15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Terve vauvan uni – kuinka paljon sen täytyy nukkua missä iässä tahansa?

Terveet vauvan unetarpeet eri vauva -ikäisille Neuvoja mamisille

Kaikki nuoret vanhemmat etsivät onnistunutta tietä terveeseen vauvan uneen. Mutta jokainen vauva ja lapsi on yksilöllinen persoona ja hänellä on oma unen tarve. Jotkut asiat koskevat kuitenkin kaikkia pieniä lapsia. Nukkumistottumuksesi muuttuvat missä iässä tahansa, etenkin elämän ensimmäisten kuukausien aikana. Äitien on opittava tulkitsemaan vauvan unen eri vaiheita. Vain tällä tavalla voit käyttää vauvan uniaikoja rentoutumiseen ja torkkuun. Kuinka kauan a terve vauvan uni missä tahansa vauvan iässä opit tästä artikkelista.

Vauvan nukkumistarpeet – sopeudu unen herätysrytmiin

Vauvan kuva Superman-idea moderni Adele Enersen-Rosa vauvansänky

On tärkeää tietää, kuinka paljon terveellistä unta vauva tarvitsee missä iässä tahansa. Unirytmi ja unen kesto ovat hyvin erilaisia ​​kaikilla lapsilla. Erityisesti vastasyntyneille ei ole tiukkoja nukkumissääntöjä. Kevyet univaiheet ovat vauvoille elintärkeitä. Säännöllinen rytmi alkaa kehittyä vasta neljännen elokuun jälkeen. Vasta silloin vauva saa aistillisen tunteen päivästä ja yöstä, valosta ja pimeydestä, lepoa ja toimintaa. Uniajat ovat yleensä yötunteja.

Kuinka kauan terve vauva nukkuu eri ikäisenä?

Vauva tarvitsee terveen unen. Lakanat Schneeman-Adele Enersen

– Pikkulapset tarvitsevat 15-20 tuntia unta päivässä voidakseen käsitellä kaiken oppimansa. He jakavat uniajansa tasaisesti päivällä ja yöllä. Ensimmäisinä viikkoina he nukkuvat 6-7 unen välein, jotka voivat kestää 45 minuutista 3-4 tuntiin. Pikkulapset nukkuvat hyvin usein aterioiden aikana, koska fyysinen kontakti äidin kanssa ja tietoisuus hänen sydämen rytmistään vaikuttavat rauhoittavasti vauvaan.

– 1 kuukauden iässä terve vauva nukkuu 8–12 tuntia 3 unen välein

– 1–3 kuukauden ikäiset keskimääräiset uniajat ovat 11 päivässä. Jotkut vauvat pärjäävät 9-10 tunnilla, toiset 15 tunnilla.

– 3–6 kuukauden ikäiset vauvat tarvitsevat 10–11 tuntia unta, pääasiassa kahdella suuremmalla univälillä. Vauva alkaa sopeutua päivän ja yön kiertoon. Uniajat keskittyvät yötunteihin. Lapsi tarvitsee 2-3 lyhyttä univaihetta päivässä.

– 6-9 kuukauden iässä – Unen kokonaistarve on nyt 11 tuntia, mutta tasaisemmin. Vauva alkaa nukkua yön yli ja nukahtaa tiettyinä aikoina. Mitä pidempi uniaika päivällä, sitä vähemmän vauva tarvitsee yöunia ja päinvastoin.

– 7–12 kuukauden ikäisenä lapsi tarvitsee 10–11 tuntia unta kahdesti päivässä.

– Ensimmäisen ja toisen elinvuoden aikana unen tarve vähenee jatkuvasti. Lapset tarvitsevat keskipäiväunia ja yöunia keskimäärin 10 tuntia.

– Kolmannen ja neljännen elinvuoden aikana vauvan terve uni on vähintään 8-10 tuntia. Monet pikkulapset tottuvat lounasaikaan kokonaan.

 Pikkulasten ja vauvojen unen tarpeet

Terveet Baby Sleep -valokuvat-Perhonen siivet Adele Enersen-Sleep -tarvikkeet

Kuvat: Adele Enersen

Previous Post
Jalkapallotatuoinnit ja niiden merkitykset – monipuoliset ja uskonnolliset tatuoinnit
Next Post
Kaunis, roikkuva DIY -maljakko, joka on valmistettu muovipullosta