15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Kuinka voit juhlia kestäviä häitä – vinkkejä ekologiseen vähäjätteiseen juhlaan

Onneksi ekologisesta elämäntavasta on tullut trendi, jota yhä useammat ihmiset seuraavat. Ja sitä voidaan elää kestävästi monilla eri alueilla ja tilanteissa. Se alkaa yksinkertaisilla uudelleenkäytettävillä ostoskasseilla ja ulottuu aina hukkaan. Joten ei tietenkään ole yllättävää, että voit jopa juhlia pitkäaikaisia ​​häitä, jos arvostat niitä.

Juhli vihreitä häitä ympäristön suojelemiseksi vähällä jätteellä

Tietenkin vähäjätteiset häät on suunniteltava oikein, jotta ne ovat todella kestäviä. Et ehkä edes tiedä mistä aloittaa tarkasti tai millä tavalla ekologiset häät ovat mahdollisia. Tässä me autamme sinua! Selitämme, kuinka voit mennä naimisiin kestävästi. Löydä hienoja ideoita ja vinkkejä parhaasta tavasta juhlia vaihtoehtoisia häitä.

Vähäjätteiset hääjuhlat

Juhli häitäsi mottona Low Waste - vinkkejä ja ideoita

Oletko koskaan huomannut, kuinka paljon roskaa syntyy vain muutamalta vieraalta, jopa yksinkertaisissa häissä? Jos ei, katso seuraavalla kerralla. Viimeistään silloin luultavasti harkitset uudelleen ja haluat jotain ympäristöystävällisempää hääjuhliin. Paperi ja folio kutsukorteille ja lahjojen käärimiseen, kumia ilmapalloille ja unohtamatta, että paljon ruokaa heitetään pois päivän päätteeksi, koska monet eivät ole syöneet sitä – nämä ovat vain muutamia esimerkkejä vahingoittaa ympäristöä, mutta se löytyy jokaisesta häistä.

Ympäristöystävälliset hääjuhlat luonnonmateriaaleilla ja koristeilla

Ei ole niin vaikeaa suunnitella vihreitä häitä, joissa kukaan vieraista ei jää paitsi ja sinä, morsiamenpari, et varmasti. Mutta nyt tulemme vinkkeihimme, joiden avulla voit mennä naimisiin kestävästi ja myös juhlia halpoja häitä tarvitsematta luopua halutusta ilmapiiristä. Ja sitten voit aloittaa kuherruskuukautesi puhtaalla omantunnolla vihjeillämme ilman jätettä.

Ekologisten häiden asuja

Käytetty hääpuku ja ruskea puku retro -tyylillä

Hääsuunnittelu ei tietenkään välttämättä ala sulhasen hääpuvusta ja puvusta. Mutta koska hääpuku on ehkä morsiamen tärkein elementti, aloitetaan vain luettelomme siitä. Tiedät varmasti, että asut ja erityisesti hääpuku roikkuvat kaapissa vasta suuren päivän jälkeen.

Hääpuku ja puku

Juhli kestäviä häitä käytetyn tai lainatun hääpuvun kanssa

Harmi, etkö ole samaa mieltä? Sinulla on useita vaihtoehtoja sekä mekolle että puvulle, jos haluat juhlia kestäviä häitä:

 • Käytetyt hääpuvut: Vaikka käytettyä kättä ei enää pidetä niin negatiivisena kuin muutama vuosi sitten, jotkut eivät uskalla. Käytetyt vaatteet tarkistetaan huolellisesti, etenkin verkkokaupoissa tai kaupoissa, ja siksi niitä voidaan harvoin erottaa uusista malleista. Tämä koskee sekä mekkoa että pukua käytettyjen tavaroiden myymälässä. Otat tietyn riskin vain yksityisten myyjien kanssa.
 • Että Asu lainattavaksi on toinen vaihtoehto, joka muistuttaa käytettyä, paitsi että palautat mekon tai puvun. Vuokra -asuntoja on lukuisia, joten löydät varmasti sinulle sopivan.
 • Jos käytetty käsi ei ole sinua varten, kaikesta huolimatta, hääasuun, luota yhteen Eco hääpuku ja tarkemmin sanottuna tuotemerkit, jotka valmistavat vaatteita kestävästi.
 • Vaatteita, joita voit käyttää myöhemmin, on myös mahdollisuus. Esimerkiksi valkoinen kesämekko (tai miksi ei eri väri) on ihanteellinen tai voit valita kaksiosaisen puvun, joka koostuu housuista tai hameesta ja rintaliivistä, jota voit myöhemmin käyttää farkkujen ja tavallisen puseron kanssa. Puvun ei myöskään tarvitse olla erityinen.
 • Jos kaikki neljä ideaa eivät miellytä sinua ja haluat mieluummin yhden uusi mekko tai puku Jos haluat käyttää sitä, on vielä mahdollisuus myydä se uudelleen häiden jälkeen. Joten joku muu voi silti nauttia siitä, eikä se pölyä tai keltaista vaatekaapissasi.

