15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Mehiläisen siitepölyn vaikutukset, ainesosat ja mielenkiintoista tietoa ihmelääkkeestä

Mehiläisten siitepöly Vaikutus ja ero mehiläisten siitepölyyn - tietoa ja vinkkejä

Olet luultavasti jo kuullut, että mehiläisten siitepöly on terveellistä ja sitä pidetään ihmelääkkeenä. Siitepölyssä on lukuisia ainesosia, joilla on positiivinen vaikutus kehoomme. Tästä syystä niitä pidetään myös superruoina ja ne voivat ravintolisänä parantaa ruokavaliotamme. Siitä huolimatta sinulla voi silti olla joitain kysymyksiä aiheesta, kuten mitä mehiläisen siitepölyn ainesosat ovat, mikä on oikea mehiläisen siitepölyn annostus tai mikä ero on mehiläisen siitepölyn ja siitepölyn välillä. Tänään haluaisimme antaa sinulle vastaukset näihin kysymyksiin. Opit myös, mikä on mehiläisten siitepölyn vaikutus kehoomme ja terveyteemme. Silloin olet vakuuttunut siitä, että siitepöly voi tehdä ihmeitä ja lisää sen pian ruokavalioosi.

Mitä siitepöly on?

Kasvit imevät mehiläisten siitepölyä ja ovat siistimpiä kuin mehiläisten siitepöly

Siitepöly ovat kasvien urospuolisia sukusoluja. Niiden avulla ne voivat muodostaa hedelmiä ja siemeniä lisääntyäkseen jälkikäteen. Tätä tarkoitusta varten sukusolujen on itettävä ja lannoitettava kukat, mikä voi tapahtua tuulen, mutta myös mehiläisten ja muiden hyönteisten kautta. Miesten siitepöly tarttuu niihin ja siirtyy tällä tavalla.

Sen lisäksi mehiläisten siitepöly on myös tärkeä ravinnonlähde mehiläisille ja muille hyönteisille. Monet ainesosat ja erityisesti proteiinit ja hormonit ovat tärkeä osa mehiläisten siitepölyä.

Kukkien ja mehiläisten siitepölyn ero

Positiivinen siitepölyvaikutus lukuisten B -ryhmän vitamiinien ansiosta

Monet uskovat, että näiden kahden “siitepölytyypin” välillä ei ole eroa. Ne kuulostavat myös aluksi melko samalta. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Siitepöly on siitepölyä, joka on kukkien päällä ja imetään suoraan kukista erityisillä koneilla. On tärkeää tietää, että siitepöly kerätään yhdestä ja samasta kasvilajista ja on täysin käsittelemätön. Joten se on puhdasta siitepölyä ilman kemikaaleja, torjunta -aineita tai muita kemikaaleja.

Tämä ei välttämättä päde mehiläisten siitepölyyn. Tämä on siitepöly, jonka mehiläiset keräsivät. Olet todennäköisesti nähnyt siitepölyä mehiläisten jaloissa ennen. Jotta kerätty siitepöly voidaan kuljettaa, mehiläiset lisäävät näihin siitepölyihin tahmeaa mesiä ja sylkeä. Näin syntyy ns. Siitepölyklusteri, jota mehiläiset käyttävät myöhemmin ruoana. Tämän vaihtoehdon haittana on, että se on yleensä muiden aineiden saastuttama. Tästä syystä siitepölyvaikutus on parempi keholle, mikä tekee myös tämän tyyppisestä siitepölystä kalliimpaa. Jos haluat täydentää ruokavaliotasi siitepölyllä, mehiläinen siitepöly on parempi ja ennen kaikkea terveellisempi valinta.

Mehiläishoitaja kerää siitepölyä siitepölyloukulla

Kuinka mehiläisten siitepöly kerätään?

Olemme jo maininneet, että siitepöly imetään yksinkertaisesti kukista. Mutta tapa, jolla mehiläishoitaja saa mehiläisen siitepölyn, on myös mielenkiintoinen, sillä sitä ei voida poistaa suoraan jaloista eikä poistaa mehiläispesästä ennen kuin mehiläiset käsittelevät sitä. Temppu on, että mehiläishoitaja perustaa lähiverkon ruudukon pesän eteen. Tätä kutsutaan myös siitepölyloukuksi. Jotta mehiläiset pääsisivät pesään, niiden on puristuttava näiden silmien läpi, jolloin siitepöly irrotetaan jaloista ja kerätään erityiseen astiaan.

