15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Dos and Dontsts Kaakkois -Aasiassa: Mitä sinun pitäisi ehdottomasti tietää matkallasi

Vaikka koronavirus on tällä hetkellä otsikoissa ja kaikkea oman seinän ulkopuolista toimintaa ei suositella, aika tulee taas, kun voit lähteä uudelleen matkalle. Katselimme kohdetta Kaakkois -Aasia. Matka Kaakkois -Aasiaan tarjoaa useita mahdollisuuksia liukua hölmöihin toisensa jälkeen ja joutua vaikeuksiin maanmiestesi kanssa. Ainakin jos et tunne tottumuksia ja aloita matkasi täysin valmistautumatta. Näiden “tehtävien ja varoitusten” avulla olet optimaalisesti varustettu ja voit nauttia matkastasi Kaakkois -Aasian maihin täysillä.

Mitä ja mitä ei saa tehdä Kaakkois -Aasiassa: Sopiva käyttäytyminen paikallisia kohtaan

Matkustaminen Etelä -Aasiassa tiedonjanoisille matkailijoille

Jotkut asiat ovat erilaiset Kaakkois -Aasiassa kuin täällä Euroopassa. Mutta kuten kaikkialla maailmassa, on olemassa erityisiä tapoja, erityispiirteitä, epätavallisia rituaaleja ja tabuja.

Välttääksesi epämiellyttäviä tilanteita, kun otat yhteyttä paikallisiin, sinun on tiedettävä tarkasti, mitkä tavat ja tavat vallitsevat Kaakkois -Aasian yksittäisissä maissa ja mitä sinun tulee ehdottomasti välttää. Kaikki tämä ei sovi aiempaan ajatteluusi, mutta pienellä empatialla pystyt siihen.

Dos and Do’ts Kaakkois -Aasiassa: Hymyile kaikelle mitä voit ajatella

Terveiset Aasiassa aina hymyilevät vinkkejä matkailijoille

Yleensä elämässä, mutta erityisesti Kaakkois -Aasiassa, hymy on valtava apu erimielisyyksien selvittämisessä. Pohjimmiltaan sinun pitäisi olla ystävällinen hymy kasvoillasi mahdollisimman usein. Hymyily on yksi kulttuurin kulmakivistä. Kaakkois -aasialaiset haluavat hymyillä koko elämän ja huolehtia sinusta, kun et.

Haluttomuus ylimielisyyden sijaan

Useimmat aasialaiset ovat nöyriä ja varattuja. Siksi sinun on myös osoitettava tiettyä hillintää ja suuntauduttava brittiläiseen aliarviointiin. Jos asetat oman henkilösi tai taitosi etualalle tai kerskaat, se tulee vieraaksi siellä oleville ihmisille.

Sinun tulisi myös välttää eleitä, joita voitaisiin pitää ylimielisinä: käsivarret ristissä kehosi edessä, kätesi asettaminen lantiolle tai osoittaminen sormella ihmisiä voidaan pitää epäkohteliaina tai jopa loukkauksena.

Rauhallisuus ja rauha

Matkustaminen Etelä -Aasiassa Valokuvat luovat ideoita

Kaakkois -Aasiassa kellot tikittävät hitaammin kuin täällä. Hyvää lomaa varten sano hyvästit kärsimättömyydellesi ja rentoudu. Ei ole kiireistä kiirettä ja ihmiset ovat yleensä levottomia kärsimättömyydestä.

Yleisesti ottaen Kaakkois -Aasian maissa asiat ovat paljon hiljaisempia ja rennompia kuin täällä Euroopassa. Täällä ihmiset puhuvat yleensä hiljaisemmin, joten on suositeltavaa käyttäytyä rauhallisemmin vieraana. Rauhallisesti ja ystävällisesti saavutat tavoitteesi Kaakkois -Aasiassa paljon nopeammin kuin vihaisella kuorsauksella ja äänekkäillä keskusteluilla.

Jos olet huolissasi, on parempi jättää se rauhaan ja yrittää myöhemmin uudelleen sen sijaan, että ilmaisit vihasi äänekkäästi. Se, joka menettää malttinsa, saavuttaa vain päinvastaisen. Kritiikki, oli se sitten kuinka hyvänsä tarkoitettu, sinun on ilmaistava huolellisesti, koska se otetaan usein henkilökohtaisesti.

