15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Kivisängyn suunnittelu – 22 kuvaa ja ideoita kasveille

kivisänky suunnittelu moderni-sora-valkoinen-punainen-havupuut-kivet

Jos haaveilet puutarhamaisemasta, jolle on ominaista rauhan ja hiljaisuuden ilmapiiri, kannattaa harkita kivipuutarhan luomista. Kivivuoteessa maaperää ei peitä ruoho ja multaa, vaan pieniä kiviä, kuten soraa ja hiekkaa. Tämän päivän artikkelissa näytämme sinulle hyvän esimerkin Kivisängyn suunnittelu noin 12 neliömetrin alueella. Annamme myös muutamia vinkkejä ja ideoita sorapetin luomiseen ja kasvien valintaan.

Kivisänky on täydellinen pihojen luomiseen tai osana suurta puutarhaa, jossa muita kukkia voi olla vaikea menestyä. Mutta tällaiset kulmat voivat silti näyttää hyvältä ja koristeelliselta. Kivisänky voidaan luoda talon viereen, etupihaan, puutarhan aidan lähelle, terassille. Se on erinomainen valinta puutarhan alueille, jotka ovat alttiina liialliselle auringolle tai kokonaan varjossa, ja ruoho vaatii usein kastelua tai ei kasva ollenkaan.

Kivisängyn suunnittelu – soran edut

keltainen-kataja-sora-bed-Juniperus-media-vanha-kulta-

Sängyn pienet kivet korostavat kasvien kauneutta ja saavat puutarhan aina näyttämään hyvin hoidetulta. Sora ja hiekka rajoittavat rikkakasvien kasvua, suojaavat kasvien juuria lämpötilan muutosten vaikutuksilta ja vähentävät haihtumista maaperästä. Kastelujärjestelmä tai lattiavalaisimet voidaan myös piilottaa sorakerroksen alle.

Kivisängyn suunnittelu – mitkä kasvit?

kivi-sänky-laskeminen-puutarha-suunnitelma-havupuut-perennat-maaperä

Tässä esimerkissä näet heti miellyttävän kontrastin vaalean soran pintojen ja kasvien tuoreiden värien välillä. Tämän tuloksen saavuttamiseksi sorapohjaan istutettiin ilmeikkäitä koristekasveja. Rehevät kukkivat monivuotiset kasvit tarjoavat kauniita väriaksentteja. Kun suunnittelet kivisänkyjä, valitse ainakin joitain ikivihreitä kasveja, jotka vielä koristavat sänkyä kylmänä vuodenaikana, kun puutarha näyttää värittömältä ja hieman tylsältä.

Kasveja kivisängyssä

kivi-sänky-luo-puutarha-suunnitelma-kasvit-lajit-kävelytie

Säveltämisen yhteydessä on myös tärkeää, että kaksi tai kolme kasviryhmää ovat erikokoisia ja -korkuisia. Tässä puutarhasuunnitelmassa Rocket Juniper Blue Arrow kauniisti veistetyt siluetit kiinnittävät huomiota. Nämä yhdistetään joukkoon matalia kasveja: japanilaiset atsaleat ja huopapuuro (Cerastium tomentosum). Katajan voimakkaan vihreän värin ja kompaktin muodon vuoksi puutarha näyttää viehättävältä ympäri vuoden. Mutta keväällä, kun japanilainen atsalea ja hornwort ovat täydessä kukassa, puutarha on täynnä niiden vaaleanpunaisia ​​ja valkoisia kukkia. Välttääksesi yksitoikkoisuuden puutarhan suunnittelussa, käytä soraa tai haketta vähintään kahdessa koossa-esimerkiksi 8-16 mm ja 16-32 mm. On myös tärkeää mainita, että happamaa maaperää suosivia kasveja ei voida peittää kalkki- ja marmorihakeella, koska niiden sisältämä kalsium voi vahingoittaa kasveja.

Kivipuutarhan luominen – 116 suunnitteluideaa ja hyödyllisiä vinkkejä

Kivipuutarhan luominen – 25 erinomaista esimerkkiä puutarhasuunnittelusta

Etupihan suunnittelu – 41 helppohoitoista ja modernia esimerkkiä

Luettelo puutarhasuunnitelman kasveista

1. sora 8-16 mm

2. sora 16-32 mm

3. Jalkakäytävä, jossa puiset kiekot askellevyinä

4. Raketti -katajan sininen nuoli

5. Japanilainen atsalea

6. Hornwort – Cerastium tomentosum

7. Japanilainen varpunen pensas – Spiraea japonica

8. Mänty – Pinus mugo “Mopsi”

Kivisängyn luominen – mikä on tärkeää

kivi-sänky-luo-kasvit-sora-kivi-kerros

Ennen kuin aloitat kivisängyn asettamisen, sinun on kaivettava alue ja puhdistettava se huolellisesti rikkaruohoista. Muutaman päivän kuluttua voit poistaa maaperän yläkerroksen 10-15 cm: n syvyyteen. Käytä tätä muualla puutarhassa tai jo olemassa oleville kukkapenkeille. Sora on erotettu puutarhapolusta muovivaletulla reunalla.