Samat vinkit pätevät luonnollisesti kenkiin ja kaikkiin muihin lisävarusteisiin. Olipa lainattu, käytetty tai jokapäiväiseen käyttöön sopiva tai vegaanista nahkaa – joka tapauksessa tuloksena on, että vietät kestäviä häitä ja teet siten jotain hyvää luonnolle.

Morsiamen meikki

Tietysti valitse morsiamen meikki, jotta sitä voidaan käyttää myöhemmin

Lyön vetoa, ettet ajatellut morsiamen meikkiä. Mitä voit valita kestävästi? Ehkä et tiennyt tai et vain ole ajatellut sitä, että meikki sisältää enimmäkseen eläintuotteita. Ei erityisen ekologista, vai mitä? Siksi suosittelemme sinua valittaessa tuotteita:

 • vegaanisena sertifioiduna meikkinä
 • yksinomaan luonnonkosmetiikkaa
 • Morsiamen meikin kokoaminen sellaisesta meikistä, joka sinulla on jo kotona tai jonka voit lainata ystävältäsi
 • Uuden meikin valitseminen, jotta voit käyttää sitä myös häiden jälkeen

Sähköisesti ja verkossa paperin sijaan

Hääsuunnittelu verkossa ja tietokoneella aikakauslehtien ja muistiinpanojen sijaan

Tietokoneiden, älypuhelimien ja Internetin aikakaudella ei yksinkertaisesti ole enää tarpeen käyttää paperia kaikkeen. Se alkaa häiden suunnittelusta, kun sen sijaan, että ostat tonnia lehtiä inspiraation saamiseksi, etsit vain ideoita ja inspiraatiota verkosta. Olivatko Google, Pinterest, Facebook tai Instagram, sosiaaliset verkostot ja hakukoneet yksinkertaistaneet ja monistaneet hakua ja säästävät aikaa samaan aikaan.

Juhli jätteetöntä häitä - suunnittele sähköisesti

Kokoa vieraiden luettelot Excelissä tai Wordissa ja muut häiden luettelot

Toki ei ole mitään vikaa muistiinpanojen tekemisessä ja luetteloiden tekemisessä paperille tai muistikirjaan, mutta voit tehdä sen yhtä helposti matkapuhelimellasi tai tietokoneellasi. Word ja Excel ovat olleet monien ihmisten jatkuva kumppani monien vuosien ajan syystä. Käytä niitä vierailijoiden kokoamiseen ja istumajärjestelyjen suunnitteluun. Häätarkistuslista Excelissä on myös erittäin hyödyllinen. Se on paljon selkeämpää kuin hajottaa kymmeniä paperiarkkeja asunnon ympäri.

Kärki: Ei ole harvinaista, että morsiamen parit haluavat tehdä ilman suunnittelun aiheuttamaa stressiä tai ainakin vähentää sitä ja palkata siksi hääsuunnittelijan. Jos tämä koskee sinua, sinun on tiedettävä, että on olemassa suunnittelijoita, jotka ovat erikoistuneet juuri tällaisiin vähäjätteisiin häihin ja voivat siten paremmin vastata toiveisiisi ja ideoihisi.

Juhli häitä-tallenna päivämäärä ja kutsukortit

Tee ilman trendikkäitä päivämääriä tai tee asioita kierrätetyistä tai luonnonmateriaaleista

Suhteellisen uusi suuntaus ovat niin sanotut tallenna päivämäärä -kortit, jotka lähetetään jonkin aikaa ennen varsinaisia ​​kutsukortteja ja joiden tarkoituksena on tiedottaa vieraille päivämäärästä, jotta heillä on mahdollisuus pitää päivä vapaana. Ero kutsukorttiin on se, että tällä hetkellä vain päivämäärä on varma ja tiedossa, mutta ei sijainti, aika ja vastaavat.

