15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vesiputouksia Euroopassa: maagisia paikkoja seuraavalle vaelluslomallesi!

Rauhallinen ja rentouttava rantaloma on aina mukava, mutta ei kaikille. Kaunien rantojen ja saarten lisäksi Euroopassa on myös lukuisia jännittäviä luonnonihmeitä, ja jokainen, joka on koskaan kiipeännyt huipulle, tietää tunteen: ihana tyytyväisyys leviää. Vesiputoukset ovat henkeäsalpaavia luontopelejä, jotka ovat lumonneet ihmiskunnan useiden vuosisatojen ajan. Joissakin osissa maailmaa heillä jopa sanotaan olevan mystisiä ja parantavia kykyjä. Sen ei aina tarvitse olla Niagaran putoukset, koska Euroopan vesiputoukset ovat yhtä kauniita ja on monia paikkoja, joissa kannattaa ottaa vaelluskengät pois kaapista. Seuraava vaellusretki on vireillä, mutta määränpää on edelleen epäselvä? Olipa vesiputouksia Saksassa, Itävallassa, Kroatiassa tai Islannissa – tässä artikkelissa näytämme sinulle kauneimmat luonnolliset silmälasit, joita sinun ei kannata jättää väliin!

Vesiputoukset Euroopassa: Saksan kauneimmat paikat

Läheiset vesiputoukset luettelevat Saksan kauneimmat järvet

Tiedämme kaikki, että Saksa on upea matkakohde ja sillä on niin paljon tarjottavaa nähtävyyksien ja luonnon ihmeiden suhteen. Nauti rauhasta ja luonnosta ja pidä pieni tauko stressaavasta arjesta – voit kokea kaiken tämän matkalla yhteen Saksan kauneimmista vesiputouksista! Saksassa on yhteensä noin 500 vesiputousta, joista 350 on Baijerissa ja Baden -Württembergissä – aika vaikuttavaa, eikö??

Vesiputoukset Saksa: Röthbachin vesiputous Baijerissa

Röthbachin vesiputous Saksa on NRW: n kauneimpia vesiputouksia

Yksi Baijerin vaikuttavimmista ja kauneimmista vesiputouksista löytyy Königsseestä Berchtesgadener Landin alueella keskellä kansallispuistoa. Röthbachfall putoaa 470 metriä syvälle ja on jopa Saksan korkein. Ja kauneus? Sijaintinsa vuoksi vesiputous on itse asiassa melko tuntematon, joten voit nauttia luonnon näytelmästä rauhassa. Saavuttaaksesi sen sinun on otettava hieman pidempi reitti ja ensin veneellä Königsseen poikki. Matka päättyy Saletalmiin ja sieltä jatkat jalkaisin. Vaellus on noin 3 kilometriä pitkä, mutta upeat näkymät ja Alppien koskematon luonto ovat ehdottomasti sen arvoisia!

Tribergin vesiputouksia

Tribergin vesiputoukset vaeltavat luonnon ihmeitä Saksassa

Haluatko lähteä vaellukselle Tribergin vesiputouksille? Baden-Württembergissä Schwarzwaldissa Tribergin vesiputoukset syöksyvät alas 163 metriä. Tämä tekee niistä myös Saksan korkeimman vesiputouksen Alppien ulkopuolella. Vesi putoaa yhteensä 7 askeleen yli mahtavien graniittikivien yli metsäiseen laakson altaaseen, joka päättyy suoraan Tribergin keskustaan. Tribergin vesiputousten ympärillä olevien hyvin kehitettyjen vaellusreittien avulla voit nauttia täydellisistä näkymistä ja taata aina unohtumattoman kokemuksen. Laiturilla varustettu laituri mahdollistaa suihkun kokemisen putoamisesta läheltä ja yksinomaisen katsauksen kaskadeihin. Jos sinulla on tarpeeksi aikaa, sinun tulee ehdottomasti käydä vesiputouksilla illalla – klo 22 alkaen ne valaistuvat ja kylpevät romanttisessa valossa.

