15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Liikunta raskauden aikana voi parantaa rintamaitoa

Tutkijat väittävät, että raskauden aikana tapahtuva liikunta luo yhdisteen, joka voi parantaa rintamaidon laatua. Lisäksi se voi alentaa lapsen elinikäistä riskiä sairastua sydänsairauksiin, diabetekseen ja lihavuuteen. Uusi tutkimus viittaa siihen, että enemmän liikuntaa raskaana olevat naiset voivat tehdä rintamaidostaan ​​ravitsevampaa. Viimeisimmät eläinkokeet ovat osoittaneet, että ennen raskautta ja sen aikana liikuntaa harrastavat äidit välittävät suojatoimenpiteitä glukoosin aineenvaihdunnan heikkenemistä, heikentynyttä sydän- ja verisuonitoimintaa ja lihavuutta vastaan.

Tee enemmän liikuntaa raskauden aikana

Harjoittele raskauden aikana tai joogaharjoituksia terveellisemmän rintamaidon tuotannon kannalta

Lääkintäyhteisö on kuitenkin edelleen epävarma hyödyn tarjoavasta yhdisteestä. Tutkijat uskovat, että oligosakkaridi 3′-sialyyllaktoosi (tunnetaan nimellä 3′-SL tai 3’SL), rintamaidosta löytyvä yhdiste, suojaa imeväisiä. Yhdessä muiden maitooligosakkaridien kanssa 3’SL syntetisoituu todennäköisesti vain rintarauhasessa ja vain imetyksen aikana. Nature Metabolism -lehdessä julkaistu tutkimus korostaa hiirien ja ihmisten tutkimusta. Tutkimusryhmä tutki hiiriä, jotka syntyivät istuville äideille.

raskaana oleva nainen lääkärillä rokotteella sairauksia vastaan

Sitten tutkijat ruokkivat heille maitoa naarashiiristä, jotka olivat aktiivisia raskauden aikana. He tarkkailivat hiiriä vuoden imetyksen jälkeen. Pelkästään 3’SL: n täydentäminen imetyksen aikana paransi glukoosin aineenvaihduntaa, vähensi miesten rasva- ja ruumiinpainoa ja säilytti sydäntoiminnan naispuolisilla jälkeläisillä. Lisäksi tutkijat havaitsivat, että hiiret, jotka ruokkivat 3’SL: ää ja ruokkivat rasvatonta ruokavaliota imetyksen aikana, oli suojattu rasvaisen ruokavalion haitallisilta vaikutuksilta.

Tutkimus ihmisen rintamaidosta

vauva pieni lapsi tuolissa, jolla on rintamaito

Ihmisillä tiimi tarkasteli noin 150 raskaana olevaa ja synnytyksen jälkeistä naista, jotka käyttivät aktiivisuuden seurantaa. He havaitsivat, että kohteilla, jotka ottivat enemmän askeleita päivässä, oli suurempi määrä 3’SL: ää. Korkeammat 3’SL -pisteet eivät välttämättä liittyneet harjoituksen intensiteettiin. Siksi jopa kohtuullinen liikunta, kuten päivittäinen kävely, riittää hyödyntämään etuja. Tutkijat eivät ole varmoja, voivatko synnytyksen jälkeiset harjoitukset ylläpitää 3’SL -tasoja tai kuinka paljon liikuntaa tarvitaan, jotta taso pysyy riittävän korkeana vauvojen auttamiseksi. Tulevaisuudessa he toivovat voivansa selvittää mekanismin, jolla 3’SL parantaa jälkeläisten aineenvaihduntaa ja sydämen toimintaa ja miten liikunta lisää 3’SL: tä maidossa.

liikuntaa kuntosalilla raskauden aikana ja ehkäistä sydänsairauksia ja diabetesta

Liikunnan on osoitettu parantavan masennuksen ja ahdistuksen oireita. Uudet äidit ovat alttiita näille terveydellisille olosuhteille. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että jokaisen uuden äidin tulisi liikkua raskauden aikana. Tässä tutkimuksessa ei käsitellä ajatusta ylikuormituksesta tai mahdollisista kielteisistä vaikutuksista, joita vauva-äiti-diadalla voi olla, jos äiti on rasittunut joko fyysisesti tai psyykkisesti. On dokumentoituja etuja naisilla, jotka eivät pysty käyttämään muita tapoja tukea lapsensa mikrobiomia. Tutkimuksen tekijät haluaisi kuitenkin nähdä lisää tekijöitä tulevissa tutkimuksissa, jotka liittyvät liikuntaan ja vauvanruokaan. Tämä voisi olla esimerkiksi raskaana olevan äidin ruokavalio sekä hänen unenlaatu ja mielenterveytensä.

Previous Post
Kuinka näyttää nuoremmalta? – Hyödylliset vinkit parantavat itseluottamustasi
Next Post
Suunnittele viihtyisä kattoterassi – sisustusratkaisuja Dedonilta