15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Pyöräilyn oppiminen – Käytännön vinkkejä opettajan auttamiseksi

oppia ajamaan pyörällä tyttö-kypärä-vaaleanpunainen-valkoinen-sähköinen aasi

Tärkeä osa lasten kasvattamista on opettaa heitä ajamaan polkupyörällä. Se on tärkeä virstanpylväs, joka muistetaan aina ja joka saa jokaisen vanhemman tuntemaan tietyn ylpeyden. Ja vaikka se on jännittävää, se voi myös olla aika pelottavaa samaan aikaan, jos et ole varma, miten edetä asiassa. Mutta jotta se olisi sinulle mahdollisimman helppoa, haluamme antaa sinulle joitain vinkkejä aiheesta Opi ajamaan polkupyörällä siitä on sinulle varmasti paljon apua.

Pyörällä ajamisen opettelu on hauskaa

oppia ajamaan pyörällä liikenne-harjoitus-leikki-lapset-ilo

Pyöräilyn oppimisen parhaan mahdollisen menestyksen saavuttamiseksi on otettava huomioon monenlaisia ​​tekijöitä ja varmistettava paras mahdollinen turvallisuus. Sijainti, laitteet, lattia ja oikea menettely ovat tärkeitä, eikä niitä pidä aliarvioida. Voit varmasti asettua lapsesi asemaan ja tietää miltä tuntuu oppia jotain uutta ja joskus pelottavaa. Tästä syystä tee siitä mahdollisimman miellyttävä ja hauska lapselle.

Pyöräilyn oppiminen – oikea paikka

oppia ajamaan polkupyörällä niitty-pehmeä-maanalainen jersey

Koska ensimmäiset itsenäiset yritykset voivat nopeasti johtaa putoamiseen, pehmeä pinta on paras. Tällaisia ​​ovat kentät, joissa on hieman ruohoa. Ruoho ei saa olla liian korkea, muuten pyörissä on liikaa kitkaa ja on vaikea oppia ajamaan polkupyörällä. Sen pitäisi myös olla esteetön alue, joka tarjoaa riittävästi tilaa ajamiseen. Jos sinulla ei ole nurmikkoa, kova maa, kuten puistossa tai tyhjällä pysäköintialueella, sopii tietysti myös. Varmista kuitenkin, että alue on tasainen ja ettei ole jyrkkiä rinteitä.

turvallisuus ennen kaikkea

oppia ajamaan polkupyörä-polvisuoja-käsivarresuoja-kypärä-turvallisuus

Turvallisuus on tietysti etusijalla. Varsinkin kun se on lapsesi ensimmäiset yritykset ajaa. Kypärä on erityisen tärkeä tässä. Tämä voi oppia ajamaan polkupyörällä, mutta voidaan myös yhdistää polven ja käsivarsien kanssa jälkikäteen. Älä valitse lapselle liian löysiä vaatteita, jotka voivat jäädä kiinni polkimiin tai jopa renkaisiin. Pitkät housut, jotka voit myös laittaa sukkasi, ovat parhaita. Voit myös piilottaa kengännauhat. Käytä kirkkaita, kuljettajille havaittavia vaatteita ja kiinnitä pyörään runsaasti heijastimia.

Vinkkejä ajamisen oppimiseen – ohjaus

Opi ajamaan pyörällä värikkäitä-värejä-pyörä-kori-vaaleanpunainen-kypärä-muotoilua

Ensinnäkin sinun on varmistettava, että lapsellasi on hyvät ohjaustaidot, kun hän oppii ajamaan polkupyörällä. Jos lapsi ei opi, että ohjaustankoa on pidettävä lujasti ja suorana, voit kaatua nopeasti, pelästyä ja menettää kiinnostuksesi. Sinun tulee tukea pyörää hyvin tätä tehdessäsi. Kuinka tarkasti, voit nähdä erittäin hyvin yllä olevasta kuvasta. Pidä kiinni ohjaustangon ja satulan toisesta reunasta. Toki se voi olla hieman takapenkillä, mutta sitä ei pidä aliarvioida.

