15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Kierrätettävät materiaalit – mitkä rakennusmateriaalit soveltuvat kierrätykseen?

Rakennusteollisuus käyttää 75% maapallon luonnonvarojen kulutuksesta, kun taas kierrätettäviä materiaaleja, kuten kiveä, hiekkaa, rautaa ja monia muita, saadaan suuria määriä markkinoille. Lisäksi rakennustyömailla syntyy valtavia määriä jätettä joko rakennustöistä, purkutöistä tai kunnostustöistä. Esimerkiksi Brasiliassa rakennusjätteen osuus voi olla 50–70 prosenttia yhdyskuntajätteen kokonaismassasta. Tämä jäte päätyy usein kaatopaikoille sen sijaan, että se hävitettäisiin asianmukaisesti, valtaavat kunnalliset jätevesijärjestelmät ja muodostavat epävirallisia kaatopaikkoja. Tästä syystä esittelemme tässä artikkelissa kierrätettäviä materiaaleja, jotka soveltuvat uudelleenkäyttöön.

Kierrätettävät materiaalit rakennusteollisuudesta

Erilaiset rakennusmateriaalit, kuten puujäte, kivi, muovi ja betoni, ovat valmiita kierrätettäväksi

Huolellisemmin tämä jäte voi kuitenkin tuottaa valtavasti mahdollisuuksia uudelleenkäyttöön. Kun asiantuntijat määrittävät sopivat kohteet ja käsittelevät ne oikein, kierrätetyt materiaalit voivat korvata roskista kerätyt. Siten nämä muodostavat uudet komponentit säilyttäen samalla rakentamisen laadun, joka on yleensä verrattavissa perinteisiin rakennusmateriaaleihin.

hävitä rautajätteet ja käytä uudelleen terästä ja muita kierrätettäviä materiaaleja

Kierrätyksen avulla voimme käyttää uudelleen käytettyjä kierrätettäviä materiaaleja palauttaaksemme ne takaisin tuotantokauteen. Tämä prosessi vähentää raaka -aineiden kulutusta, vähentää jätteiden määrää ja voi luoda työpaikkoja tuhansille ihmisille. Prosessin aloittamiseksi tehokas erotus- ja keräysjärjestelmä on välttämätön. Vaikka luokitukset ovat erilaiset eri maissa, on yleensä kaksi pääluokkaa. Ensimmäiseen ryhmään kuuluvat betoni, keramiikka, kivi ja laasti, jotka muodostavat suurimman osan rakennusjätteestä. Toiseen luokkaan kuuluvat puu, metalli, lasi, muovi, kipsi ja paljon muuta. Tässä on yleisiä kierrätettäviä materiaaleja ja niiden käyttötarkoituksia.

varastanut

Käytä kierrätettäviä materiaaleja teräsrakennusten rakentamiseen

Voimme valmistaa rakenteellista terästä rautamalmin ja hiilen yhdistelmästä, joka kuumennetaan masuunissa. Muussa tapauksessa tämä tehdään kierrättämällä romua, joka voidaan tehdä sähköuunissa. Teräksen kierrätys juontaa juurensa jopa Rooman valtakuntaan, jolloin sotilaat keräsivät sotatarvikkeita kaivoihin jättämään uusia aseita. Itse asiassa voimme muuttaa loputtomasti terästä uusiksi esineiksi ilman laadun heikkenemistä.

raunioita ja käytettyjä rakennusmateriaaleja kaatopaikalle

Prosessin aikana voimme myös vähentää sähkönkulutusta 80%, mikä tarkoittaa, että meillä on vähemmän ympäristövaikutuksia. Tämä tarkoittaa, että raaka -aineita ei tarvitse poistaa lainkaan. Teräsbetonin, lankojen, naulojen ja joidenkin metalliprofiilien raudoitus voidaan yleensä valmistaa metalliromusta teollisuudessa.

Betoni kierrätettäville materiaaleille

sisustusta ja kierrätettäviä materiaaleja seinäverhouksina ja huonekaluina

Kierrättämällä betonia voimme käyttää uudelleen rakennusjätettä ja siten alentaa rakennuskustannuksia. Kun karkaistua betonia käytetään uudelleen, insinöörit käyttävät erityistä murskainta, joka luo ns. Viime aikoihin asti kierrätettyä betonia on käytetty vain aluslattiana. Testit ovat kuitenkin osoittaneet, että oikealla tekniikalla betoni -aggregaatit voivat luoda rakenteellisia elementtejä 30-40 MPa (megapaskalit). On myös tärkeää, että kierrätettyjen kiviaineksien tilavuusyksikköä on 10–15 prosenttia vähemmän kuin tuoretta betonia, mikä tarkoittaa vähemmän painoa kuutiometriä kohti ja siten vähemmän materiaalia, kuljetusta ja kokonaiskustannuksia.

