15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Isojen kukkaruukkujen istutus – 60 ideaa, kuvaa ja ehdotusta

suuret kukkaruukut kasvi puutarha liikennevalot pöytä koristelu

Jos sinulla ei ole tilaa tai kärsivällisyyttä tulla puutarhanhoitajaksi, voit hallita konttipuutarhanhoitoa. Se on tuulta – tarvitset vain suuren kukkaruukun, ruukkumaa, joitain kasveja ja olet valmis lähtemään. Vaikka mahdollisuuksia on todella paljon, annamme sinulle joitain ehdotuksia siitä, kuinka istuttaa suuria kukkaruukkuja. Ideoillamme kasviyhdistelmille inspiroimme kaunistamaan terassisi tai parvekkeesi kauniilla ruukkukasveilla ja nauttimaan niiden kukinnasta ympäri vuoden.

Kukkaaltaat loppukesästä Työteltävä Lieschen Impatiens -värinen nokkonen

Tämä ämpäri, jossa on helppohoitoisia kasveja, on todellinen ilo loppukesästä. Pääpaino on vilkas ” Rustic Orange ” -värinen nokkonen (Solenostemon scutellarioides), joka voidaan tunnistaa ruosteisista lehdistään ja joka kestää ensimmäiseen pakkaseen asti. Tämän kompaktin kauhan täyteaineena on ahkera Lieschen ‘Compact SunPatiens’ (Impatiens sp.). Pienillä oransseilla kukilla ja tummilla, kiiltävillä lehdillä se on hyvin ristiriidassa pronssisen nokkonen kanssa. Pieni snapper ‘Yellow Moon’ (Torenia sp.) Täydentää järjestelyä ylhäällä, rehevän vihreänä ja tuo herkät, keltaiset kukat violetilla aksentilla. Aseta ämpäri aurinkoon tai osittain varjoon ja varmista, että se on kasteltu hyvin.

Kukkaruukut kasvi varjossa caladias pennywort Fournier-Tourenien

Nämä neljä kasvia antavat illuusion lattiaan ulottuvasta mekosta. Aivan ylhäällä caladiat – “Celebration” ja “Florida Sweetheart” loistavat. Valkoisen Fournier -touringian klusterit täyttävät tyhjät tilat caladiumvarren välillä ja peittävät myös koko kauhan. Viimeinen katseenvangitsija on tyylikäs pennywort, joka on kasvanut kylpyammeen reunan yli. Aseta istutettu kukkaruukku varjoon ja kastele sitä säännöllisesti.

Saniaiset Ivy Impatiens Caladien Shade

Caladiumit ovat varjoisimpien kasvien suosituimpia kasveja ja lumovat meidät kauniilla lehdillään. Tässä näet esimerkin Caladium ‘Miss Muffet’ -kappaleesta. Muita suosittuja lajikkeita ovat ‘Pink Simphony’, ‘Iceberg’ ja ‘Candyland’.

Kukkaruukut ryhmä terassi zinnias keltainen fuksia

Näiden kukkaruukkujen kohokohta ovat kauniit zinniat – ‘Zowie! Keltainen liekki “ja” Magellan Lohi “. Violetit verbenat ja siniset taikakellot toimivat täyteaineina luoden kauniin kontrastin niiden tekstuurille ja värille. Valitse edulliset muovikauhat, jotka ovat säänkestäviä ja helppoja siirtää. Ruukkujen ryhmittely ahtaaseen tilaan voi luoda kodikkaan minipuutarhan tunnelman.

Pajukori zinnias cape leadroot muuttuva yrtti muratti

Tämä kudottu pajukori on loistava tapa sisustaa tyhjä ulkoseinä. Se näyttää yhtä hyvältä tiili-, puu- tai betonitaustaa vasten. Vaaleanpunaiset zinniat ja keltaiset mukulat begoniat ovat “trillereitä”. Cape leadwort ‘Blue Cape’ ja vaihdettava ruusu ‘Golden Lantana’ antavat lisää draamaa ripauksen täyteaineina. Englantilainen muratti herkällä, tunnetulla muodollaan on “spiller”, joka antaa tälle kauniille roikkuvalle potille liikkeen tunteen.

