15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Kauniit trellises kasveille – koriste -elementtejä puutarhassa

ristikko kasveille portti-puutarha-ruusu-kukka-puutarha polku-askel

Jokainen puutarhuri tietää, että talon seinät, aita ja muut puutarhan rakennukset voidaan koristella kiipeilykasvien avulla. Ennen kuin otat tällaisen idean käyttöön, sinun on kuitenkin löydettävä oikea, kaunis Säleikkö kasveille valita ja kasvattaa sitä. Kiinnitä huomiota rakenteen suunnitteluun ja materiaaleihin sekä laitoksen kokoon, kasvatustapaan ja kiinnitykseen.

Säleikkö kasveille, joissa on tarttuvat jalat tai kiekot

ristikko-kasveille-klematis-violetti-idea-kaunis-julkisivu-koristelu

Vahvat viiniköynnökset, kuten viiniköynnökset tai muratti, sopivat parhaiten korkeiden rakennusten, huviloiden ja paviljonkien seinien viherryttämiseen, kun taas keskikokoiset kiipeilykasvit tulisi valita pieniin taloihin, autotalleihin, katoksiin ja aidoihin. Kauniita ristikoita, metallirakenteita tai muoviverkkoa käytetään tukemaan nurmikasvien tai vähän kasvavia puisia kiipeilykasveja. Näiden kanssa Säleikkö kasveille pohjakerroksen seinät, terassi tai muut alueet on muotoiltu ja koristeltu.

Materiaalivalikoima kasvien ritilälle

ristikko-kasveille-metalli-vaaleanpunaiset-kukat-kiipeilykasvi

On erittäin tärkeää valita materiaalit oikein Säleikkö kasveille. Lehtien peittämien osien leveys ei saa ylittää 2-3 cm. Useimmat köynnöskääröt voivat kietoa tuet halkaisijaltaan 5-10 cm tai enemmän. Kaikki kiipeilykasvit eivät tarvitse kauniita trellisejä. Kiipeilykasvit, joissa on tahmeat jalat, kuten neitsyt viiniköynnökset, muratti ja hortensia, eivät tarvitse erityisiä rakenteita tai tukia kiipeilyä varten. Sinun tarvitsee vain asettaa ne seinää tai aitaa vasten ja he alkavat kiivetä itsestään. Jos haluat kiinnittää näiden kasvien versot pystysuoralle pinnalle lyhyeksi ajaksi ja ilmoittaa niiden kasvun suunnan, riittää tavallinen teippi tai muutama muovailupala.

Kaunis säleikkö puusta valmistetuille kasveille 

ristikko-kasveille-puu-suunnittelu-puutarha-suunnittelu-idea

Noin nätti Säleikkö kasveille useimmiten puuta käytetään rakentamiseen. Metalli valitaan harvemmin. Joissakin tapauksissa käytetään muovisia tai jopa kivi- tai tiilirakenteita. Paras valinta on edelleen puusta tehty. Puutarhakeskuksista löytyy kauniita puisia ristikoita eri versioina. Voit myös rakentaa pystysuorat rakenteet itse. Tarvitset vain puusta valmistetut nauhat ja palkit. Mutta bambutangot ovat myös ihanteellisia tähän. Kiinnitä huomiota paitsi säleikön sopivaan muotoiluun myös sen vakauteen. Sen on kestettävä tuuli ja kiipeilykasvin paino.

Pienemmät puiset ritilät

säleikkö kasveille koriste-metalli-ruostumaton teräs-tiili-julkisivu

Kaiken kaikkiaan kauniit puiset ritilät näyttävät luonnollisilta lähes mistä tahansa puutarhan valitsemasta tyylistä ja sopivat melkein mihin tahansa kodin tyyliin. Erilaisia ​​puulajeja voidaan käyttää seinään kiinnitettäviin ristikkoihin. Pääasiassa kuitenkin valitaan kuusi-, mänty- tai kuusipuuta. Käsittele kaikki rakenteen osat lahoamisenestoaineella. Maalat jalostetun puun kerroksella väritöntä suojalakkaa tai maalia, joka pidentää puun kestävyyttä. Sinun tulee myös käsitellä metalliosat, joita käytät yksittäisten nauhojen kiinnittämiseen toisiinsa. Alueet, joilla kaunis säleikkö voisi koskettaa maata, on myös eristettävä.

