien varalta. Katso myös muut lähellä olevat ruusupensaat, maanpäälliset ruusut ja kiipeilyruusut.

2. Jos kyseessä on kevyt tartunta, voit poistaa ja hävittää kaikki saastuneet lehdet sekä harventaa kasvia hieman, jotta sen lehdet voivat kuivua nopeammin.

3. Säännöllinen lannoitus voi vahvistaa kasvia ja tehdä siitä vastustuskykyisempi sienille. On parasta käyttää erityistä lannoitetta ruusuille, joissa on kaliumia ja kalkkia.

Milloin käyttää ruusun ruosteenestoaineita?

Ruusupensaan käsittely ruusun ruostetta vastaan ​​Vinkit Ohjeet

Toisin kuin muut ruusujen sienitaudit, ruusun ruoste vaarantaa harvoin koko kasvin. Kuitenkin tartunta heikentää niitä ja tekee niistä alttiita tuholaisille. Siksi sinun on taisteltava sieni -hyökkäystä vastaan ​​mahdollisimman pian. Usein riittää, että käytät yksinkertaisesti kotihoitoa ruusutaudin torjumiseksi. Nuorentava karsiminen ja hyvä hoito (lannoita säännöllisesti ja kastele oikein) auttavat kasvia toipumaan ja torjumaan ruusun ruostetta.

Mitä tehdä ruusun ruosteelle: kotona käytettävät korjaustoimenpiteet tai kemikaalit?

Ei ole suositeltavaa käyttää kemiallisia aineita ensimmäistä kertaa. Harvat lääkkeet ovat hyväksyttyjä, ja jos niitä ei käytetä oikein, ne voivat vahingoittaa ympäristöä. Siksi sinun tulee turvautua kemikaaleihin vain ammattilaisen laajojen neuvojen jälkeen ja vain viimeisenä keinona.

Voit myös hoitaa ruusun ruostetta joillakin kotitehtävillä. Luettelemme useita kodin korjaustoimenpiteitä, joiden avulla voit julistaa sodan sienelle.

2. Taistele ruusun ruosteen kanssa kotona

Taistele ruusun ruosteen kanssa kotilääkkeillä luonnollisesti

Seuraavat kodin korjaustoimenpiteet voivat auttaa ruusun ruostetta vastaan. Tehokkuutta ei kuitenkaan ole tieteellisesti todistettu. Siitä huolimatta monet harrastajapuutarhurit raportoivat onnistumisista. Hyvän lopputuloksen saavuttamiseksi on erittäin tärkeää, että katkaiset ja hävität kaikki kasvien osat, joita se koskee.

2.1. Kotihoito ruusun ruosteelle: maito

Maito ruusun ruostetta vastaan ​​Kotihoito sienitautien torjumiseksi

Maito on osoittautunut tehokkaaksi kotihoitoksi hometta vastaan. Jotkut harrastajapuutarhurit käyttävät niitä myös taistelussa ruusun ruostetta vastaan. Kotihoidon etuna on, että se ei ole haitallinen kasveille, hyönteisille, linnuille ja nisäkkäille. Voit tehdä ruiskun ruosteenesteen maidolla itse:

Maitosuihke ruusun ruostetta vastaan:

 • suihkepullo, 1 litra
 • Täysmaito
 • vettä

Tee ensin liuos täysmaidosta ja vedestä. Tätä varten laimenna maito ja vesi suhteessa 1-8. Kaada liuos suihkupulloon ja suihkuta sillä kasvien lehtiä ja versoja 5 päivän välein.

2.2. Tee torjunta -aineita itse ruusun ruosteen torjunnalla

Torjunta -aineet, joissa on korte ruusun ruostetta vastaan ​​Resepti luonnollisille kotihoidoille

Seuraavaksi selitämme, kuinka voit valmistaa oman torjunta -aineesi kentän korteella. Kasvi auttaa paitsi ruusun ruostetta myös muita sieniä, kuten hometta tai tähtiä vastaan. Voit käyttää sitä myös ajamaan kirvoja pois.

Torjunta -aineet, joilla on kentän korte ruusun ruostetta vastaan:

 • 300 g tuoretta kenttä -korttia (vaihtoehtoisesti muutama tippa kenttä -korttia)
 • 10 valkosipulinkynttä, kuorittu
 • yksi keskikokoinen sipuli
 • 2 litraa vettä
 • Valitsemasi kasviöljy

Leikkaa kenttä korte ja sipuli pieniksi paloiksi, puolita valkosipulinkynnet. Kiehauta 2 litraa vettä suuressa kattilassa, lisää 2-3 tippaa kasviöljyä ja lisää ainekset. Vähennä lämpöä ja hauduta noin neljäsosa tuntia. Ota se sitten liedeltä, siivilöi ja kaada juoma pulloon. Laimenna sitten 100 ml lientä 500 ml: lla vettä ja täytä suihkepulloon. Suihkuta sairaita kasveja aikaisin aamulla.

