15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Ympäristöystävälliset kaupungit: 8 parasta lomakohdetta kestävälle lomalle!

Kestävyydestä ja ympäristöystävällisyydestä on tullut erittäin tärkeitä aiheita viime vuosina. YK: n talous- ja sosiaalineuvoston mukaan 68% maailman väestöstä asuisi kaupunkialueilla vuoteen 2050 mennessä. Tämä ylikansoitus ja teknologioiden nopea kehitys aiheuttavat valtavia paineita luonnonvaroille ja vaikuttavat haitallisesti ympäristöön. Tämä voi tehdä suurkaupungeista voimakkaasti saastuneita ja asumattomia. Onneksi monet kaupungit tunnistivat vaaran ajoissa ja yrittävät ottaa käyttöön erilaisia ​​ympäristönsuojelutoimenpiteitä. Yritätkö matkustaa kestävästi ja ympäristötietoisesti ja etsitkö sopivia lomakohteita? Tästä artikkelista löydät 8 parasta vihreää kaupunkia, jotka tekevät osansa planeettamme hyväksi.

Kestävät kaupungit eivät tuhlaa lomaa

Meidän velvollisuutemme on suojella ympäristöä, jossa elämme. Meidän vastuullamme on varmistaa, että hengittämämme ilma, puistot ja polut, joilla kuljemme, eivät ole roskatonta, vaan myös mukavaa, puhdasta ja vihreää. Kansalaiset ja hallitukset ympäri maailmaa tekevät tiivistä yhteistyötä edistääkseen vihreämpää ja kestävämpää elämää.

Ympäristöystävälliset kaupungit – Lissabon, Portugali

Lissabon Portugali Eurooppa 2020 -pääkaupunki vihreä pääkaupunki lähtee ympäristöystävälliselle lomalle

On sanomattakin selvää, että aloitamme listamme tämän vuoden Euroopan vihreän pääkaupungin palkinnon voittajalla – Portugalin pääkaupungilla Lissabonilla. Lissabonissa on 516 latausasemaa eri puolilla kaupunkia ja lähialueita, ja se on yksi maailman suurimmista sähköautojen latausasemaverkostoista. Vuonna 2017 hallitus otti käyttöön ns. Pyöräjako-ohjelman, joka tarjoaa polkupyörät kansalaisten ja matkailijoiden saataville maksutta.

Kööpenhamina, Tanska, Euroopan kestävin kaupunki

Kööpenhamina Tanska Holidays Zero Waste Travel kestävästi

Kööpenhamina on ollut monien vuosien ajan yksi maailman ympäristöystävällisimmistä kaupungeista. Ensinnäkin on mainittava, että tanskalaisten sanotaan olevan maailman onnellisin kansakunta. Ja ihminen tuntee olevansa onnellisin vain silloin, kun hän on rauhassa itsensä ja ympäröivän ympäristön kanssa. Yli 50%: n ihmisten tärkein kulkuväline on polkupyörä. Lisäksi Kööpenhaminasta pitäisi tulla maailman ensimmäinen 100% ilmastoneutraali kaupunki vuoteen 2025 mennessä ja istuttaa 10 000 uutta puuta. Tänä vuonna kaikki bussit ja julkinen liikenne vaihdetaan dieselistä sähkökäyttöisiksi.

Lähde kestävälle lomalle Amsterdamissa, Alankomaissa

Ympäristöystävälliset kaupungit Matkusta kestävästi Amsterdamin lomalla

Epäilemättä Amsterdam on yksi Euroopan kauneimmista kaupungeista. Erittäin mielenkiintoinen tosiasia on, että Alankomaiden pääkaupungissa on kaksi kertaa enemmän polkupyöriä kuin asukkaita. Kaupunki oli yksi ensimmäisistä, joka asensi latausasemia sähköautoille – jopa roskat kerätään sähköautoilla. Jopa hollantilaiset muotisuunnittelijat ovat ympäristöystävällisiä eivätkä käytä myrkyllisiä kemikaaleja tai vastaavia aineita, jotka saastuttavat ilmaa. Vuonna 2009 kaupunki aloitti erityishankkeen nimeltä ”Amsterdam Smart City” kannustaakseen kansalaisia, säästämään energiaa ja vähentämään hiilidioksidipäästöjä. 11 vuotta myöhemmin yli puolet asukkaista asensi aurinkokunnan talonsa katolle. Pienet tuuliturbiinit tuottavat puhdasta sähköä ja ovat toinen erittäin suosittu vaihtoehto hollantilaisten keskuudessa.

