15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Kuinka sakeuttaa kastiketta? 4 kotihoitoa, jotka sitovat kastikkeen oikein

Jos haluat tehdä oman kastikkeen itse, saatat haluta käyttää käyttämääsi sakeutusainetta. Helpoin tapa valmistaa kastike käyttämällä vehnäjauhoista ja voista valmistettua rouxia paksuuntaakseen paistinrasvaa keitettäessä kanaa, hanhia tai paistia. Voit kuitenkin korvata jauhot maissitärkkelyksellä ja nuolijuurijauheella, jotta kastike olisi gluteeniton. Vähähiilihydraattiset munankeltuaiset ovat myös ihanteellisia kastikkeen sakeuttamisaineena. Jokainen sakeutusaine johtaa hieman erilaiseen tekstuuriin valmiin kastikkeen suhteen. Tässä kerromme paitsi siitä, mitä voit käyttää kastikkeen sakeuttamiseen, myös siitä, miten se tehdään oikein.

Paksuta kastike jauhoilla

Paksuta kastike jauhoilla

Monikäyttöistä vehnäjauhoa on lähes aina saatavilla useimmissa kotitalouksissa. Siksi kastikkeen sakeuttamiseen on hyödyllistä käyttää jauhoja. Voit työstää jauhot kastikkeeseen sekoittamalla sen ensin veden kanssa (puurona) tai sekoittamalla rouxiksi (ranskaksi roux). Miten teet rouxin? Kuuma voi sekoitetaan jauhoihin (suhteessa 1: 1) ja haudutetaan, kunnes haluttu väri on saavutettu.

Roux vaalealle ja tummalle kastikkeelle

Vaalea roux sopisi paremmin valkoisiin kastikkeisiin, kuten bechamel- ja hunter -kastikkeeseen. Tätä varten 30 sekuntia riittää hikoilemaan. Paahtamalla jauhot pidempään saadaan tummempi roux, joka on ihanteellinen kalkkuna-, kana- ja naudanlihakastikkeisiin. Sitten roux sammutetaan liemellä ja keitetään muutaman minuutin ajan, jotta kastike sitoutuu ja sakeutuu.

Roux vehnäjauho -spelttijauhoilla

Muista kuitenkin, että jauhot antavat kastikkeelle samean ulkonäön, joten se ei ole aina paras valinta. Sillä ei myöskään ole samaa sakeutusvoimaa kuin muilla tärkkelyksillä, ja sen täytyy kypsyä noin kolme minuuttia oikean sakeuden saavuttamiseksi. Jotkut kastikkeet eivät hyöty korkeasta lämpötilasta ja pidemmästä kypsennysajasta, joten jauhojen käyttäminen sakeuttimena ei toimi tietyissä resepteissä.

Muiden jauhojen kuin vehnän tärkkelyspitoisuus ei ole sama, joten kaikki jauhot eivät ole sopiva vehnäjauhon korvike kastikkeen sakeuttamisaineena. Voit käyttää spelttijauhoja ja täysjyväjauhoja yhtä hyvin. Hyvä vaihtoehto vehnäjauholle on myös makea riisijauho.

Paksuta kastike maissitärkkelyksellä

Paksuta kastike maissitärkkelyksellä

Kiinalaiset ja muut aasialaiset reseptit käyttävät usein maissitärkkelystä tai tapiokatärkkelystä kastikkeiden sakeuttamiseen. Tämän sakeuttamisaineen lisääminen johtaa vaaleampaan, läpikuultavaan kastikkeeseen, jolla on hieno kiilto. Jos haluat käyttää maissitärkkelystä kastikkeen sakeuttamisaineena, sekoita ensin puuro maissitärkkelystä ja kylmää vettä suhteessa 1: 1. Sekoita hyvin, kunnes maissitärkkelys on liuennut veteen ja seos näyttää täysin sileältä. Sekoita sitten hitaasti pannussa olevaan paistinrasvaan jatkuvasti sekoittaen. Maissitärkkelyksestä tulee paakkuista kuumassa nesteessä, joten älä ohita tätä ensimmäistä vaihetta. Yksi ruokalusikallinen maissitärkkelystä sakeutti 400-500 ml kastiketta.

Maissitärkkelys ja kylmä vesi suhteessa yksi yhteen

Muista, että jos et keitä kastiketta tarpeeksi kauan, tärkkelyspitoinen maku voi säilyä, joten anna kastikkeen kiehua minuutin tai kaksi sen jälkeen, kun olet lisännyt maissitärkkelyslietteen. Varo kuitenkin kypsentämästä sitä liian kauan tai se voi muuttua juoksevaksi. Ota maissitärkkelyksellä sakeutettu kastike liedeltä ennen kuin lisäät hapan aineksia.

Paksuuta kastike nuolijauhejauheella

Paksuuta gluteeniton kastike nuolijuurilla

Arrowroot on lähes mauton tärkkelys, joka saadaan samannimisestä trooppisesta kasvista. Käytä sakeutusaineena sileää, läpinäkyvää kastiketta, jossa on kevyt rakenne. Nuolijuurijauhetta ei tarvitse keittää ja se sopii erinomaisesti kastikkeisiin, joissa on munia tai muita ainesosia, joita ei pitäisi keittää, koska seos sakeutuu kiehumispisteen alapuolelle.

Nuolijuurilla sakeutettu kastike ei kuitenkaan ole kovin vakaa eikä sitä voi lämmittää uudelleen. Älä viimeistele kastiketta nuolilietteen kanssa enintään 10 minuuttia ennen aterian tarjoamista. Pitkäaikainen kuumentaminen ja voimakas sekoittaminen kumoaa nuolen juuren sakeutusominaisuudet. Jos kastikkeesi tulee yhtäkkiä juoksevaksi, olet liioittanut sitä. Käytä keskipaksua kastiketta varten 2 1/2 teelusikallista nuolenjuurijauhetta 250 ml: aan kylmää nestettä.

Paksuta kastike vähähiilihydraattiseksi munalla

Vaahdota vähähiilihydraattinen kastike munankeltuaisella

Jauhot tai maissitärkkelys sisältävät molemmat runsaasti hiilihydraatteja. Jotkut keto -kastikkeet sakeutetaan jauhovaihtoehdoilla, kuten kookos- tai mantelijauholla. Kumpaa tahansa näistä voidaan käyttää, mutta jokaisella on oma maku, joka voi vaikuttaa kastikkeen makuun. Voit myös tehdä kastikkeesta rakeisen. Munankeltuaiset ovat ihanteellisia sakeuttamisaineena. Samalla tavalla kuin sakeutettu munankeltuaisen majoneesi, se tekee myös vähähiilihydraattisista kastikkeista kermaisempia vaikuttamatta kastikkeen luonnolliseen makuun.

Paksu kastike tai keitto munankeltuaisella

Jos haluat sakeuttaa liemen munankeltuaisilla, sinun on ensin karkaistava keltuaiset. Ensinnäkin sinun on saatettava vaahdotetut munankeltuaiset huoneenlämpöön, jotta ne valmistetaan karkaisuun. Käytä 2 munankeltuaista 500-600 ml: aan lientä. Kuori sitten osa kuumaa lientä kauhalla ja kaada munan päälle koko ajan sekoittaen. Lisää sitten munaseos kattilaan ja kiehauta samalla sekoittaen.

Previous Post
Rikkaruohot nurmikolla – miten hallita 10 yleisintä lajia
Next Post
Upeat joogaharjoitukset sinulle ja vauvallesi sävyttävät koko kehon