15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Koronavirushoito: tehokkaat lääkkeet, varoitus ibuprofeenista

Useat lääkeyhtiöt pyrkivät tällä hetkellä kehittämään erilaisia ​​lääkkeitä koronaviruksen hoitoon. Salaperäinen koronavirusepidemia Kiinan Wuhanin kaupungissa, jota kaikki nyt kutsuvat COVID-19: ksi, ja sen nopea leviäminen monissa muissa maissa vaarantaa tuhansia ihmishenkiä. Pandemia on kannustanut uusien rokotteiden ja vastalääkkeiden kehittämistä koko biotekniikka -alalla sekä lääkeyhtiöiden että tutkimuslaitosten toimesta.

Koronaviruksen hoito kehitteillä

Suojavaatetuksen tutkijat tutkivat miestä koronaviruksen oireiden varalta

Kiinan ensimmäisen rokotteen odotetaan olevan valmis kliinisiin kokeisiin huhtikuun loppuun mennessä. Maailman terveysjärjestön (WHO) terveysviranomaiset ovat myös todenneet, että vaikuttava aine remdesiviiri on osoittautunut tehokkaaksi koronaviruksen hoidossa. Kiinan kansallinen lääketeollisuushallinto on myös hyväksynyt favilaviirin, viruslääkkeen käytön koronavirusten hoitoon. Lääke on osoittautunut tehokkaaksi hoidettaessa tautia minimaalisilla sivuvaikutuksilla 70 potilaan kliinisessä tutkimuksessa. Kliininen tutkimus suoritetaan Shenzhenissä, Guangdongin maakunnassa.

Varoitus ibuprofeenista koronavirushoidossa ota parasetamolia

Sairaalat ympäri maailmaa käyttävät tällä hetkellä yhteensä viittä lääkettä ja niiden geneerisiä lääkkeitä koronavirusta vastaan. Kuten odotettiin, lääketieteen ammattilaiset käyttävät suurta osaa tähän mennessä testatuista lääkkeistä sikainfluenssa – H1N1: n ja sen kantojen hoitoon. Euroopan terveysviranomaiset ottavat yhteyttä kiinalaisiin kollegoihinsa rajuista tartuntatapauksista EU -maissa. Lisäksi he saavat uusia ohjeita siitä, miten käsitellä sairaita potilaita päivittäin. Useilla virallisilla lääketieteellisillä alustoilla on saatavilla koronavirushoitoprotokolla. Tavoitteena on, että lääkärit voivat nähdä reaaliajassa koronaviruksen vaikutukset, jotka ilmenevät tartunnan saamisen jälkeen.

Lääkärien, sairaanhoitajien ja virologien yhteisö covid-19-infektion torjunnassa

Ensimmäisessä vaiheessa, kun koronavirus on edelleen ylähengitysteissä, hoito suoritetaan tunnetuilla sikainfluenssan ja HIV: n vastaisilla lääkkeillä. Näillä on positiivinen vaikutus moniin potilaisiin. Lääkärit vakuuttavat, että vaikka keuhkokuume kehittyy COVID-19: n myötä, se ei välttämättä ole hengenvaarallinen. Sitten lääkkeisiin kuuluu kolme muuta apuaineiden ryhmää, jotka ovat tehokkaita aidsia vastaan ​​ja estävät viruksen leviämisen. Monet lääketieteen ammattilaiset, apteekit, sairaanhoitajat ja virologit asianomaisista maista ovat osallistuneet lääketieteelliseen viestintään ja protokollaan.

Hoidot ovat mahdollisia vain satunnaistettujen tutkimusten jälkeen

biotekniikan teollisuuden mikroskooppi koronaviruslaboratorio -lääkkeissä kehitteillä

On tärkeää korostaa, että COVID-19: n viruslääkehoito ei ole vielä toiminut ihmisillä. Monet satunnaistetut kontrolloidut tutkimukset (RCT) ovat kuitenkin parhaillaan käynnissä. Tästä syystä mahdollisimman monta potilasta tulisi ottaa mukaan. Lääkkeiden käyttöaihe ei kuitenkaan ole suositus yhden tai useamman lääkkeen käytöstä, vaan pikemminkin keino ymmärtää näitä hoitoja. Siksi lääkäreitä kannustetaan tarkistamaan olemassa olevat tiedot ja tekemään niistä johtopäätöksensä.

Lääkitys mahdolliseen välttämiseen?