Kesäiset Zinnias Magic Bells Verbenas

Yksinkertainen kukkaruukku, joka voi kirkastaa kaikki tummat kulmat. Keltaiset taikakellot ja fuksiaväriset zinniat sopivat yhteen kuparinvärisen ruukun kanssa. Violetit verbenat tarjoavat toisen mielenkiintoisen katseenvangitsijan. Koska maaginen kello roikkuu, syntyy mukava liikkeen tunne.

korkea istutus lasikuitu moderni herne kasvi Ageratum

Korkeat ruukut, joissa on lasikuitu ja kivinen ulkonäkö, näyttävät ajattoman kauniilta ja erittäin moderneilta. Selkeiden geometristen muotojen ansiosta ne leikkaavat hyvän kuvan kaikkialla. Neutraali sävy tuo esiin kukkien ainutlaatuisen luonnon kauneuden. Tässä hernekasvi (Senecio rowleyanus) vakuuttaa ainutlaatuisella muodollaan, kun taas violetit maagiset kellot ja violetit ageratumkasvit lisäävät hienovaraisia ​​väriroiskeita.

sininen tuuletin kukka mehevä kesä riippuva kasvi potin lasikuitu

Riippuvat kukkaruukut ovat helppo tapa säästää tilaa ja sisustaa huone kauniisti. Tässä esimerkissä mehikasvien seos istutetaan riippuvaan lasikuitupottiin. Sininen tuuletinkukka tarjoaa virkistävän kontrastin tummalle ruukulle. Ikivihreän nurmikasvien kukinta -aika yleensä kestää toukokuusta lokakuuhun.

Kukkaruukut istuttavat kesän tina -altaita vaihdettavia ruusuja ahkera liskoja

Tämä tukeva tina -amme – kirpputorin helmi – on täynnä vilkas sekoitus vaihdettavia ruusuja ja ahkeraa liskoja. Tiheän lehtineen tummanpunaiset Alternanthera -kasvit, vihreät nokkonen ja keltainen pennywort muodostavat kauniin taustan kukkiville kasveille. Coleus -lajit (värillinen nokkonen) tuotiin ensimmäisen kerran Eurooppaan 1700 -luvulla, ja ne ovat edelleen erittäin suosittuja tänään. Ne eivät siedä kylmää hyvin, joten älä aio ottaa niitä liian aikaisin, esim. B. laittaa ulos maaliskuussa.

Tämän maalaismaisen esteettisyyden salaisuus ei ole istutuslaitteen liiallinen istuttaminen. Tämä kirpputorin haalistunut, ruosteinen metallinen ämpäri on istutettu ikivihreillä, vapaasti kukkivilla Rieger-begoniailla, värillisillä nokkosilla ja muilla yksivuotisilla kukilla.

Yksinkertaisesta sinkitystä metallista valmistetusta työkalulaatikosta tulee kukkalaatikko ja se sopii täydellisesti puutarhapöydän jousikoristeeseen. Tässä näkyy klassinen yhdistelmä vaaleanvihreää minttua, punaisia ​​pelargonioita ja valkokaalia. Haalistuneen metallin maalaismainen viehätys on ristiriidassa kukkien pehmeiden ja hienovaraisten värien kanssa.

Aseta tämä vintage-näköinen metallinen ämpäri unenomaiseen, romanttiseen puutarhaan tai kevyesti tulvalle terassille. Kylpyamme itse on suunniteltu klassisilla viktoriaanisilla linjoilla, mutta kukat tekevät koko asiasta todella maagisen. Tämän ilmeen menestyksen avain on yhdistää kontrastisia tekstuureja. Klubililjat, vaaleanpunainen dianthus, Ipomoea ‘Ace of the spades’, herkkä sininen lobelia ja vaaleanpunaiset angeloniat muodostavat upean kokonaisuuden, joka on täynnä värejä ja tekstuureja.

kesä riippuva kori dianthus hopealehti muratti

Tämä romanttinen roikkuva kori antaa taikuuden ja mysteerin tunteen kauniiden väriensä kautta. Tämän liikkeen vaikutuksen saavuttamiseksi sinun on yritettävä tasapainottaa kukinta ja lehtien vihreä. Aseta ensin roikkuva kori, jossa on sphagnum -sammalta, ja istuta sitten dianthus, petuniat, hopealehti ja muratti. Anna bob -karvojen (Soleirolia soleirolii) roikkua ripustuskorissa.

kesäpöytä terassi petunias dianthus ikivihreä

Vaikuttavan kukkaruukun luomiseksi on parasta sijoittaa kasvit eri korkeuksille. Jos valitset kukkia, kuten dianthus, katseenvangitsijaksi, et voi mennä pieleen.