Se, ovatko tällaiset kortit todella tarpeellisia, on ristiriitaista, varsinkin kun sijainti on yleensä varattava vuotta etukäteen. Jos haluat juhlia kestäviä ja vihreitä häitä, sinun kannattaa mieluummin luopua niistä tai harkita sähköistä vaihtoehtoa (esim. Sähköposti, tekstiviesti tai viesti Facebookin, WhatsAppin jne. Kautta). On olemassa hienoja ohjelmia, joilla voit suunnitella sähköisiä kortteja tähän tarkoitukseen.

Eco Weddingin häät

Suunnittele ja lähetä hääkutsut verkossa

Hääkutsukortit ovat tietysti välttämättömiä. Loppujen lopuksi kaikkien on tiedettävä, milloin ja missä häät pidetään ja mikä on juhlan tunnuslause (mainitse siinä, että ne ovat vihreät häät eli kestävät häät). Mutta myös tässä resurssit voidaan säästää seuraavasti:

 • Voit mennä häihin Tinker -kutsukortti ja käytä tähän kierrätettyjä ja luonnonmateriaaleja (esim. itse poimittuja ja kuivattuja kukkia ja ruohoja, kangaspaloja ja tyttöystävien häistä jääneitä käsityömateriaaleja).
 • Jos odotat paljon vieraita, mikä vaikeuttaa sen tekemistä itse, tai jos sinulla ei yksinkertaisesti ole lahjakkuutta siihen, voit tehdä myös yhden kestävää tulostusta ota yhteyttä tätä tarkoitusta varten.
 • Sähköiset avioliittokortit ovat myös mahdollisia täällä. Voit myös suunnitella ne itse verkossa ja lähettää ne sitten sähköpostitse tai muulla tavalla. Vain vanhempi sukupolvi, joka ei käytä Internetiä, pitäisi saada tietoa perinteisestä tavasta.

Juhli kestäviä häitä – sijainti

Lähellä oleva ja helposti saavutettava sijainti vähentää matka -aikaa ja päästöjä

Kyllä, jopa hääjuhlan paikka voidaan valita ympäristötietoiseksi ja kestäväksi. Joten missä juhlia häitä? Luonnolliset hotellit tai maatilot, jotka itsessään arvostavat kestävyyttä, ovat esimerkiksi ihanteellisia hääideoita juhlaan. Jos ateriapalvelua tarjotaan myös paikan päällä eikä sinun tarvitse palkata toista yritystä (lisämatkat ja kulut), sitä parempi! Joten jos haluat juhlia häitä eri tavalla, tällainen sijainti on todella loistava ja alkuperäinen. On myös tärkeää:

 • että häät ja juhlat pidetään yhdessä paikassa tai ainakin lähellä toisiaan tarpeettomien matkojen välttämiseksi.
 • että matka on mukava mahdollisimman monelle vieraalle. Pitkät matkat merkitsevät myös enemmän päästöjä!
 • Paikat, joihin pääsee helposti julkisilla liikennevälineillä, ovat plussaa.

Juhli vihreitä häitä – häät sisustus ekotyyliin

Sisustus omalla hyllylläsi olevilla kirjoilla ja kausikukilla kestävyyden lisäämiseksi hääjuhlissa

Monet koristeet ovat luultavasti se osa koko häitä, joka vahingoittaa eniten ympäristöä ja jossa syntyy suurin osa roskasta. Jos haluat juhlia kestävästi, tämä osa suunnittelusta voi osoittautua vaikeimmaksi. Voit järjestää vähäjätteiset häät seuraavilla vaihtoehdoilla:

 • Valitse käytetyt hääkoristeet (ystäviltä, ​​verkossa, käytettyjen kaupoissa tai kirpputoreilla)
 • Lainaa häät koristeet
 • Tee omat häät koristeina kierrätetyistä ja luonnonmateriaaleista (esim. Kausikukat tai ruukkukasvit, kotitekoiset seppeleet kangas-, lehti- tai puujätteistä paperin sijasta pöydän numeroille, paikkakortit jne.)

Kirjoittaminen arkeille paperin sijaan - kaunis ja ympäristöystävällinen ratkaisu

Häät koristeluun – ideoita ja vinkkejä

Kukat ja kasvit, jotka ovat kausiluonteisia ja joita ei erityisesti lennetä sisään, ovat erityisen kestäviä. Paikalliset niitynkukat, joita käytetään usein hippi -häätkoristeluun, ovat hienoja. Jos juhlit pieniä häitä, voit käyttää jopa oman puutarhan kukkia. Lisäksi kukkakimppuja ja muita kukkakoristeita ei saa kääriä folioon tai paperiin. Leikkokukkien sijasta ruukkukasveja voidaan antaa vieraille juhlan jälkeen.