Jotta lapsi oppisi ajamaan suoraan eteenpäin, mikä on tärkeä askel pyöräilyn oppimisessa, tarvitaan rento ja suora asento. Pään tulee katsoa suoraan eteenpäin. Luonnollinen refleksi vasemmalle, oikealle tai taaksepäin katsottaessa on, että ylävartalo ja siten myös käsivarret pyörivät samaan suuntaan samaan aikaan. Ohjaustanko vedetään automaattisesti mukana. Pyörä muuttuu epävakaaksi, mikä voi pelotella lasta. Tästä syystä on tärkeää, että tuet ja pidät lastasi hyvin tänä aikana.

Käytännöllinen oppimisliivi

opetus-ajamaan-pyörä-oppiminen-liivi-sininen-työkalu-idea

Jos huomaat edistystä, voit mennä askeleen pidemmälle, päästää irti ohjaustangosta ja pitää sen sijaan lapsen selkää. Sitten se on enemmän oma itsensä ja näet, pitääkö se jo ohjaustangosta lujasti kiinni ja ottaa mutkat helpommin ja on valmis oppimaan polkupyörällä ajamista seuraavaan vaiheeseen.

Erilaisia ​​työkaluja

opi ajamaan polkupyörällä-pidä kiinni baarista-vinkit

Myös polkupyörien oppimisen apuvälineet ovat osoittautuneet erittäin käytännöllisiksi. Ne edustavat tankoja, joissa on kahva, jotka on kiinnitetty satulaan ja mahdollistavat “ajo -opettajan” pitää pyörää takaa. Ja jopa pystyasennossa. Tämä on yleinen menetelmä erityisesti Skandinaviassa. Myös oppimisliivi sopii. Tämä houkuttelee lasta ja sen takana on kahva, jolla vanhemmat voivat korjata lasten tasapainon. On parasta valita silmiinpistävä väri, joka näkyy kaukaa, jos lähistöllä on autoja. Nämä tuotteet eivät kuitenkaan ole ehdottoman välttämättömiä, vaan ne palvelevat opettajan mukavuutta.

ikä

oppia ajamaan pyörällä esikaupunkien kaduilla

Luultavasti mietit, mikä ikä on oikeastaan ​​sopivin. Periaatteessa sitä voidaan kokeilla ilman harjoituspyöriä kolmen ja puolen vuoden iässä riippuen siitä, tunteeko lapsi jo haluavansa. Älä pakota heitä oppimaan pyöräilemään! Jos hän on aiemmin omistanut pyörä, jossa on harjoituspyörät, ensimmäinen askel opettaa sinua ohjaamaan on myös paljon helpompi. Loppujen lopuksi lapsellasi on jo jonkin verran kokemusta siitä. Muussa tapauksessa hanki 3 -vuotias pyörä.

Ihanteellinen kuusivuotiaille

opi ajamaan polkupyörällä-poista-maastopyörä-tukipyörät

Täydellinen ikä oppia pyöräilemään on luultavasti viisi. Silloin lapset voivat jo pitää tasapainonsa erittäin hyvin, mikä voidaan myös siirtää nopeasti pyörään. Lapsi oppii ajamaan erityisen nopeasti kuusivuotiaana. Voit olettaa, että keskimäärin yksi tunti riittää.

Polkupyörä

oppia pyöräilemään, pysäköimään, jarruttamaan tasosta maahan

Yksi asia, josta et ehkä ole varma, on pyörän oikean korkeuden. Yleensä sen pitäisi olla hieman pienempi oppia ajamaan polkupyörällä kuin sinun pitäisi muuten valita. Tai voit ottaa hieman suuremman pyörän ja laskea satulan hieman. On tärkeää, että lapsesi pystyy seisomaan helposti jalat lattialla.