Petunia Dianthus Bob tukkainen kukkaruukku kesällä

Tämä elinvoimainen koostumus tuo kukat valokeilaan. Kukkaruukku, jossa on ulkonevat kukat, istuu valkealla valkoiseksi maalatulla tiiliseinällä – siellä on vaaleanpunaisia ​​petunioita, herkkiä karvahiuksia ja vaaleanpunaisia ​​dianthuspalloja.

suuret kukkaruukut kasvi punainen geraniums monivärinen nokkonen koriste ruoho

Eteläisillä oli tapana valita geraniumien, jotka kestävät korkeita lämpötiloja ja kosteutta, ja niiden välillä, joissa on paljon kukkia. Tätä päätöstä ei enää tarvitse tehdä, koska Calliope -hybridilajikkeet tarjoavat molempien maailmojen parhaat puolet. Punaiset geraniumit muodostavat tämän kokoelman keskipisteen, kun taas Ipomea batatans ja värilliset nokkonen muodostavat kauniin taustan.

Aurinkoterassi koristeellinen parsa Impatiens Efeutute Neon

Kaunis kukkaruukku, jossa on helppohoitoisia kasveja aurinkoisille terasseille. SunPatiens tulee erinomaisesti toimeen koristeellisen parsan Asparagus densiflorus ja efeutute Neon kanssa. Kaikki on sijoitettu lasitettuun keraamiseen ruukkuun, jonka vaaleanvihreä viimeistely korostaa kasvien luonnollisia värejä.

Sekaviljelmä salaattivihannekset orvokki keltainen iso istutus

Sekakulttuurit ovat yhä suositumpia. Vihannekset ja kukat voivat myös näyttää joukkuehenkensä kukkaruukussa. Tummanvioletit orvokit voidaan yhdistää upeasti tummiin salaattilajikkeisiin, kuten Lollo Rossaan.

suuret kukkaruukut kasvi kesä taro kasvi elefantti korva

Tämän upean kesäkasviyhdistelmän kohokohta on taro -kasvin (Colocasia esculenta) ylisuuret lehdet, joita kutsutaan myös elefanttikorviksi. Pienet, värikkäät kukat täyttävät aukot. Taro on sipulikasvi ja sopii täydellisesti syviin kukkaruukkuihin. Hyvin hoidettuna se voi nousta puolitoista metriä korkeaksi. Norsun korva muodostaa keltaisia ​​kukkia, jotka voidaan nähdä heinä-elokuussa.

suuret kukkaruukut kasvi Snapdragon Dianthus sedum petunia

Kun tietyt värit ja tekstuurit toistuvat, syntyy kaunis, yhtenäinen kokonaisuus. Snapdragons (Antirrhinum majus ‘Liberty Classic Yellow), Dianthus’ Bouquet Rose Magic ‘ja Veronica spicata’ Red fox ‘mahtuvat suurimpaan ruukkuun. Valkoinen huovutettu ragwort ja Sedum ‘Lemon Ball’ täydentävät ulkoasua. Kaksi silmiinpistävintä kasveja toistetaan kahdessa pienemmässä ruukussa: petunia ‘Supertunia Vista Bubblegum’ keskikokoisessa astiassa ja Sedum-kasvi pienimmässä ruukussa.

suuri kylvökone kevään kukat väri b orvokki heuchera muratti

Odottamaton lisäys tulppaaneihin on miekka -saniainen (Nephrolepis exaltata). On myös orvokkeja ‘Lavender Blue’ ja ‘Purple Wing’, makea lippu (Acorus), Heuchera ja muratti. Nämä yksinkertaisen muotoiset betoniruukut tuovat kukkien värit esiin.

suuri istutusryhmä pelargoniat maagiset kellot Mecardonia

Lämpöä sietävät geraniumit, taikakellot ja mecardonies keltaisella ja violetilla toivottavat kesän tervetulleeksi. Näiden kalkittujen ruukkujen ja kukkien välillä on mukava kontrasti. Valitsitpa minkä tahansa kasvien, varmista, että niillä on samanlaiset tarpeet. Kaikki kolme kasveja voivat hyvin auringossa, joten ne sopivat erinomaisesti ryhmittelyyn.