puu

käytä kierrätettyä vaneria sisustuksen päällysteenä

“Jätepuun” käytöstä on tullut erittäin suosittua. Lehtipuut voivat kestää satoja vuosia, jos varastoimme ne oikein. Voimme käyttää näitä rakennusmateriaaleja suurina osina tai säleinä muiden esineiden, kuten laatikoiden, kuormalavojen tai tukien, valmistukseen eri tarkoituksiin. Mutta pehmeämpiä ja halvempia puita voidaan myös kierrättää, erityisesti paneeliteollisuuden raaka -aineena.

puutavaran uudelleenkäyttö lamelleina veden vieressä olevassa rakenteessa kierrätettäville materiaaleille

Yleisimmin kierrätettyä puuta käytetään nykyään puun täydellisessä hionnassa ja puupohjaisten materiaalien valmistukseen tarkoitettujen MDF-paneelien valmistuksessa. Toinen mahdollisuus, jos mitään edellä mainituista menetelmistä ei voida käyttää, on puujätteen hävittäminen biomassan tuotantoon polttamalla teollisuusuunissa.

kipsi

Kierrätysbetonilohot rakennusteollisuudelle vähentävät kustannuksia kierrätysprosessien avulla

Kipsin kierrätys rakennusalalla on mahdollista, mutta virheellinen hävittäminen voi vapauttaa syttyvää ja erittäin myrkyllistä rikkivetyä, joka saastuttaa maaperää ja pohjavettä. Oikein käsiteltäessä kierrätetty kipsi säilyttää kuitenkin samat fysikaaliset ja mekaaniset ominaisuudet kuin tavanomainen kipsi suhteellisen alhaisin kustannuksin.

EPS

käsite muovin uudelleenkäytöstä kahvimukina

Vaahdotettu polystyreeni tai EPS on materiaali, jonka voimme myös kierrättää hyvillä tuloksilla ja käyttää sen mukaisesti ympäristöystävällisesti. Lopputuote muuttuu raaka -aineeksi uusien muovituotteiden valmistamiseen, kun sitä silppataan ja puristetaan. Rakennusteollisuus voi käyttää tätä lakoihin tai jopa maaleihin, joilla voi olla valtava merkitys ympäristölle.

Lasi

sisäpiha, jossa lapset leikkivät talon edessä tiilijulkisivulla

Vaikka lasipullot ja -astiat ovat erittäin kierrätettäviä, ikkunalasin kierrätykseen liittyy useita lisäongelmia. Erilaisen kemiallisen koostumuksen ja sulamislämpötilan vuoksi sitä ei voi kierrättää muiden lasiesineiden kanssa, mukaan lukien muunlaiset ikkunalasit. Ikkunalasit voidaan kuitenkin sulattaa ja niistä voidaan tehdä lasikuitua, joka voidaan liittää asfalttiin tai jopa yhdistää keltaisiin ja valkoisiin heijastaviin katuväreihin. Rikkoutunut lasi yhdistyy onnistuneesti betoniin, jolloin saadaan lattiat ja graniittipinnat.

Muut kierrätettävät materiaalit

Kaatopaikka, jossa on valtava roskakasa betonirakennuksen vieressä

Sinkki, alumiini, pakkaus, kankaat. Näillä lisämateriaaleilla voi olla myös uudelleenkäyttö- ja kierrätysvaihtoehtoja. Tietenkin on olemassa myös aineita, kuten asbestia, lateksimaalia, kemiallisia liuottimia, liimoja ja lyijypohjaisia ​​maaleja, joita on käsiteltävä varoen niiden ympäristövaikutusten vähentämiseksi. Kun kasvava huoli rakennetun ympäristön tekemisestä kestävämmäksi, materiaalin koko elinkaaren ajattelemisesta tulee elintärkeää.

Kadulla oleva penkki kierrätetyistä rakennusmateriaaleista Ympäristöystävällinen kaupunkiarkkitehtuuri

Kierrätys ei ainoastaan ​​vähennä tuntemattomien kaatopaikkojen todennäköisyyttä, vaan myös helpottaa kaatopaikkapaineita. Se voi myös alentaa kustannuksia ympäristölle ja kuluttajille. Lisäksi voimme vähentää uusien luonnonvarojen tarvetta, vähentää tuotanto- ja kuljetuskustannuksia ja poistaa tarpeen kaatopaikoilta.

Previous Post
Mitkä ovat oikeat aurinkolasit kasvosi muodolle? Hyödyllisiä ostovinkkejä ja trendikkäitä malleja yhdellä silmäyksellä
Next Post
Paistettu Feta Pasta Resepti – 5 ideaa nopeista, helpoista ja herkullisista ruuista