Määritä kasvien sijainti ja kaivaa reikiä, jotka ovat kaksi kertaa kasvien juuripallojen kokoisia. Levitä reiän pohjaan hedelmällistä maaperää, jonka pH on sopiva valitsemillesi kasveille. Sitten sänky täytetään 2 cm paksuisella hiekkakerroksella ja peitetään ilmaa ja vettä läpäisevällä kivipuutarhafleecellä. Fleecessä tehdään poikkileikkauksia kasveille. Fleece peitetään sitten 7-10 cm sorakerroksella.

Jalkakäytävällä

kivi-sängynlasku-puutarha-jalkakäytävä-pyöreä-puukiekot

Tämän kauniin esimerkin jalkakäytävä on myös peitetty soralla. Puiset kiekot toimivat askellevyinä ja täydentävät kauniisti puutarhakuvan. Jalkakäytävän suunnitteluun kaivettiin noin 10 cm maasta. Alue peitettiin sitten 5 cm hiekkakerroksella. Sitten asetetaan suuret puiset viipaleet. Niiden halkaisija on 30 cm ja paksuus 7-10 cm. Sora (8-16 mm) jaetaan sitten puukiekkojen ympärille ja tasoitetaan.

Huolehdi kasveista ja kivisängyn suunnittelusta

kivisänky suunnittelu harmaa-sora-petunia-violetti-kukkiva-maanpeite kasvi

Yleensä kivisänky ei vaadi paljon huoltoa, mutta sitä ei missään tapauksessa saa jättää huomiotta. Lehdet on poistettava säännöllisesti, mieluiten ennen kuin ne kastuvat, muuten ne jättävät tahroja kiviin. Sen jälkeen kivien puhdistaminen on vaikeaa. Ajoittain sinun täytyy haravoida soraa niin, että kivikerros näyttää aina siistiltä ja hyvin hoidetulta.

Evergreen -havupuut ovat suosittu elementti kivisängyn suunnittelussa

kivi-bed-create-evergreen-havupuut-kasvit

Ikivihreiden kasvien etuna kivisissä vuoteissa on, että nautit vihreästä väristä myös talvella, kun muut kasvit eivät ole enää niin kauniita katsella lehtien puutteen vuoksi. Siksi tällaiset kasvit ovat täydellisiä kivisänkyjen suunnitteluun. Jos käytät myös vaaleaa soraa, vihreä väri tulee omakseen.

Kivipohja on erotettu nurmikosta kivillä

kivisänky suunnittelu beige-sora-kivet-valkoinen-eriken-nurmikkoalue

Itse sänky paranee, kun sitä ympäröi vehreä nurmikko. Käytä useita suuria kivilaattoja sorapohjaan ja kontrastiväristä soraa, jonka jaat muualla. Koska kivet luovat jo paljon rakennetta, voit valita taloudellisemman istutuksen. Tietysti päätät itse, haluatko vihreitä kasveja vai värikkäitä kukkivia kasveja.

Kivisängyssä voit myös yhdistää soraa eri väreissä

kivisänky suunnittelu sora-beige-valkoinen-harmaa-muoto-reuna-määrittele rajat

Jos yksivärinen sora on liian tylsää sinulle, yhdistä vain useita värejä. Koska kiviä on monenlaisia ​​värejä, sinulla ei ole ongelmia sen kanssa. Yksinkertaisesti jaa sänky useille alueille ja mieti, mitä väriä haluat käyttää missäkin paikassa, missä kasvit tulisi istuttaa ja niin edelleen. Tällä tavalla voidaan luoda monenlaisia ​​kuvioita ja aiheita, jos sinulla on mielikuvitusta ja halua.

kivisänky sopii täydellisesti varjoisiin tai liian aurinkoisiin paikkoihin puutarhassa

kivi-sänky-suunnittelu-sora-havupuut-nurmikko-jalkakäytävä-betonilaatat

Olipa varjossa tai auringossa, kivisänky sopii kaikkiin puutarhan alueisiin. Koska tällä voit luoda kauniin maisemasuunnittelun ilman suurta määrää kasveja. Jopa minimalistisessa puutarhassa, jossa kasveja käytetään erittäin säästeliäästi ja haluat silti luoda mielenkiintoisen rakenteen, kiviä täynnä olevat vuoteet ovat täydellinen valikoima.