Tina ämpäri Kukat Gerbera Daisies Sage Marguerites

Yksi parhaista tavoista kirkastaa puutarhaasi kukilla on hyödyntää paikallisen lastentarhan kausimyyntiä ja ostaa kasveja. Nuoret kasvit voidaan säilyttää galvanoiduissa kauhoissa terassilla, kunnes ne ovat valmiita istutettavaksi puutarhan sänkyyn. Täällä voit nähdä gerberan koiranputkea, salviaa, koiranputkea (Leucanthemum Shasta), päivänliljoja ja bataattiviiniköynnöksiä.

Kevään narsissin saviastiat erilaisista narsisseista

Herkät, keltaiset kukkansa narsissit takaavat hyvän tunnelman kaikkialla. Ne kertovat kevään saapumisesta ja ovat erittäin helppoja hoitaa. Täällä ne istutetaan klassisiin terrakotta -ruukkuihin, mutta narsissit näyttävät hämmästyttäviltä missä tahansa säiliössä. Useita narsissityyppejä voidaan yhdistää suuriin kukkaruukkuihin, esim. Narsissilinnut, Narcissus Tete-a-Tete, Daffodil actaea ja muut.

iso ämpäri norsun korvaa Sunpatiens, Citronella Sobilanthes Bubbikopf

Haaveiletko kesälomasta? Tuo sitten tropiikki omaan puutarhaan. Se on lasten leikkiä tällä yhdistelmällä: norsun korva ‘Maui Gold’, SunPatiens oranssina, tuoksuva citronellakasvi, saukkopäät (strobilanthes) ja kuplapää.

Ikkunalaatikon varjostin Caladium Heuchera holly pigeon-beeches

Onko sinulla tyhjä kukkalaatikko ikkunan edessä varjossa? Tässä on hyvä ehdotus varjoa rakastaville kasveille: Caladium ‘Aaron’, holly saniainen, Heuchera ‘Key Lime Pie’, valkoinen kuollut nokkonen (Lamium maculatum ‘White Nancy’), muratti ja vaaleanpunainen periwinkle.

Korotettu sänky puu kukka laatikko värillinen nokkonen petunia maitokukka geranium kesä

Tämä vapaasti seisova kukkalaatikko leikkaa hienon hahmon kaikkialla: tyhjän talon seinän edessä tai osiona terassilla. Spurge “Diamond Frost”, värillinen nokkonen, petunia “Supertunia Vista Bubblegum” ja geranium istutettiin tänne.

Kevään kukkaruukut Snapdragons -orvokit Tulppaanit Persilja Ivy

Konttipuutarhanhoito tarjoaa visuaalista monimuotoisuutta ja runsaasti värejä ja tekstuureja. Kukkaruukut ovat täydellinen kangas ainutlaatuisille väri- ja rakennekoostumuksille. Rohkeiden värien meressä nämä näyttävät snapdragonit lisäävät korkeutta. Ne sopivat hyvin sekoitukseen kukkia, jotka toimivat täyteaineina ja spillereinä, mukaan lukien orvokit, tulppaanit, persilja ja muratti. Jokainen kukka lumoaa omalla viehätyksellään.

suuret kylpyammeet kasvi terassi kesä penniä ruoho geraniums petunias angelonias

Bataatti -viiniköynnöksen ja lampunpuhdistajan ruohon (Pennisetum) luonnolliset sävyt tuovat todella esiin vaaleanpunaisten pelargonioiden, petunioiden ja angelonioiden trion. Petuniat näyttävät hämmästyttäviltä konttilaitoksina, koska ne ovat uskomattoman erilaisia ​​värejä ja kukkivat keväästä syksyyn.

Istuta suuria kylpyjä ympäri vuoden, havupuita, orvokkeja, kovaa murattia

Yksi konttipuutarhanhoidon haasteista on yhdistää kasvit niin, että sinulla on kaunis kuva ympäri vuoden. Ratkaisu on yhdistää ikivihreitä puita yksivuotisiin. Tämä esimerkki näyttää kuinka kauniilta näyttää havupuut, muratti, puutarhapannu “Pandoran laatikko”.

Shade kauhat kasvi Coleus Climbing Fig cobbler palm

Nämä kasvit näyttävät myös kauniilta ympäri vuoden suuressa astiassa: kiipeilyviikuna, mukulakärpä ja caladia. Vaaleanpunaisen ja punaisen caladian lehdet ovat todellinen katseenvangitsija missä tahansa.