Mutta älä välitä siitä, että mehiläiset kuolevat nälkään tällä tavalla. Se ei missään tapauksessa olisi mehiläishoitajan edun mukaista. Ruudukko poistetaan riittävän usein, jotta kaikki mehiläiset, mukaan lukien kuningatar ja sikiö, voidaan hoitaa hyvin.

ainesosia

Mehiläisen siitepölyn vaikutus terveyteen - superruoka, jossa on hienoja ainesosia

Positiivinen mehiläisten siitepölyvaikutus johtuu monista ainesosista. Ne voivat vaihdella kasvien kasvatusolosuhteiden mukaan. Sijainti, sää, ympäristö ja myös sadonkorjuuaika vaikuttavat komponentteihin.

Huomio! Positiivisista ominaisuuksistaan ​​huolimatta mehiläinen tai siitepöly eivät sovellu ainoana ruokalähteenä, vaan niitä tulisi käyttää vain ravintolisänä!

Yleensä voidaan määrittää seuraavat ainesosat, joilla on positiivinen siitepölyvaikutus:

Proteiinit ja aminohapot

40 prosenttia proteiineista löytyy kukkien ja mehiläisten siitepölystä. Kasviproteiinien sisältämät aminohapot ovat niin tärkeitä organismille, koska ne ovat vastuussa uusien solujen rakentamisesta ja vaurioituneiden solujen ”korjaamisesta”. Koska keho ei kuitenkaan pysty itse tuottamaan näitä aminohappoja, ne on kulutettava ruoan kautta. Mehiläisten siitepölyssä oleva suuri määrä proteiinia on hyvä asia tästä syystä, ja siitepöly on täydellinen proteiinin lähde, jonka elimistö voi imeä nopeasti ja helposti sen sakeuden vuoksi. Siitepölyssä olevat aminohapot ovat:

 • Leusiini
 • Treoniini
 • Isoleusiini
 • Valine
 • Metioniini
 • Fenyylialaniini

Tyydyttyneet ja tyydyttymättömät rasvahapot ovat siitepölyn komponentteja

Vitamiinit

Monenlaisia ​​vitamiineja löytyy kukkien ja mehiläisten siitepölystä. Erityisen huomionarvoisia ovat B -ryhmän vitamiinit, joihin kuuluvat vitamiinit B1, B2, B5, B6 ja tärkeä B12. B12 -vitamiini on erityisen tärkeä kasvissyöjille ja vegaaneille, koska se imeytyy yleensä vain eläinperäisten tuotteiden, kuten lihan, kalan, maidon ja munien kautta, eikä sitä voida tuottaa kehossa. Mehiläisten siitepölyvaikutus on hyvä myös niille, jotka eivät pärjää ilman tällaisia ​​tuotteita, mutta haluavat silti syödä tasapainoista ruokavaliota.

A -vitamiinia puolestaan ​​voi muodostua elimistöön, mutta tietyt aineet ovat välttämättömiä tähän. Tämä sisältää myös karotenoidit tai beetakaroteenin, jota myös siitepöly sisältää.Muita tärkeitä siitepölyn vitamiineja ovat C- ja D-vitamiini..

Entsyymit

Mehiläisten siitepölyn positiivinen vaikutus johtuu myös niistä piilotetuista entsyymeistä. Yhteensä tunnetaan 11 suurta ja yli 5000 pienempää. Entsyymeillä on tärkeä tehtävä, joita ilman kaikki muut hyödylliset ainesosat olisivat hyödyttömiä. Ne ovat siellä hajottamaan kaikki ravintoaineet, joita otat. Vain silloin keho voi imeä ja käsitellä niitä.

Rasvahapot

Tyydyttymättömät ja tyydyttyneet rasvahapot ovat siitepölyn toinen komponentti ja ne ovat tärkeitä keholle. Ne vahvistavat muun muassa solukalvoja parantamalla niiden kimmoisuutta. Tällä on myös positiivinen vaikutus aivoihin ja hermosoluihin, koska tiedonsiirto hermojen kautta paranee ja siten myös kognitiivinen suorituskyky. Sisältää myös omega-6-rasvahappo-linolihappoa, joka on hyväksi iholle ja muodostaa suojaavan suojan iholle, mikä voi lievittää ihon ärsytystä tai auringonpolttamia. Ei ole syytä, että tätä ainesosaa löytyy myös monista ihovoiteista.

Mehiläisen siitepölyn vaikutukset kehoon - terveellinen ravintolisä

Mineraalit

Siitepölyssä on myös lukuisia mineraaleja ja hivenaineita. Mikä tarkalleen ja mitkä määrät riippuu pääasiassa alkuperästä. Niillä on laaja valikoima toimintoja ja ne edistävät uuden veren muodostumista sekä kasvua tai muuten ne ovat vastuussa hyvästä aineenvaihdunnasta. Lyhyesti sanottuna hivenaineet ja kivennäisaineet ovat myös erittäin tärkeä osa kehoa, jota ilman se ei voi toimia hyvin. Mahdollisia mineraaleja ovat:

 • rauta-
 • kupari-
 • jodi
 • rikki
 • fosfori
 • kaliumia
 • magnesium
 • kalsiumia
 • kloori
 • piitä
 • titaani
 • sinkki
 • seleeni
 • mangaani

Positiivinen mehiläisen siitepölyvaikutus

Mehiläisen siitepöly on terveellistä ja antaa keholle kivennäisaineita ja vitamiineja

Mehiläisten siitepölyvaikutus on turvallinen siinä määrin, että se toimittaa monia elintärkeitä ravintoaineita. Jos annat kehollesi säännöllisesti kaiken tarvitsemasi toiminnan, vahvistat sitä ja parannat tällä tavalla myös terveyttäsi ja suorituskykyäsi.

