15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Yhdistä ja hoita lumihiutalakukka – mitkä kukat ovat hyviä yhdistelmäkumppaneita?

Jos etsit jatkuvasti kukkivaa kasvia puutarhaan, parvekkeelle tai terassille, lumihiutalakukka on juuri oikea valinta. Afrikasta peräisin oleva hiipivä maanpeite ei ole vain ihanteellinen kukkapenkeille, vaan myös vaikuttava roikkuva kasvi kukkalaatikoissa ja roikkuvissa koreissa. Mutta mitä kuuluu lumihiutaleen kukkaan? Annamme sinulle muutamia vinkkejä ja ideoita siitä, mihin muihin kasveihin voit yhdistää lumihiutalakukan luodaksesi kauniita asetelmia.

Yhdistä lumihiutale kukka – kauniin kasvin ominaisuudet

Yhdistä lumihiutalakukka - laita pienet ja suuret lajikkeet parrasvaloihin

Tällä maaperällä, joka tunnetaan myös nimellä Bacopa tai Sutera, voidaan odottaa pitkää kukinta -aikaa. Mutta milloin lumihiutalakukka (Sutera cordata) todella kukkii? Toukokuusta lokakuuhun se ilahduttaa meitä kukkien loistolla. Kukat vaikuttavat valkoisella värillään, kuten nimestä voi päätellä. Itse asiassa niitä on niin paljon, että ne näyttävät siltä, ​​että sänky tai istutus on lumen peitossa. Mutta jokainen, joka ajattelee, että valkoinen on ainoa mahdollinen kukan väri, on väärässä. Löydät myös herkän violetin ja vaaleanpunaisen lajikkeita, joten voit yhdistää valkoisen lumihiutaleen kukan saadaksesi kauniita ja kontrastisia väriyhdistelmiä.

Lumihiutaleiden kukat – mitä tarvitset:

Riippuvat kukat puutarhaan, terassille tai parvekkeelle valkoisena

Koska tämä on maanpeite, on vain loogista, että tämä kasvi ei kasva kovin korkeaksi. Mutta kuinka korkealle lumihiutale kukka tulee? Bacopalla on yksi Korkeus odotettavissa 15-20 cm. Hyvin kehittyäkseen se tarvitsee aurinkoisen tai osittain varjostetun alueen Sijainti, mutta ilman paahtavaa keskipäivän aurinkoa, ja pitäisi kaadetaan säännöllisesti tahtoa. Tämä tarkoittaa, että maaperä on pidettävä kosteana, mutta vältettävä veden vuotamista. Odota, kunnes maaperä on kuivunut noin tuuman, ja kastele sitten kasvi. Sopivan järjestelyn luomiseksi, kun yhdistät lumihiutalakukan, sinun on valittava kasvit, joilla on samanlaiset tai samat vaatimukset.

Yhdistä lumihiutalakukka - mitkä kukat sopivat

Satura on myös suhteellisen helppo hoitaa Ravitsemusvaatimukset. Nestemäinen lannoite 2 viikon välein riittää. Jos haluat yhdistää lumihiutalakukan, muista, että se kasvaa varsin runsaasti. Suunnittele siis yksi Kasvien väli 20 cm, jotta yksittäiset kasvit eivät häiritse toisiaan. Normaali kaupankäynnin maaperä on ihanteellinen. Voit välttää juurtumasta mätänemästä vettä, kun lisäät viemärikerroksen. Leikata se tulee vasta ennen lumihiutaleen talvehtimista, ts. ennen sen siirtämistä talviin tai kun yksittäisten versojen lyhentäminen on ehdottoman välttämätöntä. Muussa tapauksessa estät kasvin kehittymästä reheviä ja tiheitä kukintoja.