Kevät suuret istutusnarsissit Zauberblöckchen Silberkraut Elfenspiegel nemesia

Anna kevään tulla! Tämä kukkaruukku ilahduttaa kaikkia aisteja ja yhdistää narsissit vahvoihin väreihin ja tuoksuviin vuodenaikojen kukkiin. Tämä trio koostuu maagisista kelloista ‘Superbells Dreamsicle’, herkästi tuoksuvasta hopeayrtistä ‘Snow Princess’ ja tonttupeilistä, nemesiasta ‘Sunsatia Lemon’.

Torni keraaminen ämpäri oranssi orvokki ruohoa

Voit myös kokeilla ruukkujen järjestelyä korkeuden luomiseksi. Tätä upeaa järjestelyä varten rakennettiin kahdesta keraamisesta kattilasta valmistettu torni. Yritä yhdistää kirkkaanväriset kukat ruohon kaltaiseen kasviun. Vihreä ruoho ja muratti sopivat hyvin oranssien orvokkien ja sarvipäisten orvokkien kanssa.

suuret ruukut istuttavat punaisen orvokin

Täällä voit nähdä samanlaisen savipannun tornin, mutta kasveja, jotka ovat pääasiassa punaisia ​​ja vihreitä. Punaiset sarvipäiset orvokit yhdistettiin punaiseen mangoldiin.

Vihreät liljat kääpiö Magnolia Caladia -varjoterassi

Vihreät liljat ovat erittäin kestäviä eivätkä ne ole ihanteellisia vain huonekasveina. Tätä kaunista yhdistelmää varten punaiset caladiat ‘Freida Hemple’, vihreät liljat ja kompakti magnolia ‘Little Gem’ istutettiin suureen astiaan. Tämä auttaa piilottamaan juoksuputken ja lisää väriä pimeään kulmaan.

Kauhat istuttavat kesän koristekasveja Semperflorens Begonia Caladia

Joskus muotoilu on enemmän muotoa kuin toimintaa, kun kasvit, joilla on erottuva visuaalinen ominaisuus, luovat upeita aksentteja puutarhaan. Kiinnitä huomiota siihen, miten eri muodot liittyvät toisiinsa. Kasvit, kuten koristekasvit ja caladias, luovat visuaalisen korkeuden ja voidaan yhdistää kauniisti Semperflorens begonian kanssa.

suuret kylpyammeet koristekasveja pennywort pennywort soraa

Tämä esimerkki luo mielenkiintoisen tunteen viljellystä kaaoksesta. Anna kasvien kasvaa vain altaasta. Tässä suuressa astiassa esimerkiksi kääpiökalamus (Acorus gramineus ‘Ogon’) hallitsee, mutta reunalla näkyy pennywort (Lysimachia nummularia ‘Aurea’), joka pääsee ulos ja muodostaa herkän, pehmeän vihreän maton.

Vihannessalaatti snapdragons marigolds sekakulttuuri

Vanhat puulaatikot, tynnyrit tai kauhat ovat ihanteellisia kukkaruukkuina. Koska näitä ei ole suunniteltu istutettavaksi, sinun tulee sallia tyhjennys ja porata tyhjennysreiät. Toinen loistava idea sekoitetulle kulttuurille on esitetty täällä: salaattityyppejä, joissa on keltaisia ​​kehäkukkia ja valkoisia snapdragoneja.

Rosmariinipuu topiary kylpyammeet puutarha bed yrttikasveja

Klassisesti suunnitellun ranskalaisen puutarhan nimi on “Parterre”. Geometrisen muodonsa ansiosta tämä sängyn muotoilu on saanut siitä inspiraation. Puutarhasuunnitelmasta riippumatta voit loihtia katseenvangitsijan keskelle kukkapenkkiä asettamalla sinne suuren istutuslaitteen. Tämän yrttikasvin sängyn keskellä rosmariinipuu nousee ja tulkitsee uudelleen klassisen tyylin.

Kukkalaatikkoikkuna uudelleenistutus suihkulähde ruoho begoniat monivärinen nokkonen

Värikkäät nokkoset, begoniat ja violetti suihkulähde ruoho itävät tästä upeasta ikkunalaatikosta. Kaivon ruoho kukkii kesästä syksyyn. Värillinen nokkonen tulee kaikkiin sateenkaaren väreihin. Koristekasvi näyttää erittäin vahvalta ja värikkäältä, etenkin kesällä.