Dos and Do’ts Kaakkois -Aasiassa: Sopivasti tervetuloa

matkustaa Etelä -Aasiassa dos ja donts tervehdys

Suutelemalla jotakuta poskelle tervehdyksessä, kuten Sveitsissä on tapana, tai voimakas kädenpuristus, kuten Euroopassa on yleistä, on melko tuntematonta Kaakkois -Aasian maissa. Lisäksi vasenta kättä pidetään epäpuhtaana, eikä sitä siksi käytetä syödessä tai tervehdyttäessä. Sinun on myös pidettävä kiinni tästä ja, vaikka olet vasenkätinen, tervehdi muita vain oikealla kädelläsi.

On kuitenkin parasta suunnata itsesi siihen, miten paikalliset ottavat sinut vastaan. Se voi vaihdella maittain. Esimerkiksi joissakin Indonesian osissa kättelet tervehtimään sinua, mutta paine ei ole enää olemassa. Joskus myös toisen käsi tuodaan omaan rintaan.

Dos and Do’ts Kaakkois -Aasiassa: Ei fyysistä kontaktia julkisesti

matkustaa Etelä -Aasian matkailuvinkkejä vaatteisiin

Kaakkois -aasialaiset ovat yleensä hieman varovaisempia fyysisen kontaktin suhteen, ainakin julkisesti. Suuteleminen, halaaminen tai kädestä pitäminen kadulla, jopa avioparien välillä, ei ole tervetullutta monissa paikoissa. Toisaalta käsien pitäminen ja halaaminen kahden miehen tai kahden naisen välillä ovat yleisiä ystävyyden merkkejä – homoseksuaalisuus ei yleensä liity tähän.

Tärkeää myös: paikallisen taputteleminen olkapäälle kaverin tavoin voidaan nähdä loukkauksena tai ainakin alentavana eleenä. Sinun tulisi myös pidättäytyä koskettamasta paikallisen päätä, koska häntä pidetään pyhänä. Älä siis lyö myöskään vieraan lapsen päätä.

Pöytätavat Thaimaassa, Kambodžassa ja Co.

matkustaa Etelä -Aasiassa, syö ja juo teetä

Kaakkois -aasialaiset ovat erittäin vieraanvaraisia ​​ja aina lämpimiä, anteliaita ja epävirallisia. Spontaanit kutsut syödä yhdessä ovat täällä normaaleja. Siksi sinun pitäisi olla hieman perehtynyt tapoihin ja käyttäytymiseen pöydässä.

Kunnioita vieraanvaraisuutta

Kaakkois -Aasian maissa isäntien kunnioittaminen alkaa kynnykseltä: Muista riisua kengät ennen taloon astumista. Tämä on uskonnollinen rituaali, jota sinun tulee ehdottomasti noudattaa.

Sinun pitäisi myös tietää, kuinka tärkeää täsmällisyys on kyseisessä maassa:

• Esimerkiksi Kambodžassa, Indonesiassa ja Singaporessa täsmällisyys on erittäin tärkeää.

• Thaimaassa sitä vastoin on tavallisempaa saapua tapaamisiin paljon myöhemmin. Kahden tunnin myöhästyminen ei ole ongelma. Jos olet paikalla ajoissa, se saa thaimaalaiset kiireiseksi, koska he eivät odottaneet sinua niin aikaisin.

Jos sinulla on yksityinen kutsu, sinulle tarjotaan varmasti kahvia tai teetä. Indonesiassa on kohtuullista olla koskematta juomaan, ellei isäntä nimenomaan niin kehota. On erityisen kohteliasta odottaa toista pyyntöä ja juoda sitten isännän kanssa.

Mitä ja ei saa Kaakkois -Aasiassa: syömisen aikana

Matkustaa Etelä -Aasiassa Syöminen ravintoloissa ja kadulla

Jos haluat syödä perinteisellä tavalla Kaakkois -Aasiassa, eli suoraan kädestä suuhun, sinun tulee syödä vain oikealla kädelläsi. Vasemmalla olevaa pidetään epäpuhtaana, joten sitä ei tule käyttää.

