15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Desinfioi kotitalous: Koronaviruksen varotoimet hygienian avulla

Desinfioimalla ja puhdistamalla kotisi pinnat voit estää sinua tai läheistäsi sairastamasta Covid-19-tautiin. Se auttaa myös kaikkia pitämään kotinsa ja itsensä hygieenisesti puhtaina. Koronaviruksen leviämisen lisääntyvän huolen ja saippuan ja pesuaineiden ostamista koskevan paniikin keskellä asiantuntijat paljastavat, kuinka usein sinun pitäisi siivota kotisi ja mitkä tuotteet ovat parhaita perheesi turvaamiseksi. Monet taudintorjuntakeskukset suosittelevat, että ihmiset ryhtyvät kaikkiin varotoimiin pitääkseen kosketusherkät pinnat asuintiloissa viruksettomina. Alla opit kuinka kauan virus voi elää pinnoilla ja mitkä desinfiointiaineet voivat tappaa sen. Nämä ovat tärkeitä vaiheita, joita voit tehdä karanteenin aikana.

Desinfioi koronaviruksen vaarassa olevat kotitaloudet

käytä kumikäsineitä covid-19 estääksesi kotitalouksien desinfioinnin

Olet kuullut sen miljoona kertaa, ja näet ja kuulet sen monta kertaa. Paras tapa vähentää riskiäsi saada koronavirus ja Covid-19 tai välittää se toiselle on pestä kädet. Esimerkiksi sinun tulee myös desinfioida tai pestä kädet kunnolla, kun lähdet ja palaat ruokakaupasta. On myös tärkeää pitää kädet hyvin nesteytettynä. Kuivalle ja halkeilevalle iholle on suurempi riski saada kaikenlaisia ​​infektioita. Käytä siis kosteusvoidetta pesun jälkeen. Useimmat kosteuttavat voiteet sisältävät samanlaisia ​​ainesosia, alkaen vedestä ja glyseriinistä, joten merkillä ei ole väliä. Jos kädet ovat erityisen kuivat, käy ihotautilääkärillä, joka voi suositella sopivaa hoitoa.

levitä kosteusvoidetta, vältä kuivaa ihoa

Ensimmäinen asia, jonka sinun pitäisi tietää, on se, että puhdistus ja desinfiointi ovat kaksi hyvin eri asiaa. Terveysasiantuntijat suosittelevat, että ihmiset tekevät vähän molempia säännöllisesti epidemian aikana, vaikka kukaan kotona ei olisi sairas. Puhdistettaessa poistat epäpuhtaudet pinnalta, kun taas desinfioinnilla tarkoitetaan ensisijaisesti suojautumista taudinaiheuttajilta ja niiden tappamista. Joten tee molemmat päivittäin aina, kun joku on kävellyt sisään tai ulos kotoasi. Tutkijat ovat havainneet, että uusi koronavirus voi elää pahvin kaltaisilla pinnoilla vähintään 16 tuntia, mutta jopa kaksi tai kolme päivää muovilla ja ruostumattomalla teräksellä. Kosketusherkkien pintojen puhdistaminen ja desinfiointi on siksi vastatoimenpide, joka jokaisen tulisi toteuttaa.

Puhdista ja desinfioi pinnat

hiirimatto tietokoneen näppäimistö puhdas pinta kosketusherkkä koronaviruksen vuoksi

Jokainen koti on hieman erilainen. Tästä syystä ajattele ensin pintoja, joiden kanssa olet useimmiten vuorovaikutuksessa. Useimmille ihmisille tämä sisältää ovenkahvat, valokytkimet, ovenkahvat, hanat, pesualtaat ja työtasot sekä tietokoneen näppäimistöt ja hiirimatot. Puhdista ensin nämä pinnat ja poista niistä kaikki epäpuhtaudet, kuten pöly tai roskat. Voit tehdä tämän pyyhkimällä kaiken kostealla pyyhkeellä, saippuavedellä tai pesuaineella ja pyyhkeellä. Levitä sitten desinfiointiaine. Nopein ja helpoin tapa tehdä tämä on kuitenkin käyttää kosteuspyyhkeitä tai desinfiointisuihkeita. Näiden tietojen lisääminen päivittäiseen rutiiniin voi auttaa vähentämään tartuntariskiä sinulle ja muille kotitalouksillesi. Jos et voi saada desinfiointiainetta mobiililaitteillesi tai muille esineille tässä vaiheessa, tee vain perusteellinen työ saippualla tai pesuaineella.