2.3 Nokkos lanta ruusun ruostetta vastaan

Tee oma nokkos lannan resepti orgaaniselle lannoitteelle

Voit torjua ruusun ruostetta kotona olevilla korjaustoimenpiteillä. Nokkonenlanta on suosittu lannoite, joka tekee monivuotisesta vähemmän alttiita sienitaudeille.

Lannoitteet nokkosista:

 • 500 g nokkosen lehtiä
 • 5 litraa vettä
 • muovisäiliö, jonka tilavuus on 10 litraa
 • kourallinen kivijauhoja

Leikkaa lehdet pieniksi paloiksi, laita ne muovisäiliöön ja kaada haalea vesi päälle. Aseta muovisäiliö aurinkoon ja sekoita kourallinen kivijauhoa 3-4 päivän kuluttua. Sekoita lantaa joka aamu. Noin kahden viikon kuluttua nokkosen lannan tulee olla väriltään ruskea. Kun et näe vaahtoa pinnalla, se on tehty ja voit käyttää sitä lannoittamaan ruusuja.

2.4. Taistele ruusun ruostetta ruokasoodalla

Muuten, voit käyttää ruokasoodaa myös ruiskun ruosteen torjuntaan. Voit tehdä tämän yksinkertaisesti täyttämällä suihkepullon 2 litralla lämmintä vettä ja lisäämällä 4 tl ruokasoodaa. Sekoita hyvin, kunnes ruokasooda liukenee ja ruiskuta ruusut liuoksella kerran viikossa.

2.5. Muut kotihoidot

Muita ruusun ruosteen kotihoitoja ja reseptejä

On olemassa useita muita kodin korjaustoimenpiteitä, joita voit kokeilla. Ne eivät vahingoita ruusuja, joten kannattaa kokeilla. Optimaalisen vaikutuksen saavuttamiseksi voit käsitellä kasveja maidolla maanantaina ja valkosipulikastikkeella sunnuntaina. Poista kaikki kasvin osat ennen jokaista käsittelyä.

Valkosipulin valmistus:

 • 10 valkosipulinkynttä
 • kourallinen valkosipulin lehtiä
 • 2 litraa vettä

Kaada vesi kattilaan ja kiehauta. Lisää valkosipulinkynnet ja hienonnetut valkosipulin lehdet ja sekoita. Vähennä lämpöä ja anna hautua hautua 20 minuuttia. Siivilöi valkosipuliliemi ja täytä se suihkepulloihin. Suihkuta kasvi kahdesti viikossa.

Tee hapanliemi itse resepti ruusun ruostetta vastaan

Bracken -haudutus:

 • 50 g hapanlehtiä, hienonnettuna
 • 500 ml vettä

Leikkaa hapanlehdet pieniksi paloiksi, laita ne kattilaan ja kaada lämmin vesi päälle. Kiehauta hetki ja hauduta 20 minuuttia. Siirrä se sitten muoviastiaan ja anna sen jyrähtää 24 tuntia puutarhan varjoisassa paikassa. Siivilöi haudutus ja käytä sitä kasvin suihkuttamiseen.

Suihkuta kasviöljyllä ja pesuaineella:

 • 10 tippaa pesuainetta
 • 50 ml valitsemasi kasviöljyä
 • 1 litra vettä
 • 1 pakkaus leivinjauhetta

Laita kaikki ainekset muovisäiliöön, kaada kuuma vesi niiden päälle ja sekoita hyvin. Kaada suihke ruiskupulloon ja suihkuta sillä vain kasvin lehtiä. Suihke ei saa päästä maahan. Joten on parasta käyttää sitä säästeliäästi ja suihkuttaa lehtiä sillä aikaisin aamulla. Käytä kahden viikon välein.

Jos et onnistu torjumaan ruusun ruostetta kotona käytettävillä korjaustoimenpiteillä, voit leikata ruusut voimakkaasti ja siirtää ne seuraavan vuoden aikana.

Previous Post
Kuvaus Rihannan, Naomi Campbellin ja Imanin kanssa
Next Post
Happo-emästasapaino tasapainossa: parhaat detox-vinkit kehon “happamuuden poistamiseksi”