Opi ajamaan polkupyörää ilman polkimia

oppia ajamaan pyörällä ilman polkimia harjoittaaksesi tasapainoa

Usein myös polkimet irrotetaan alussa, jotta syntyy eräänlainen juoksupyörä, jotta lapsi voi ensin saada ohjauksen ja tietyn tasapainon tunteen. Tässä tapauksessa polkimet ovat vähemmän häiritseviä ja ärsyttäviä. Mutta on tärkeää, että lapsesi saavuttaa maan hyvin. Voit siirtää sitä, mutta voit tehdä sen myös itse kävellessäsi ja istuessasi satulalla samanaikaisesti. Ensimmäiset ilmaiset mittarit voidaan laittaa takanasi työntämällä pois. Se antaa myös käsityksen siitä, missä määrin lapsesi voi jo pitää tasapainonsa pyörällä.

Jarru

oppia ajamaan pyörällä äiti-lapsi-luonto-urheilu

Ensimmäisessä pyörässä, jossa ei ole harjoituspyöriä, on tärkeää valita oikea jarrutyyppi. Ohjaustangon käsijarru ei yleensä riitä, etenkin pienemmillä lapsilla. Jarru polkimissa, joka aktivoituu, kun astut taaksepäin, on etu, koska lapsen ei tarvitse käyttää niin paljon voimaa. Joka tapauksessa jalkoihin tarvitaan enemmän voimaa ja se tekee pyöräilyn oppimisesta helpompaa ja siten turvallisempaa lapsille.

Menestyksellisiä kokemuksia nuorille ja vanhoille

opi ajamaan pyörällä poika-isoisä-opettaja-vinkit-helppo

Huomaat, että kaikesta jännityksestä lapsesi voi nopeasti unohtaa jarrut. Mutta senkään ei pitäisi panikoida sinua. Itse asiassa anna lapsesi ajaa yksin niin usein kuin mahdollista, jotta hän voi tottua tähän kaikkeen. Pysy kuitenkin aina lähellä, jotta pystyt reagoimaan äärimmäisissä tilanteissa. Juoksua rinnalla tai nousta eteen, jotta voit pysäyttää pyörän ohjaustangosta.

Tottuta lapsi kaikkeen

oppia ajamaan pyörällä harjoitus-hauskaa-pyörä-virstanpylväs-elämä

Lapsi oppii jarruttamaan parhaiten antamalla heidän jarruttaa eri aikaväleillä. Tämän pitäisi tapahtua odottamatta, kuten se voi tapahtua jokapäiväisessä elämässä. Keskustele lapsesi kanssa ja huuda “Pysähdy!” Ajoittain, kunnes lapsi tottuu siihen. Alussa voit käyttää varianttia, jossa lapsi kävelee pyörän vieressä.

Etu- ja takajarru

pyöräily-oppiminen-ohjaus-harjoituskoulu

Koska polkupyörässä on etu- ja takajarrut, lapselle on myös ilmoitettava tästä. Jos käytät vain etujarrua, on olemassa riski, että kuljettaja heitetään eteenpäin suuremmilla nopeuksilla ja äkkijarrutuksella. Takajarru sisältää jälleen vaaran, että takapyörä liukuu edestakaisin etenkin hiekkaisella maalla. Tämä koskee myös poljinjarrua. Putoaminen on jälleen riskitekijä. Varmista, että lapsesi tuntee nämä ominaisuudet ja että on parasta käyttää molempia jarruja samanaikaisesti.

Ensimmäiset pari metriä ilman tukea

Opi ajamaan polkupyörää etupihan jalankulkutien turvallisuudessa

Pidä lasta löysämmin ajan myötä. Itse asiassa päästä irti siitä silloin tällöin nähdäksesi, pystyykö se jo ylläpitämään tasapainonsa yksin. Jos näin on, ylistä lastasi välittömästi. Yleensä sinun pitäisi tehdä tämä koko harjoitusjakson ajan motivaation tarjoamiseksi. Mene jokaisen uuden itsenäisen reitin aikana salaa muutaman metrin taaksepäin antaaksesi lapsellesi uskon, että he ovat menneet pidemmälle kuin todellisuudessa ovat. Tämä myös stimuloi ja tekee pyöräilyn oppimisesta entistä hauskempaa.