muovipullot saippuat desinfiointiaine wc: n puhdistaminen ja desinfiointi

On monia desinfiointiaineita, jotka toimivat uutta koronavirusta vastaan, kun desinfioit kotitaloutesi. Tässä on kuitenkin muutamia keskeisiä kohtia, joita kannattaa varoa. Useimmissa näistä tuotteista on oltava etiketti, jossa luetellaan virukset, joita ne ovat tehokkaita. Sinun tulisi kiinnittää tähän enemmän huomiota kuin yhteen tiettyyn vaikuttavaan aineeseen. Jos tuotteella on käyttöaihe influenssan, RSB: n, SARS -viruksen tai muiden koronavirusten tappamiseen, sen pitäisi olla tehokas myös tätä uutta koronavirusta vastaan. Hyllyt ovat kuitenkin enimmäkseen tyhjiä, varsinkin siivousalueella, mutta sinulla on silti paljon vaihtoehtoja. Käytä ensin enemmän saippuaa ja vettä ja hankaa huolellisesti. Se voi jo tehdä suuren eron.

Luo oma desinfiointiaine

pese kädet huolellisesti 20 sekunnin ajan, sillä säännöt estävät koronaviruksen

Monet tekijät, kuten ulkolämpötila, vaikuttavat koronaviruksen eloonjäämisasteeseen, eikä ole täysin selvää, riittääkö vain pienen määrän virusten nauttiminen tartunnan siirtämiseen. Kuitenkin päivien ottaminen tuntien sijasta on hyvä paikka aloittaa. Tutkimukset viittaavat siihen, että ihmisen koronavirukset voivat pysyä tarttuvina pinnoilla muutaman päivän ajan, ja kodin hygieniajärjestelmän luominen yksinkertaisilla, päivittäisillä ennaltaehkäisevillä toimenpiteillä voi auttaa estämään hengitystieinfektioiden leviämistä. Joten tässä on helppo tapa tehdä desinfiointiaine itse, jos et löydä sitä kaupasta.

kylpyhuoneen puhdistus sienellä ja desinfiointiaineella koronaviruksen varotoimenpiteiden vuoksi

Tarvitset muutamia ainesosia puhdistusaineeseen, jos haluat desinfioida kotisi. Esimerkiksi tämä olisi 4 lusikkaa valkaisuainetta ja 1 litra vettä. Kaada molemmat suihkepulloon ja ravista voimakkaasti. Desinfiointia varten voit yksinkertaisesti suihkuttaa seoksen pinnalle, antaa vaikuttaa 10 minuuttia ja pyyhkiä pois kostealla liinalla. Älä kuitenkaan koskaan sekoita valkaisuliuosta minkään muun puhdistusaineen kanssa, koska se voi vahingoittaa tai värjäyttää herkkiä pintoja. Käytä sitä viimeisenä keinona, kun et voi hankkia tai hankkia toista desinfiointiainetta. Valkaisun aikana muista käyttää käsineitä, avata ikkunat ja olla varovainen.

Desinfioi kotitalouksien lattiapinnat

laminaatti tai puu puhdistaa lattiapinnan tappaa mikrobit virukset desinfioivat kotitalouden

Asunnon tai talon lattiapinnat ovat erittäin likaisia ​​joka päivä. Jos et riisua kenkiäsi tai sinulla on lemmikkejä, kuten kissoja, mahdollisina koronaviruksen kantajina, on olemassa riski, että ulkopuolisia bakteereja ja viruksia tuodaan sisään. Siksi sinun on ehdottomasti puhdistettava lattiapinnat tavalliseen tapaan ja myös desinfioitava ne asianmukaisesti. Joten ei riitä, että teet perusteellisen puhdistuksen muutaman päivän välein. Sinun tulisi olla tapana puhdistaa ja desinfioida pinnat vähintään kerran päivässä tai jopa useammin, jos niitä käytetään usein. Siksi ei ole vain tärkeää pitää kotisi puhtaana. Sinun on myös käytettävä oikeita tuotteita varmistaaksesi, että tämä poistaa ikäviä bakteereja.

hymyilevä mies kumikäsineillä puhdistaen kylpyhuonekaapin peilijulkisivulla

Jokaisella desinfiointiaineella on myös omat erityiset ohjeet. Yksi tärkeä yleinen sääntö on kuitenkin se, että kun olet levittänyt sen pinnalle, älä pyyhi puhdistusliuosta heti pois. Anna agentin työskennellä tarpeeksi kauan tappaa virukset. Älä käytä eri pesuaineita samanaikaisesti. Jotkin kotitalouskemikaalit sekoitettuna voivat tuottaa vaarallisia ja myrkyllisiä kaasuja. Ei-huokoiset esineet, kuten muovilelut, voidaan liottaa valkaisuaineessa 30 sekunnin ajan. Kotitalouksien pinnat, joita valkaisuaine ei voi vahingoittaa, on altistettava vähintään 10 minuutille. Tässä tapauksessa suosittelemme laimennettua valkaisuainetta, pesuaineita, joissa on vähintään 70% alkoholia ja desinfiointiaineita.