Metalliset ritilät 

vihreä -kasvi- katu- kävelytie- metallirakenne- aita

Metallisista kasveista valmistetut kauniit säleiköt ovat erityisen kestäviä ja vakaita. Ne näyttävät aina kauniilta ja koristeellisilta, mikä on suuri etu talvella, kun kiipeilykasvin lehdet ovat pudonneet ja rakenne ei ole niiden peitossa. Takorautaiset ristikot ovat erittäin kauniita. Pyöreät, kauniit säleiköt ja puutarhan elementit vihreiden kasvien ympäröimänä ylittävät odotuksesi ja luovat puutarhaan romanttisen ilmapiirin.

Pergola rentoutumiseen

Pyöreä muotoinen - metalliristikko - kivet - kukat

Kustannusten säästämiseksi voit myös rakentaa kauniita trellisejä vesiputkista ja metallikulmista. Jos kokoat sen huolellisesti ja maalaat sen kauniisti (esimerkiksi valkoiseksi tai siniseksi), tämä rakenne voi myös olla mukava koriste puutarhassa. Vähemmän mielenkiintoisia, mutta silti hyödyllisiä ovat alumiiniputkista tai -profiileista valmistetut pystysuorat tuet sekä rautatangot tai paksu lanka.

Teräsverkko on palannut trendiin

Ruudukko, valmistettu metallista- verkko- pienet kukat- neliö

Yksinkertaisin muunnelma kauniille trelliseille kasveille on vaijeriverkko tai muut valmiit metalliverkot, joita käytetään myös aidoille, erityisesti niille, joilla on suuret silmät. Metalliverkkoja ei voida kiinnittää vain puisiin tai metallisiin, litteisiin runkoihin tai telineisiin, joita käytetään trelliseinä, vaan myös muovista tai muusta synteettisestä materiaalista valmistetut, jotka on kiinnitetty päistä ohuilla nauhoilla, langalla tai narulla. Muoviverkot, joissa on erikokoiset silmät, ovat tällä hetkellä moderneja. Ne eivät todennäköisesti herätä huomiota, kun ne on väriltään vihreä, harmaa tai musta.

Muoviset ritilät

Ruudukko-tehty-muovi-vihreä-maali seinällä

Sillä välin kaupoissa tarjotaan usein muovirakenteita, joita kutsutaan Kaunis trellis kasveille pitäisi palvella. Jos olet valinnut tällaisen rakenteen, suosittelemme, että jatkat mallin valintaa huolellisesti. Koska paitsi suunnittelu voi olla erilainen, myös muovin laatu vaihtelee. Halvat vaihtoehdot haalistuvat nopeasti auringossa tai rikkoutuvat ilmaston muuttuessa. Usein ne eivät myöskään ole riittävän vakaita kestämään kasvin painoa. Muista, että tuulen aikana kaunis säleikkö painaa enemmän painoa, joten se on kiinnitettävä hyvin tukeensa, esimerkiksi seinään.

Mitä sinun pitäisi olla tietoinen

Kipsi- valkoinen- koriste- idea- muoviristikko

Huomaa myös- jos teet niin Jos kiinnität kauniita ristikoita kasveille seinään, älä unohda, että sen ja seinän välillä on oltava tietty etäisyys, jotta kasvi voi kehittyä ja kasvaa kunnolla. Tämän etäisyyden tulisi olla 30 cm puuseinistä ja 40-50 cm kivestä, metallista tai tiilistä. Näin vältät kasvin ylikuumenemisen ja kuivumisen kuumina päivinä seinien lämpenemisestä. Tämä pätee erityisesti, jos olet valinnut eteläseinän kauniille ristikoille. Varmista myös, että seinät ovat hyvin tuuletetut ja jos mahdollista, vapauta puuseinät ja rapatut seinät ylimääräisestä kosteudesta sateen jälkeen.

Säleikkö - tiili - ulkona - keltaiset kasvit

Puut taloa tiili ristikko puusta

Romanttinen- pensaat -metalliristikko- kiipeilykasvit

Ideoita - kiipeilykasveja - kiipeilyverkkoja - kukkia

Kivilattia, puut, istuva, puinen ristikko, puutalo

Pergola -Romanttiset -kasvit -kukat

Säleikkö - iso - kukat - metalli

Kukat- metallilyhty- puut- liila- kukka- puutarhaverkko

Puutarhapöytä-puuristikko-valkoiset kukat

vihreät- kukat- talon puoli- ristikko- puu

Previous Post
Remontoitu moderni asunto, jossa on tyylikäs sisustus
Next Post
Rakenna lintuhuone itse – 9 mielenkiintoista ideaa ja ohjeet