15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Maca -jauhevaikutukset – 7 parasta terveyshyötyä

maca-jauhevaikutus terveys-superruoka-juuri

Maca, juuri, joka kuuluu ristikukkaisten perheeseen ja kasvaa Etelä -Amerikan ylängöllä. Meillä yleisimpiä on saatavana jauheena tai kapselina. Etelä -Amerikan inkat ovat arvostaneet Maca -mukulan hyödyllisiä ominaisuuksia yli 2000 vuoden ajan, mutta Maca -jauhetta on äskettäin suosittu ravintolisänä ja ainesosana. Ennen kuin saat tehokkaan Maca -jauhevaikutus odotettua, sinun on kiinnitettävä huomiota muutamaan asiaan.

Macalla ei ole vakavia sivuvaikutuksia, mutta kuten mitä tahansa muuta ravintolisää, sitä ei tule ottaa suuria määriä. On parasta aloittaa pienemmillä määrillä ja lisätä sitten annostusta – 1/2 tl olisi hyvä alku. 1 rkl (jauhetta) on keskimääräinen päivittäinen annos. Usein on myös suositeltavaa ottaa sama annos muutaman päivän ajan, sitten lopettaa ja toistaa. Yliannostus voi aiheuttaa haittavaikutuksia, jolloin hormonit häviävät. Jos huomaat tämän, sinun on pienennettävä annosta tai lopetettava se kokonaan.

Positiivinen Maca -jauhevaikutus

maca jauhevaikutus terveys-smoothie-banaanit

Maca maistuu hyvältä smoothieissa, salaateissa ja kypsissä ruuissa. Mutta sitä ei tarvitse lisätä erittäin kuumiin seoksiin, koska kaikki sen edut menetetään. Maku voi aluksi olla hieman outo, mutta vähitellen se siedetään. Se riippuu siitä, mihin se on sekoitettu. Sen makua on kuvattu “maltaiseksi” tai paahdetun kaurapuuron kaltaiseksi. Siksi smoothiet, vanukkaat, karkit ja mehut näyttävät olevan parhaita tapoja käyttää maca -jauhetta.

Maca -jauhevaikutukset – 7 parasta syytä käyttää Macaa

1. Vitamiinit

maca -jauhevaikutuksen ainesosan annostus

Maca -jauhe sisältää runsaasti B-, C- ja E -vitamiineja. Se sisältää myös paljon kalsiumia, sinkkiä, rautaa, magnesiumia, fosforia ja aminohappoja.

2. Voimaa edistävä vaikutus

maca-jauhevaikutus-terveys-potentiaalia edistävä mies-nainen

Todennäköisesti Macan tunnetuin ominaisuus on sen tehoa lisäävä ja himoa edistävä vaikutus miehillä ja naisilla. Se lisää libidoa ja lisää kestävyyttä. Samalla se stabiloi hormoneja ja lisää hedelmällisyyttä.

3. Auttaa kuukautisten ja vaihdevuosien ongelmiin

maca-jauhe vähentää terveydentilaa, vaihdevuodet-ongelmia

Maca helpottaa kuukautisten ja vaihdevuosien ongelmia. Se lievittää kouristuksia, kipua, kuumia aaltoja, ahdistusta, mielialan vaihteluita ja masennusta. Macaa tulee välttää, jos olet raskaana tai imetät.

4. Energiapotku

maca-jauhe-vaikutukset-terveys-suorituskyky-kestävyys

Energiatasosi voivat nousta muutaman päivän kuluessa macan käytöstä. Se takaa myös paremman suorituskyvyn ja kestävyyden. Monet urheilijat nauttivat macaa huippuosaamisen vuoksi. Jos tunnet olosi väsyneeksi paljon, voit kokeilla macaa. Vain pieni määrä voi olla juuri sitä, mitä tarvitset energiapotkuun!

5. Yleinen hyödyllinen vaikutus terveyteen

maca-jauhe-vaikutus-terveys-nainen-koulutus-lihasten rakentaminen

Maca vaikuttaa positiivisesti terveyteesi monin tavoin. Se tarjoaa rautaa ja auttaa palauttamaan punasoluja, jotka estävät anemiaa ja sydän- ja verisuonitauteja. Maca pitää luut ja hampaat terveinä ja auttaa kehoa parantamaan haavat nopeammin. Kun sitä käytetään yhdessä hyvän harjoituksen kanssa, voit myös rakentaa enemmän lihasmassaa.

Mutta ole erittäin varovainen, jos sinulla on kivesten ja munasarjasyöpä. Jos sinulla on maksavaivoja tai korkea verenpaine, ota yhteys lääkäriisi ennen maca -valmisteen ottamista.

6. Kaunis iho

maca-jauhevaikutuksen sivuvaikutus-kaunis-iho

Monet ihmiset käyttävät macaa iho -ongelmiin, koska se auttaa poistamaan aknen ja epäpuhtaudet. Toinen hyöty iholle on, että se on vähemmän herkkä kuumalla tai kylmällä säällä. Maca voi auttaa ihoasi kestämään äärimmäisiä lämpötiloja.

7. Mielialan tasapaino

maca-jauhe vaikuttaa terveyteen-mieliala-tasapaino-nainen

Jos olet ahdistuneisuus, stressi, masennus tai mielialan vaihtelut, maca voi auttaa lievittämään näitä oireita, vaikka todisteet ovat anekdoottisia. Jotkut ovat raportoineet lisääntyneestä psykologisesta energiasta ja keskittymisestä.

Previous Post
Sipulit kotitaloudessa – unelmaton käyttösi jokapäiväisessä elämässä
Next Post
Tee lankakuvia itse kynsillä – ideoita, ohjeita ja malleja