15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Ompelu sifonki – vinkkejä hienojen kankaiden käsittelyyn aloittelijoille

Sifonki kuuluu erittäin herkkien ja läpinäkyvien kankaiden ryhmään, joka antaa jokaiselle asulle keveyttä ja eleganssia. Jalo kangas peittää kauniisti ja on siksi hyvä valinta tyylikkäisiin iltapukuihin, ilmaviin kesätoppeihin ja virtaaviin tunikoihin.

Sifonkimekko ompelee kevyttä ja ilmavaa kangasta

Kevyt kuin höyhen ja filigraani – ohut kangas on todellinen ompeluhaaste. Selitämme sinulle, mitä sinun tulee kiinnittää huomiota sifonkia ompellessasi saavuttaaksesi parhaat ompelutulokset tällä hienostuneella materiaalilla.

Sifonkihame kukkakuvioineen yhdistettynä lenkkariin

Leikkaa sifonki sopivan kokoiseksi

Leikkuumatto ja pyörivä leikkuri ovat ihanteellisia leikkaamiseen. Jos leikkaat perinteisesti saksilla, käytä liukumatonta tyynyä, kuten puuvillaa tai pellavaa. Hyvä idea olisi laittaa pehmopaperia sen alle ja kiinnittää se kankaaseen tekstiiliruiskuliimalla. Leikkaamisen jälkeen voit jättää paperin päälle helpottamaan kankaan jatkokäsittelyä.

Kiinnitys sifonki

Kun kiinnität tämän kevyen läpinäkyvän kankaan, sinun tarvitsee vain käyttää erittäin hienoja tappeja, joilla on pienin neulakoko. Tämä koskee myös käsinommelneulaa siltä varalta, että sinun on haudattava. Painot ja ruiskuliima ovat myös erittäin hyödyllisiä kankaille, joissa on reikiä. Leikattujen kappaleiden liimaamisen sijasta voit yksinkertaisesti kiinnittää ne teipillä tai ruiskuliimalla.

Sifonki -iltapuvun ompelu vinkkejä kiinnittämiseen

Ompelulanka sifonkiin

Koska kangas koostuu erittäin hienoista kuiduista, tarvitset ompelulankaa, joka ei ole vahvempi kuin kangas. Käytä hienoa, laadukasta ompelulankaa, joka on kehrätty puuvillalla tai polyesterillä. Alalanka on myös hyvä vaihtoehto, jos haluat tuskin näkyviä saumoja tai jos kangasta on hakattu ompelukoneella ennen ompelua.

Mikä neula sifonkiin?

Ompelukoneen neuloilla on tärkeä rooli sifonki -ompelussa. Käytä ompelukoneen neulaa hienoille kankaille. Mitä pienempi neulojen määrä, sitä ohuempi neula. Tässä tapauksessa tarvitset ompelukoneeseen neulan 70/10, 65/9 tai 60/8.

Ompele ja helma sifonki

Vakauttamiseksi aseta pehmopaperia tai repäistävää stabilointiainetta kangaskerrosten väliin tai kankaan alle, jotta saumat eivät repeytyisi ja venyisi. Ompelun jälkeen voit irrottaa vakaimen varovasti. Puolalangan harsiminen välttää myös neulojen ompelemista kankaaseen, mikä voi aiheuttaa kolhuja tai aaltoja.

Tiedetään, että ompelukoneet haluavat syödä läpinäkyvää ja kevyttä kangasta ja vetää sen syöttökoiran alle. Jos sinulla on mahdollisuus, käytä ompelukoneesi neulalevyä, jossa on pienin mahdollinen neulareikä. Tämä estää hienon kankaan vetämisen neulareikään. On myös tärkeää ommella lyhyellä tikinpituudella ja löysää langankireyttä hieman, jotta sauma on mukava ja sileä.

Ompele helma sifonkiin overlock -ompelukoneella

Jos kyseessä on läpinäkyvä, hieno kangas, kuten sifonki, on suositeltavaa käyttää edelleen osia, joissa on kaksinkertainen sauma Kutsutaan ranskalaiseksi saumaksi, Yhdistää. Tämä näyttää hienolta ja puhtaalta ulkopuolelta, koska ensimmäisen sauman saumavara on piilotettu toisen sauman kanssa. Jos haluat ommella helman sifonkiin, älä ehdottomasti käytä 4-lankaista overlock-ommelta. Valssattu helma on paras tähän. Löydät lisää täältä Overlock -ompelukoneen tiedot sekä ompeleiden tyypit yhdellä silmäyksellä.

Pieni vinkki: Sifonin ja muiden hienojen kankaiden ompelu voi olla turhauttavaa erityisesti aloittelijoille. Käytä ensin entisen sifonkimekon jäännöksiä tutustumaan kankaaseen, kokeile ompelumenetelmää tai testaa uutta ompelukoneesi. Toivon sinulle menestystä!

Sifonkimekon ompeluvinkit näkymättömille saumoille

Previous Post
Sipulit kotitaloudessa – unelmaton käyttösi jokapäiväisessä elämässä
Next Post
Tee lankakuvia itse kynsillä – ideoita, ohjeita ja malleja