15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Yrttien istuttaminen parvekkeelle – kuinka istuttaa yrttitarha

yrtit-parveke-kasvit-tina-tölkit-koristelu-pienoiskoossa-puutarha-spagetti

Se, että asut kerrostalossa, ei tarkoita, että joudut luopumaan puutarhanhoidosta. Jopa pieni parveke tarjoaa tilaa yksittäiselle ruukulle, kukkalaatikolle tai ritilälle. Nauti tuoreista yrteistä luomalla yrttitarha parvekkeelle. Kuinka yksi Istuta yrttejä parvekkeelle ja mitkä ovat parhaita, voit selvittää tästä artikkelista.

Yrttejä parvekkeella – Vinkkejä ja mitä kannattaa varoa

yrtit-parveke-kasvit-kukkaruukku-mausteet-yhdessä-maa-terassi

Valitse oikea säiliö yrteille. On suositeltavaa käyttää lasitettua keramiikkaa lasittamattoman terrakotan sijaan, jotta lattia ei kuivu yhtä nopeasti. Kysy valitsemiesi yrttikasvien juurijakaumasta ja syvyydestä ja hanki riittävän suuret ruukut. Voit käyttää luovasti yrttipuutarhaasi puusta viinilaatikosta, sinkkialtaasta, pienestä tynnyristä, vanhasta kehdosta tai rattaista. Varmista, että säiliöissä on tyhjennysreiät.

Yrtit parvekkeella – parvekkeen sijainti

yrtit-parveke-kasvit-laatikko-mauste puutarha-ikkunalaudalle

Huomaa aurinko päivän aikana. Huomaa, kuinka paljon aurinkoa ja kuinka monta tuntia aurinko parvekkeelle saa yhteensä. Valitse yrtit niiden tarpeiden ja parvekkeen sijainnin perusteella. Sijoita astiat aurinkoiseen paikkaan tai laita varjo varjoon, jos parvekkeesi on liian kuuma ja aurinkoinen.

Kiinnitä kukkalaatikko seinään

yrtit-parveke-kasvit-pystysuora-puutarha-mausteet-kukkaruukut-staneder

Täytä astiat erityisellä maaperällä yrteille. Sekoita ne lannoitteella ennen siementen tai taimien istutusta. Käytä orgaanista lannoitetta pussista tai lannoitepullasta, joka hallitsee lannoitteen hidasta virtausta viikkoja.

Kasvata yrttejä parvekkeella eri kukkaruukkuissa ja laatikoissa

yrtit-parveke-kasvit-puutarha-kukkaruukut-järjestä-mausteet

Kun sää lämpenee ja pakkasvaara on ohitettu, aloita siementen istutus ja istuta taimet kotona. Tai ostaa valmiita yrttikasveja rautakaupasta. Valitse persilja, oregano, timjami, rosmariini, korianteri, ruohosipuli, basilika ja piparminttu. Huomaa, että jokaisella laitoksella on erilaiset tarpeet. Piparminttu rakastaa kosteutta, suolaheinä – varjossa, timjami ja salvia – kuivuus ja auringonvalo. Vesi säännöllisesti, mutta ei liikaa. Älä hukuta herkkiä taimia, mutta älä anna niiden kuivua. Työnnä yksi sormi maahan toista niveltäsi asti nähdäksesi, tuntuuko maaperä kuivaksi. Jos näin on, kaada yrtit.

Ripusta säleikköön koukkuilla

yrtit parveke metalli ämpäri puu trellises kuokat ripustaa

Jos haluat istuttaa erilaisia ​​yrttejä yhdessä, valitse suurempi kukkalaatikko. Voit istuttaa erityyppisiä basilikoita yhteen asettamalla korkeimman kasvin ruukun keskelle, jotta se ei varjosta lyhyempiä kasveja. Istuta korianteri kattilaan ruohosipulin kanssa. Sido säleikkö kaiteeseen tai seinään ja hyödynnä tila parvekkeella.

Useita yrttejä puulaatikossa

yrtit parveke kasvit puulaatikko rosmariini

Ristikot seinälle

Yrttien istuttaminen parvekkeelle ripustaa pystysuoraan muoviastiat

vanhoja puisia viinilaatikoita käyttää

yrtti puutarha parveke kasvit pöytälaatikko kaide

vanha kirjahylly    Yrtit parvekkeella istuttavat ruukkuja hyllyille

yrtit parveke kasvit seisoa laatikko maalattu valkoiseksi

suuressa suorakulmaisessa korissa  yrtit parveke kasvit kori puu useita erilaisia  yrtit parveke pieni tila hyödyntää tuolin sivupöytää mahdollisimman paljon  Yrtit parvekkeella istuttavat puulaatikon basilikakaiteen  yrtit parveke kasvit ripustaa kaide  Yrttien istuttaminen parvekkeen nurkassa seisoo pieniä saviruukkuja

yrtit parveke kasvit kukka laatikko kiinnittää kaide

Yrtit parvekkeen seinähyllyllä puu pieni metallinen ämpäri

Yrttien istuttaminen parvekkeelle luo puutarhan puulaatikon jaettuna

Yrttipuutarha ripustaa kasvit pystysuoraan

yrtti puutarha parveke kasvit pystysuora puulaatikko idea

Yrtit parvekkeella ruukut seisovat portaita

Previous Post
Peililaatat moderniin kylpyhuoneen suunnitteluun
Next Post
Suuret tontut tekevät käsityötä eri materiaaleista – 4 DIY -ideaa jouluksi