Voit myös käyttää soraa eri muotojen luomiseen sängyssä

kivisänky-design-sora-eri värit-kasvit

Tässä on mielenkiintoinen esimerkki kuvioiden suunnittelusta. Jos et halua ottaa riskiä siitä, että kivet sekoittuvat keskenään rankkasateen vuoksi ja että siirtymät kahden värin välillä muuttuvat epäselviksi, voit käyttää yksinkertaisesti maahan kiinnitettyjä metallisia sängynrunkoja. Erittäin ohuet mallit ovat parhaita, koska ne eivät ole niin havaittavia myöhemmin. Aseta reunat haluttuun muotoon edelleen kivettömään sänkyyn. Sitten se voidaan täyttää minkä tahansa värisillä kivillä.

Valetut muovireunat tarjoavat laajan valikoiman suunnitteluvaihtoehtoja

kivi-bed-design-white-sora-star-muotoinen reuna-havupuut

Vaihtoehtona sängynreunoille muotoiltuja reunoja voidaan käyttää myös kivisänkyjen suunnitteluun ja samaan tarkoitukseen. Voit luoda kauniita, yksilöllisiä kuvioita, jotka voit erottaa puhtaasti muusta sängystä. Kuvioilla ja myöhemmällä istutuksella voidaan leikkiä. Mitä mieltä olette esimerkiksi tästä ikivihreiden kasvien ja laventelin yhdistelmästä??

suurempia puita ja pensaita erotetaan sorasta luonnonkivillä

kivi-bed-design-sora-valkoinen-punainen-epäsymmetrinen-muodot-havupuut

Se, että sänky koostuu pääasiassa sorasta, ei tarkoita, että se ei voisi sisältää joitain yksinkertaisen maaperän alueita keskellä. Yllä olevassa esimerkissä puu ja ikivihreä kasvi on korostettu tällä tavalla, ja alue on erotettu sorasta luonnonkivestä valmistetuilla komposiittirenkailla. Vahva kontrasti, joka syntyy valkoisten ja punaisten kivien käytöstä, on myös erittäin mukava.

valkoinen sora on hienosti kontrastissa puuterassin ja vihreiden kasvien kanssa

kivisänky-design-valkoinen-sora-bambu-kasvit-lattiavalaisimet-puu-terassi

Tai miten valitsisit kivisängyn terassille puutarhan sijasta? Kaikentyyppiset terassit, mutta etenkin suuret, voidaan irrottaa tällä tavalla ja näyttää erityisen mielenkiintoiselta. Kontrasti on erityisen suositeltava tässä, koska sen luo valkoinen kivi ja luonnollinen puun väri. Voit myös istuttaa joitain kasveja, jotka voivat korvata tai täydentää ruukkukasveja.

Monivuotiset kasvit, havupuut ja maanpeite voivat hyvin kivien välissä

kivi-sänky-design-valkoinen-hiekka-sora-maanpeite-kasvit-eriken

Sorasängyt ovat myös loistava lisä lammille ja muille vesiominaisuuksille, joissa luonnonkiviä käytetään yleensä myös suunnittelussa. Ja sinä päätät, jatkatko rehevän lammen istutusta vai käytätkö sänkyä asteittaisena siirtymänä harvaan istutukseen. Sekoitus vihreitä ja punaisia ​​lehtivärejä, vihreitä ja kukkivia kasveja sekä pieniä ja suuria kiviä on kaikkea muuta kuin tylsää ja ehdottomasti harkitsemisen arvoista. Tämä esimerkki esittää tällaista kirjavaa sänkyä.

sorakerros on löysättävä säännöllisesti haravalla

kivi-sänky-suunnittelu-sora-kivi-maanpeite-kasvit-perennat

Näyttävä pensas punaisilla lehdillä

kivisänky suunnittelu maanpäällinen-lila-kukkiva-koriste-ruoho-pensas-punainen-lehdet

kauniit värikontrastit puutarhassa

kivisänky suunnittelu beige-harmaa-karkeus-havupuut-pensaat

Ranskalaistyylinen puutarha

kivi-sänky-luo-sora-puutarha-polku-takorauta-huonekalut-sininen sade-talon julkisivu

Oranssi aksentti

kivi-bed-lay-soran muotoinen-reuna-nurmikkoalue

vihreät koristeelliset lasikivet ympäröivät kasveja

kivi-sänky-suunnittelu-kaari hamppu-sansevieria-kasvit-vihreä-lasikivet

romanttinen paikka puutarhassa

kivi-sänky-suunnittelu-puutarha-polku-kivi-penkki-lampi-ruusut-perennat

Korosta nurmikon keskellä

kivi-sänky-suunnittelu-keski-nurmikko-vesi-ominaisuus-havupuut-maanpeite-kasvit

Kivipuutarhassa kasvaa palmuja

kivi-bed-design-rock-garden-harmaa-rock-palmuja

ruskeat, harmaat ja valkoiset kivet on erotettu toisistaan

kivi-sänky-suunnittelu-sora-sirut-värit-pyöreät-muodot-reuna-havupuut-puu-keskellä

Previous Post
Sauna kylpyhuoneessa – hyvinvointimaailma kotona
Next Post
Tee paperipusseja ja koristele väreillä – tee itse -ideoita ohjeiden avulla