15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Millaisia ​​laatikoita on olemassa? Erilaisia ​​kestäviä puksipuulajeja kaikkiin puutarhan tilanteisiin

Olipa aksentti klassisessa puutarhassa tai pensaskasvi: laatikkopuista on tullut välttämätön osa saksalaista puutarhaa. Pieni pensas on myös vakiinnuttanut asemansa puutarhan suunnittelussa maailmanlaajuisesti. Harrastuspuutarhurin kannalta herää kysymys: “Millaisia ​​laatikoita on olemassa?” Luetteloimme erilaisia ​​laatikoita, joita voidaan käyttää monin eri tavoin puutarhan tilanteesta riippuen.

Millaisia ​​laatikoita on olemassa??

Erilaiset puksipuutyypit, tavallinen puksipuu suojauskasvina, vankat lajikkeet

Vaikka eri puolilla maailmaa on monenlaisia ​​puksipuulajeja, Euroopassa on yleisiä kolme päälajia: pienlehtinen, tavallinen ja japanilainen. Jokaisella näistä kolmesta puksipuusta on omat etunsa ja haittansa, ja niitä voidaan käyttää eri tavoin kotipuutarhassa halutun ja lajikkeen mukaan. Annamme sinulle yleiskuvan ja luetellaan erityisen kestävät puksipuulajikkeet.

Erilaiset puksipuut yhdellä silmäyksellä: tavallinen puksipuu (Buxus sempervirens)

Puutarha, jossa on puinen pensasaidan muotoisia leikkausvinkkejä

Tavallinen puksipuu kuuluu Buxus -sukuun. Se on kotoisin oleva kasvi, joka on laajalle levinnyt Etelä- ja Keski -Euroopassa. Tavallinen puksipuu on ikivihreä ja kestävä ja saavuttaa korkeuden jopa 4 metriä. Koska tavallinen puksipuu kasvaa hyvin hitaasti ja sitä voidaan leikata, se sopii täydellisesti suojakasveksi ja istutukseen kiinteistölinjalle.

Vankat puksipuulajikkeet puutarhaan, kestävät ja sienenkestävät

Käyttää: Kasvia voidaan käyttää myös muulla tavalla kotipuutarhassa. Topiary voi jakaa kiinteistön useille alueille, toimia reunana, kehystää puutarhapolkuja ja terasseja ja käyttää yksinkertaisesti puutarhan koristeena. Laatikkopalloista neliöihin ja kartioihin: voit käyttää sivuleikkureita saadaksesi yhteisen laatikkopuun haluttuun muotoon ilman paljon vaivaa.

Paikan ja maaperän vaatimukset, huolto: Kasvi viihtyy parhaiten aurinkoisissa, varjoisissa ja osittain varjostetuissa paikoissa. Maaperän osalta tavallinen puksipuu on vaatimaton: löysä, humuspitoinen puutarhamaa tarjoaa parhaat edellytykset nopealle kasvulle. Koska kasvi tarvitsee paljon vettä, hyvä vedenpoisto on ehdoton edellytys.

Edut: Kestävä, ikivihreä, mehiläisystävällinen

Haitta: Kasvaa hyvin hitaasti, kestää useita vuosia ennen kuin muodostuu läpinäkymätön suoja.

Yleinen puksipuu: kestävät lajikkeet

Kasvienkestävät lajikkeet tavallisesta puusta

On olemassa lukuisia puksipuulajeja, jotka kestävät tuholaisia ​​ja sieniä. Alla luetellaan useita lajikkeita, jotka ovat erityisen suosittuja harrastuspuutarhureiden keskuudessa.

  • Lajike “Graham Blandy” on myös vastustuskykyinen sienille. Pensas on korkea, pylväsmuotoinen ja sopii siksi korostukseksi sängyssä ja konttilaitokseksi.

Yleinen puksipuuta kestävä lajike North Star

  • “North Star” on sienenkestävä lajike. Sieni “Fusarium buxicola” hyökkää siihen hyvin harvoin. Tämä sieni aiheuttaa puksipuun kuihtumista, sairautta, jossa yksittäiset oksat kuolevat. Lajikkeella “North Star” on kompakti pallomainen tapa ja se on täydellinen kasvi terassin reunalle.
  • Laatikkopuulaji “Dee Runk” on pystyssä, kompakti tapa ja voidaan leikata nopeasti ja helposti haluttuun muotoon. Tämä lajike on ihanteellinen suojauksiin. Konttitehtaana sitä käytetään pääasiassa terassin ja parvekkeen yksityisyysnäytönä.

Pienlehtinen puksipuu (Buxus Microphylla): Täydellinen konttilaitos

Pienlehtinen puksipuu kylpyammeena terassilla

Pienlehtinen puksipuu on kompakti mutta tiheä kasvu ja kiiltävät syvän vihreät lehdet. Ikivihreällä kasvilla on luonnollisesti pallomainen muoto, jolle voidaan antaa erilaisia ​​muotoja. Laatikko kasvaa hyvin hitaasti. Se kestää noin 10 vuotta, ennen kuin siitä tulee 75 cm korkea ja 75 cm leveä.

Käyttää: Monivuotista voidaan käyttää yksinäisenä kasvina nurmikon reunalla, puutarhan nurkissa tai terassilla. Säiliökasvina se voi muodostaa kauniita kokonaisuuksia koristekasveista, sypressistä ja kukista. Sitä käytetään myös kukkakaupoissa.