Valitse biohajoavat ilmapallot häät koristeluun

Saippuakuplat, ilmapallot ja konfetti tai ei häät?

Kukat lisäksi ilmapallot ovat yksi niistä koristeista, joita monet eivät haluaisi tehdä ilman. Valitettavasti nämä ovat kuitenkin myös erityisen haitallisia ympäristölle. Hieno uutinen on, että häät ovat nyt ekologisia, biohajoavia ilmapalloja. Käytä vain tällaisia ​​ekologisia ilmapalloja häihin.

Tee konfetti itse kuivatuista lehdistä rei'ityksellä

Confetti on saatavana myös ekologisena versiona, joten voit tehdä konfettipommin itse. Entä kuivattuista kukista valmistettu konfetti? Konfettisade näyttää erityisen kauniilta hääkuvissa, kun lähdet rekisteritoimistosta tai kirkosta. Voit myös kuivata lakanat ja lävistää konfetit itse rei’ityksellä.

Pidä myös tärkeänä saippuakuplia häissä, käytä erityisiä ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja. Nämä koostuvat biohajoavista pinta -aktiivisista aineista. Tämä on erityisen suositeltavaa, jos vietät häitä luonnossa.

Vegaaninen häämenu tai vain luomulaatu

Kokoa häämenu vegaaniseksi tai ainakin luomutuotteista

Kuten jo mainittiin, ateriapalvelut tarjoavat parhaiten valittu sijainti. Jos ei, vuokraa alueellinen. Vegaaniruoka on kiistatta paras vaihtoehto, mutta ei kaikille. Erityisesti monien vieraiden keskuudessa saattaa olla tyytymättömyyttä tähän, vaikka nyt on olemassa lukuisia ruokia, joissa kukaan ei haluaisi jotain. Vaihtoehtoisesti voit vain kiinnittää huomiota hedelmien, vihannesten, lihan ja kaikkien muiden tuotteiden luomulaatuun, jotka tietysti on myös valittava kausiluonteisesti ja alueellisesti.

Eco häälahja

Kestävät häälahjat tai rahalahjat laatikossa

Jos haluat juhlia häitä eri tavalla ja olet valinnut mottoksi vähän jätettä, vieraiden on tietysti noudatettava niitä. Tämä koskee myös lahjoja mm. Mitä siellä on otettava huomioon?

 • Valitse vain sellaisia ​​lahjoja, joita varmasti tarvitset.
 • Jos et voi ajatella mitään alkuperäistä tai hyödyllistä, lahjoita rahaa – tietysti kierrätetyssä tai luonnollisessa kirjekuoressa (entä itse tehty kirjekuori, joka on tehty paperiarkista?)
 • Älä käytä pakkausta.

Vihkisormukset

Perinteiden valitseminen uusien vihkisormusten sijaan tai vaihtoehto vihkisormuksille

Sormukset ovat avioliiton symboli ja hääseremonia, puhumattakaan siitä, että koko avioliitto, ottamatta sitä käyttöön, on hiukan outo useimmille. Jos haluat juhlia ekologisia häitä, mutta haluat silti pärjätä ilman niitä, voit tehdä seuraavan:

 • Uusien sormusten ostamisen sijaan käytä perintötavaraa, jota käytät sellaisenaan, tai laita kultaseppä sulattamaan ja tekemään uudesta korusta.
 • Kun ostat uusia sormuksia, muista valita kultaseppä, jonka materiaalinen alkuperä on varma.

Hääsormusten ostamisen sijaan vastasyntyneet voivat myös istuttaa puun

Häät ilman renkaita – vaihtoehto

Jos haluat mennä ulos, voit tehdä ilman renkaita kokonaan. Jotkut ihmiset eivät pidä korujen käyttämisestä joka tapauksessa, ja sitten voidaan valita vaihtoehtoja. Voit esimerkiksi istuttaa puun pihallesi tai johonkin muuhun paikkaan, joka yhdistää sinut. Tai miten sijoittaisit säästetyt rahat taideteokseen, joka voi myös symboloida rakkauttasi ja avioliittoasi?

Previous Post
Kuvaus Rihannan, Naomi Campbellin ja Imanin kanssa
Next Post
Happo-emästasapaino tasapainossa: parhaat detox-vinkit kehon “happamuuden poistamiseksi”