Lumihiutale kukka yhdistää muiden kukkien kanssa

Yhdistä lumihiutaleiden kukat - valkoiset, vaaleanpunaiset tai violetit kukat aksentteina järjestelyssä

Ennen kuin annamme sinulle muutamia kukkia, jotka voit yhdistää lumihiutalakukkaan, haluamme korostaa, että se on myös erittäin kaunis katsella näytteen kasvina. Jos valkoinen väri yksin on liian tylsä, voit valita sen sijaan muita kukkien värejä tai sekoittaa valkoiset värillisiin. Nämä näytteet toimivat erityisen hyvin roikkuvina kasveina:

Angelonia (Angelonia angustifolia)

Lumihiutalakukka yhdistyy Angelonia angustifolian kanssa rypäleiden kaltaisiin kukintoihin

Angeloniat ovat yksivuotisia kukkia, joiden kukat ovat valkoisia tai sinivioletteja ja jotka kukkivat toukokuusta lokakuuhun, ja ne voidaan yhdistää täydellisesti lumihiutaleiden kukkien kanssa. Kasvit kasvavat pystyssä ja sopivat siksi parhaiten selkä- tai keskipisteeksi Bacopa -järjestelyssä.

Lumihiutale kukkayhdistelmä begonioiden kanssa (Begonia)

Lumihiutalakukka yhdistyy begonioihin missä tahansa värissä

Valitse mikä tahansa begonian kukkien väri kumppaniksi lumihiutaleille, joita voit nauttia huhtikuusta syyskuuhun. Luo yhdistelmiä samanlaisista vivahteista tai kontrasteista valkoisten lumihiutaleiden kukkien ja begonioiden voimakkaan kukkien värin kanssa. Begonian lehtien värit ja kuviot ovat todellisia katseenvangitsijoita ja hienoja lisäyksiä herkkään bacopaan. Tässä artikkelissa voit oppia yhdistämään jääbegoniat.

Sininen Mauritius (Convolvulus sabatius)

Sininen Mauritius (Convolvulus sabatius) roikkuva kasvi, jossa on sutera -kasveja

Tämä on kaunis monivuotinen kukka, jonka sinertävän violetit kukat muistuttavat petunioita. Blue Mauritius kukkii myös toukokuusta lokakuuhun ja on siksi täydellinen yhdistelmäkumppani koko kauden ajan.

Värillinen nokkonen (coleus)

Yhdistä lumihiutalakukka värikkäisiin nokkosiin (coleus) saadaksesi kaunis yhdistelmä kukka- ja lehtiväreistä

Kukkien sijasta tämä upea yksilö tekee kauniin punaisen, kuparin, keltaisen tai vihreän lehtivärin. Joten saat tarpeeksi värivaihtoehtoja kokeiltavaksi, kun yhdistät lumihiutalakukan. Monivuotinen kasvi luo tekstuurin ja värin terassille tai parvekkeelle erityisen mielenkiintoisella tavalla.

Calibrachoa

Yhdistä lumihiutale kukka Calibrachoa - värikäs sekoitus värejä

Kuten useimmat luetellut kukat, kalibrachoa kukkii toukokuusta lokakuuhun. Vuotuinen kukka muistuttaa kukkamuodollaan petuniaa ja on saatavana myös monenlaisina väreinä. Niiden roikkuvat versot tekevät niistä täydellisiä korien ripustamiseen ja yhdistämiseen suteran kanssa.

Lumihiutale kukka yhdistää diascia

Yhdistä Diascia -lumihiutalakukkaan herkän kukinnan saamiseksi

Pystysuorassa ja roikkuvassa muodossaan Diascia puolestaan ​​edustaa vuotuista kukkaa, jossa on sekä vahvoja että herkkiä oranssin, punaisen ja luumun vivahteita. Kukinta kestää toukokuusta lokakuuhun, joten kukat tarjoavat aina kauniita värejä yhdessä, jos yhdistä ne lumihiutalakukkaan.

Tonttupeili (Nemesia)

Lumihiutalakukkayhdistelmä ja tonttupeili (Nemesia), joka muistuttaa orvokkia

Vuosittaiset tonttupeilit kukkivat kesäkuusta lokakuuhun, lisäämällä väriä järjestelyihisi hieman myöhemmin. Tonttupeili muistuttaa hieman kukkansa muodosta orvokkeja, mutta ne ovat kooltaan huomattavasti pienempiä. Joten täydellinen, jos haluat luoda erityisen herkän järjestelyn. Jos haluat yhdistää sen lumihiutalakukkaan, sinulla on vaikea valita eri värien ja väriyhdistelmien välillä.

