15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Käsityöliiman tekeminen itse: reseptit myrkyttömälle liimalle

Tee käsityöliima itse ohjeet eläimet pahvi

Lapset rakastavat luovuutta. Ehkä se johtuu myös siitä, että erityisesti 3–5 -vuotiaat lapset haluavat antaa mielikuvituksensa valloilleen ja tehdä asioita. Mahdollisuudet ovat yksinkertaisesti rajattomat, myös käsityömateriaalien osalta. Lisävarusteiden osalta perusvarusteet: sakset, harjat ja liima eivät saa puuttua missään talossa. Mutta kaikki liima ei ole tasa -arvoinen. Myrkyttömän variantin löytäminen 3–5-vuotiaille lapsille osoittautuu vaikeaksi tehtäväksi monille vanhemmille. Pikkuiset pisttävät sormensa suuhunsa silloin tällöin koskettamalla silmiään ja kasvojaan. Joten paljon voi mennä pieleen, jos käytät tavallisia liimoja. Ongelma voidaan välttää vaarattomalla liimalla. Tarjoamme ideoita siitä, miten voit tehdä myrkyttömän käsityöliiman itse.

Tee käsityöliima itse: resepti jauhoilla

Käsityöliima syötäviä lasten käsityöideoita

Kun on kyse myrkyttömästä käsityöliimasta, jauholiimalla ei yksinkertaisesti ole mitään keinoa. Perusresepti on melko yksinkertainen ja sopii hyvin myös aloittelijoille. Jauholiima kuivuu ajan myötä eikä usean päivän kuluttua enää kestä sitä, mitä sen pitäisi pitää. Mutta se on ihanteellinen koristeiden luomiseen paperista useita tunteja ennen juhlia.

Valmistus: Sekoita vesi ja jauhot 1-1 kulhoon. Sekoita kunnes nesteestä tulee pannukakkutaikinan sakeus. Vatkaa vispilällä tasaiseksi. Laita esilämmitettyyn kattilaan ja kiehauta hitaasti keskilämmöllä. Poista lämmöltä ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Säilytä ilmatiiviissä säilytysastiassa ja levitä siveltimellä. Jos liima kuivuu ajan myötä, voit lisätä 2-3 ruokalusikallista vettä ja sekoittaa hyvin.

Tee käsityöliima itse: resepti maissitärkkelyksellä

Tee käsityöliima itse askel askeleelta

Seuraava resepti maissitärkkelyksellä on myös erittäin helppoa, mutta lopputulos on parempi kuin jauhoilla. Liima voi olla kätevä, kun teet käsitöitä paperilla, koska se on tasainen. Pahvi voidaan myös liimata tasaisesti pahville.

Käsityöliima tekee jouluideoita

Valmistus: Kiehauta 3/4 dl vettä kattilassa. Lisää 1/4 dl maissitärkkelystä, sekoita 2 rkl kevyttä maissisiirappia ja lisää 1 rkl omenaviinietikkaa. Sekoita kaikki ainekset huolellisesti, kunnes saat tasaisen massan. Sekoita seosta miedolla lämmöllä, kunnes se sakeutuu. Ilmatiiviissä säilytysastiassa, jossa säilytät liiman myöhemmin, sekoita 1/4 kupillista maissitärkkelystä ja 1/4 kupillista vettä tasaiseksi. Ota kattila liedeltä ja kaada kuuma liima hitaasti tölkkiin ja jatka sekoittamista, kunnes muodostuu tasainen seos. Odota, kunnes käsityöliima jäähtyy.

Tee käsityöliima limaa varten itse

Tee käsiliima Slime myrkyttömäksi ilman booraksia itse

Seuraava resepti käsityöliimalle maissisiirapilla on nopea valmistaa ja sopii erinomaisesti suositun liman valmistukseen. Lapset rakastavat leikkiä limalla, ja perusreseptiä käytetään sen valmistamiseen booraksilla. Mutta nyt haitallinen aine voidaan jättää pois ja korvataan luonnollisista ainesosista valmistetulla liimalla.