Suihkulähde ruoho punainen kevät syksy Coleus punainen

Suihkulähde ruoho voidaan myös esittää erinomaisesti yksin kauhassa. Punainen coleus sopii täydellisesti koristoruohon punaiseen sävyyn. Voit nauttia näiden kasvien kauneudesta keväästä myöhään syksyyn.

Boxwood Buxus sempervirens Elegantissima valkoinen keltainen valkoinen sarvinen violetti

Kaikki boxwood -pensaat eivät ole kiinteitä ja tummanvihreitä. Esimerkiksi Buxus sempervirens ‘Elegantissimalla’ on vihreät lehdet, joissa on valkoinen tai keltainen reuna. Valkoiset sarvipäiset orvokit sopivat täydellisesti sen kanssa korostaen puksipuun pensaiden väriä.

suuri istutuslaite barokkityyliin kivi vaaleanpunainen verbena valkoiset rasvaiset lehdet Bacopas

Jos haluat korostaa todella erikoisten barokkityyppisten istutuskasvien salaperäistä viehätystä, valitse yksinkertaisia ​​mutta tyylikkäitä kukkia. Tässä tapauksessa kaksi suurta kiviruukkua on istutettu vaaleanpunaisella verbenalla ja valkoisilla rasvaisilla lehdillä (bacopas).

suuret kukkaruukut kesä aurinko monivärinen nokkosen vihreä ruusu

Vankien, mutta myös visuaalisesti houkuttelevien kasvien löytäminen, jotka menestyvät myös auringossa, voi olla haaste. Värilliset nokkoset ja vaihdettavat kukat sopivat tähän täydellisesti, koska ne kestävät lämpöä ja kosteutta ja lumoavat meidät iloisilla väreillään.

suuret altaat kasviideoita Algerian muratti neula kämmen

Käytä suuria kukkaruukkuja saadaksesi hyvän vaikutuksen. Siellä voit majoittaa enemmän ja suurempia kasveja. Kauhan syvyyden ansiosta niitä ei myöskään tarvitse kastella niin usein. Tässä esimerkissä näet suuren yhdistelmän kasveja kesäksi: ikivihreä Algerian muratti (Hedera algeriensis) ja yksi pakkasenkestävimmistä kämmenistä – havupalmu (Rhapidophyllum hystrix). Lisää joukkoon värikkäitä kausikasveja!

Kevään narsissit keltaiset orvokit

Ryhmittelemällä kukat muodon tai värin mukaan voit luoda kauniita yhdistelmiä jopa keskikokoisissa ruukuissa! Suuret keltaiset narsissit, keskikokoiset orvokit ja pienet violetit tekevät onnellisen sekoituksen tässä terrakotta-altaassa.

Ämpäri Pinea glauca Conica Impatiens

Täällä koralliväristen impatienien rengas ympäröi Albertan kääpiökuusta. Picea glauca Conica on erittäin pakkasenkestävä ja sopii erinomaisesti konttilaitokseksi. Se voi kasvaa jopa 2,5 metriin.

Riippuva kori lohikäärme siipi begonia hopea sade dichondra

Tämä vaaleanpunainen lohikäärmeen siipi begonia on täydellinen kasvi riippuvaan koriin, koska siitä tulee noin 30 cm korkea ja 25-30 cm leveä ja kukkii koko kesän syksyyn. Vieläkin jännittävämpi kokoelma, yhdistä ne hopeasateeseen (Dichondra ‘Silver Falls’).

Impatiens, vihreä lilja, begonia, saniainen ja muratti

Puutarhasi on kangas ja puutarhasuunnittelu on harjasi. Yksi parhaista tavoista ilmaista luovuuttasi on ripustaa korit odottamattomiin paikkoihin. Varjostavat kasvit tässä roikkuvassa korissa luovat ainutlaatuisen muodon ja korkeuden. Näitä ovat vihreä lilja, begonia, saniaiset ja muratti.

Ikkunalaudan kukkalaatikko valkoiset kukat violetti lehtien kontrasti

Vastakohdat houkuttelevat! Tässä näemme ainutlaatuisen kontrastipelin. Valkoiset kukat ja mustanvihreä lehdet yhdistettynä koristeellisiin takorauta-koristeisiin, jotka antavat kokonaisuudelle ripauksen goottilaista.

