15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Koi -lampi puutarhassa – vinkkejä lammen kalojen valitsemiseen ja kasvattamiseen

Koi -kalapuutarha Japanilaistyylisiä suunnitteluideoita

Odotat jo innolla yhtä Koi lampi puutarhassa ja haluaisit myös kasvattaa kalaa? Ennen kuin ostat kalaa, sinun on arvioitava käytettävissä oleva tila. Sääntö on – 2,5 cm kalan pituus 37 litraa vettä kohti. Joten jos sinulla on puutarhalampi, jossa on 190-200 litraa vettä, voit sijoittaa siihen joko 15 cm pitkän kalan tai kaksi 8 cm pitkää kalaa tai kuusi 2,5 cm pitkää kalaa. Jos olet epävarma lammen rakenteesta, on parempi aliarvioida kuin ostaa liikaa kalaa. Kun valitset kalaa, varo myymälää – akvaarioita, joissa on kuolleita kaloja tai kaloja, joista puuttuu evät.

Koi -lampi puutarhassa – mitkä kalalajit ovat parhaita?

Koi -lammen kalat valitsevat kasvatusvinkkejä

Kultakala, komeetan pyrstö tai ruohon kultakala ovat kaikki samasta perheestä ja niitä on tarjolla monissa muunnelmissa. Jos pidät niistä hyvää huolta, voit elää jopa 25 vuotta. Ruohon kultakala ja komeetan häntä voivat olla jopa 30 cm pitkiä. Ne ovat erinomaisia Koi lampi puutarhassa, koska ne kestävät hyvin kylmää. Esimerkiksi kultakala voi selviytyä jopa 2 asteeseen. Ne ovat useimmiten oranssinvärisiä, vaikka tämä voi vaihdella. Komeetan hännät ovat halvin vaihtoehto – ne ovat pidempiä ja kapeampia kultakalaan verrattuna, ja niitä tarjotaan kultaisena, oranssina, ruskeana, punaisena ja valkoisena tai oranssina ja valkoisena.

Koi lampi puutarhassa – kasvattaa kalaa

Puutarhalampi japanilaistyylinen Koi

Tuuletinhäntä on jalo variantti – ne ovat jopa 12 cm pitkiä. Vältä sekoittamasta fantaileja suuremman ja aggressiivisemman kultakalan kanssa lampissa. Ne kestävät 7–32 asteen lämpötiloja.

Koi -kala on osa karppiperhettä ja yksi puutarhan suosituimmista kalalajeista. Koska niitä tarjotaan erittäin vahvoissa väreissä, ne joutuvat usein lintujen saaliiksi. Mutta jos varmistat tämän hyvän suojan, niistä voi tulla suosikkisi uusia lemmikkejä – he ovat valmiita syömään käsistäsi. Ne ovat kyltymättömiä ja syövät usein kasveja – kuten vesililjoja Koi lampi.

Koi Pond Fish -rotuideoiden luominen

Kultakala pitää Koi -lampi puutarhaa

Puutarhalampi luo Koi -kalaa

Japanilaistyylinen puutarhakala

Kalarotu Koi lampi puutarha japanilainen tyyli

kauniita puutarhalammen suunnitteluideoita

Vesiputous puutarha lampi Koi kala

Vesiputouksen puutarhakivet luovat vesielementtejä

Koi -lampi kala kasvattaa vesipuutarhakasveja

Koi lampi kala valaistus ideoita

Previous Post
Peililaatat moderniin kylpyhuoneen suunnitteluun
Next Post
Suuret tontut tekevät käsityötä eri materiaaleista – 4 DIY -ideaa jouluksi