15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Säilytä tuoreita yrttejä ja nauti niiden upeasta tuoksusta talvella

säilytä yrtit kuivana tai jäädytä ripustaa persiljasalvia

Kesällä voit nauttia runsaista tuoreista yrteistä sydämesi mukaan, mikä parantaa jokaisen ruoan makua. Tuoreet yrtit tuoksuvat ihanilta, maistuvat herkullisilta ja ovat hyväksi keholle parantavilla ominaisuuksillaan. Jos voit nauttia tästä aitosta kokemuksesta kaikille aisteille myös vuoden viileämpinä kuukausina, sinun pitäisi aloittaa yrttien säilyttäminen nyt. Tämän päivän postauksessa näytämme sinulle erilaisia ​​tapoja säilyttää tuoreita yrttejä ja nauttia sanoinkuvaamattoman upeista tuoksuista ja arvokkaista ainesosista milloin tahansa.

Kuinka säilyttää tuoreet yrtit? – Kuivat yrtit

tuoreita yrttejä ripustaa kuiva rosmariini persilja salvia

Klassisin ja myös laajalti käytetty menetelmä tuoreiden yrttien säilyttämiseksi on kuivaus. Heti sadonkorjuun jälkeen aromaattiset yrtit sidotaan pieniin kimppuihin, ripustetaan ylösalaisin ja ripustetaan ilmavaan varjoon. Prosessi, kunnes tuoreet yrtit kahisevat ja ovat siten täysin säilyneitä, kestää noin 3 viikkoa. Tämän säilytystekniikan jälkeen vesi poistetaan hitaasti kasvista, yrtit eivät homehtuneet ja aromi säilyy.

tuoreet yrtit kuivataan tai jäädytetään nippu persilja rosmariinitimeja

Yrtit, kuten timjami, oregano, meirami, suolaiset, rakuuna, rosmariini, sitruunaverbit ja lovage, ovat erityisen sopivia säilytettäväksi kuivatussa muodossa. Kuivaus ei ole optimaalinen säilytysmenetelmä yrtteille, kuten tillille, persiljalle, ruohosipulille ja basilikalle. Mitä lihaisemmat yrtit, sitä huonommat ne ovat kuivaamiseen. Pakastaminen on hyvä tapa säilyttää yrttejä puutarhasta.

Pakasta yrtit

yrttien säilyttäminen jääpalat oliiviöljy salvia rosmariini timjami

Voit pakastaa yrttejä, kuten rakuunaa, oreganoa ja timjamia, keräämällä ne ensin mahdollisimman tuoreiksi, peseen ne hetken ja pyyhkimällä ne hyvin liinalla. Jos haluat koota sekoitetun yrttikimpun suosikki aromisi kanssa, voit laittaa sen pakastinpussiin ja säilyttää sen pakastimessa. Oreganoa, rakuunaa, ruohosipulia, persiljaa ja tilliä voidaan myös hienontaa. Kotitekoiset yrttikuutiot ovat esiannostettuja ja erityisen käytännöllisiä. Näin sinulla on aina tarvitsemasi maustevalmius käsillä.

jäädytä tuore mintun öljy säilytä jääpalat yrtit

Jos esimerkiksi haluat säilyttää persiljaa, basilikaa tai luonnonvaraista valkosipulia, täytä jääkuutioastia kaksi kolmasosaa hienonnetuista yrteistä ja kolmasosa vedestä. Voit lisätä valmiit yrttikuutiot astiaan vähän ennen kypsennysajan päättymistä ilman sulatusta. Voit myös säilyttää hienonnetut yrtit sekoittamalla ne kasviöljyyn ja pakastamalla ne pienissä muodoissa. Jos haluat säilyttää tilliä, persiljaa ja basilikaa, voit myös leikata yrtit pieniksi paloiksi ja säilyttää ne pakastuspusseissa.

