15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Ruoka -myytit – 20 väitettä ja pitävätkö ne paikkansa?

Ruoka -myytit Väitteet Kysymysmerkki Kuva

Tietyistä elintarvikkeista on niin paljon väitteitä, että et ole varma, ovatko ne totta vai eivät. Olen varma, että voit ajatella muutamia juuri nyt. Olemme luetelleet tässä artikkelissa 20 esimerkkiä elintarvikemyytteistä, jotka ovat joko vääriä tai ainakin osittain totta.

Ruoka -myytit – 1. Spagetti tekee sinusta lihavan

Spagetti-vihanneksilla-oliiviöljy-tarjoilu-ruoka-myytti

Ei oikein! Jos haluat laihtua, spagettia ei tarvitse kieltää ruokavaliosta. Itse asiassa lihaviksi tekevät kastikkeet, joiden kanssa tarjoamme spagettia. Etkö vieläkään usko? Mitä sanot siitä: 60 g spagetti -annos sisältää vain 220 kaloria. Vertailun vuoksi ranskalaisissa annoksissa on 360. Vältä siis kastikkeita ja nauti rakkaasta spagettistasi vihannesten ja oliiviöljyn kanssa.

2. Margariini ei rasvaa yhtä nopeasti kuin voi

Margariini-tai-voita-terveellisempää-ruoka-myyttejä-ruokavaliosta

Tämä ruoka -myytti on myös väärä. Itse asiassa kaloreissa ei ole eroa. 100 g voita sisältää 750 kaloria, kun taas sama määrä margariinia sisältää 745 kaloria. Periaatteessa voi on parempi valinta, koska se sisältää arvokkaita rasvahappoja, jotka ovat hyviä sydämelle.

3. Ruoka myytti – korput auttavat ruokavaliossa ja laihdutat nopeammin

Kuoriaiset aamiaiseksi-terveellinen ruokavalio-laihtuminen-myytit

Taas väärin! Valitse sen sijaan ruisleipä. Se sisältää paljon vähemmän kaloreita (210 grammaa 100 grammassa) kuin korput. Kaloreiden osuus 100 grammassa korppuja on 318.

4. Valon syöminen tekee sinusta hoikan

myytit-ruokavaliosta-laihtuminen-vinkit-kevyt-ruoka-tekee sinusta hoikka

Tämä ruokamyytti on itsessään totta. Valitettavasti teemme yleensä virheitä valmistuksen aikana käyttämällä rasvoja ja sokeria. Tässä tapauksessa on parempi syödä jotain terveellistä.

5. Vähärasvaiset elintarvikkeet pitävät sinut kylläisenä pidempään

Myytit elintarvikkeiden rasvapitoisuudesta saavat sinut tuntemaan olosi täyteen pidempään

Se ei ole totta. Ruokamyytti on, että rasvalla on väliä. Se riippuu itse asiassa hiilihydraateista, tunnemme olomme kylläiseksi ja kuinka kauan. Tästä syystä tunnemme olomme niin täynnä leipää, perunaa ja pastaa.

6. Raaka elintarvikkeet ovat terveellisempiä kuin keitetyt

Ruoka-vähän-rasvaa-kylläisyys-raaka-terveellisempää-kuin keitetty

Tällaiset ruokamyytit pätevät vain osittain. On myös vihanneksia, jotka sisältävät myrkkyjä raakana. Nämä ovat turvallisia ihmisille vain, kun vihannekset on lämpövalmiita. Tällaisia ​​vihanneksia ovat esimerkiksi munakoiso ja pavut.

7. Suola lisää valtimoiden painetta

Suolavaikutus paineeseen valtimoissa

Tiedemiehet eivät ole enää niin varmoja tästä ruoka -myytistä. On totta, että suuret määrät suolaa ovat haitallisia, mutta sen ei pitäisi olla kokonaan poissa kehostamme. Tutkimusten mukaan tämä voi johtaa sydänsairauksiin. Se johtaa huonoon kolesteroliin. Tämä niin kutsuttu LDL-kolesteroli aiheuttaa sydänkohtauksia ja aivohalvauksia.

8. Valkosuklaa koostuu enemmän maidosta

ruokavalio-laihdutus-myytit-valkoinen-suklaa-maitosuklaa

Täysin väärä ruoka myytti. Valkoisesta suklaasta puuttuu vain kaakao, minkä vuoksi se on valkoista. Suklaan värillä ei ole mitään tekemistä maidon määrän kanssa.

9. Paino nousee, jos syöt illalla ennen nukkumaanmenoa

illalla ennen nukkumaanmenoa-painonnousu-myytti

Tämä on myös ruoka -myytti, joka ei ole totta. Lihavuus riippuu täysin siitä, mitä syöt päivän aikana ja kuinka paljon, eli kuinka paljon kaloreita ja rasvoja se sisältää, eikä jotain kellonajasta. Tietenkin, kuinka usein harjoittelet, on yhtä tärkeää.

10. Ruoka -myytit – Mausteiset ruoat ovat haitallisia vatsaan

Ruoka-myytti-mausteinen-ruoka-huono-vatsalle

Tässä on juuri päinvastoin Ruoka myytti oikea. Kuumat mausteet paitsi stimuloivat sapen ja maksan toimimaan paremmin. Ne myös tappavat sairauksia aiheuttavia bakteereja vatsassa. Ruoat tai mausteet, joilla on tämä vaikutus, ovat chili, curry, pippuri, sinappi ja piparjuuri.