Toisin kuin me, lyöminen ja muut kovat äänet syödessä ovat normaaleja Kaakkois -Aasiassa, eikä niitä pidetä negatiivisina. Näin ollen me eurooppalaiset teemme muutoksen – ainakin suurin osa heistä. Tärkeää myös: Kaakkois -Aasiassa pidetään epäkohteliaana hylätä kategorisesti uusia ruokia kokeilematta niitä. Joskus tällaiseen käytökseen suhtaudutaan hyvin henkilökohtaisesti.

• Filippiineillä on kohteliasta jättää osa ruoasta lautaselle. Tällä osoitat, että olet täynnä.

• Malesiassa sen sijaan voit tyhjentää lautasesi luottavaisin mielin ja tarjoilla toisen käden.

• Kambodžassa on tapana liittyä paahtoleipää joka kerta, kun henkilö nostaa lasin paahtoleipää. “Chulmui” huudetaan kovaa ja sitä voi tapahtua hyvin usein.

Vihje juttu

Matkustaminen Etelä -Aasiassa Vinkkejä hindukirkkojen vierailuun

Kun on kyse tippaamisesta illallisen jälkeen ravintolassa, erilaiset käyttäytymistavat ovat yleisiä Kaakkois -Aasian yksittäisissä maissa.

• Esimerkiksi Singaporessa olisi parempi välttää kaatumista. Näin on tapauksessa korruption torjunnan kanssa ja Singapore on todellinen roolimalli tässä suhteessa. Siksi vihjeitä ei oteta vastaan ​​lahjoituksilla virallisille elimille.

• Vihjeet eivät ole yleisiä myös Malesiassa. Ravintoloissa laskuun lisätään hyvitys.

• Filippiineillä sijaitsevissa ravintoloissa tulee tiputtaa noin 10% laskusta. Jos kirjaudut sisään hotelliin ja sivu tuo matkatavarasi huoneeseesi, on aiheellista antaa noin 20 filippiiniläistä pesoa. Taksi- ja tuk-tuk-kuljettajat saavat myös mielellään pienen bonuksen.

• Indonesialaiset eivät odota vihjeitä, mutta eivät vastusta sitä. Useimmissa hotelleissa ja ravintoloissa laskun summaan lisätään automaattisesti 5–10 prosentin tippi. Jos olet erityisen tyytyväinen palveluun, voit tietysti lisätä jotain.

Mannermaissa eli Myanmarissa, Laosissa, Thaimaassa, Vietnamissa ja Kambodžassa ei ole kovin yleistä tipata. Päinvastoin – joissakin tapauksissa sitä pidetään jopa loukkauksena. Pohjimmiltaan on yleistynyt – erityisesti matkailualueilla -, että vinkkejä annetaan.

Dos and Do’ts Kaakkois -Aasiassa: Sallitut ja kielletyt matkamuistot

Matkustaminen Aasiassa Vinkkejä matkamuistojen ostamiseen

Varsinkin pitkillä matkoilla kaukaisiin maihin haluat ottaa monia muistoesineitä kotiin. Tyypilliset asiat, joita ei ole saatavilla kotona, ovat erityisen suosittuja. Sen ottaminen mukaasi ei kuitenkaan ole aina ongelmatonta. Siksi selvennämme, mitä matkamuistoja voit ottaa kotiin mukanasi ilman lisäkysymyksiä ja mitkä ovat kyseenalaisia.

Buddhan matkamuistoja

Thaimaassa, Laosissa, Myanmarissa ja Kambodžassa, Kaakkois -Aasian maissa, joissa buddhalaisuus vallitsee, Buddhan patsaat ja kuvat ovat kaikkialla läsnä. On tietysti erittäin houkuttelevaa julistaa tällainen tyypillinen matkamuisto ihanteelliseksi matkamuistoksi. Mutta ole tietoinen: Buddha on pyhä eikä vain koristehahmo. Vaikka sitä tarjotaan toistuvasti myytäväksi markkinoilla.

Erityisesti Buddha -päillä voi olla ongelmia matkatavaroiden tarkistamisessa. Varmista ostaessasi, että Buddha -hahmosi ei ole antiikki, ja vahvista tämä kirjallisesti kaupassa, jos mahdollista. Pienillä, normaaleilla luvuilla, joita kuljetetaan kunnioittavasti, sinun ei pitäisi olla ongelma lentokentällä.

Mutta mikä ei ole suosittua, ovat Buddha -tatuoinnit, etenkin vyön alla. Peitä tällaiset tatuoinnit, muuten sinut voidaan jopa karkottaa.