Aivastava nuori nainen ja hänen tyttöystävänsä istuvat sohvalla pillerin ja lasillisen vettä kanssa

Terveysministeriöt ja WHO ovat varoittaneet tulehduskipulääkkeistä, kuten ibuprofeenista ja kortisonista. Väitetään, että nämä voivat liittyä vakavampiin COVID-19-muotoihin nuorilla ja terveillä ihmisillä. Huhu levisi ensin lääkäreiden keskuudessa, sitten sosiaalisessa mediassa. Sitten varoituksen jatkoivat Ranskan terveysviranomaiset, terveysministeri Olivier Veran ja terveyspääjohtaja. Näitä ovat esimerkiksi hyvin yleisesti käytetyt Nurofen ja Diclofenac, jotka ovat tehokkaita lihaskipuja vastaan. Kuluttajien tulisi käyttää vain parasetamolia sisältäviä lääkkeitä, mutta ylittämättä määrättyjä annoksia.

lääkäri kumikäsineillä määrää koronavirushoidon lääkkeillä

Varo kuitenkin lopettamasta näiden tuotteiden käyttöä, jos sinulla on tiettyjä kroonisia sairauksia. Ne voivat olla välttämättömiä, ja jos lääkäri on määrännyt ibuprofeenia tai kortisonia, on suositeltavaa olla lopettamatta niitä, ellei toisin neuvota. Hyvä uutinen ei ole itsehoito, vaan äkillinen kroonisten sairauksien hoitojen lopettaminen heti, kun kuume tai hengityselinsairaus ei enää ilmene. Varo myös parasetamolin yliannostusta. Suurin suositeltu annos ilman reseptiä on 3 grammaa päivässä, eikä 4, kuten liian usein oletetaan. Annosten tulee olla kuuden tunnin välein.

yksityiskohtainen 3D -malli koronaviruksesta

Tiedot perustuvat tällä hetkellä vain havaintoihin, jotka on tehty tehohoitoyksikön potilaiden kanssa. Siellä olevat lääkärit kertovat valtavista annoksista, joita erityisesti nuoret koehenkilöt ottivat ilman hengitysvaikeuksia. Ei kuitenkaan tiedetä, saivatko potilaat, joilla oli vaikea taudin muoto, enemmän tulehduskipulääkkeitä kuin muut. Siksi on tällä hetkellä vaikea tietää, vaikuttavatko nämä lääkkeet todella vakavampiin infektiomuotoihin.

 Rokotteet ja lääkkeet koronaviruksen hoitoon

koronarokote kehittää lääkärin ruiskulla ja liimapullolla

Joten tässä on luettelo suosituimmista koronaviruksen hoitoon tarkoitetuista lääkkeistä, joita lääkeyhtiöt ympäri maailmaa kehittävät ja joilla voi mahdollisesti olla tärkeä rooli rokotteina tai viruslääkkeinä tarttuvaa infektiota vastaan. Esimerkiksi Favilavir on ensimmäinen hyväksytty koronalääke Kiinassa. Kiinan kansallinen lääketeollisuushallinto on hyväksynyt sen käytön viruslääkkeenä koronaviruksen hoitoon. Yhdiste on osoittautunut tehokkaaksi hoidettaessa tautia minimaalisilla sivuvaikutuksilla kliinisessä tutkimuksessa, johon osallistui 70 potilasta.

favipiraviiritabletit Kiinassa hyväksytty lääke koronavirusta vastaan

Yhdysvalloissa toimiva biofarmaseuttinen yritys Altimmune kehittää kliinisessä vaiheessa nenänsisäistä rokotetta COVID-19-tautia vastaan. Kerta-annoksen rokotteen suunnittelu ja synteesi on saatu päätökseen ja eläinkokeita seurataan. Tutkijat kehittävät koronavirusrokotetta influenssarokotuksen kaltaisen alustan perusteella. Uudet koronaviruslääkkeet eri kehitysvaiheissa ympäri maailmaa on lueteltu alla.

Remdesivir (GS-5734), Gilead Sciences

parasetamolia ibuprofeenin sijasta koronavirukselle tulehdusta ja kuumetta vastaan

Gilead Sciencesin kehittämää Ebola -lääkettä, joka on osoittautunut tehottomaksi, testataan parhaillaan kahdessa satunnaistetussa kliinisessä tutkimuksessa Aasian maissa. Tutkimukset tehdään 761 potilaalle satunnaistetussa, kontrolloidussa tutkimuksessa useissa sairaaloissa Wuhanissa, uuden koronavirusepidemian keskuksessa. Tutkimustulosten odotetaan olevan saatavilla muutaman viikon kuluessa. Remdesivirin kliininen tila näytti parantuneen, kun sitä annettiin koronaviruspotilaalle Yhdysvalloissa New England Journal of Medicine (NEJM) -raportin mukaan. Nebraskan yliopiston lääketieteellinen keskus suorittaa myös kliinisiä kokeita lääkkeen turvallisuuden ja tehokkuuden testaamiseksi. Ensimmäinen potilas, jolle lääkärit antavat lääkkeen, on evakuoitu Diamond Princess -risteilyaluksesta.