11. Ruoka -myytti – Pinaatti sisältää paljon rautaa

Ruoka-pinaatti-lehdet-rauta-vihreä-lehti-kasvis-ruokavalio

Kyllä ja ei. Kuiva pinaatti sisältää enemmän rautaa. 100 grammassa rautaa on noin 35 mg. Tuoreella pinaatilla se on kuitenkin vain 3,5 mg. Kaikki riippuu siis.

12. Munat nostavat kolesterolia

keitetyt munat-viipaleet-kolesteroli-vaikutus-hyödyllinen-info

Tämä ruoka -myytti ei ole mitenkään totta! Niin kauan kuin sinulla on terve aineenvaihdunta, mikään ei voi estää sinua syömästä munaa joka päivä. Vaikka on totta, että munissa on paljon kolesterolia, yksi muna on 200 mg. Tämäntyyppinen kolesteroli ei kuitenkaan pääse suoraan vereen. Joten ne eivät ole haitallisia.

13. Ruoka -myytti – Sianliha on vähemmän terveellistä kuin kana

Ruoka-myytit-sianliha-epäterveellinen-kuin kana

Kyllä ja ei. Kaikki riippuu siitä, mitä syöt siipikarjasta. Ihon kanssa siipikarjanliha sisältää paljon enemmän rasvaa (17,5%) kuin sian sisäfilee (2%). Väite pätee kuitenkin, jos syöt vain siipikarjanlihan valkoista lihaa. Sen rasvapitoisuus on vain yksi prosentti.

14. Grillaaminen on terveellisempää

Liha-kylkiluut-grillatut-ruoka-väitteet-väärin

Ei oikein! Tämä on ruoka myytti, joka voidaan selittää seuraavilla tavoilla. Grillauksen aikana rasva tippuu puuhiilelle. Tämä aiheuttaa syöpää aiheuttavista aineista savua, joka laskeutuu lihaan. Valitse sen sijaan toinen vaihtoehto. Voit myös kääriä lihan alumiinifolioon ja grillata grillissä.

15. Omenat on kuorittava

syödä-hedelmiä-vihanneksia-onko-omenoita kuorittava

Näillä on juuri päinvastoin Ruoka myytit tapaus. Jos syöt omenoita tehdäksesi jotain hyvää kehollesi, sinun ei pitäisi kuoria niitä. Terveet vitamiinit ovat nimittäin kulhossa tai suoraan sen alla. Joten jos kuorit omenan, ne menetetään.

16. Ruskeat munat ovat terveempiä kuin valkoiset

Kanan rotu-vaikutteinen munankuoren väri

Munankuoren värillä on yhteinen huhu ja myytti! Nimittäin munien väriin vaikuttaa kanan rotu. Kanojen ruokintaan vaikuttavat kuitenkin laatuun ja makuun.

17. Ruoka myytti – olut tekee lihavaksi

Olut-tekee-lihava-mies-olut-vatsa-ruoka-myytti

Niin kauan kuin et liioittele sitä oluen kanssa, se ei johda painonnousuun. Joten se on jälleen ruoka myytti. Puoli litraa sisältää vain 105 kaloria. Yleensä saa painon nousemaan kaikki sen kanssa syömät herkut, kuten sirut, suolatut maapähkinät jne..

18. Kahvi toimii alkoholin vastatoimena

Kahvi vastustaa alkoholin elintarvikeväitteitä

Jokainen, joka uskoo tämän ruoka -myytin olevan hyvin väärässä ja seuraukset voivat olla vaarallisia. Kahvilla on juuri päinvastainen vaikutus. Jos otat sen alkoholin nauttimisen jälkeen, se varmistaa vain, että alkoholi pääsee vereen nopeammin.

19. Ruoka -myytti – Täydellinen aamiainen koostuu muroista

Mysli-terveellinen aamiainen-hedelmä-ruoka-myytti-ruokavalio

Se ei ole aina totta. Ostettu, valmis mysli sisältää suurimman osan sokerista ja myös paljon rasvoja. Jos haluat olla turvallisella puolella, on parasta yhdistää tämä aamiainen itse. Käytä tähän muroja, saksanpähkinöitä ja rusinoita. Jos et voi tehdä ilman makeaa makua, voit lisätä myös kuivattuja hedelmiä. Tällaisella itse sekoitetulla myslillä lisäät myös energia-arvoa.

20. Tuoreet vihannekset ovat terveellisempiä kuin jäädytetyt

Ravitsemus-myytti-tuoreet vihannekset-terveellisempi kuin pakastettu

Tämäkin on yksi ruokamyyteistä, joka on vain osittain totta. On parasta syödä tuoreita vihanneksia, mutta vain jos syöt ne lyhyessä ajassa. Jos se säilyy jääkaapissa useita päiviä, terveelliset ravintoaineet menetetään monenlaisissa vihanneksissa. Esimerkki tästä on pinaatti. Joten tässä tapauksessa on parempi ostaa jäädytettyjä vihanneksia. Tässä muodossa vitamiinit ja kivennäisaineet voidaan varastoida paremmin.

Previous Post
Syksyn pöytäkoristeideoita – helppo käsitellä
Next Post
Voivatko lisäravinteet auttaa rasvanpudotuksessa?