Tee lima itse Syötävä liima

Sekoita pienessä kattilassa 3/4 dl vettä 2 rkl maissisiirappia, lisää 1 rkl omenaviinietikkaa. Kuumenna neste kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Sekoita kulhossa 2 rkl maissitärkkelystä 3/4 dl kylmää vettä. Lisää kylmä massa hitaasti lämpimään massaan sekoittaen jatkuvasti minuutin ajan. Ota se liedeltä ja anna jäähtyä. Kaada sitten ilmatiiviiseen säilytysastiaan ja anna sen hautua yhden yön huoneenlämmössä. Käytä vain silloin.

Tee käsityöliima itse – 2 yksinkertaista reseptiä syötävistä ainesosista

Tee käsityöliimaa itse, lapset tekevät paperia

Haluaisitko tehdä jotain lasten kanssa sateisina viikonloppuina? Sitten voit käyttää kahta seuraavaa reseptiä syötäville käsityöliimoille. Vaikka se tarttuu vain lyhyeksi ajaksi, se sopii ihanteellisesti käsityöhön pienten kanssa. Ensimmäisessä reseptissä 1/2 kupillista vettä lisätään jauhoihin ja sekoitetaan, kunnes koostumus on samanlainen kuin kerma. Laita sitten kattilaan ja hauduta miedolla lämmöllä 5 minuuttia koko ajan sekoittaen. Anna jäähtyä.

Toisessa variantissa valmistetaan paksu tahna ilman kiehumista – jopa lastentarhaikäiset lapset voivat selviytyä tehtävästä ilman ongelmia. Lisää vain 1/2 kupillista vettä 1/2 kuppiin jauhoja, kunnes se muuttuu tahmeaksi. Lisää ripaus suolaa. Muuten, jos haluat, voit värjätä tämän liiman elintarvikeväreillä, jotta se näyttää houkuttelevammalta.

Tee vedenpitävä käsityöliima itse

Opettaja lasten kanssa - Luovan taiteen luokka

Ajoittain tietyt yksityiskohdat on liimattu vedenpitäviksi käsityötä tehdessä. Sitten seuraava resepti tulee pelastamaan. Liima on valmistettu ilman maitoa, joten sen säilyvyysaika on pidempi. Se on melko yksinkertainen tehdä. Joka tapauksessa sinun on varmistettava, että liima levitetään lämpimänä. Joten lämmitä osa liimasta kulhossa vesihauteessa ennen jokaista käyttöä. Käsityöliiman kuivuminen voi kestää muutaman päivän, mutta sitten se tarttuu hyvin. Joka tapauksessa se ei ole tarpeeksi vahva liimaamaan yhteen esimerkiksi posliinilaattoja.

Liima valmistetaan näin: Kiehauta 6 rkl vettä kattilassa. Ota kattila liedeltä ja lisää 14 grammaa gelatiinia. Sekoita, kunnes gelatiini liukenee. Lisää 2 rkl omenaviinietikkaa ja 1 rkl gelatiinia. Sekoita voimakkaasti ja anna jäähtyä ennen kuin kaadat liiman ilmatiiviiseen säilytysastiaan.

Käsityöliima lasille: resepti maidon kanssa

Tee käsityöliimalasi itse joulukoristeita

Seuraava resepti on käsityöliimaa lasille. Yleisliima tarttuu erittäin hyvin ja sopii jopa posliiniastioihin. Voit myös käyttää sitä tarrojen ja pullojen kiinnittämiseen tai lasin liimaamiseen muihin materiaaleihin. Jos haluat liimata lasin puuhun, metalliin tai muoviin, sinun on ensin sulatettava liima vesihauteella ja levitettävä se nesteenä. Jos haluat liimata kaksi lasia yhteen, sinun ei tarvitse sulata käsityöliimaa. Liima sisältää maitoa, mutta se kestää paljon kauemmin, jos lisäät siihen piparminttuuutetta.

