15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Aja etanat pois: Käytä kasveja ja kotitalouskeinoja torjumaan vihanneslaastarin tuholaisia

Etanat ovat yksi vihanneslaastarin suurimmista vihollisista. He syövät tiensä kasvien nuorten versojen, salaatin päiden läpi ja voivat jopa tuhota koko kukkapenkit yön yli. Mutta miten voit torjua näitä tuholaisia? Täältä löydät parhaat kasvit ja kotilääkkeet, jotka ajavat etanat pois ja pitävät ne kaukana kukka- ja vihanneslaastarista.

Mikä auttaa puutarhan etanoita vastaan?

Mitä tehdä etanoita vastaan ​​puutarhassa

Vaikka nälkäiset nudibranchit voivat tuskin nähdä päivän aikana, ne voivat aiheuttaa suuria vahinkoja pimeyden peitossa. On kuitenkin yritettävä torjua tuholaisia ​​ympäristöystävällisellä ja inhimillisellä tavalla, koska ne ovat lopulta eläviä olentoja.

Mitkä luonnolliset korjaustoimenpiteet ja toimenpiteet todella auttavat puutarhan etanaruttoa vastaan? Voit esimerkiksi käyttää erilaisia ​​kasveja pitämään etanat loitolla ja istuttamaan ne vihanneslaastarien ympärille. On myös joitain kodin korjaustoimenpiteitä, kuten kahvijauhetta tai olutta, jotka osoittautuvat hyödyllisiksi taistelemaan ahneita vihollisia vastaan. Jos nämä eivät toimi, voit myös käyttää muutamia temppuja pitämään etanat poissa kasveistasi.

Aja etanat pois kasveilla

Mitkä yrtit ajavat etanat pois

Tehokkaimpia ja luonnollisimpia puutarhan etanoiden korjaustoimenpiteitä ovat kasvit ja yrtit, joilla on erityinen haju. Tuholaiset eivät myöskään kärsi saalistus- ja hopealehtisistä kasveista. Jos istutat tällaisia ​​lajeja vihanneslaastariin tai kukkapenkkiin, ne suojataan tuholaisilta. Mitkä kasvit, kukat ja yrtit ajavat etanat pois? Alla luetellaan tehokkaimmat niistä.

rosmariini

Koska etanat eivät pidä kasveista, joilla on voimakas maku ja voimakas tuoksu, useimmat yrtit ovat hyviä etanaruttoa vastaan. Poikkeuksena on basilika, jota nämä eläimet syövät mielellään. Esimerkiksi rosmariinilla on pieniä paksuja lehtiä, jotka eivät kiinnosta nudibranchia, ja sen erityinen aromi pitää ne varmasti loitolla.

timjami

Timjamin istuttaminen vihanneslaastarin ympärille voi auttaa välttämään kutsumattomia vieraita. Jopa yksi timjami kasvi potissa voi suojautua etanoilta korotetussa sängyssä.

laventeli

Kuka ei pidä laventelin tuoksusta? Ilmeisesti etanat. Siksi voit suojata vihanneslaastarisi tuholaisilta, jos laitat laventelin sairaiden kasvien ja kasvien väliin.

Mitkä kasvit ja vihannekset ajavat etanat pois

valkosipuli

Valkosipulilla on erityinen haju, joka ei vain aja ihmisiä pois. Etanat eivät myöskään pidä tästä, joten voit käyttää lääkekasvia suojaamaan loput sängyssä olevat vihanneskasvit. Valkosipuli on myös hyvä naapuri mansikoille.

sipuli

Aivan kuten valkosipuli, vihanneslaastarin voimakkaasti aromaattinen sipuli ei ole etanoiden suosikki. Jos istutat nämä salaatinpäiden läheisyyteen, etanat eivät tule käymään.

ruohosipuli

Jos istutat ruohosipulia salaattia tai kurkkua sisältävään vihanneslaastariin, etanat karkaavat nopeasti. Koska pienet eläimet eivät pidä tuoksusta, jonka tämä kasvi antaa.

Mitkä kukat ja yrtit ajavat etanat pois

salvia

Yrttien, kuten salvia, on todettu olevan erittäin tehokkaita etanoita vastaan. Tuholaiset eivät pidä lehtien mausteisesta mausta tai voimakkaasta aromaattisesta tuoksusta, joten niillä on taipumus välttää tätä lääkekasvia.

Sitruunavoide

Sitruunamelissa on ihana tuoksu, joka voi ajaa pois etanat. Tämä ruohokasvi kasvaa hyvin nopeasti, ja sitä on leikattava säännöllisesti, jotta se ei leviä koko puutarhaan.