Mehiläisten siitepöly vahvistaa immuunijärjestelmää ja taistelu on helpompaa

Vahvistettu immuunijärjestelmä

Aivan kuten hedelmillä ja vihanneksilla ja niiden lukuisilla vitamiineilla on positiivinen vaikutus immuunijärjestelmään ja ne voivat vahvistaa sitä, myös mehiläisten siitepöly voi vaikuttaa. Joten se on ihanteellinen vaihtoehto, jos haluat torjua vilustumista. Syynä tähän on se, että säännöllisen siitepölyn saannin ansiosta ravitset myös kehoasi tasaisesti. Sinun ei kuitenkaan pidä unohtaa lisää vihanneksia ja hedelmiä immuunijärjestelmän vahvistamiseksi. Ja jos sairastut, keho voi taistella infektiota vastaan ​​paljon helpommin.

Mehiläisten siitepölyllä hiusten kasvu kiihtyy ja hiukset loistavat

Parempi hiusten kasvu

Onko hiuksesi ohuet ja hauraat? Sitten mehiläisten siitepölyvaikutus voi todennäköisesti tarjota korjauksen. Sen sisältämät ravintoaineet voivat vahvistaa hiuksia ja samalla nopeuttaa kasvua. Terveellisen ruokavalion, jossa on siitepölyä ravintolisänä, tiedetään myös takaavan terveet, kiiltävät ja notkeat hiukset. Niiden, joiden hiusongelmat ovat geneettisiä tai sairauden aiheuttamia, ei kuitenkaan pitäisi luottaa siitepölyyn. Sillä edes tämä ihmelääke ei voi tehdä mitään.

Mehiläisten siitepöly voi lievittää kipua luissa

Ongelmia luiden kanssa

Vaikka ei ole näyttöä siitä, että se johtuisi yksinomaan mehiläisen siitepölyn vaikutuksista eikä muista muista lääkkeistä tai hoidoista, osteoporoosia sairastavat väittävät kivun lievittyvän säännöllisellä siitepölyn kulutuksella. Syynä tähän voivat olla sen sisältämät aminohapot. Näiden tiedetään vahvistavan luurakennetta. Joka tapauksessa ei voi olla haittaa kokeilla sitä, edellyttäen, että otat yhteyttä lääkäriin etukäteen välttääksesi sivuvaikutuksia yhdessä muiden lääkkeiden kanssa.

Terve vatsa ja suolistofloora ovat seurausta mehiläisten siitepölystä ravintolisänä

Parempi ruoansulatus ja vähemmän ruoansulatuskanavan epämukavuutta

Mehiläisen siitepölyn parantavat ominaisuudet ovat myös erittäin hyödyllisiä suolistossa. Jos sinulla on usein vatsavaivoja, siitepölyn tulehdusta ehkäisevät ominaisuudet auttavat rauhoittamaan vatsaa. Vaikka ruokahaluttomuus katoaa, voit kokeilla luonnon ihmeitä. Tulet varmasti hämmästymään mehiläisten siitepölyn vaikutuksesta!

Mehiläisten siitepöly vahvistaa kestävyyttä ja voimaa

Parannettu kestävyys ja voima

Vahvistettu immuunijärjestelmä sekä vakaa verenkierto ja aineenvaihdunta mahdollistavat myös paremman kestävyyden. Ne tekevät sinusta elävän ja vahvan. Joten jos vahvistat ja parannat immuunijärjestelmääsi ja verenkiertoa siitepölyllä, se vaikuttaa myös kestävyyteesi. Kuulostaako loogiselta? Varsinkin jos harrastat urheilua säännöllisesti (mutta ei vain silloin!), Voit hyödyntää tätä mehiläisen siitepölyvaikutusta.

Laihtuminen mehiläisen siitepölyvaikutuksena terveen laihtumisen kannalta

Laihtuminen mehiläisen siitepölyvaikutuksena

Pelkästään siksi, että syöt mehiläisen siitepölyä, ei laihdu automaattisesti. Sinun pitäisi olla tietoinen tästä. Mutta koska parannat aineenvaihduntaa heidän avullaan, voit käyttää siitepölyvaikutusta yhdessä terveellisen ruokavalion ja riittävän liikunnan kanssa saavuttaaksesi haluamasi painon nopeammin.

