15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Loma Moselella: Nähtävyyksiä ja vinkkejä täydelliseen kesälomaan!

Unenomaiset kävelykadut, viehättävät puurakennetut kylät, jyrkät liuskekivirinteet upeilla näkymillä ja satumaisia ​​linnoja ja palatseja – kuulostaa fantastiselta, eikö totta? Jotta voisimme viettää upean loman luonnon keskellä, meidän ei aina tarvitse vaeltaa kauas kaukaisuuteen. Olipa loma Baijerin metsässä tai eräissä Saksan kauneimmista järvistä – tässä maassa on yhtä kauniita paikkoja ja vaihteleva luonto ilahduttaa matkailijoita ympäri maailmaa. Moselin alue on yksi Saksan upeimmista maisemista ja se on täydellinen matkakohde kaikille, jotka arvostavat nautintoa ja mukavuutta. Tänä vuonna et jotenkin ole tuulella tyypilliselle rantalomalle ja haluat mieluummin tutkia kotimaasi? Entä rentouttava loma Moselilla? Tästä artikkelista löydät Moselin kauneimmat kaupungit, linnat ja retkikohteet, jotka ovat aina vierailun arvoisia!

Miksi Moselin loma kannattaa??

Loma Moselin vinkkejä Moselin laakson kauneimpiin paikkoihin

Kaunis Mosel kulkee yhteensä 544 kilometriä Saksan, Luxemburgin ja Ranskan halki ja sitä pidetään yhtenä Euroopan kauneimmista jokilaaksoista. Joen lähde on Ranskan Vosges, se kulkee Lorrainen läpi ja muodostaa sitten luonnollisen rajan Saksan ja Luxemburgin välillä. Saksan liittotasavallassa Mosel kulkee Trierin läpi Reinin-Pfalzin alueella ja virtaa Reiniin Deutsches Eckissä Koblenzissa. Yhdistä maiseman loisto viehättäviin kyliin, viinitarhoihin ja linnoihin hienoilla viineillä ja runsaalla saksalaisella ruoalla, niin saat tärkeimmät ainesosat upealle lomalle Moselilla.

Loma Moselella: kauneimmat paikat!

Moselin lomavinkit kesäloma Saksan nähtävyyksissä

Vaikka Moselin laaksoa kuvataan romanttiseksi ja satumaiseksi, monet pitävät sitä edelleen vanhanaikaisena ja eläkeläisille suunnattuna. Itse asiassa, jos katsot Cochemin ja Beilsteinin historiallisia kauppapaikkoja, tapaat enimmäkseen vanhuksia, jotka ajavat ryhmissä kapeita katuja. Tilavat tammiseinäyksiköt ovat edelleen välttämätön osa monia loma -asuntoja, ja useimmat ravintolat ovat pysyneet uskollisina 70 -luvun tyyliin ja keittiöön. Mutta alueella on paljon potentiaalia ja se huokuu sanoinkuvaamatonta viehätystä, joka sinun täytyy vain kokea itse. Vakuuttaaksemme sinut tästä, paljastamme sinulle Moselin kauneimmat paikat ja kaupungit alla!

trier

Porta Nigra Trier Sightseeing Holidays Mosel -vinkkejä

Trier oli jo vuonna 17 eaa. Ja siksi se on Saksan vanhin kaupunki. Kaunis kaupunki oli yksi Rooman valtakunnan suurimmista metropoleista, ja siitä tehtiin keisarillinen asuinpaikka myöhään antiikin aikana. Kaupunkinäkymää muokkaavat edelleen monumentaaliset roomalaiset rakennukset, jotka odottavat löytämistään. Trier tarjoaa lukuisia nähtävyyksiä, ja pieni kaupunkimatka ei saisi puuttua missään Moselin lomalla. Kaupungin tunnetuin ja näyttävin rakennus on epäilemättä Porta Nigra (Musta portti). Se rakennettiin todennäköisesti toisella vuosisadalla jKr ja yhdessä muiden roomalaisen ajan rakennusten kanssa se on Unescon maailmanperintökohde.

Trier Sightseeing Old Town Holidays Moselin vinkkejä

Toinen nähtävyys, jota ei kannata jättää väliin, on Trierin katedraali. Rakentaminen alkoi noin 1800 vuotta sitten, ja se on yksi Saksan vanhimmista kirkoista. Erityisen huomionarvoista on luostari, joka yhdistää katedraalin viereiseen Liebfrauenkircheen. Ota sitten pieni kiertotie ja käy Aula Palatina (Konstantinuksen basilika) – toinen kaunis roomalainen paikka, joka rakennettiin keisari Konstantinuksen aikana ja toimii nyt kirkkona. Rooman keisarilliset kylpylät, jotka ovat itse asiassa Euroopan suurimmat kylpylät, kiinnostaisivat myös kaikkia hyvinvoinnin ystäviä. Kun olet saanut tarpeeksesi kaikista roomalaisista nähtävyyksistä, sinun tulee ehdottomasti hemmotella itseäsi lasillisella Riesling -toria torilla ja antaa itsesi olla lumottu kaupungin tunnelmasta.

