15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Mikä on Himalajan suola? – Ainesosat, käyttö ja terveysvaikutukset

Himalajan suola kide suola vaaleanpunainen kiteet vaikutus

Suolalla on suuri rooli jokapäiväisessä elämässämme. Pienet valkoiset jyvät antavat ruoallemme maun. Kaikki suola ei kuitenkaan ole sama. Markkinoilla on erilaisia ​​tyyppejä: keittosuolasta merisuolaan ja kivisuolaan. Kuitenkin niin kutsutut arvokkaat suolat, kuten musta ja Himalajan suola, eroavat tästä. Tästä artikkelista löydät mielenkiintoista tietoa vaaleanpunaisesta suolasta, sen vaikutuksista kehoomme ja muista suositun kivisuolan käyttötarkoituksista.

Mikä on Himalajan suola ja miksi se on niin suosittu??

himalajan suola kiteitä kivisuolaa

Tämäntyyppinen suola on vaaleanpunainen kivisuola, joka syntyy meriveden saostumisesta ja haihtumisesta ja hajoaa ilman kemikaaleja. Vaaleanpunaisen suolan nimi on kuitenkin harhaanjohtava. Himalajan suola ei ole peräisin Himalajan vuorilta, vaan se uutetaan käsin Khewran suolakaivoksessa Pakistanissa. Sitä kutsutaan Himalajaksi, koska sitä tarjotaan käsittelemättömänä ja siksi se on erittäin puhdasta. Muita nimiä ovat: Aleksanterin suola, Kaisersalz ja Hunzan kidesuola.

Saatat silti ihmetellä, mistä vaaleanpunainen väri tulee. Syynä tähän on korkea rautapitoisuus, joka muuttaa kiteet vaaleanpunaisiksi. Joten väri johtuu luonnollisesta ruosteesta.

Viime vuosina suositut vaaleanpunaiset kiteet ovat muuttuneet terveellisen elämän trendiksi, jolla on kannattajansa ja vastustajansa. Seuraajat vannovat niiden myönteisistä vaikutuksista terveyteen. Himalajan suolan sanottiin alentavan verenpainetta ja auttavan detoksifikaatiota. Vastustajien mukaan tämäntyyppinen suola on yhtä (epä) terveellistä kuin tavallinen ruokasuola.

Himalajan suolan ainekset

himalajan suola jauhetut rakeet vaaleanpunainen kivisuola

Aleksanterin suola on puhdistamaton kivisuola, joka koostuu noin 97 prosentista natriumkloridia. Erilaiset mineraalit, kuten sulfaatit, kipsi ja kaliumkloridi, ovat myös osa vaaleanpunaisen suolan ainesosia. Muut elementit, kuten rauta ja magnesium, ovat myös Himalajan suolan sisältämien aineiden joukossa. Prosentuaalisesti suositun suolan sisältö näyttää suunnilleen tältä:

 • 95-98% natriumkloridia
 • 2-4% irtotavaraa (kalium, kalsium, magnesium, rikki)
 • 0,01% jodia
 • 0,01% fluoridia
 • pieniä määriä erilaisia ​​hivenaineita

Verrattuna muihin suoloihin vaaleanpunainen suola ei ole ollenkaan halpaa. Sinun pitäisi laskea 10-20 euroa kilolta. Vertailun vuoksi, kilo tavallista ruokasuolaa maksaa noin 40 senttiä. Himalajan suolaa on saatavana kolmessa eri muodossa: jauhettuna ruokasuolana, rakeina tai palasina.

Mikä suola on terveellistä??

erot pöytäsuola himalajan suola merisuola terve

Kun teemme ostoksia kotitaloudelle, me kaikki haluamme ostaa parasta itsellemme ja perheellemme. Joten kysyt usein itseltäsi, mikä suola on todella terveellistä? On tärkeää mainita tässä, että liika suola on epäterveellistä ja voi johtaa moniin terveysongelmiin. Siksi lääkärit suosittelevat suolan käyttöä mahdollisimman säästeliäästi ruoanlaitossa ja syömisessä. Suositeltu määrä päivässä on enintään 6 grammaa, mikä vastaa yhtä tasoa teelusikallista. Tämä sisältää kuitenkin myös piilotetut suolat, joita kulutetaan erilaisten elintarvikkeiden muodossa.

Ei kuitenkaan ole mahdollista määrittää tarkasti, mikä suola on terveellisin. Yleensä suositellaan “puhtaita” suoloja, koska ne eivät sisällä lisäaineita ja hajoavat luonnollisesti. Näitä ovat Himalajan suola, haihdutettu suola (jota usein kutsutaan pöytä- tai merkkisuolaksi), kivisuola ja merisuola.

