15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Rentoutustekniikat stressiä vastaan ​​- Koronaviruksen pelon voittaminen

Jos olet huolissasi uudesta koronaviruksesta, jotkut rentoutumistekniikat voivat auttaa sinua stressissä. Mietitkö, miten käsitellä ahdistusta karanteenin aikana? Tartuntatautien, kuten koronaviruksen (COVID-19), puhkeaminen voi olla huolestuttavaa. Tämä voi vaikuttaa mielenterveyteesi. On kuitenkin monia asioita, joita voit tehdä huolehtiaksesi järkeäsi tällaisina aikoina. Tämä viesti voi opastaa muutaman vaiheen, joista monet pitävät hyödyllisinä. Jos kamppailet usein ahdistuneisuuden, terveysongelmien tai pakko -ajatuksien ja tekojen kanssa, saatat tarvita lisätukea rentoutumiseen tässä stressaavassa tilanteessa.

Rentoutustekniikat COVID-19-tautiin liittyvään stressiin

Stressaantunut mies panikoi koronaviruksen karanteenin vuoksi

Ajattele kuinka helposti vauva tai lapsi voi nukahtaa. Ihmiset syntyvät vaiston kanssa rentoutua ja nukkua, kun keho tai mieli tarvitsee tauon. Vuosien mittaan on myös tarpeen hallita ja jopa tukahduttaa tämä luonnollinen lepohimo. Ihmisten on pysyttävä hereillä, kun he menevät kouluun, töihin, oppivat töitä tai huolehtivat perheestä. Monet viettävät vuosia kuntoillensa hyvin, vaikka he ovat väsyneitä. Vaikka kukaan ei kiistäisi, että karanteenin stressinvaimennus on välttämätöntä, se voi vaikuttaa kykyymme todella päästää irti ja rentoutua.

koronaviruksen pelko käyttää matkapuhelinta suojamaskin kanssa

Jotta voisit käsitellä omaa pelkoasi, sinun on ajateltava hieman. Joten yritä ensin kysyä ja vastata seuraaviin kysymyksiin:

 • Mitä yleensä tapahtuu kehollesi, kun huolet lisääntyvät?
 • Kuinka huolestunut olet?
 • Mitä pelkäät eniten?
 • Mikä yleensä auttaa sinua selviytymään stressistä?

Kun ahdistus nousee, koska olet alttiina stressaavalle uhalle, kuten uusi koronavirus, on tärkeää keskittyä siihen, mikä auttaa sinua lievittämään tätä ahdistusta. Yritä pitää kiinni ajatuksesta, että olet täysin valmis auttamaan itseäsi. Voit ryhtyä toimiin rauhoittaaksesi ja vakauttaaksesi itsesi. Pidä siis mielessä, mikä toimii sinulle, koska ihmisinä emme ole niin erilaisia, mutta meillä on taipumus omiin mieltymyksiin ja rentoutumistekniikoihin, kun olemme stressaantuneita.

Ole varovainen ja rauhallinen

progressiivinen lihasten rentoutuminen pme nainen nojaa tuolille

Varovaisuus on tietysti välttämätöntä tällaisessa tilanteessa. Kuitenkin, kun olet ryhtynyt tärkeisiin varotoimiin, on aika hengittää syvään ja tehdä parhaasi rauhoittua. Ei ole välttämätöntä tai hyödyllistä olla jatkuvasti korkeassa valmiustilassa. Tämä rasittaa sinua henkisesti ja fyysisesti. Yritä siis sopeuttaa huomiosi lähiympäristöön. Sitten kun tulet kotiin, pese kädet hyvin ja löydä tapoja rentoutua ja tuntea olosi turvalliseksi. Turvallisuus on perustarve meille kaikille. Joten koska teet parhaasi pysyäksesi turvassa ja terveenä tänä aikana, uni voi auttaa sinua kahdella tavalla: se parantaa immuunitoimintaa ja vähentää stressiä.

Hyvä uni vahvistaa immuunijärjestelmää torjumaan koronavirustartuntaa

Toistaiseksi tiedämme, että terve immuunijärjestelmä näyttää olevan paras puolustus koronavirusta vastaan. Ne, joilla on terve immuunijärjestelmä, voivat toipua nopeammin ja heillä on usein vähemmän oireita kuin heikoilla immuunijärjestelmillä. Joten uni on luonnollinen immuunijärjestelmä ja keskeinen osa terveyttä. Tämä antaa immuunijärjestelmälle kaivatun mielenrauhan ja antaa sille mahdollisuuden reagoida nopeasti ja tarkasti. Kun et saa tarpeeksi unta, immuunijärjestelmä reagoi hitaammin tunkeutujiin, mikä lisää infektioriskiä. Hyvät yöunet voivat myös auttaa sinua luonnollisesti alentamaan stressitasoja ja ylläpitämään hyvää terveyttä. Lääketieteelliset havainnot osoittavat, että kun unen ja herätyksen sykli häiriintyy, kortisoli lisääntyy kehossa ja vaikuttaa negatiivisesti immuunijärjestelmään. Tämä stressin nousu voi vaikuttaa keskushermostoon ja lopulta immuunijärjestelmään, joka on tärkein puolustuslinja COVID-19: tä vastaan.