Tatzelwurmin vesiputoukset

Tatzelwurmin vesiputoukset Saksa Vaelluslomat Euroopassa Vinkkejä

Piilotettu Baijerin Prealpsin Mangfall -vuorille on yksi Euroopan kauneimmista vesiputouksista. Tatzelwurmin vesiputoukset kiehtovat epätavallisella ulkonäöllä ja uskomattomalla villisuudella ja voimalla. He ovat nimensä velkaa Tatzelwurmin satuun, lohikäärmeen ja lohikäärmeen sekoitukseen. Legendan mukaan hirviö uhkasi syödä ihmisiä, jotka lähtivät liian lähelle rotkoa. Ankarat vesimassat syöksyvät monta metriä syvyyksiin, missä ne muodostavat suuria altaita ja jatkavat virtaamistaan. Kuulet putoavan veden kaukaa, mutta näet vain Tatzelwurmin vesiputoukset läheltä. Onneksi niihin on erittäin helppo päästä ja voit melkein ajaa sinne. Parkkipaikasta riippuen kestää noin 10 minuuttia kävellä vesiputoukselle.

All Saintsin vesiputoukset

Allerheiligenin vesiputoukset vaeltavat luonnon ihmeitä Saksassa

Allerheiligenin vesiputoukset ovat myös Saksan suurimpia ja kauneimpia vesiputouksia! Ne sijaitsevat lähellä Oppenaun kaupunkia Baden-Württembergissä ja tunnetaan myös nimellä Büttensteiner-vesiputoukset. Vesi putoaa 90 metriä alas useissa vaiheissa ja näkymä on vain maaginen. Päästäksesi yksinäiseen paikkaan sinun täytyy kävellä luonnon läpi, kiivetä portaita ja ylittää pari siltaa – täydellinen lyhyelle vaellusretkelle! Vesiputoukset kuuluivat Allerheiligenin luostarille vuosisatojen ajan, ja 3 kilometrin pituisen legendaarisen polun kyltit kertovat retkeilijöille kaikista luostaria ja vesiputouksia ympäröivistä legendoista ja tarinoista.

Todtnaun vesiputous

Todtnauerin vesiputoukset Saksa Loma luonnossa antaa vinkkejä

Noin tunnin ajomatkan päässä Tribergin vesiputouksilta löydät Euroopan seuraavat kauniit vesiputoukset. Baden-Württembergissä Afterstegin ja Todrtnaubergin lomakohteiden välissä voit ihailla Todtnaun vesiputouksia. Niiden kokonaiskorkeus on 97 metriä ja ne ovat myös Saksan korkeimpia luonnollisia vesiputouksia, ja ne ovat olleet suojeltu rakennus vuodesta 1987. Sinulla on myös mahdollisuus mennä lyhyelle noin 6 kilometrin vaellukselle vesiputouksen ympärille. Pyöreä vaellusreitti alkaa ja päättyy Todtnaubergissa ja lupaa vierailijoille unohtumattoman päivän. Tai kuinka tehdä lyhyt kiertotie Bodenjärvelle ja tutustua kauniiseen Freiburg im Breisgaun kaupunkiin, joka on vesiputouksen välittömässä läheisyydessä?

Bucheneggerin vesiputoukset Allgäu

Bucheneggerin vesiputoukset Saksa vaeltaa Euroopassa

Henkeäsalpaavat Buchenegger -vesiputoukset sijaitsevat Illertalin ja Bodenjärven välissä tai tarkemmin suositussa Allgäu Geoparkissa. Kaunis sijainti antaa sinulle myös mahdollisuuden tutustua moniin muihin luonnon aarteisiin ja kokea unohtumattoman loman. Bucheneggerin vesiputousten ympärillä olevat vaellusreitit upottavat sinut luontoon ainutlaatuisella tavalla ja unohtavat jokapäiväisen elämän. Mutta Bucheneggerin vesiputoukset ovat erityisen tunnettuja hyppyhyppyistä – kalliohyppyistä. Korkein hyppypiste on noin 30 metriä korkea ja koska veden reuna on hyvin erilainen, maallikoiden tulisi mieluummin välttää sitä.

