15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Rakenna puiset portaat itse – yksinkertaisia ​​ohjeita ja vinkkejä

Puiset portaat-rakenna-kaide-ohjeet-helppo

Voit säästää paljon rahaa, jos sinulla on Rakenna puiset portaat itse. Riippumatta siitä, haluatko rakentaa sisä- tai ulkoportaat, rakentaminen vaatii huolellista suunnittelua, oikeita työkaluja ja tiettyä teknistä osaamista. Tiettyjä ehtoja on noudatettava. Sääntöjen mukaan askelmien on oltava vähintään 80 senttimetriä leveitä ja kulutuspinnan oltava vähintään 26 senttimetriä syviä. Kuitenkin askelleveys 100 senttimetriä ja askelkorkeus 18 senttimetriä ovat ihanteelliset mitat. Mitä muuta on otettava huomioon ja miten tämä jännittävä DIY -projekti voidaan hallita, löydät alla.

Rakenna puiset portaat itse – laske portaiden mitat

Rakenna puiset portaat itse - laske mitat

Ensin sinun on laskettava puisten portaikkojesi tarkka portaiden lukumäärä. Portaiden kokonaiskorkeus on jaettu 18: lla (askelkorkeus). Pyöreä tulos saadaan vain poikkeustapauksissa, minkä vuoksi jäljellä olevat senttimetrit jakautuvat tasaisesti kaikille vaiheille. Jos jäljellä oleva määrä on yli 9 senttimetriä, lisää toinen vaihe.

Mukavaan nousuun ja laskeutumiseen voit käyttää mukavuuskaavaa: 2 x kallistuskorkeus + askeleen syvyys. Jos tulos on 60–66 senttimetriä, portaat ovat mukavat. Huomaa myös, että portaiden kaltevuus on 25-40 astetta. Nämä mittaukset voidaan tietysti mukauttaa olemassa oleviin olosuhteisiin, kuten portaiden alkuun. Täällä voit kätevästi verkossa uuden portaikon mitat laskea.

puiset portaat-rakenna itse-mittaa-laske-askelkorkeus

Muita kaiteita koskevia määräyksiä:

– alkaen 125 senttimetrin portaiden leveydestä – kaiteet molemmin puolin

– Älä istu kaiteeseen alle 75 senttimetriä

– Kaiteen korkeus – vähintään 90 senttimetriä korkea

Tässä esimerkissä portaiden mitat ovat seuraavat: portaiden korkeus – 19 senttimetriä, askeleen syvyys – 26 senttimetriä, kulma 35 astetta.

Rakenna puiset portaat itse – merkitse puulevyt

Rakenna puiset portaat itse-lyijykynä-kirvesmiehen aukio

Kun kulutuspinnan syvyys ja portaiden korkeus on laskettu, merkitse puusepän neliö ja lyijykynä merkitsemään yksittäisten askelmien leikkaukset puulevyille. Toista prosessi, kunnes kaikki vaiheet on korostettu.

puiset portaat-rakenna itse-kaltevuus-korkeus-askel-syvyys

Pidä aina kiinni puusta tehdessäsi sanonnasta: ”Mittaa kahdesti, sahaa kerran!” Tämä varmistaa, että merkinnät ovat oikein ja mikään ei voi mennä pieleen. Jos merkinnät on tehty väärin, et voi rakentaa oikean kokoisia puisia portaita itse.

Rakenna puiset portaat itse. Merkitse puuseppien kulmat

Leikkaa puulevyjä

puiset portaat-rakenna itse-leikkaa kokoon sopivaksi pyöreä pyörösaha

Pyörösaha on ihanteellinen työkalu useimpien portaiden lautojen leikkaamiseen, mutta ei loppuun asti. Käytä sen sijaan käsisahaa viimeistelyjen leikkaamiseen. Leikkaa huolellisesti. Varmista, että pidät sahanterän samalla viivalla aina leikkaamisen jälkeen. Varmista, että molempien poskien viillot ovat samalla korkeudella.

Rakenna oma puinen portaikkoinen käsisaha

Terävä käsisaha varmistaa sahauksen tarkkuuden ja varmistaa portaikkojen vakauden. Kiinnitä valmis osa toiseen puulevyyn ja jäljitä viivat. Näin säästät aikaa ja takaat samat mitat molemmille kappaleille.

puiset portaat-rakenna itse millimetritarkka pyörösaha

Rakenna puiset portaat

puiset portaat-rakenna itse-puulauta-portaat-laskuyhteys

Kohtaan, jossa portaat yhdistyvät portaiden laskeutumiseen, asenna vaneri luodaksesi portaiden kiinnityspisteen. Merkitse porausreiät vaneriin ja kohdista posket tarkasti. Kiristä takaa. Käytä sähköruuvimeisseliä työkaluna työskennelläksesi nopeammin ja turvallisemmin.

puiset portaat-rakenna itse-nousuputki-puulevyruuvi

Rakenna omat puiset portaat-ruuvisarjat

Kokoa nousuputket. Sitten portaat. Varmista, että portaat on leikattu sopimaan täydellisesti niin, että ne sopivat täydellisesti paikoilleen. Jos haluat todella hyvän ja pysyvän yhteyden, voit liimata ja ruuvata tämän samanaikaisesti. Tämä estää myös naarmuja.