Euroopan puhtain kaupunki – Tukholma, Ruotsi

Tukholman loma ympäristöystävälliset kaupungit Eurooppa

Tukholma oli ensimmäinen eurooppalainen kaupunki, joka voitti Euroopan vihreän pääkaupungin palkinnon vuonna 2010, eikä sen tietenkään pitäisi puuttua ympäristöystävällisten kaupunkien luettelosta. 100% energiasta tulee uusiutuvista lähteistä ja 87% hotelleista on saanut ympäristösertifikaatin. Noin 68% asukkaista pyöräilee töihin ja kouluun, kun taas 25% käyttää julkista liikennettä, joista 75% on sähköbusseja. Lisäksi Tukholmassa on yksi maailman tunnetuimmista ympäristöalueista – Hammarby Sjöstad. Se kehitettiin edistämään ympäristöystävällisempää asumista ja asumista – aurinkokunnista autojen jakamiseen minimaaliseen melusaasteeseen ja enemmän viheralueita.

Ympäristöystävälliset kaupungit – Reykjavik, Islanti

Reykjavik Islanti Loma Zero Waste Tips Vihreät maat

Islanti on ollut monien vuosien ajan yksi johtavista maista kestävyyden ja ympäristöystävällisyyden kannalta. Joten ei ole yllätys, että Reykjavik on myös yksi maailman vihreimmistä kaupungeista. Kiehtovien luonnon ihmeiden, kuten vuonojen, geysirien ja lukuisten tulivuorten ansiosta se on myös yksi maailman kauneimmista alueista. Kaupunki aikoo vähentää kasvihuonekaasupäästöjä vuoteen 2040 mennessä edistämällä pyöräilyä ja julkisen liikenteen käyttöä. Islannissa on monia geotermisiä kaivoja, jotka tuottavat sähköä – vesi muutetaan höyryksi, jota käytetään sitten sähkön tuottamiseen. Reykjavikin hämmästyttävä asia on, että vain 0,1% kaikesta sähköstä tuotetaan fossiilisista polttoaineista.

Vihreät kaupungit – San Francisco, Kalifornia 

San Franciscon loma ympäristöystävälliset kaupungit USA

Siemensin Green City -indeksin mukaan San Francisco on Yhdysvaltojen ympäristöystävällisin kaupunki. Kaupunki on paitsi henkeäsalpaavan kaunis, se pitää myös erittäin tärkeänä kestävyyttä ja kierrätystä – ensimmäinen ympäristönsuojelujärjestö perustettiin 1800 -luvulla. San Francisco oli ensimmäinen Yhdysvaltain kaupunki, joka kielsi muovipussit ja pullot, ja tämä puolestaan ​​on johtanut siihen, että yli 77% kaikesta roskasta kierrätetään.

Singapore – Aasian vihrein kaupunki

Vinkkejä Singaporen lomamatkoille

Singapore, joka tunnetaan myös nimellä “puutarhakaupunki”, on muuttunut todelliseksi keitaksi, jossa on noin 47% viheralueita itsenäisyyden julistamisen jälkeen vuonna 1965. Itse asiassa yli 80% väestöstä asuu vain 10 minuutin kävelymatkan päässä puistosta. Koska kaupunki tuo 40% vedestään Malesiasta, sillä on uskomattoman innovatiivisia vesiensuojelutoimenpiteitä. Aasian suurin ruokajätteen käsittelylaitos, joka muutetaan sitten sähköksi ja lannoitteeksi, sijaitsee Singaporessa. Rohkaistakseen asukkaita kierrättämään roskat, hallitus on jakanut jokaiseen kotitalouteen maksutta erityisiä roska -astioita.

Vancouver, Kanada 

Vancouverin lomaympäristöystävälliset kaupungit ympäri maailmaa matkustavat kestävästi

Vancouver on ympäristöystävällinen kaupunki, jonka hiilidioksidipäästöt ovat pienimmät maailmassa, ja se on ilmanlaadun mukaan 3. Vähän tunnettu tosiasia on, että Greenpeace-järjestö perustettiin siellä. Vancouver on asettanut tavoitteekseen vähentää hiilidioksidipäästöjä vielä 33% tämän vuoden loppuun mennessä. Kaupungilla on suuri, laaja pyörätieverkosto, jalankulkualueet ja uskomaton määrä vihreitä puistoja, joten se on paratiisi kaikille, jotka haluavat matkustaa kestävästi.

Ympäristöystävälliset kaupungit Tee Singaporesta vihreä kaupunki kestävään lomaan

Previous Post
Alkuperäiset ja pelottavat Halloween-meikkivinkit miehille, naisille ja lapsille
Next Post
Melonin leikkaaminen – ideoita ja ohjeita juhliin ja välipaloja