Koblenz

Koblenz näkee Saksan kulman Moselin

Koblenz on loistava paikka, jota ympäröivät kaksi Euroopan vaikuttavinta jokea: majesteettinen Mosel ja mahtava Rein. Kaunis kaupunki ei ole vain yksi Saksan vanhimmista, vaan myös yksi monipuolisimmista. Olitpa sitten kävelyllä kaupungin keskustassa, nauttimassa köysiradan näkymästä tai veneretkellä: Koblenzilla on paljon tarjottavaa, joten se on ehdoton pakko lomalle Moselilla. Suurin nähtävyys on tietysti maailmankuulu Deutsche Eck, jossa Rein ja Mosel sulautuvat yhteen ja köysiradan näkymä on yksinkertaisesti sanoinkuvaamaton. Paikassa on myös Keisari Wilhelmin muistomerkin 37 metriä korkea ratsastuspatsas.

Moselin lomakohteet Koblenzissa lyhyitä lomavinkkejä

Kun olemme köysiradalla, emme saa unohtaa toista nähtävää Koblenzissa. Ehrenbreitsteinin linnoitus kohoaa kahden joen yli yhteensä 118 metrillä ja vapaasti käytettävissä oleva taso tarjoaa upeat panoraamanäkymät Saksan kulmaan. Siellä on Landesmuseum Koblenz ja se on Euroopan toiseksi suurin linnoitus. Ja jos et ole museotyyppi, kävele pitkään linnoituksen ympärillä. Satunnaisen Görresplatzin ympärillä Koblenzin vanhassakaupungissa on lukuisia kahviloita ja ravintoloita, joissa voit nauttia paikallisia viinejä ja ruokia.

Loma Moselilla: Cochem

Moselin loma Cochel luettelee Saksan kauneimmat linnat

Mochelin Cochemin kohdalla “pieni mutta mukava” pätee, koska vain 5000 asukkaan kanssa se on itse asiassa Saksan pienin itsenäinen kaupunki. Cochem lepää kauniisti Moselin rinteillä ja on yksi niistä kaupungeista, jotka näyttävät jotain satukirjasta. Vanhakaupunki on täynnä historiaa ja upeita nähtävyyksiä, joihin voit helposti tutustua kävellen kävelyllä. Entäpä hemmottele itseäsi jääkahvilla torilla ja ihaile upeaa barokkityylistä kaupungintaloa? Suosituin nähtävyys Moselin lomalla on kuitenkin Reichsburg Cochen – valtava linna torni 154 metriä vihreällä kukkulalla, joka näkyy kaukaa, vanhankaupungin yläpuolella.

Lomat Moselle Cochemin Saksan kauneimmista linnoista

Linnoitus rakennettiin vuonna 1020 ja kerran vartioi alueen joenosaa. Autolla matkustaminen ei kuitenkaan ole mahdollista ja pääset Reichburg Cochemiin vasta lyhyen mutta jyrkän nousun jälkeen. Siellä voit nauttia upeasta näkymästä Moselin laaksoon korkealta tai käydä linnan sisätiloissa opastetulla kierroksella. Toinen jännittävä ja vähän tunnettu näky, jonka voit löytää lomallasi Mosel in Cochemissa, on Bundesbank Bunker. Vaikka se on ollut olemassa kylmän sodan jälkeen, se tiedettiin vasta vuonna 2016. Miksi kysyisit itseltäsi varmasti? Kylmän sodan aikana siellä säilytettiin noin 16 miljardin Saksan markan arvoinen korvaava valuutta, jonka piti jopa selviytyä ydinsodasta.

Beilstein

Beilsteinin vanhankaupungin vinkit Lomasi Moselilla koirasi kanssa

Lukuisat upeat kaupungit odottavat sinua Moselin varrella, ja Beilstein on yksi heistä! Kaupunki sijaitsee suoraan joen oikealla rannalla ja tunnetaan edelleen nimellä “Moselin nukkuva kauneus”. Kääntyvät mukulakivikadut, kauniit puiset puutalot, jotka on koristeltu kukilla ja romanttiset sisäpihat – Beilstein näyttää elokuvasarjalta ja on täydellinen paikka hidastaa. Vanhakaupunki on erittäin kompakti ja sitä voi parhaiten tutkia rentouttavalla kävelyllä. Yksi suosituimmista nähtävyyksistä on kuuluisa luostarin portaikko, joka johtaa yllä olevaan Pyhän Joosefin karmeliittikirkkoon. Ja jos olet vieras Beilsteinissa, sinun tulee ehdottomasti vierailla Metternichin linnan raunioilla ja nauttia sieltä upeista näkymistä Moselin laaksoon.