Nasturtiums

Miksi rakentaa rumat etanaidat, kun voit ajaa etanat pois sängystä kauniilla kukilla? Nasturtium tekee kauniita kukkia, mutta sen tuoksu ja hieman katkera maku vievät etanat pois. Täysi voitto!

Mitkä kasvit ajavat edelleen etanat pois??

Kasvit ajavat etanat luonnollisesti pois

Edellä mainitut kasvit ja yrtit ovat suosituimpia etanoita ajavia lajeja. Tässä on luettelo muista kasveista, joita puutarhan viholliset eivät yleensä hyökkää.

 • kamomilla
 • piparminttu
 • Monkshood
 • sormustin
 • Saniaiset
 • Houseleek
 • Sedum -kasvi
 • Milkweed
 • Tähtien sateenvarjot
 • Mehikasveja
 • Päivänliljat
 • Syksyn anemones

Ja joitakin vihanneksia, kuten:

 • retiisi
 • fenkoli
 • persilja
 • retiisi
 • Punajuuri
 • selleri
 • tomaatit
 • Endiivinen

Aja etanat pois kotihoidoilla

Etana rutto puutarhassa, joka auttaa

Taistelussa itsepäisiä etanoita vastaan ​​voit käyttää myös ympäristöystävällisiä kotihoitoja. Vaikka kotilääkkeet eivät aina osoittautuisi tehokkaiksi, näitä kannattaa kokeilla, jos haluat ajaa etanoita pois luonnollisesti.

Aseta olutloukut

Käytä kotilääkkeitä etanoiden olutloukkua vastaan

Tiesitkö, että etanat rakastavat olutta? Sen sisältämä hiiva ja alkoholi houkuttelevat rakastamattomia tuholaisia, joten voit käyttää juomaa ns. Olutloukkuihin. Kaivaa vain reikä kasvien lähelle, joita tuholaiset hyökkäävät. Hauta muki tai muu astia tähän reikään niin, että säiliön yläosa on tasossa lattian yläosan kanssa. Kaada olut siihen ja etanat houkuttelevat heti. Kun näin tapahtuu, ne putoavat astiaan ja hukkuu. Muista käyttää riittävän syvää astiaa, jotta ne eivät voi helposti ryömiä takaisin ulos.

Varmista, että monissa tapauksissa olutloukut voivat houkutella myös etanoita naapuripuutarhasta, mikä voi lopulta vain lisätä ongelmaa.

Sitrusloukut vaihtoehtona

Käytä kotilääkettä etanojen ajamiseen pois.Sitrusloukku appelsiinilla

Jos et halua tappaa etanoita, voit asettaa ansaan, johon eläimet voivat vain kerätä. Sitten voit laittaa ne ulos. Älä huoli – et löydä enää tietä puutarhaan.

Esimerkiksi sitrusloukut ovat loistava vaihtoehto puutarhan tappaville olutloukkuille. Säästä sitruunan, limen, appelsiinin tai greipin kuori jakaaksesi se ylösalaisin vihanneslaastarin ympärille ennen pimeää. Aamulla huomaat todennäköisesti, että suuri osa etanapopulaatiosta on löytänyt tiensä näihin juttuihin. Kerää ne ja siirrä etanat ja nudibranchit paikkaan kaukana pihastasi.

Aja etanat pois munankuorilla

Mikä auttaa etanoita vastaan?

Rikkoutuneissa munankuorissa on terävät reunat, jotka vahingoittavat etanoita ja etanoita, kun ne yrittävät ryömiä niiden yli. Joten jos sinulla on joitakin munankuoria jäljellä aamiaisesta, voit rikkoa ne pieniksi paloiksi ja ripotella niitä kasvien ympärille tai puutarhavuoteesi reunaan. Munankuoret hajoavat lopulta ja lisäävät ravinteita maaperään, mikä on lisäetu. Tämä menetelmä ei kuitenkaan toimi joitakin itsepäisiä etanalajeja vastaan.

Tee luonnollinen etanasuojasuihke itse

Tee oma luonnollinen etanansuihke valkosipulilla

Voit tehdä kotitekoisen etanankarkotteen sekoittamalla valkosipulia ja vettä suihkepulloon tai kaatamalla kylmää kahvia suihkepulloon. Suihkuta sitten kasvejasi ja niiden ympäristöä etanoiden estämiseksi. Älä kuitenkaan suihkuta etanoita suoraan kahvilla, muuten voit tappaa ne.

Auttaa kahvijauhetta etanoita vastaan?