Minkä tyyppisiä puksipuita on pienlehtisiä puksipuita näytteenä kasveina ja ryhmissä

Paikkaa, maaperää ja huoltoa koskevat vaatimukset: Kasvi on kestävä ja ikivihreä ja kestää jopa alle -10 celsiusastetta. Monivuotinen suosii paikkaa auringossa tai osittain varjossa. Se voi menestyä myös varjoisilla alueilla, jos sitä kastellaan säännöllisesti. Kohtalaisen kostea, ravinteikas ja kalkkipitoinen maaperä osoittautuu optimaaliseksi.

Edut: Lukuisia mahdollisia käyttötarkoituksia: yksinäisenä laitoksena tai matalina suojauksina

Haitta: Kasvaa keskimäärin 10 cm vuodessa

Pienlehtinen puksipuu: Matalat lajikkeet

Pienlehtiset matalalajitelmat pensasaidoille ja ruukkuihin

  • “Golden Dream” -lajike on kelta-vihreitä lehtiä, jotka kontrastivat hienosti muiden puutarhan ikivihreiden kasvien kanssa. Tämä pienlehtinen puksipuu saavuttaa enintään metrin korkeuden ja on enintään 60 cm leveä. Yleensä useimmat kasvit ovat kuitenkin noin 60 cm korkeita ja 40 cm leveitä.

Pienlehtinen puksipuu matala lajikkeet Sprinter

  • Myös “Sprinter” -lajike kasvaa noin 60-80 cm korkeaksi. Suurin korkeus on 1 metri, mutta kasvi kasvaa hyvin hitaasti. Se on matala lajike, joka leikkaa hienon hahmon sekä kylvökoneessa että kukkapenkissä.
  • Toinen huono lajike on “John Baldwin”. Tämä puksipuulle on ominaista kartion muoto ja vihreän-sininen lehdet.

Erilaiset puksipuutyypit: Japanilainen puksipuu (Buxus microphylla japonica)

Japanilainen puksipuu etupihan suojakasvina

Japanilainen puksipuu on itse asiassa peräisin Koreasta, mutta se tuotiin Japaniin ja viljeltiin siellä satoja vuosia sitten. Siksi “Buxus microphylla japonica” kutsutaan japanilaiseksi puksiksi Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Visuaalisesti se on tuskin erotettavissa kahdesta muusta puksipuusta, mutta tämä on nopeasti kasvava kasvi, joka voi kasvaa jopa 2,5 metrin korkeuteen. Niiden leviävä kasvu (laatikkopuu on jopa 3,5 metriä leveä) on tyypillinen suvulle.

Japanilaiset boxwood -lajikkeet, jotka kestävät sieniä ja kestävät

Useimmat puksipuutyypit ovat sienenkestäviä, kestäviä ja kärsivät harvoin talvipalosta. “Talvipalo” kuvaa pakkasen aiheuttamia ikivihreiden kasvien vaurioita. Jos maa jäätyy pakkasessa, kasvit eivät voi enää imeä maaperän vettä ja kuivua. Vaurioituneet kasvinosat muuttuvat ruskeiksi, oksat ja lehdet kuolevat. Japanilainen puksipuu on kuitenkin syvälle juurtunut ja on tottunut ajan mittaan pakkasiin. Jopa jäätynyt maa ei häiritse häntä.

Japanilainen Boxwood Low Variety vihkisormus

Käyttää: Kuten kaikki puksipuutyypit, japanilainen puupuu voidaan leikata haluttuun muotoon. Se kasvaa pystyssä ja siksi sitä käytetään pääasiassa suojakasvina. Mutta se voi tehdä paljon enemmän, esimerkiksi jakaa suuren puutarhan eri alueille ja tarjota yksityisyyden suojaa terassille.

Vaatimukset sijainnille, maaperälle ja hoitovihjeille: Lehtipuu kukoistaa aurinkoisissa, osittain varjostetuissa ja varjoisissa paikoissa niin kauan kuin sitä kastellaan säännöllisesti. Läpäisevä ja humusainen maaperä osoittautuu optimaaliseksi. Tarvittaessa nuoret kasvit voidaan varustaa pitkäaikaisilla lannoitteilla. Hyvä viemäröinti on välttämätöntä, koska monivuotinen kasvi ei siedä vettä.

Edut: Kasvaa nopeasti, tulee erittäin pitkäksi, tarjoaa yksityisyyttä ja tuulensuojaa

Haitta: Viihtyy hyvin osittain varjossa, mutta tavallinen puksipuu sopii paremmin varjoisiin paikkoihin.

Japanilainen puksipuu: Uudet vankat puksipuulajikkeet

pienlehtinen puksipuu matala lajikkeita talvi helmi

Laaja valikoima japanilaisia ​​laatikkopuita on tarjolla Yhdysvaltojen puutarhakeskuksissa. Uusia, kestäviä puksipuulajeja kasvatetaan jatkuvasti. Myös Euroopassa kaksi lajiketta on hiipinyt harrastuspuutarhurin sydämeen.

  • “Winter Gem” -lajike on pakkasenkestävä ja sienenkestävä. Se kasvaa nopeasti ja voidaan helposti saada haluttuun muotoon.
  • “Green Beauty” -lajike on ominaista sen tumman vihreät lehdet. Tämäntyyppinen puupuu on erittäin kestävää ja kestää helposti kuumuutta, sadetta, pakkasta, korkeaa kosteutta ja kuivuutta.

Previous Post
Uusi upea kasvitieteellinen puutarha Singaporessa
Next Post
Harjoja onttoa selkää vastaan: yleiskatsaus parhaista harjoituksista vahvalle ja terveelle selälle!