Bremenin lähellä sijaitseva Moselin silmukka ei saisi puuttua missään Moselin lomasta

Moselin silmukka Holidays Moselle Cochem

Koko alueen ikonisin näkymä odottaa sinua pienen Bremm -kylän yläpuolella. Moseli kiertää lukuisia silmukoita maiseman läpi ja tunnetuin niistä on epäilemättä Moselin silmukka Bremmin lähellä. Se sijaitsee Bremmer Calmontissa, Euroopan jyrkin viinitarhassa, ja sitä pidetään yhtenä kauneimmista jokisilmukoista. Kuuluisan huippukokouksen näköalapaikalla ei ole esteitä, joten voit nauttia upeasta ennakoinnista rauhassa. Pääset risteykseen joko Calmontin kautta ferratan kautta tai Höhenwegiin Ediger-Elleristä. Ja jos et halua olla niin aktiivinen, voit tietysti saapua autolla.

Eltzin linna

Linnat Saksassa Eltzin linna Lomat Moselin nähtävyyksillä

Eltzin linna on ainutlaatuisten kattojen, tornien ja orielien kanssa ja sijaitsee kallioisella tasangolla luonnon keskellä. Vaikka linna ei ole suoraan joella, se on luultavasti yksi Saksan kauneimmista linnoista, ja se voidaan yhdistää ihanteellisesti Moselin lomalle! Linna on peräisin 1200 -luvulta ja houkuttelee vuosittain yli 300 000 turistia ympäri maailmaa. Eltzin linna on itse asiassa yksi harvoista linnoista liittovaltiossa, jota ei voitu koskaan valloittaa väkisin, ja se on selvinnyt lähes kaikista sodista. Upea linna on edelleen saman perheen omistuksessa, jonka esi -isät rakensivat sen 1200 -luvulla. Saadaksesi paremman vaikutelman ritarillisesta elävästä kulttuurista ja elämäntavasta sinun tulee ehdottomasti tutustua sisätilaan. Lähde aikamatkalle ja anna itsesi olla lumottu 8 vuosisadan historiasta. Vaellus tunnettua Moselle Traumpfad Eltzeria pitkin, joka tunnetaan upeasta näkymästä Moselin tasangolle ja Elzbachtalille, on myös erittäin suositeltavaa.

Geierlayn silta

Gerierlayn sillan lomat Moselin vihjeissä

Haluatko kokea enemmän toimintaa Moselin lomallasi? Silloin Geierlay -riippusilta olisi juuri sinulle sopiva! Silta sijaitsee Hinsrückissä Sosbergin ja Mörsdorfin välissä ja on 360 metrin pituudellaan Saksan toiseksi pisin ripustussilta. Se on myös 100 metriä korkea eikä takaa mitään heikkonäköisille tai korkeuden pelkääville. Aluksi saattaa mennä hieman vaivaa eteenpäin. Mutta epävarmuutta tukahduttavat rehevät metsät ja upea näköala sekä uskomaton vapauden tunne. Geierlay-siltaan pääsee kävellen tai polkupyörällä, ja vaellukselle kannattaa suunnitella noin 30-40 minuuttia. Mutta sillan lisäksi myös alue on todella näkemisen arvoinen, ja lukuisat reitit ovat ihanteellisia pitkälle kävelylle luonnossa.

Viinitarhan loma Moselilla

Viinilomat Mosel Vinkkejä Viinitila Saksa Moselin alue

Ja hyviä uutisia kaikille viinin ystäville! Moselle on itse asiassa Saksan vanhin viinialue, jossa on yksi tunnettu viinikaupunki toisensa jälkeen. Yli 4000 viininviljelyyritystä viljelee Moselissa yli 9 000 hehtaaria viinitarhoja. Valkoviinipitoisuus on noin 90% ja jyrkät rinteet, joilla Riesling, Bacchus, Dornfelder ja valkoinen Burgundy kasvavat, tunnetaan maailmanlaajuisesti. Erityisesti Riesling, jota edelleen kutsutaan “valkoisten viiniköynnösten kuningattareksi”, löytää optimaaliset kasvuolosuhteet jyrkkien rinteiden liuskekivipohjaisilla maaperillä. Bernkastelin ympäristöä, sen viinikaupunkeja ja kuuluisia viinitarhoja pidetään koko viljelyalueen sydämenä.

Moselin laakson viinilomat Moselin nähtävyyksillä

Voit tietysti löytää maailman parhaat viinit lomallasi Moselin viininviljelijän kanssa. Moselin laakson viininviljelyllä on erittäin pitkät perinteet, ja roomalaiset istuttivat viiniköynnöksensä joen ympärillä oleville jyrkille rinteille 2000 vuotta sitten. Lopuksi pieni sisäpiirin vinkki: Moselin lomallasi kannattaa ehdottomasti kokeilla niin sanottua “jääviiniä”, joka on valmistettu rypäleistä, jotka on korjattu ensimmäisen pakkan jälkeen.

Prinzenkopftum Moseltal Wine Holidays Mosel -vinkkejä

Previous Post
Mitkä ovat oikeat aurinkolasit kasvosi muodolle? Hyödyllisiä ostovinkkejä ja trendikkäitä malleja yhdellä silmäyksellä
Next Post
Paistettu Feta Pasta Resepti – 5 ideaa nopeista, helpoista ja herkullisista ruuista