Fyysinen rentoutustekniikka stressiin

yllättynyt henkilö piippaa laatikon reiästä

Nämä tulokset osoittavat, että yksinkertaiset rentoutusmekanismit voivat tarjota lääkäreille ja sairaanhoitajille ei-invasiivisen tavan auttaa potilaitaan nukkumaan. Potilaat voivat käyttää näitä tekniikoita myös eristettynä kotona. Lisäksi nämä eivät edellytä lääkäreitä tai sairaanhoitajia tapaamaan potilaita. Progressiivisen lihasrelaksaation myötä tietyt lihasryhmät jännittyvät sisäänhengityksen aikana ja rentoutuvat uloshengityksen aikana. Se on progressiivinen harjoitus, koska prosessi liikkuu koko kehossa – yhdestä lihasryhmästä toiseen. Voit esimerkiksi aloittaa jaloillasi ja edetä hartioillesi. Asiantuntijat huomaavat, että kun kehosi rentoutuu fyysisesti ja nukahdat luonnollisesti, mielesi tuntuu vähemmän ahdistuneelta.

hoito sormien lihasten rentoutuminen

Mikä tärkeintä, edellä mainittu tutkimus osoittaa, kuinka progressiivinen lihasrelaksaatio voisi auttaa niitä, jotka ovat jo saaneet koronaviruksen. Suojautuaksesi infektioilta voit oppia tästä tutkimuksesta ja käyttää samoja rentoutumistekniikoita stressin aikana vähentämään sitä ja auttamaan sinua nukkumaan paremmin. Itse asiassa molemmat ovat ratkaisevan tärkeitä tällä hetkellä. Jos seuraat viruksen leviämistä, on luonnollista huolehtia tulevaisuudesta. Sosiaalinen etäisyys ja itsekaranteenit häiritsevät jokapäiväistä elämää, tiedotusvälineiden hyökkäys voi tuntua ylivoimaiselta ja voit pelätä ympärilläsi olevien ihmisten terveyttä ja turvallisuutta. Kaikki tämä lisästressi voi olla vaikea hallita yrittäessään elää normaalia elämää.

Hengitysharjoitukset koronaviruksen pelon lievittämiseksi

äiti ja hänen tyttärensä tekevät joogaharjoituksia yhdessä olohuoneessa

Usein, kun makaat yöllä, mielesi kilpailee kysymyksistä tuntemattomasta. Epävarmuus kasvaa viruksen leviämisen myötä. Kuitenkin, kuten mainittiin, liiallinen stressi johtaa kortisolin (stressihormonin) tuloon kehossa. Näin ollen tämä lisää aivotoimintaa ja pakottaa ihmiset kaipaamaan arvokasta lepoa. Unen menetys luo ahdistuksen noidankehän. Progressiivisen lihasrelaksaation lisäksi on muitakin tapoja lievittää stressiä. Alla on joitain parhaita käytäntöjä, joiden avulla voit rentoutua ja löytää tarvitsemasi unen. Vatsan hengityksestä vuorottelevaan nenän hengitykseen nämä rentoutustekniikat voivat lievittää paniikkia hetkessä, kun olet stressaantunut.

meditaatio- ja rentoutumistekniikoita stressiin ja joogaan kotona covid-19: n takia

On olemassa kolme erinomaista joogahengitysharjoitusta, jotka auttavat lievittämään koronaviruspandemiaan liittyvää ahdistusta. Näitä ovat vatsan hengitys, joka tunnetaan palleana, 4-7-8 hengitys ja vuorotteleva nenän hengitys. Pelko lisää ajatusten virtausta, ja hengitys voi tuoda sinut takaisin nykyhetkeen. Ennen kuin aloitat, on kuitenkin syytä huomata, että hengitys voi olla aluksi pinnallinen. Älä siis turhaudu itseesi. Ahdistus voi johtaa pinnalliseen hengitykseen. Ole vain kärsivällinen ja keskity hengitykseesi.

Vatsan hengitys

Vatsan hengitys, jota kutsutaan myös palleahengitykseksi, on yksinkertaisin harjoitus kolmesta. Se voidaan tehdä joko istuen tai makuulla. Sulje silmäsi ja aseta toinen käsi vatsallesi, juuri kylkiluiden alapuolelle. Laita toinen käsi sydämesi päälle. Hengitä syvään nenän läpi ja tunne, että ilma nousee hitaasti vatsassasi. Hengitä ulos suun kautta ja tunne, että ilma tyhjentää vatsasi varovasti. Tämä harjoitus tulisi tehdä kolmesta kymmeneen kertaa.