Tekoja ja varoituksia Kaakkois -Aasiassa: valokuvien ottaminen

Matkusta Etelä -Aasian nähtävyyksiin

Jopa valokuvien kanssa sinun on kiinnitettävä huomiota muutamiin sivuston asioihin, jotka muuten voivat maksaa kalliisti lomailijana.

Mitä et ehdottomasti saa kuvata, ovat sotilasrakennuksia ja esineitä. Missä sinun pitäisi tehdä myös ilman valokuvia:

• viranomaisissa

• poliisiasemilla

• tullissa ja

• maahanmuuttovirastossa

Joissakin tapauksissa on myös kiellettyä kuvata uskonnollisia rakennuksia sisältä. Kiinnitä huomiota vastaaviin merkkeihin ja kysy, jos olet epävarma. Joskus tarvitaan pieni vinkki.

Jos haluat ottaa kuvia ihmisistä, sinun tulee ainakin pyytää lupa etukäteen temppeleissä ja moskeijoissa ja kunnioittaa sitä, jos joku ei halua tulla kuvatuksi. Sinun tulee myös hankkia suostumus etukäteen seremonioihin.

Jos noudatat sääntöjä, voit vetää kameran ulos ilman ongelmia – joten sinun ei tarvitse pelätä ristiriitaa tullien kanssa. Loppujen lopuksi valokuvat ovat paras tapa tallentaa muistoja miltä tahansa matkalta. Tämä luo ainutlaatuisia tilannekuvia – ja voit käyttää niitä luomaan upeita henkilökohtaisia ​​matkamuistoja.

Yksi mahdollisuus tällaiseen henkilökohtaiseen matkamuistoon ovat onnittelukortit omien kuvien kanssa voidaan tulostaa. Näin saat yksilöllisen matkamuiston, joka ei aiheuta ongelmia tullissa. Jos et halua viettää paljon aikaa oikeiden postimerkkien etsimiseen liikkeellä ollessasi, voit myös lähettää tällaisen kortin ystäville ja sukulaisille suoraan postitse.

Mitä ja mitä ei saa tehdä Kaakkois -Aasiassa: Sopivia matkamuistoja

Matkamuistojen ostaminen Aasiasta Vinkkejä matkailijoille

Toiseksi suosituin matkamuisto Kaakkois -Aasiasta ovat tekstiilejä, kuten silkkihuiveja ja mittatilaustyönä valmistettuja pukuja. Jotta voit nauttia matkamuistostasi pitkään, sinun on tarkistettava laatu huolellisesti ennen ostamista.

Jopa mausteilla, teellä ja kahvilla laadulla on ero puhtaiden keittiökoristeiden ja hyödyllisten lahjojen välillä. Ei ole suositeltavaa ostaa halpoja tavaroita katumarkkinoilta. Lisäksi jotkut mausteet tai teet eivät ole peräisin maasta tai kasvavat siellä vain huonolaatuisina. Osta nämä matkamuistot kaupasta ja selvitä, onko tuote edes saatavilla maassa.

Mitä ja mitä ei saa tehdä Kaakkois -Aasiassa: kiellettyjä matkamuistoja

Vinkkejä matkailijoille Etelä -Aasiassa

Oikeudelliselta kannalta väärennetyt merkit ovat hankala hankinta. Mutta tullit eivät yleensä haittaa, jos matkalaukussasi on väärennetty Versace -paita tai väärennetty Rolex. Jos tavaroiden määrä kuitenkin ylittää yksityiset tarpeet, esimerkiksi siksi, että olet ostanut vaatteita erikokoisina ja suurempina, olet syytteeseen pantava. Koska jotain tällaista luokitellaan yleensä tullin kaupalliseksi tuonniksi.

Sinun tulisi myös olla varovainen matkamuistojen kanssa, jotka ovat peräisin harvinaisista eläimistä, kasveista ja metsistä, koska ne kuuluvat uhanalaisia ​​lajeja koskevan Washingtonin yleissopimuksen soveltamisalaan voi. Tämä tarkoittaa, että niitä ei voida viedä matkakohteesta ja tuoda Sveitsiin ilman lupaa – ei edes yksityiseen käyttöön.