puiset portaat-rakenna itse-puu-liima-portaat

Levitä puuliimaa reunoille ja aseta portaat päälle. Paina lujasti niin, että liima tarttuu hyvin. Toista vaihe vaiheelta jokaiselle tasolle.

puiset portaat-rakenna-itse-portaat-askeleet-ruuviportaat

Vakauden lisäämiseksi on suositeltavaa paitsi liimata portaat myös ruuvata ne yhteen. Kiinnitä portaat poskiin ruuveilla naulojen sijasta. Ruuvit on helpompi kiinnittää liimalla ja ne takaavat tukevan liitoksen, joka ei horju ajan myötä.

Kiinnitä kaide 

Puiset portaat-rakenna itse-kaiteet-ruuvaa yhteen-puulevyt

Tukeva kaide on välttämätön portaiden turvallisuuden kannalta. On tärkeää, että se on rakennettu oikein ja määräysten mukaisesti onnettomuuksien estämiseksi. Suojakaiteen pylväät on kiinnitettävä pystysuoraan ja ruuveilla, kun taas kaiteen ja suojakaiteiden on noudatettava portaiden tarkkaa kulmaa.

Puiset portaat-rakenna itse-kaide-koota-merkitse etäisyys

Kun ensimmäinen kaidelevy on kiinnitetty alhaalta ylös, käytä puukappaletta tarkan etäisyyden ja kulman määrittämiseen seuraavaan lautaan. Kun olet merkinnyt sen sijainnin, kiinnitä se portaikkoon ruuveilla. Leikkaa sitten levy tarkasti.

Puiset portaat-rakenna-oma-kaide-leikkaa-liuskat-ylimäärä

Kun leikkaat puulevyjä, käytä käsisahaa uudelleen. Näin sinun ei tarvitse laskea tarkkoja etäisyyksiä ja kulmia jokaiselle puulevylle. Toista prosessi jokaiselle puulevylle, kunnes koko kaide on koottu.

Kokoa kaide

Rakenna puiset portaat itse

Kokoa lopuksi kaide. Asenna kaiteen laitteisto yhtä kauas viimeisestä kaidelevystä pitääksesi oikean kulman.

Rakenna-itse-puiset portaat-koota-kaide

Koko prosessi on helpompi, jos kokoat kaiteen miter etukäteen. Tässä tapauksessa voit käyttää nauloja ja vasaraa kokoonpanoon. Esipora porauksen reunat esivalmistamaan kynsien reiät.

puiset portaat-rakenna itse-kaide-kokoonpano-laitteisto

Kokoa kaide sopivilla lisävarusteilla ja kiristä ruuvit alapuolelle. On hyvä porata ruuvien reiät etukäteen puun halkeamisen estämiseksi.

puiset portaat-rakenna oma kaide-ohjeet

Jos mitat kaikki osat hyvin, ruuvaa ne kiinni ja yhdistä ne vakaaseen kaiteeseen, vasta sitten voit rakentaa turvallisen ja vakaan puisen portaikon itse. Noudata erityisvaatimuksia ja ole äärimmäisen tarkka puutyön suhteen. Hanke ei kuitenkaan sovi aloittelijoille, koska se vaatii jonkin verran kokemusta ja manuaalisia taitoja.

Jos rakennat tällaisen puisen portaikon itse, voit säästää paljon rahaa ja tehdä portaasta silti vakaan. Koska se ei vain näytä kovin mukavalta niin rennolla tavalla, se sopii parhaiten kellariin. Jos toisaalta haluat rakentaa nämä puiset portaat itse lattioiden väliin, voit maalata ne ja suunnitella ne sisustuksen mukaisesti. Portaat voidaan naamioida halutulla tavalla tai peittää matolla. Kaide voidaan maalata mihin tahansa väriin sopimaan muuhun sisustukseen.

Rakenna itse puiset portaat puutarhaan: video -ohjeet

Puiset portaat eivät sovellu vain kotiin, vaan niitä voidaan käyttää myös puutarhassa. Tämä mahdollistaa ulkoalueen eri tasojen yhdistämisen toisiinsa, esimerkiksi rinteessä olevassa puutarhassa. Tätä tarkoitusta varten et tarvitse yhtä suuria portaita kuin esitetyissä asennusohjeissa, vaan pienempää rakennetta. Näet esimerkin tästä videosta. Täältä voit katsoa lyhyen video -opetusohjelman siitä, miten voit rakentaa pienet puiset portaat itse. Siinä on yhdeksän tasoa ja sitä voidaan käyttää eri tarkoituksiin. Valmiit portaat on kiinnitettävä vakaaseen rakenteeseen onnettomuuksien välttämiseksi.

Previous Post
Pisteiden ruokavalio – Tämä siisti taulukko auttaa sinua laihduttamaan
Next Post
Suunnittele oma kalenteri – 12 hyödyllistä käsityöideaa seinälle ja pöydälle