Fuksia (fuksia)

Fuksia, jossa roikkuvat kukat Bacopa -kumppanina

Fuksia on myös ihanteellinen mukava sekoitus värejä, koska sitä on saatavana eri väreinä. Monivuotinen kasvi kukkii toukokuusta syyskuuhun ja on yhtä helppo hoitaa kuin Bacopa.

Geraniumit (Pelargonium)

Istuta pelargonioita (Pelargonium) koriin, jossa on lumihiutaleita

Geraniumit ovat ulkokäyttöisten ruukkukasvien klassikko, minkä vuoksi ei ole ihme, että ne yhdistyvät yhtä upeasti lumihiutalakukkaan. Ne ovat myös monivuotisia ja saatavana eri väreinä. Lisäksi voit valita riippuvien ja seisovien lajikkeiden välillä, jotta voit luoda kauniita yhdistelmiä tekstuurin ja korkeuden suhteen (esim. Seisovat geraniumit taustana ja sutera sen edessä tai keskellä ja lumihiutaleiden kukat sen ympärillä).

Lumihiutale kukkayhdistelmä petunioiden kanssa (Petunia)

Petuniat (Petunia) lumihiutaleiden tekemiseen - sekoita suuria ja pieniä kukkia

Toinen suosittu klassikko laatikoille, kattiloille ja riippukoreille on tietysti petuniat. Värien ja väriyhdistelmien valinta on varmasti yksi syy siihen. Kukinta -aika toukokuusta lokakuuhun on täydellinen yhdistelmään lumihiutaleiden kanssa, jolloin sinulla on laaja valikoima väriyhdistelmiä ja voit muokata ulkotekstiilejä itse. Vältä kuitenkin petunioiden ripustamista. Suurten kukkiensa vuoksi he varastaisivat esityksen Suteran herkistä kukista.

Wollziest (Stachys byzantina)

Wollziest (Stachys byzantina), jossa on hopeanvihreät lehdet ja punaiset tai vaaleanpunaiset kukinnot

Wollziest voi olla yhden tai kahden vuoden ikäinen ja kukkii kesäkuusta elokuuhun punaisen ja vaaleanpunaisen kauniissa väreissä. Mutta se ei ole kaikki, joka tekee vaikutuksen tähän kasveihin. Siinä on kauniit hopeanväriset lehdet, jotka eivät ainoastaan ​​näytä upeita omia kukkien värejään, vaan tietysti myös sen yhdistelmäkumppaneiden värejä. Joten jos yhdistät Wollziestin ja lumihiutalakukan, saat ainutlaatuisen järjestelyn, joka kiinnittää kaikkien huomion parvekkeellesi tai terassillesi.

Yhdistä lumihiutale kukka – ideoita järjestelyihin

Valkoisena ja vihreänä

Geraniumit, ikivihreät, vihreät liljat, lumihiutalakukat valko-vihreään järjestelyyn

Ne, jotka haluavat sitä yksinkertaisesti, voivat käyttää kukka -asetelmaan neutraaleja värejä valkoinen ja vihreä. Voit saada tällaisen yhdistelmän tämän esimerkin avulla:

A – Geraniumit (Pelargonium “Allure White”)

B – vihreä viiva (Chlorophytum comosum)

C – Suuri periwinkle (Vinca major)

D – Lumihiutalakukka (Sutera “Abunda Giant White”)

Valkoiset pelargoniat ja orvokit, parsa, muratti ja haltiapeilit ikkunan edessä olevassa kukkalaatikossa

Tai entä tämä variantti?

 • valkoinen orvokki
 • valkoisia pelargonioita
 • muratti
 • Parsan yrtti
 • Tontun peili

Värikäs istutuskulho

Geranium, lohikäärmepuu, verbena, ikivihreä, muratti puutarhan istutuslaitteessa

Tässä esimerkissä se muuttuu hieman värikkäämmäksi. Violetti, vaaleanpunainen ja laventeli tulevat omiinsa rosoisen lohikäärmepuun edessä, eivätkä anna lumihiutaleiden neutraalien valkoisten kukkien olla keskipisteenä. Tarvitset seuraavat kasvit, jos haluat yhdistää lumihiutalakukan tällä tavalla:

A – Geranium (Pelargonium “Tango Hot Pink”)