Ja tässä tulee resepti: Laita 2 rkl kylmää vettä pieneen kulhoon. Lisää 2 pakkausta gelatiinia veteen ja jätä tunti. Lämmitä 2 rkl rasvatonta maitoa. Ota kattila liedeltä juuri ennen maidon kiehumista. Lisää gelatiiniliuokseen. Sekoita voimakkaasti, kunnes gelatiini liukenee. Käytä valmis liimaa heti tai lisää 2-3 tippaa neilikkaöljyä ja käytä sitä seuraavana päivänä. Valinnainen: Sekoita piparminttuuutetta neilikkaöljyn sijasta ja käytä seuraavat 2-3 päivää. Jos haluat, että liima haisee pahalle, heitä se pois.

Käsityöliiman valmistus pahville ja pahville

Tee käsityöliima itsellesi eläinten liimapaperia

Seuraavan käsityöliiman säilyvyysaika on useita viikkoja ja se on täydellinen kollaasien luomiseen. Liima osoittautuu myös erittäin hyödylliseksi, kun kartonkiin on kiinnitettävä muita pahvin yksityiskohtia.

Laita vain 1/4 dl jauhoja lasilliseen haaleaa vettä. Liiman sakeuden tulee olla nestemäinen. Kiehauta 5 kupillista vettä suuressa kattilassa. Lisää jauhoseos ja sekoita hyvin. Anna kiehua 2-3 minuuttia jatkuvasti sekoittaen. Ota se liedeltä ja anna jäähtyä.

Tee käsityöliima itse – resepti arabialaisella kumilla

Käsityöliima myrkytön resepti lapsiystävällinen

Seuraava yleinen liimaresepti on täydellinen kaikille, jotka tarvitsevat todella vahvaa liimaa käsityöprojektiinsa. Sopii myös posliinille. Levitä vain ohut kerros tulitikulla, paina sitten kaksi osaa yhteen ja odota liiman kuivumista. Tämä voi kestää tunnin, joten ole kärsivällinen. Odota 24 tuntia ennen astioiden pesua tai käyttöä. Tämä liima kestää vuoden. Yleisliima valmistetaan näin: Sekoita kulhossa 3 rkl arabikumia, 1 rkl glyseriiniä ja 1/2 rkl vettä. Säilytä massa ilmatiiviissä säilytysastiassa vuoden ajan.

Olipa kyseessä käsityöt paperilla, lasilla / muovilla tai pahvilla ja pahvilla – jokaiselle materiaalille on sopiva resepti syötävistä ainesosista valmistetuille liimoille. Jos haluat tehdä käsityöliiman itse, sinun on kiinnitettävä huomiota säilytykseen tässä tapauksessa. Ilmatiiviit säilytyspurkit ovat ihanteellisia ja takaavat pitkän säilyvyyden. Kun käytät kotitekoista liimaa ensimmäisen kerran, voit testata sitä pienellä alueella. Jos se ei tartu kiinni, voit valita yleisliiman. Pohjimmiltaan kaikki käsityöliimat eivät ole myrkyllisiä, ja siksi niiden katsotaan olevan vaarattomia terveydelle. Turvallisuuden vuoksi varo aina, etteivät lapset syö liimaa tai kosketa silmiään. Älä koskaan jätä lapsia ilman valvontaa käsityötä tehdessäsi. Pidä liimat korkeilla hyllyillä, joissa lapset eivät pääse niihin käsiksi. Jos liima haisee pahalle, heitä se pois ja puhdista säilytysastia huolellisesti. Toivomme, että nautit käsitöiden tekemisestä!

Tee käsityöliiman ohjeet itse

Previous Post
30 tee-se-itse-häälahjaideaa
Next Post
Joulukäsityöt lasten kanssa: 15 käsityöideaa suosittuihin aiheisiin