Kahvijauhe etanoita vastaan, kuten käyttövinkit

Palanut kahvijauhe on tehokas lääke hyttysiä ja muita hyönteisiä vastaan. Mutta voiko hän auttaa epämiellyttäviä etanoita vastaan? Periaatteessa kyllä, koska kahvinporot ovat myrkyllisiä etanoille. Tästä syystä on erittäin todennäköistä, että eläimet välttävät sänkyä, johon kahvijauhetta on jaettu.

Nämä temput auttavat myös etanoita vastaan

Etanat syövät puutarhassa kasveja, mikä auttaa

Jos edellä mainitut menetelmät eivät auta sinua, haluamme nimetä muutamia muita temppuja siitä, kuinka voit ajaa pois nälkäiset etanat ja pitää ne kaukana kukistasi ja vihanneksistasi.

Mainosta tunnettuja etanavihollisia

Aja etanat pois ja houkuttele siilejä luonnollisilla vihollisilla

Aivan kuten etanat haluavat syödä salaattiasi, on myös eläimiä, joille etanat ovat todellinen herkku. Joten jos houkuttelet eläimiä, kuten siilejä, rupikonnia ja joitain lintuja puutarhassa, nämä huolehtivat etanoista. Tätä varten sinun on tarjottava useita luonnollisia piilopaikkoja, kuten linnutaloja, lintuhauteita ja kasoja puutarhahiekkaa ja lehtiä siileille.

Aseta suojarenkaat vaurioituneiden kasvien ympärille

Kuparinen suojarengas puutarhan etanoita vastaan

Jos haluat ajaa etanat pois vihanneslaastarista, voit asettaa sen ympärille esteen. Esimerkiksi sahanpurusta tai kalkista valmistetut suojarenkaat pitävät tuholaiset loitolla. Voit myös käyttää yllä mainittuja kotilääkkeitä, kuten munankuoria ja kahvinporoja, suojarenkaan suunnitteluun.

Luonnollisilla suoloilla, jotka muodostuvat kuparin hapettumisen yhteydessä, on myös hylkivä vaikutus. Päällystämätön kuparilevy, teippi ja verkko ovat kaikki sopivia vaihtoehtoja haavoittuville alueille.

Kastele sängyt kunnolla

Estä etanat kastamasta vuoteita puutarhassa aamulla

Etanat pitävät kosteudesta, koska se auttaa niitä liikkumaan. Siksi sinun on aina annettava maaperän kuivua niiden kasvien ympärillä, joita haluat suojata, ennen kastelua. Koska etanat etsivät enimmäkseen ruokaa yöllä, sinun tulee välttää niiden kastelua illalla. On parempi kastella kasveja aamulla eikä joka päivä. Sinun tulisi myös pidättäytyä sängyn multaamisesta, koska multa pitää maaperän kosteana ja luo siten miellyttävän ympäristön tuholaisille.

Aja etanat pois etanaidalla

Kuinka pitää etanat poissa kasveista Aseta etanaita

Jos etsit käytännöllistä ratkaisua ongelmaan, voit laittaa etanaidan vihanneslaastarin ympärille. Tällaisia ​​metallista tai muovista valmistettuja aitoja löytyy erikoisliikkeistä. Niissä on erityinen reuna, joka ohjaa etanan. Kuitenkin, jos kasveilla on ulottuvia versoja, etanat voivat voittaa aidan.

Istuta kehäkukkia puutarhan ulkopuolelle

Istuta kehäkukka puutarhan ulkopuolelle

Marigolds on tukipilari luonnollisten tuholaistorjuntamenetelmien maailmassa. Ne istutetaan yleensä puutarhan lähelle torjumaan monenlaisia ​​tuholaisia. Kuitenkin etanat houkuttelevat kehäkukkia, joten sinun pitäisi istuttaa ne pois puutarhasta saadaksesi sängyt etanattomiksi.

Kerää etanat

Nudibranchien ajaminen vihanneslaastarista Tips tarkoittaa

Sen sijaan, että ajaisit etanat pois, voit yrittää kerätä eläimet ja vapauttaa ne sitten puutarhasta. Edellä mainittujen sitrusloukkujen kaltaiset ansat ovat yksinkertainen mutta tehokas tapa tehdä tämä. Vaihtoehtoisesti voit laittaa illalla puutarhan keskelle kostean säkin, jossa on salaatinlehtiä, jotta etanat kerääntyvät sinne. Heitä ne aamulla aidan yli (mutta ei naapuripuutarhaan). Yksinkertainen, nopea ja ympäristöystävällinen.

Previous Post
Remontoitu moderni asunto, jossa on tyylikäs sisustus
Next Post
Rakenna lintuhuone itse – 9 mielenkiintoista ideaa ja ohjeet