B – Verbena (Verbena “Lanai Blue”)

C – Lumihiutalakukka (Sutera “Calypso Jumbo White”)

D – muratti (Hedera canariensis)

E – loistava periwinkle (Vinca major)

F – Lohikäärmepuu (Dracaena indivisa)

Yhdistä vihreät ja värikkäät lehtivärit lumihiutaleisiin

Geraniumit, aamun kunnia, impatiens, jalkalinja, bacopa, kanna kapeassa kattilassa

Upea sekoitus kasveja eri tasoilla ja eri lehtiväreillä. Tämä järjestely tarjoaa kaiken, mitä sydämesi haluaa: tekstuurin, värin ja monipuolisuuden!

A – Pelargoniat (Pelargonium “Savannah Hot Pink Sizzle”)

B – Morning Glory (Ipomoea “Sidekick Black”)

C – Morning Glory (Ipomoea “Sidekick Lime”)

D – Impatiens “Sonic Sweet Cherry”

E – Club Lily (Cordyline)

F – Lumihiutalakukka (Sutera “Calypso Jumbo White”)

G – Canna “Pretoria”

Hopeanvärinen järjestely

Tonttupeilit, milkweed, villainen ziest ja valkoinen lumihiutale yhdistyvät hopeaksi

Vain neljä kasveja muodostaa tämän kukka -asetelman, mutta heillä on kaikki. Tyylikkäät hopeanvihreät lehtivärit sopivat hienosti yhteen tonttupeilin lila-väristen kukkien kanssa, mutta antavat myös Suteran yksinkertaisille valkoisille kukille tarpeeksi näkyvyyttä. Näin voit yhdistää lumihiutalakukan tähän järjestelyyn:

 • Tausta: Elfenspiegel “Blue Bird”
 • Keskirivillä: Spurge (Euphorbia “Glacier Blue”) ja Wollziest (Stachys byzantina)
 • Etualalla: Lumihiutale “Gulliver White”

Vehreä riippuva kori

Calibrachoa, petuniat ja begoniat yhdistettynä valkoisiin lumihiutaleisiin

Tämä järjestely, joka on yksinkertaisesti täydellinen korien ripustamiseen, on ylellinen ja värikäs. Punainen yhdistyy vaaleanpunaiseen ja sitä täydentävät lumihiutaleiden roikkuvat, vihreät ja valkoiset versot. Todellinen katseenvangitsija jokaisella terassilla tai parvekkeella!

 • Calibrachoa “Superbells Dreamsicle”
 • Petunia “Supertunia Bordeaux”
 • Lumihiutaleiden kukat “Lumimyrsky Giant Snowflake”
 • Begonia “Santa Cruz”

Tavallinen ja yksinkertainen isolle ämpärille

Yhdistä lumihiutalakukka puksipuun kanssa ämpäriin sisäänkäynnin alueella

Järjestely ei voisi olla helpompaa! Onko sinulla ämpäriin laatikkopuu, jota haluaisit hieman piristää? Riippuvat kasvit tai hiipivä maanpeite ovat täydellisiä täyttämään pensaskasvin ja altaan reunan välistä vapaata tilaa ja lisäämään kauniita kukintoja samanaikaisesti – riippumatta siitä, yhdistätkö valkoisen, vaaleanpunaisen tai violetin lumihiutalakukan tällä tavalla.

Värikkäitä kukkia valkoisella aksentilla

Keltaiset viitta -korit, petuniat ja calibrachoa värikkäinä aksentteina valkoiseen bacopaan

Jos haluat paljon väriä terassille tai parvekkeelle ilman, että värit törmäävät, tämä yhdistelmä olisi loistava idea. Voit yhdistää lumihiutalakukan tällä tavalla lisäämällä siihen seuraavat kukat:

 • Keltainen viitta (osteospermum)
 • Petuniat vaalean violetissa
 • Calibrachoa violetissa

Idea kauniisiin kukka -asetelmiin kylpyammeessa, kukkaruukussa, kukkalaatikossa tai ripustuskorissa

Previous Post
Arkkitehtitalo lasirintamalla avaa luonnon
Next Post
Käsityöideoita tuoreilla kukilla keväällä: Todellisia mielialan kohottajia!