Alkoholi auttaa desinfioimaan COVID-19-tautia vastaan?

Puhdistusliina pesuaineella uuninpuhdistusaine puhdistaa lasiluukun käsineillä

Voit laimentaa alkoholia vedellä tai aloe veralla käsidesin valmistamiseksi. Muista kuitenkin säilyttää noin 70% alkoholipitoisuus koronavirusten tappamiseksi. Monien käsidesien alkoholipitoisuus on noin 60%, kun taas esimerkiksi Sagrotanissa noin 80%. Nämä kaikki ovat tehokkaita koronaviruksia vastaan. Sen jälkeen liuokset, joissa on 70% alkoholia, jätetään pinnoille vähintään 30 sekunniksi. Tätä tarkoitusta varten puhdas alkoholi (100%) haihtuu kuitenkin liian nopeasti. Siksi sinun on suljettava astiat 70 -prosenttisella alkoholilla haihtumisen estämiseksi. Toisin kuin valkaisuaineet, ne ovat kuitenkin tehokkaita niin kauan kuin rajaat ne käyttökertojen välillä.

Puhdistusaineet pulloissa ruiskutusta varten ja puhdistusliinat kotitalouksien desinfiointia varten

Antibakteeristen pyyhkeiden ja pesuaineiden varastointi voi tuntua oikealta toimenpiteeltä koronavirusta vastaan, mutta se ei todellakaan suojaa sinua siltä. Tämä johtuu siitä, että bakteerit ja virukset ovat kaksi erilaista bakteeria ja siksi ne tappavat eri tuotteet. Älä kuitenkaan heitä kaikkia antibakteerisia pesuaineita heti pois; jotkut voivat silti olla tehokkaita. Useimmat antibakteeriset pesuaineet ovat myös desinfiointiaineita. Niitä on markkinoitu erityisesti niiden antibakteeristen ominaisuuksien korostamiseksi. Virukset ovat vastustuskykyisempiä desinfiointiaineille, mutta niitä voidaan silti käyttää niiden tappamiseen. Koronavirus on verhottu virus. Tämä tarkoittaa, että se on kääritty rasvakerrokseen, joka pesuaineet voivat hajota helpommin.

Pesula ja siivous sairaille

nuori nainen puhdistusvälineillä valmistautuu kotitalouksien desinfiointiin karanteenissa

Kun desinfioidaan kotitaloutta, paras käytäntö on käyttää kertakäyttökäsineitä käsitellessään sairaan henkilön likaista pyykkiä. Nämä on parasta hävittää jokaisen käytön jälkeen. Jos käytät uudelleenkäytettäviä käsineitä, niitä on käytettävä vain pintojen puhdistamiseen ja desinfiointiin, ei muihin kotitalouskäyttöön, vaan COVID-19-tautiin. Puhdista kädet heti käsineiden poistamisen jälkeen. Jos et käytä käsineitä käsitellessäsi likaista pyykkiä, sinun on myös pestävä kädet sen jälkeen. Älä myöskään ravista likaista pyykkiä. Tämä minimoi virusten leviämisen ilmassa. Pese vaatteet valmistajan ohjeiden mukaan käyttäen mahdollisimman lämmintä vesiasetusta ja anna niiden kuivua hyvin.

Pölynimurilla ja pienillä kauhoilla varustetut robotit ylläpitävät kotitaloushygieniaa

Voit kuitenkin pestä likaiset pyykit sairaalta henkilöltä jonkun toisen vuodevaatteilla. Puhdista ja desinfioi pyykkikorit yllä olevien pintaohjeiden mukaisesti. Jos mahdollista, hanki pussi, jonka voit joko heittää pois tai pestä. Sairaiden tulisi myös syödä omassa huoneessaan, jos mahdollista. Ruokaan käytettäviä kertakäyttötuotteita tulee käsitellä myös käsineillä ja pestä kuumalla vedellä tai astianpesukoneessa. Puhdista kätesi käytetyn ruoan käsittelyn jälkeen. Jos mahdollista, omista vuorattu roskakori sairastuneelle. Käytä käsineitä roskapussien poistamisessa, käsittelyssä ja hävittämisessä. Pese kädet roskien käsittelyn tai hävittämisen jälkeen. Ota yhteyttä paikalliseen terveysosastoon saadaksesi tietoja jätteiden hävittämisestä, jos saatavilla.

Previous Post
Lasista valmistetut huonekalut viehättävät arkkitehtonisella ilmeellään
Next Post
Tee paperipusseja ja koristele väreillä – tee itse -ideoita ohjeiden avulla