Teräspylväs kesällä rehevä

Kukkien ei tarvitse kasvaa vain maassa. Terästolpalla on tilaa jokaiselle kylvökoneelle. Kukat kasvavat rehevästi ja peittävät ne lähes kokonaan. Näyttää siltä, ​​että kukat kelluvat ilmassa.

valkoinen parrakas iiris parta ryömiä saxifrage varjo

Tämä sateenvarjon iiris (Iris tectorum) ja juutalainen parta (hiipivä saxifrage Saxifraga) ovat täydellisiä säiliökasveina varjoisassa paikassa. Hiipivä sahakasvi kasvaa monivuotisena nurmikasvina ja kukkii toukokuusta elokuuhun.

Krysanteemit, marigolds, makeiset, tegetes ja crotons Syksyn säiliökasvit

Seuraavat kasvit muodostavat myös kauniin ryhmän: krysanteemit, kehäkukat, naposteltavat, tegetes ja crotons. Niiden värit sopivat kauniisti yhteen ja herättävät syksyn tunteen!

isot altaat kasvi syksy talon sisäänkäynti terassi portaat

Tämä kukka -asetelma takaa myös onnellisen, korkean ilmapiirin kotiovellesi! Kirkkaat keltaiset ja oranssit sävyt yhdistetään violettiin ja siniseen. Sataman seppele toimii yhtyeen perustana. Stonecrop Lemon Ball, koristekaali, koristeellinen chili, Salvia leucantha ja rikki cosmea löytävät sitten tilaa suuresta ämpäristä.

narsissit rypäleen hyasintit kevät valkoinen orvokki

Narsissit ovat ihanteellisia säiliökasveja keväällä. Ne lisääntyvät yleensä itsestään ja voivat täyttää suuren ämpärin itse vuodesta toiseen. Ne vaativat myös vähäistä huoltoa ja tulevat eri väreissä. Narsissit tulevat hyvin toimeen muiden kevätkukintojen, kuten rypäleen hyasintin, kanssa. Rypäleen hyasintti on 15–30 cm korkea.

Pelargonioiden petunias lobelia kesäaltaiden istutus

Geraniumit “Caliente Pink”, petuniat “Surfinia Rose Veined” ja lobelia “Techno Heat Light Blue” valittiin tähän kauniiseen yhdistelmään. Geraniumit, petuniat ja lobeliat menestyvät samanlaisissa olosuhteissa ja ovat täydellisiä istuttaa yhdessä suuriin kukkaruukkuihin.

Kesä kylpyammeet kasvi värillinen nokkonen tuuletin kukka papukaija lehdet verbenas petunias

Toisin kuin leikkokukat, vilkas kukka -asetelma kylpyammeessa lisää väriä patioon kuukausia. Yhdistä kasvit, jotka menestyvät samoissa kasvuolosuhteissa ja täydentävät toisiaan. Nämä kuusi kasvia tekevät juuri sen: värillinen nokkonen (coleus) tuo väriä varjoisiin paikkoihin. Tuuletinkukka ja papukaijalehdet antavat koko muodolle muodon. Verbenat, taikakellot ja petuniat tuovat värejä peliin.

Koristekasvi Carex seuraa Amazon Mist -sedum Echeveriaa

Ruohojen ja mehikasvien vuorovaikutus luo miellyttävän kontrastin. Täällä koristekasvi Carex comans ‘Amazon Mist’ harmonisoituu täydellisesti hiipivän sedumin ja violetinpunaisen Echeverian kanssa. Echeveriassa on sävyjä, kuten punainen, oranssi ja violetti, joita sara toistaa.

Dipladenia Mandevilla kiipeilykasvi kesä aurinkoinen sijainti

Toinen mukava idea suurille kukkaruukkuille on yhdistää kiipeilykasvit ja kukat riippuvaan kasvuun. Esimerkiksi Dipladenia (Mandevilla) toimii hyvin konttilaitoksena ja kukkii keväästä ensimmäiseen pakkaseen. Voit myös valita auringon rakastavan kukan.

Previous Post
Lasista valmistetut huonekalut viehättävät arkkitehtonisella ilmeellään
Next Post
Tee paperipusseja ja koristele väreillä – tee itse -ideoita ohjeiden avulla