Nämä sisältävät:

• Matelijanahkatavarat

• Korallit, kuoret ja muu vaahtomuovi

• Norsunluun kaiverrukset

• Snake -viini

• Ramin -puusta valmistetut tuotteet

• eläviä eläimiä

• eksoottiset nahat

• kansallisaarre

Myös ruoan kanssa kannattaa olla varovainen.

Mitä ja mitä ei saa tehdä Kaakkois -Aasiassa: Tärkeitä käyttäytymissääntöjä Kaakkois -Aasian kautta

matkustaa Kambodžassa ja Thaimaassa vinkkejä nähtävyyksiin buddhalaisuus

Kuten jo mainittiin, Kaakkois -Aasiassa paheksutaan koskettaa paikallisen päätä, kuten hyväillä lapsen päätä, koska sitä pidetään pyhänä. On olemassa muita uskontoon ja kuninkaalliseen perheeseen liittyviä etikettisääntöjä, jotka sinun pitäisi ehdottomasti tietää ja noudattaa.

Tämä sinun pitäisi tietää buddhalaisuudesta

Nähtävyydet Aasiassa Buddhan patsaat

Buddhalaisuus on monien Aasian maiden pääuskonto. Näitä ovat muun muassa Thaimaa, Laos ja Myanmar. Lukuun ottamatta oikeita vaatteita, joista opit lisää hetkessä, muutamia sääntöjä sovelletaan, kun astut buddhalaiseen temppeliin:

• Mene oikea jalka ensin temppelin rukoushuoneeseen astumatta kynnykselle ja jätä se vasen jalka ensin.

• Pysy rauhallisena, jotta et häiritse muita ihmisiä heidän rukoillessaan.

• Käyttäydy aina kunnioittavasti Buddhan patsaita ja munkkeja kohtaan äläkä osoita tai kosketa niitä paljain jaloin tai sormellasi.

Tämä sinun pitäisi tietää hindulaisuudesta

Hindulaisuus on maailman kolmanneksi suurin uskonto ja myös yksi vanhimmista. Koska buddhalaisuus syntyi hindulaisuudesta, samanlaisia ​​sääntöjä sovelletaan hindulaisiin rakennuksiin.

• Älä kävele rukoilevien ihmisten edessä.

• Ota valokuvia rukoilevista ihmisistä vain heidän suostumuksellaan ja kiinnitä huomiota valokuvauskieltoihin.

• Kiinnitä huomiota kyltteihin, koska tietyt temppelialueet eivät ole sallittuja.

• Toimi asianmukaisesti, älä huuda tai naura ääneen.

• Älä mene temppelialueelle, jos kehossasi on avoin haava millään tavalla, joka voi vuotaa verta.

Kunnioitus kuninkaallista perhettä kohtaan

Turistina sinun tulee tietysti aina pidättäytyä puhumasta huonolla tavalla valtionpäämiehestä millään tavalla – riippumatta siitä, missä maassa olet. Kun matkustat Kaakkois -Aasiassa, sinun tulee olla erityisen varovainen maissa, joissa on kuningas. Tämä koskee Thaimaata, Kambodžaa ja Malesiaa.

Varmista, että käyttäydyt aina kunnioittavasti kyseisen maan kuninkaallista perhettä kohtaan, koska heillä on korkea maine väestön keskuudessa. Lese majesteetti on täällä erittäin vakava rikos. Jotta et joutuisi vaikeuksiin, sinun on ehdottomasti vältettävä mahdollisia konfliktitilanteita tässä yhteydessä. Tämä koskee myös kuninkaan patsaita tai kuvia, kuten seteleitä ja julisteita.

Kaikkea Kaakkois -Aasiassa: Mitä tehdä ja ei saa: Sopivat vaatteet

Ennen temppeliin astumista sinun on yleensä riisuttava kengät. Voit selvittää, onko tämä tarpeen, onko sisäänkäynnin edessä jo kenkiä. Jos olet epävarma, jäljittele paikallisten käyttäytymistä.

Mutta on muutamia asioita, jotka sinun tulee pitää mielessä muissa vaatteissasi: Eurooppalaisina olet tottunut pukeutumaan mahdollisimman kevyesti lämpimissä lämpötiloissa. Tämä on tietysti ymmärrettävää, mutta se voi olla ongelma sinulle monissa Kaakkois -Aasian osissa, etenkin kaukana matkailualueista. Varsinkin kun on kyse uskonnollisten instituutioiden vierailusta tai viranomaisten kanssa asioimisesta.