Actemra, Roche

actemra rochen huumeiden käyttö koronavirusta vastaan

Kiina hyväksyi Roches Actemran käytön koronavirukseen liittyvien vakavien komplikaatioiden hoitoon. Tällaiset lääkkeet voivat estää sytokiinimyrskyjä tai immuunijärjestelmän ylireaktioita. Tutkijat pitävät näitä tärkeimpänä syynä elinten vajaatoimintaan, mikä johtaa joidenkin koronaviruspotilaiden kuolemaan. Actemraa arvioidaan myös Kiinassa tehdyssä kliinisessä tutkimuksessa, johon odotetaan otettavan 188 koronaviruspotilasta. Kliinisen tutkimuksen odotetaan valmistuvan 10. toukokuuta mennessä.

AIDS -lääkkeet, joita käytetään koronaviruksen hoitoon

Kiinalainen ja punatukkainen nainen, jolla on suojamaskit kadulla koskettamalla käsiä

Lopinaviiria, proteaasinestäjää, tutkitaan ritonaviirin kanssa MERS- ja SARS -koronavirusten hoitoon. Uudelleenkäytetty lääke on jo hyväksytty HIV -infektioiden hoitoon kauppanimellä Kaletra ®. Yhdistelmä on WHO: n välttämättömien lääkkeiden luettelossa. Lopinaviirin uskotaan vaikuttavan koronaviruksen replikaation solunsisäisiin prosesseihin ja sen kuolleisuus on vähentynyt MERS-apinoiden mallissa. Lopinaviiri / ritonaviiri yhdessä ribaviriinin kanssa osoittivat avoimessa kliinisessä tutkimuksessa, että potilaiden kuolleisuus laski ja sairaus eteni lievemmin potilailla, joilla oli vuoden 2003 SARS-tauti.

mies, jolla on lasit ja suojamaski, pitää verinäytteitä covid-19

Cipla aikoo myös käyttää uudelleen HIV -lääkkeensä LOPIMUNEa, joka on proteaasinestäjien lopinaviirin ja ritonaviirin yhdistelmä, koronaviruksen hoitoon. LOPIMUNE, Kaletran ® lisensoitu geneerinen lääke, on tällä hetkellä saatavana 60 tabletin pakkauksissa, jotka sisältävät 200 mg lopinaviiria ja 50 mg ritonaviiria. Janssen Pharmaceutical Companies, Johnsonin tytäryhtiö & Johnson lahjoitti HIV-lääkkeen PREZCOBIX ® (darunaviiri / kobisistaatti) tutkimukseen COVID-19-hoidon löytämiseksi.

Useat verinäytteet, joilla on positiivinen covid-19, tuottavat laboratoriotuloksen

Darunaviiri on Janssenin myymä proteaasinestäjä. Anekdoottiraportit viittaavat siihen, että darunaviirilla voi olla viruslääkettä COVID-19-tautia vastaan. Tällä hetkellä se on kuitenkin hyväksytty käytettäväksi vain yhdessä muiden viruslääkkeiden kanssa HIV: n hoitoon. Janssenilla ei ole kliinistä tietoa, joka tukisi darunaviirin käyttöä koronaviruksen hoitoon. Lääkettä testataan parhaillaan koeputkissa mahdollisen infektion vastaisen aktiivisuuden suhteen. Lisäksi Janssen on tehnyt yhteistyötä Biomedical Advanced Research and Development Authorityn (BARDA) kanssa COVID-19-hoidon kehittämisen edistämiseksi.

Lääkkeen vaikuttavat aineet

nainen pitää kädessään muovipulloa, jossa on ibuprofeenikapseleita

Klorokiinifosfaattia käytetään pääasiassa malariaa vastaan, joka johtuu neljästä patogeenityypistä. Esiintestiaalinen amebiasis esiintyy, joka on loistauti. Lääke vaatii kuitenkin reseptin vain siksi, että se aiheuttaa retinopatiaa pitkäaikaisessa käytössä. Tamiflu tai oseltamiviiri tehoavat vain influenssaviruksen aiheuttamiin sairauksiin. American Center for Disease Control and Prevention on suositellut epidemian yleisen ainesosan käyttöä H1N1: n ja sen johdannaisten kanssa. Kortikosteroidien tulehdusta ehkäiseviä vaikutuksia ovat verisuonten laajentumisen vähentäminen ja valkosolujen toiminnan tukahduttaminen.

punaiset lääkkeet pakkauksessa ja digitaalinen lämpömittari

Koronaviruksen ylempien hengitysteiden hoito, mukaan lukien kuume, vuotava nenä ja yskä, sisältää 500 mg klorokiinifosfaattia 150 mg oseltamiviirin lisäksi. Suositeltu annos on otettava 5 päivän ajan. Jos COVID-19-infektiosta tulee komplikaatioita, 800 mg darunaviiria ja 150 mg kobisistaattia tulee ottaa kahden viikon ajan. Lisäksi lääkärit käyttävät 400 mg atatsanaviiria koronaviruksen aiheuttaman keuhkokuumeen hoitoon.

Previous Post
Lasista valmistetut huonekalut viehättävät arkkitehtonisella ilmeellään
Next Post
Tee paperipusseja ja koristele väreillä – tee itse -ideoita ohjeiden avulla