Pidä tasapainosi

oppia ajamaan polkupyörällä lasten tukipyörillä

Opiskelija saa tasapainon tunteen nopeammin, jos jalat pidetään lähempänä pyörää. Tämä vähentää keinumista. Koko tämän harjoituksen avulla voit luoda pienen, motivoivan pelin. Laske yhdessä sekunnit, jolloin lapsesi ylläpitää tasapainoa itsenäisesti. Joka sekunti lisää iloa ja myös ylpeyttä. Ja mikä motivoi sinua paremmin kuin halu parantaa ennätystä?

Jokainen alku on vaikea

oppia-ajaa-pyörä-isä-menestys-oppimisen apu-ideoita

Vaikka lapsesi on nyt oppinut pyöräilemään, ensimmäiset pyöräretket on räätälöitävä lapsellesi. Tämä tarkoittaa, että sinun on pidettävä hidasta vauhtia ajaessasi yhdessä. Suosittelemme myös pieniä taukoja, joiden aikana voi tarjota pientä välipalaa ja virkistäviä juomia. Pelejä voi myös pelata sillä välin. Tärkeintä on, että lapsesi voi toipua hyvin yksittäisten reittien välillä. Ensimmäiset päivät ovat erityisen hauskoja oppimaan ajamaan omalla tukipyörättömällä pyörälläsi pyöräilyn jälkeen, jos annat parhaan ystäväsi ajaa kanssasi.

Yleisiä virheitä, joita kannattaa välttää

oppia ajamaan pyörällä-liikennemerkit-pyörä-testi-vaaleansininen-maali

– Jos lapsellasi on jo pyörä, jossa on harjoituspyörät, sinun tulee myös opettaa sitä ajamaan. Tämä on totta, vaikka se vaikuttaakin hieman pieneltä. Lapsesi on jo tottunut siihen. Ohjausta on helpompi käsitellä ja se voi myös paremmin arvioida polkien ja maan välisen etäisyyden. Usein tehdään virhe, että ostetaan uusi pyörä, jota käytetään sitten polkupyörän opettamiseen. On parempi käyttää tätä palkintona. Se on myös hyvä motivaatio.

– Jotkut uskovat, että turvallisempi vaihtoehto on poistaa toinen tukipyöristä molempien sijasta. Tämä kuitenkin estää lasta oppimasta tasapainoa kunnolla eikä myöskään ole tasaisesti tukeva tai epävakaa.

Hauskaa koko perheen kanssa

pyörä-opi-ajamaan-luonto-kunto-reppu-kypärät-lapset

– Älä valehtele lapsellesi, että pidät kiinni hänestä, vaikka olet juuri päästänyt irti. Sen sijaan jopa kerro heille suunnitelmastasi. Jos lapsesi saa tasapainon ja putoaa tietämättäsi, hän menettää luottamuksensa sinuun ja saattaa pelätä seuraavaa matkaa. Tämä menettää nopeasti halun oppia pyöräilemään.

– Älä lähesty asiaa tietyin odotuksin. Voi hyvinkin olla, että polkupyörän opettelu ei toimi ensimmäisenä päivänä ja se on toistettava toisella. Putoaminen ei myöskään ole mitenkään harvinaista ja aivan normaalia. Valmistaudu siihen. Tarvitset paljon kiitosta ja kannustusta.

Pyöräretkiä

pyörä-ratsastaa-oppia-kävellä-perhe-vuoret

Toivomme, että menestyt parhaiten vihjeillämme ja että perheessäsi on pian uusi pyöräilijä. Pienellä kärsivällisyydellä lapsi oppii kuitenkin ajamaan nopeasti ja helposti. Toivotamme sinulle onnea, mutta myös hauskaa tämän uuden, tärkeän virstanpylvään kanssa lapsesi elämässä ja monia mukavia matkoja!

Previous Post
Käsityöt karnevaaleille – Kuinka tuoda karnevaalitunnelma taloon
Next Post
Yksinkertaisia ​​kierrätysideoita lapsille jäljiteltäväksi: 6 hienoa käsityöideaa ja ohjeet