15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Nykyinen tulivuorenpurkaus – Miksi Uuden -Seelannin tappava tapahtuma oli tutkijoiden hyvin vaikea ennustaa

Tulivuorenpurkaus tapahtui äskettäin muutama päivä sitten, kun turistit tutkivat sen kraatteria Valkoisella saarella Uuden -Seelannin lähellä. Geologit, jotka tarkkailivat Uuden -Seelannin tulivuorta, olivat nähneet tulivuoren aktiivisuuden lisääntyvän kuukausina ennen sen massiivista purkausta. Tämä ei kuitenkaan ollut merkki välittömistä ennusteista taudinpurkauksesta, joka tappoi ainakin 6 ihmistä ja loukkaantui 30. Muut tutkijat sanovat, että tulivuoren arvaamaton luonne merkitsee sitä, että ihmisten vierailu ei ole koskaan täysin turvallista.

Tulivuorenpurkaus tällä hetkellä kuolemantapauksen jälkeen

vaurioitunut helikopteri tulivuorenpurkauksen jälkeen, tällä hetkellä valkoinen saari Uusi -Seelanti

Maanantaina kello 14.11 paikallista aikaa räjähtävä purkaus ajoi tulistetun tuuletusjärjestelmän tulistettua höyryä, lohkareita, tuhkaa ja muita roskia. Tämä loi 3,7 kilometriä korkean tulivuoren tuhkapilven. Tuolloin 47 turistia tutki kraatteria.

Tapahtuma oli pahin kaikista mahdollisista skenaarioista, sanoo Raymond Cas, tulivuoren tutkija Monashin yliopistossa Melbournessa Australiassa. Tulivuori olisi heittänyt kiviä halkaisijaltaan kolme jalkaa tai enemmän ballistisina räjähdyksinä, hän selittää. "Hienompi roska olisi luonut tuhkapilven, joka heikensi näkyvyyttä nollaan. Ihmiset eivät enää tienneet minne juosta. Suuri osa todella kuumaa kraatterivettä karkotettiin, aiheuttaen vakavia palovammoja ja vammoja."

kuolemaan johtanut onnettomuus Uuden -Seelannin saarella uhrien kanssa

Uuden -Seelannin geotieteellisen tutkimus- ja seurantaelimen GNS Science vulkaanologit sanovat, että tulivuorenjäristys on lisääntynyt purkauksen jälkeen. Tämä osoittaa, että kaasun paine pysyy korkeana ja mahdolliset räjähdykset ovat mahdollisia. Tämän riskin vuoksi pelastustyöntekijöiden on turvatonta etsiä kahdeksan kadonnutta, mutta oletettavasti kuollutta ihmistä. Näin maan poliisi puhui tapauksesta.

Aktiivinen matkailukohde

Turisti kävelee tulivuoren kraatterilla White Islandilla

Valkoinen saari, joka tunnetaan myös maorien nimellä "Whakaari", sijaitsee maan pohjoissaaren itärannikolla ja on lähin Tyynenmeren meritulivuorien sarjassa. Se on kartion muotoinen kerrostulivuori, joka rakennettiin tuhkasta yli 150 000 vuotta sitten. Se on yksi maan suurimmista ja aktiivisimmista tulivuorista. Uusi -Seelanti ulottuu erittäin aktiiviseen levyrajaan Tyynenmeren tulirenkaassa.

Maanantain räjähdys oli joko hydroterminen tai "phreatic" Tulivuorenlääkärit sanovat purkauksia, jotka molemmat johtuvat paineen noususta ylikuumennetusta höyrystä ja kaasusta. "Usein höyryä ja kaasua kertyy kivi- ja mineraalitiivisteen taakse, ja jos kaasun paine ylittää tiivisteen lujuuden, voi tapahtua räjähtävä purkaus", GNS Sciencen vulkanologi Brad Scott sanoi lausunnossaan.

Vuodesta 2011 lähtien Valkoinen saari on ollut lähes jatkuvien purkausten tilassa lukuisilla, enimmäkseen pienillä räjähdyksillä. Viimeisin suuri epidemia oli vuonna 2016 ja tapahtui yöllä. Tästä syystä saarella ei tällä hetkellä ollut turisteja.

lintukuva whakaari valkoinen saari uusi seelanti tulivuorenpurkaus

GNS Science -yhtiön vulkanologin Graham Leonardin mukaan GNS Science seuraa jatkuvasti tulevan purkauksen merkkejä, kuten vapinaa, seismista toimintaa ja tulivuoren kaasujen vapautumista. Marraskuun puolivälissä tutkijat avasivat tulivuoren varren "2" kasvatettu. Se tarkoittaa sitä "kohtalainen levottomuus" siellä puhkeaminen on mahdollista, mutta ei välttämättä välitöntä, hän sanoi. Virasto raportoi jokaiseen hälytystasoon liittyvistä mahdollisista vaaroista, mutta ei neuvo saarella vierailevia matkanjärjestäjiä.

Previous Post
Vilkas ruokasalin muotoilu – Nauti ateriasta väreillä
Next Post
Huonekalut ruokasalissa – 25 suunnitteluideaa ruokasaliin