Himalajan suolan vaikutukset terveyteen

himalajan suolakylpysuolat hyödyttävät kaunista ihoa

Vaaleanpunaisen kivisuolan terveyshyödyt ovat edelleen kiistanalaisia. Siitä huolimatta sen oletettuja vaikutuksia ei voida sivuuttaa, koska luvatut terveyshyödyt ovat vaikuttavia. Joten ei haittaa vaihtaa suolaa Himalajan suolaan. Väitetysti trendikkäillä mausteilla pitäisi olla seuraavat edut:

 • vahvistaa immuunijärjestelmää
 • apua unihäiriöihin
 • Estä lihaskrampit ja auta parantamaan lihasjännitystä
 • säätelevät verensokeria
 • olla hyvä diabeetikoille
 • Lievittää astmaa
 • Alhainen korkea verenpaine
 • Puhdista keuhkot
 • Lisää libidoa
 • vahvistaa luita
 • on positiivisia ikääntymistä estäviä vaikutuksia

On kuitenkin tärkeää tietää, että tämän suolan vaikutusta terveyteen ei ole vielä tieteellisesti todistettu. Kriitikot uskovat, että Himalajan suola on yhtä terve kuin muut luonnolliset mineraali- ja merisuolat.

Himalajan kivisuolan laaja käyttö

himalajan suola alexander suola vaaleanpunainen kristallisuola

Vaaleanpunaisen kivisuolan käyttö ulottuu paljon ruokavalion ulkopuolelle. Sitä käytetään eri aloilla, kuten ihonhoidossa, inhalaatiossa, kylpysuolassa ja ilmansuodatuksessa. Seuraavassa esittelemme yhteenvedon eri mahdollisista käyttötarkoituksista.

himalajan suola hienoksi jauhettu ruokasuola vaaleanpunainen

Ruoanvalmistus

Himalajan suolaa suosituksi suolalajiksi käytetään tietysti keittiössä ruokien maustamiseen. Siksi se on hyvä korvike klassiselle ruokasuolalle. Maun suhteen vaaleanpunaisen kivisuolan maku on voimakkaampi ja erittäin aromaattinen. Ero tavalliseen kotitaloussuolaan ei kuitenkaan ole niin suuri, ja sen erottaminen syödessä on yleensä vaikeaa.

himalajan suolavesi juoma terveellinen vaikutus

Juo suolaista vettä

Himalajan suolavettä pidetään uutena superjuomana, jonka pitäisi tehdä paljon terveydellemme. Vaaleanpunaista vettä suositellaan syvään uneen, kauniille, joustavalle iholle ja todelliseksi energialähteeksi. Juomaa kutsutaan suolavedeksi ja se juodaan aamulla. Vielä ei ole osoitettu, onko suolavesiliuos todella terve aamulla. Kuitenkin, koska kulutamme joka tapauksessa enemmän suolaa kuin suosittelemme jokapäiväisessä elämässä, lisäsuolan nauttiminen ei ole suositeltavaa.

ihonhoito himalajan suola vinkkejä kaunis iho

Kiva iho

Jokainen, jolla on kuiva iho, ekseema, psoriaasi tai akne, voi ratkaista iho -ongelmansa Himalajan kivisuolalla. Suuren suolapitoisuuden vuoksi ihon tulehtuneet alueet paranevat nopeammin. 2 rkl suolaa voidaan liuottaa kulhoon lämpimään veteen ja levittää sitten kasvoille ja dekolteelle. Jos käytät liuosta kahdesti päivässä, ihon pitäisi tuntua pehmeämmältä ja tasaisemmalta viikon kuluttua.

himalajan suolalampun tehoste

Ilmanpuhdistus

Oletko koskaan nähnyt mielenkiintoisia Himalajan suolalamppuja? Nämä eivät kuitenkaan koske vain kauniita valaisimia. Kristallikivivalaisimet ovat tunnettuja terveyttä edistävistä vaikutuksistaan. Ennen kaikkea niitä käytetään ilman puhdistamiseen, ja niiden pitäisi vähentää positiivisia ioneja ja elektrosmogia kotona. Erilaisia ​​huonekaluja valmistetaan myös suolasta.

Himalajan suolalautanen Kuumenna paista katkaravut

Suolalevyt

Suolalevyt valmistetaan myös Himalajan suolakiteistä. Näitä voidaan käyttää jäähdytettynä, jäädytettynä tai lämmitettynä. Hedelmiä, vihanneksia tai juustoa voidaan tarjoilla jäähtyneellä lautasella, kun taas jälkiruoat esitetään yleensä jäädytetyllä lautasella. Tiheillä suolapaloilla on hyvä lämmönjako ja ne sopivat erinomaisesti vihannesten, katkarapujen tai lihan paistamiseen.

Tee himalajan kylpy suolaliuoskylpy itse

Kylpysuolat

Suolavesikylpy takaa rentoutumisen ja kauniin ihon. Täytä kylpyamme lämpimällä vedellä, noin 37 astetta. Lisää sitten 300 grammaa 1 kilogrammaan Himalajan suolaa veteen. Ihanteellinen kylvyn aika suolavedessä on noin 15-20 minuuttia.

Previous Post
Birkenstockin sandaalit tyylikkäiksi kenkäsuunnitelmiksi tänä kesänä
Next Post
Kehitä lasten hienomotorisia taitoja peleillä ja harjoituksilla, joita he voivat tehdä itse