Josefsthalin vesiputoukset

Vaellusloma Saksassa Josephstalerin vesiputoukset

Vaikka ne ovat jonkin verran piilossa metsässä, Josefsthaler -vesiputoukset ovat yksi suosituimmista retkikohteista kauniin Schlierseen ympärillä Baijerissa. Suuren määrän pöytiä, ne ovat yleensä erittäin helppo löytää. Reitin pituudesta riippuen voit aloittaa Josefsthalista tai suoraan Schliersee -kadulta. Josefsthalista pääset vesiputouksille noin 15 minuutissa. Vesi valuu useisiin puroihin noin 12 metriä vuoren nenän yläpuolelle pieneen altaaseen. Ei ole väliä haluatko uida vedessä vai hemmotella itseäsi piknikillä valtavalla niityllä – Josefsthalerin vesiputoukset ovat ihanteellinen paikka seikkailijoille sekä lapsiperheille.

Vesiputoukset Euroopassa: Itävallan kauneimmat paikat

Uracher Oppenau -vesiputouksia Vaellusloma Saksassa

Aiotko vierailla naapurimaassa tänä vuonna? No, tietysti lyhyt matka yhteen Itävallan kauniista vesiputouksista ei saisi puuttua! Useimmat niistä ovat upean luonnon ja maisemien keskellä, joten ne voidaan täydellisesti yhdistää lyhyeen vaellusretkeen.

Krimmlin vesiputoukset Itävallassa

Krimllerin vesiputoukset Itävallan vaellusloma kesällä 2021

Ja tietysti aloitamme Itävallan korkeimmalla ja kuuluisimmalla vesiputouksella. Krimmlin vesiputoukset ovat 385 metrin korkeudeltaan paitsi yksi suurimmista, mutta myös yksi Euroopan kauneimmista vesiputouksista. Vesi juoksee sitä kohti kolmessa vaiheessa ja valtava voima luo sumutteen, joka saa koko alueen näyttämään maagiselta. Noin 4 km pitkä polku johtaa sinut Hohe Tauernin kansallispuiston – Itävallan suurimman kansallispuiston – läpi. Haluatko kokea Krimmlin vesiputoukset aivan ylhäältä? Vesiputouspolku rakennettiin vuonna 1900, ja siitä lähtien se on tuonut kaikki kävijät alemmasta kaskadista ylempään. Ja jos väsyt, voit pitää lyhyen tauon lukuisissa saarnatuolissa.

Itävallan Myran putoukset ovat Euroopan kauneimpia vesiputouksia

Myran putoukset Itävallan vesiputoukset Harzin vuoristossa

Haluaisitko lähteä viikonloppumatkalle Wieniin? Silloin kannattaa ehdottomasti käydä kauniilla Myran putouksilla, jotka ovat vain 60 kilometrin päässä pääkaupungista! Pieni Myra -joki nousee Myralucke -luolasta ja kulkee sieltä rotkon ja kallion läpi, kunnes Myran putoukset nousevat. Tutustu luontoon lyhyellä vaelluksella ja ihastu 600 metrin pituiseen pyöreään vaellusreittiin, jossa on 25 siltaa.

Grawan vesiputouksia

Grawan vesiputous loma vesiputouksia Itävalta vinkkejä

180 metriä korkea ja 85 metriä leveä: Grawan vesiputous ei ole vain yksi Itävallan kauneimmista ja korkeimmista vesiputouksista, vaan myös Itä -Alppien levein. Niin kutsuttu villivesireitti johtaa sinut ensin louhoksen ohi, ja vesiputous on noin 10 minuutin kävelymatkan päässä. Siellä on taso ja puiset lepotuoleja, joilla voit tehdä olosi mukavaksi ja nauttia näkymistä. Ja paras asia? Pyörätuolin käyttäjät ja lastenrattaat voivat myös käyttää polkua ilman ongelmia.