Kuten eurooppalaisissa kirkoissa, pitkät vaatteet ovat pakollisia Kaakkois -Aasian uskonnollisissa rakennuksissa, vaikka ne olisivat lämpimiä: olkapäät ja polvet eivät saa näkyä moskeijoissa ja temppeleissä. Lyhyet hameet ja housut, lyhythihaiset paidat ja topit eivät ole sopivia. Naisten on myös peitettävä päänsä huivilla.

Mitä ja mitä ei saa tehdä Kaakkois -Aasiassa: Oikea käyttäytyminen kadulla

Matkustaa Aasiassa Vinkkejä Tranpsortille matkailijoille

Kun matkustat, olet paljon tiellä – joko julkisilla liikennevälineillä, vuokra -autolla tai kävellen. Loppujen lopuksi haluat nähdä mahdollisimman paljon Kaakkois -Aasiaa. Pääsy paikasta toiseen ei yleensä ole ongelma hyvien yhteyksien ansiosta. Silti on muutamia asioita, joita kannattaa varoa.

Käytä kuljetusvälineitä

Kaakkois -Aasiassa on useita tapoja päästä paikasta A paikkaan B. Yhteydet ovat yleensä erittäin hyviä ja hinnat ovat usein halpoja. Suosittuja kulkuvälineitä ovat myös taksi tai tuk-tuk, joka on tyypillistä Kaakkois-Aasialle. Sinun on kuitenkin oltava varovainen, kun otat taksin tai tuk-tukin.

Kuten kaikkialla maailmassa, petoksia ilmenee yhä uudelleen Kaakkois-Aasian maissa, esimerkiksi taksin tai tuk-tuk-kyydin hintojen osalta. Jotkut kuljettajat – tietysti kaikki eivät tietenkään – yrittävät repiä sinua. Varovaisuutta on noudatettava. Sinun ei pitäisi olla liian epäilyttävä, mutta ei ole haittaa, jos tiedät nykyisistä hinnoista etukäteen ja keskustelet muiden matkustajien kanssa.

Dos and Dontsts Kaakkois -Aasiassa: Aja itse

Skootterin vuokraus on monille yksinkertaisesti osa lomaa Kaakkois -Aasiassa. Ennen kuin aloitat etsintäkierroksen kaksipyöräisellä autolla, sinun kannattaa kuitenkin harkita muutamia asioita. Tietenkin sinulla tulee olla ajokortti eikä koskaan aja ilman kypärää.

Lisäksi etenkin vieraassa maassa sinun tulee ajaa ennakoivasti ja kiinnittää aina erityistä huomiota siihen, mitä tiellä tapahtuu. Jotta voit pitää (itse aiheutetun) onnettomuuden riskin mahdollisimman pienenä, sinulla pitäisi olla jo jonkin verran kokemusta skootterin ajamisesta ja miettiä huolellisesti, pystytkö käsittelemään liikennetilannetta.

Mitä ja ei saa Kaakkois -Aasiassa: Ulkona ja noin jalka

Matkailu Aasiassa koronaviruksen jälkeen

Kun kävelet Kaakkois -Aasian kaduilla, pidä aina mukana arvotavarasi, kuten käteinen, tärkeät asiakirjat ja tekniset tavarat. Ole erityisen varovainen, ettet paljasta arvokkaita esineitä kadun suuntaan ja pidä niistä aina tiukasti kiinni. Joissakin paikoissa on niin sanottuja sieppausvarkaita, jotka sieppaavat moottoripyörältäsi suojaamattomia arvoesineitä ja pakenevat sitten.

Mikä on myös tärkeää: Älä koskaan anna rahaa kerjäläisille tai lapsille, kun olet Kaakkois -Aasian kaduilla. Lapsia kannustetaan vain olemaan menemättä kouluun, koska he ansaitsisivat enemmän rahaa kerjäämällä kuin jos olisivat koulussa tuona aikana. Monet lapset kuuluvat järjestäytyneisiin ryhmiin. Näitä ryhmiä johtavat aikuiset, jotka hyväksikäyttävät lapsia.

Kuvat: adobe.stock.com ja envato.com

Previous Post
Alkuperäiset ja pelottavat Halloween-meikkivinkit miehille, naisille ja lapsille
Next Post
Melonin leikkaaminen – ideoita ja ohjeita juhliin ja välipaloja