4-7-8 hengitys

Tämä harjoitus, joka tulee Pranayama -joogasta, hengitysjoogaharjoituksesta, vaatii hieman enemmän keskittymistä, mutta vaikutus on sen arvoista. Tämä on loistava hengitysharjoitus, kun tarvitset enemmän ohjausta hengityksen vapauttamiseen uloshengityksen aikana. Tämä voidaan tehdä joko makuulla tai tuolilla istuen. Sulje ensin silmäsi. Voit halutessasi laittaa toisen kätesi vatsalle ja toisen sydämesi päälle, mutta se ei ole ehdottoman välttämätöntä. Hengitä ensin nenän kautta ja laske hitaasti neljään. Pidä sitten hengitystäsi seitsemän sekuntia. Kun olet laskenut seitsemään, hengitä ulos suun kautta kahdeksan sekunnin ajan. Toista kolme tai seitsemän kertaa.

Hengitä vuorotellen sieraimien läpi

Vaihtoehtoinen hengitys sieraimien kautta tai Nadi Shodhana Pranayama on yksi hyödyllisimmistä rentoutumistekniikoista stressaavissa tilanteissa. Tämä on siis monimutkaisin kolmesta harjoituksesta, mutta hyödyt puhuvat puolestaan. Voit katsoa yllä olevan videon saadaksesi paremman käsityksen ja oppaan sen tekemiseen. Tämä hengitysharjoitus on tehtävä mukavasti istuen.

 • Aloita säätelemällä hengitystäsi ottamalla muutama syvä vatsahengitys nenän kautta 3-5 kertaa.
 • Kun olet valmis, ota peukalosi ja nimetön sormesi oikeasta kädestäsi ja tuo ne nenällesi. Keskisormen ja etusormen tulee osoittaa kämmenelle.
 • Vie sitten peukalosi oikeaan sieraimeen ja sulje se, jotta ilma ei pääse sisään tai ulos.
 • Hengitä seuraavaksi kokonaan vasemman sieraimen läpi.
 • Sulje vasen sieraimen rengas sormellasi ja pidä tauko.
 • Poista peukalosi ja hengitä oikean sieraimen kautta. Hengitä heti sisään oikean sieraimesi kautta.
 • Sulje oikea sierain ja hengitä vasemman läpi. Hengitä sitten vasemmalle, ennen kuin vaihdat takaisin oikealle puolelle.
 • Toista sykli viisi – kymmenen kertaa.

Rentoutusharjoituksia ja progressiivista lihasten rentoutumista

täysin rento nainen makaa joogamatolla suuressa huoneessa

Kun ihmiset valmistautuvat koronaviruksen leviämiseen, terveysviranomaiset siirtyvät varhaiseen tutkimukseen Kiinasta. Myös liittovaltion pelastuspalvelun ja katastrofiavun toimisto suosittelee sellaista Käytä jännitystä vastaan ​​karanteenin aikana. Nämä tutkimukset voivat auttaa ymmärtämään paremmin, miten taistella COVID-19-tautia vastaan ​​ja hidastaa sen leviämistä. Tämä tutkimus sisältää progressiivisen lihasrelaksaation käytön ahdistuksen vähentämiseksi ja viruksen saaneiden unen parantamiseksi. Tutkimukset osoittavat myös, että karanteeniin asetetuille potilaille, joilla on positiivinen diagnoosi, kehittyi nopeasti stressiä ja ahdistusta, jotka häiritsivät unta.

Nainen, jolla on suojamaski kasvoillaan koronaviruksen puhkeamisen aikana, katsoo ulos ikkunasta

Koska virus vaikuttaa keuhkoihin, näille potilaille ei voitu antaa unta aiheuttavia lääkkeitä, jotka usein vahingoittavat keuhkokudosta. Tämän seurauksena terveydenhuollon työntekijät käyttivät vaihtoehtoisia menetelmiä rentoutumistekniikoiden käyttämiseksi stressin lievittämiseksi. Näin he voisivat auttaa näitä potilaita saamaan paremmat yöunet. Tulokset viittaavat siihen, että tehokkaat rentoutumistekniikat voivat olla turvallinen ja tehokas tapa meille kaikille löytää sopiva lepo tämän kriisin aikana. 51 potilaan tutkimuksen mukaan jokaisella oli vahvistettu COVID-19-tapaus, ja puolet potilaista opetti progressiivista lihasrelaksaatiota. Lääkärit havaitsivat, että sellaista rentoutumismenetelmää käyttäneet pelkäsivät vähemmän ja nukkuivat paremmin. Lisäksi positiivisia tuloksia nähtiin vain viiden päivän tekniikan harjoittelun jälkeen.

Previous Post
Lasista valmistetut huonekalut viehättävät arkkitehtonisella ilmeellään
Next Post
Tee paperipusseja ja koristele väreillä – tee itse -ideoita ohjeiden avulla