Vesiputoukset Islanti

Islannin vesiputoukset Lister Euroopan kauneimmat järvet

Kun puhumme Euroopan kauneimmista vesiputouksista, meidän ei tietenkään pidä unohtaa Islantia. Olipa nopea ja möly tai monivaiheinen ja hidas – tuhansia henkeäsalpaavia luonnon ihmeitä jaetaan pienelle maalle, jotka houkuttelevat vuosittain paljon kävijöitä.

Gullfossin vesiputous

Vesiputoukset Islanti Gullfoss Waterfall Loma

Gullfoss, joka tunnetaan myös nimellä Kultainen vesiputous, on 120 kilometrin päässä pääkaupungista Reykjavikista, ja se on taatusti yksi Islannin vaikuttavimmista vesiputouksista. Yhdessä läheisten geysirien ja Pingvellirin kanssa se on osa niin sanottua “kultaista ympyrää”: sarja luonnollisia nähtävyyksiä, jotka varmasti hämmästyttävät sinua. 30 metrin korkealle vesiputoukselle pääsee kapeaa polkua pitkin, josta on unohtumattomat näkymät.

Dettifossin vesiputous

Dettifoss kastaa Islannin kauneimmat vesiputoukset

Dettifossin vesiputous on 100 metriä leveä ja 44 metriä korkea, joten se on Koillis -Islannin suurin. Tilavuusvirtauksen ja pään yhdistelmä juuri ennen Reinin putouksia tekee siitä myös Euroopan tehokkaimman vesiputouksen. Veden voima itse asiassa heittää roiskeita 1 kilometrin etäisyydeltä.

Krkan vesiputoukset Kroatiassa

Krkan vesiputoukset antavat vinkkejä lomalle Kroatiassa meren rannalla

Kun ajattelemme Euroopan kauneimpia vesiputouksia, Kroatia ei varmasti ole ensimmäinen maa, joka tulee mieleen. Kaunien rantojen ja saarten lisäksi maassa on myös lukuisia muita luonnon helmiä. Itse asiassa on enemmän vesiputouksia neliökilometriä kohti kuin mikään muu maa maailmassa – hämmästyttävää, eikö totta? Lähde salaperäisille poluille ja ihastu vaikuttaviin Krkan vesiputouksiin. Ne sijaitsevat Krkan kansallispuistossa Kroatiassa ja kiertävät tiensä tiheiden vihreiden metsien läpi maagisella tavalla. On yhteensä 7 kaunista vesiputousta, jotka sulautuvat maisemaan ja joita voi ihailla lukuisista näkökulmista.

Krkan vesiputoukset lomalla Kroatiassa meren vinkkien äärellä

Krkan vesiputousten ulkonäkö ja määrä muuttuvat jatkuvasti erilaisten luonnollisten prosessien kautta. Kuinka se on mahdollista? Lattia koostuu tufista, joka kerääntyy jatkuvasti vuosien varrella ja vesiputoukset muuttavat kokoaan ja korkeuttaan vastaavasti. 800 metrin päässä sijaitseva Skradinski Buk on pisin ja kaunein Krkan vesiputouksista. Helppo matka ja laaja puupolkuverkosto tekevät Skradinski Bukista yhden kansallispuiston suosituimmista nähtävyyksistä.

Euroopan kauneimmat vesiputoukset Eifelin vesiputoukset

Saksan kauneimmat järvet: TOP 10 parhaista paikoista kesälomallesi!

Previous Post
Taitettavat lautasliinat – 15 yksinkertaista ja tehokasta ohjetta
Next Post
Käsityöt paperilevyillä – 20 ideaa joululahjaksi lasten kanssa