Säilytä basilika tuoreita lehtiä blanch sokki jäätyä

Jos haluat jäädyttää basilikan, sinun tulee valkaista lehdet etukäteen. Tällä tavalla erehtymätön aromi säilyy optimaalisesti eikä lääkekasvi sulaudu sulatuksen jälkeen. Jotta säilyvyysaika paranisi, sinun on asetettava basilikan lehdet kiehuvaan kattilaan 5-10 sekunniksi ja asetettava ne välittömästi kulhoon, jossa on kevyesti suolattu vesi ja jääpalat. Kun lehdet ovat jäähtyneet, voit laittaa ne paperipyyhkeelle ja kuivata varovasti. Laita sitten basilikan lehdet pakastimeen. Jos ne ovat jäätyneet, voit säilyttää ne pakastuspussissa tai ilmatiiviissä säiliöissä.

säilytä yrtit piparminttu jäädytä vesi jääkuutioita

Jos esimerkiksi haluat jäädyttää piparminttua ja käyttää myöhemmin yksittäisiä piparmintunlehtiä ja välttää tarttumasta, voit toimia seuraavasti. Levitä oksat leivinpaperille, jotta ne eivät kosketa toisiaan. Laita tuoreet yrtit pakastimeen puoleksi tunniksi. Nyt voit kaataa esipakastetun mintun pakastinpusseihin tai tölkkeihin ja säilyttää pakastinosassa.

Jäädytä rosmariini tuoreiden yrttien säilyttämiseksi

Jos haluat pakastaa rosmariinia, käytä sitä kahden kuukauden kuluessa, koska se menettää paljon makuaan tämän ajan kuluttua. Sinun ei välttämättä tarvitse irrottaa aromaattista maustetta ennen jäädyttämistä. Jäädytettynä neulat voidaan helposti irrottaa varresta. Jos rosmariini leikataan pieniksi paloiksi, on parasta liottaa se öljyssä tai vedessä, muuten eteeriset öljyt haihtuvat nopeasti.

Säilytä yrtit suolalla

säilytä yrtit suola purkki lisää persilja salvia rosmariini

Jotta voit nauttia tuoreiden yrttien tuoksusta myös talvella, voit säilyttää ne suolalla. Tuoreet yrtit suolataan ja suljetaan lasiin. Tällä menetelmällä voit periaatteessa tehdä kaikista yrteistä kestäviä – esim. B. korianteri, basilika, salvia, oregano, ruohosipuli, persilja jne. Poimimisen jälkeen yrtit pestään ja kuivataan kokonaan. Hienonna sitten yrtit karkeasti. Vältä yrttien leikkaamista liian hienoksi.

säilytä yrtit suola merisuola suljettava lasi timjami

Kun säilöt yrttejä suolalla, suhteen on oltava 4: 1. Neljään osaan hienonnettua yrttiä käytät yhtä osaa merisuolaa tai kosher -suolaa. Laita hienonnetut yrtit mittakuppiin ja lisää sopiva määrä suolaa. Sekoita nyt yrttisuolaa huolellisesti puhtaassa, suljetussa astiassa ja säilytä jääkaapissa useita viikkoja. Jos käytät säilöttyjä yrttejä ruokien maustamiseen tulevaisuudessa, älä lisää ruokaan muita mausteita ennen kuin suolaan säilötyt yrtit on lisätty.

säilytä yrtit suola voi kuivatut tomaatit valkosipuli

Mahdollisuuksia käyttää suolaan marinoituja yrttejä on lähes rajattomasti. Voit siis käyttää basilikaa tomaattikastikkeisiin, tomaattikeittoihin, bruschettaan ja pastaan. Voit maustaa lihaa ja liemiä maun mukaan suolalla säilöttyllä salvialla, kun taas korianteri muuttaa aasialaiset ruokasi, curryn, salsa ja guacamole kulinaariseksi nautinnoksi. Monia virkistäviä juomia voidaan valmistaa myös yrteillä.

Säilytä basilika, lisää suola ja sose pesto

Voit myös käyttää pestoa tuoreiden yrttien säilyttämiseen. Nosta lehdet varresta, pese ja kuivaa. Salaattikeitto voi myös palvella sinua hyvin. 100 g yrttejä ja 20 g suolaa jauhetaan hienoksi tahnaksi laastissa tai monitoimikoneessa. Täytä sitten valmis yrttipesto pieniksi lasiksi ja säilytä jääkaapissa. Joten sinulla on aina mausteinen tahna käsilläsi ja voit käyttää sitä levitteenä, maustaa ruokiasi sillä tai valmistaa aromaattista yrttivoi.

Previous Post
Birkenstockin sandaalit tyylikkäiksi kenkäsuunnitelmiksi tänä kesänä
Next Post
Kehitä lasten hienomotorisia taitoja peleillä ja harjoituksilla, joita he voivat tehdä itse