Siitepölyvaikutus voi osoittautua erittäin hyödylliseksi myös seuraaviin valituksiin:

 • Aineenvaihdunta ja verenkierto
 • Paranna näköä
 • Ikääntymistä vastaan
 • Eturauhassairaus
 • Psyykkiset valitukset
 • Ruokahalun menetys
 • auttaa puhdistamaan maksan

Osta siitepölyä

Puhtaita kukkia ja mehiläisten siitepölyä voi syödä tyhjään vatsaan

Puhdasta mehiläisten siitepölyä

Mehiläisen siitepöly on terveellistä ja sillä voi olla positiivinen vaikutus kehoomme. Ne soveltuvat nautittavaksi muun muassa puhtaassa tilassaan. Tämä tarkoittaa, että ne kulutetaan sellaisinaan, eli jyvinä. Tämän mahdollistamiseksi kovat kuoret poistetaan niistä etukäteen. Siitepölyä kannattaa kuitenkin liottaa ennen sen käyttöä. Tämä pätee erityisesti, jos haluat syödä ne tyhjään vatsaan.

Siitepölyä sisältävät kapselit ovat väkevämpiä kuin rakeet tai puhdas mehiläinen siitepöly

Kapselit

Kapselit ovat toinen vaihtoehto. Siitepöly ei kuitenkaan ole enää ainoa tuote, vaan se yhdistetään enimmäkseen mehiläisvahaan, veteen ja öljyihin. Tässä tapauksessa sinun on otettava huomioon, että mehiläisten siitepölyvaikutus on voimakkaampi, koska pitoisuus kapseleissa on korkeampi. Tästä syystä ei ole suositeltavaa ottaa sitä tyhjään vatsaan. Sen sijaan ne niellään aterian yhteydessä tai runsaan veden kanssa. Mutta on parasta lukea pakkausseloste.

Mehiläisten siitepöly rakeiden muodossa astioiden puhdistamiseen

Rakeina

Voit myös ostaa mehiläisten siitepölyä rakeiden muodossa. Tämä on ihanteellinen vaihtoehto, jos haluat hioa tiettyjä aterioita makealla siitepölyllä sen sijaan, että kuluttaisit sitä puhtaana. Yhdistä se esimerkiksi myslin kanssa tai sekoita luonnonjogurtin, smoothien tai leivonnaisten taikinan kanssa. Terveellinen syöminen tällä tavalla on todella hauskaa?

Jokainen saa syödä kukkia ja mehiläisten siitepölyä?

Jos sinulla on allergioita, siitepölyä tulee välttää, koska se voi pahentaa reaktioita

Vaikka monet ihmiset ovat käyttäneet siitepölyä allergioiden torjunnassa, on ollut tapauksia, joissa allergiset reaktiot laukaistiin niiden lievittämisen sijasta. Tästä syystä jokaisen, joka tietää allergioita tai kärsii astmasta, on parempi pidättäytyä syömästä siitepölyä tai ainakin neuvoteltava lääkärin kanssa etukäteen. Siitepölyallergikot pitävät kätensä pois kukkien ja mehiläisten siitepölystä! Joidenkin lääkkeiden vaikutuksilla voi olla myös kielteisiä vaikutuksia mehiläisten siitepölyn kulutukseen. Esimerkiksi verta ohentavia lääkkeitä ei suositella yhdessä mehiläisten siitepölyn vaikutusten kanssa. Joten jos käytät lääkkeitä säännöllisesti, vain lääkärin mielipide kysytään.

Mehiläisten siitepölyä voidaan käyttää raskauden ja imetyksen aikana, jos allergioita ei ole

Raskauden aikana

Monilla hyvillä ainesosilla on luonnollisesti myös positiivinen vaikutus kehoon ja vauvaan raskauden tai imetyksen aikana. Tämä pätee tietysti vain, jos pystyt todella sietämään kukan tai mehiläisen siitepölyn etkä ole allerginen. Lääkäri tarkistaa tämän parhaiten, jos et ole varma tästä. Älä odota erityisiä ihmeitä, kuten helpompaa raskautta tai synnytystä, mutta joka tapauksessa, yhdistettynä muihin terveellisiin ruokiin, annat kehollesi kaiken tarvitsemasi. Ja hän tarvitsee sitä ehdottomasti tällä hetkellä, koska vauva vaatii häneltä paljon. Joten tee jotain hyvää itsellesi ja lapsellesi käyttämällä mehiläis siitepölyn vaikutuksia ja täydentämällä ruokasi niillä.

Previous Post
Tee halpoja puutarhakoristeita itse – 15 DIY -ideaa
Next Post
Harjoittele lomalla – joten voit rentoutua ja pysyä kunnossa samanaikaisesti