15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Syksyn lehtien säilyttäminen, kuivaaminen ja puristaminen: 3 tapaa tehdä lehdistä kestäviä

Kultainen syksy on aivan nurkan takana ja kuten joka vuosi, luonto näyttää värikkään puolensa syyskuussa. Punaiset ja keltaiset syksyn lehdet luovat iloisen ilmapiirin kotona pilvisestä säästä huolimatta ja luovat kodikkaan tunnelman. Jotta luonnonmateriaaleista tehty koriste kestää todella pitkään, sinun on säilytettävä, kuivattava tai painettava syksyn lehtiä. Tämä tarkoittaa, että niiden kirkkaat värit säilyvät pidempään. Näytämme kuinka.

Syksyn lehtien säilyttäminen: lehtien säilyttäminen vahalla

Kuinka ripustaa syksyn lehdet seppeleeksi Ohjeet

Syksy on oikea aika lähteä metsäretkelle keräämään luonnonmateriaaleja. Ennen kaikkea tämä sisältää syksyn lehdet. Mutta tässäkin on oltava varovainen, koska on monia myrkyllisiä kasveja. Erityisesti pienten lasten perheiden on siksi kiinnitettävä erityistä huomiota, koska pienet voivat niellä kasvin osia. Joissakin tapauksissa lehdet voivat aiheuttaa allergisen reaktion kosketukseen. Jos haluat olla turvallisella puolella, on parempi käyttää tunnettuja puu- ja kasvilajeja, joissa on voimakas syksyn väri. Tällaisia ​​ovat esimerkiksi villiviini, kivipäärynä, aronia, vaahtera ja makeapuu. Näillä lehdillä on houkutteleva muoto ja kellertävän oranssinpunainen väri. Näiden kylläisten vivahteiden saamiseksi voit säilyttää syksyn lehdet vahalla. On parasta käyttää mehiläisvahaa tähän tarkoitukseen. Koska vaha kuumennetaan, sinun on ensin harjoiteltava ja selitettävä, miten sitä käytetään turvallisesti lasten kanssa. Muuten on olemassa palovammojen vaara. Syksyn lehtien säilyttämiseksi tarvitset seuraavat materiaalit:

Syksyn lehtien säilyttäminen vahalla Ohjeet

  • Leivinpaperi tai kalvo
  • Syksyn lehdet
  • pinsetit
  • vaha
  • keskikokoinen kulho ja pienempi kulho tai kattila ja kulho

Kuinka tehdä syksyn lehdistä kestäviä mehiläisvahalla:

Paina syksyn lehtiä, kuivaa ne kirjaan ja käytä koristeluun

1. Sulata vaha vesihauteessa. Tätä varten yksinkertaisesti kaada vettä suurempaan kulhoon ja ripusta toinen, pienempi kulho siihen. Kaada vaha pienempään kulhoon ja kuumenna sitä mikroaaltouunissa keskilämmöllä noin 2-3 minuuttia.

2. Vaihtoehtoisesti voit sulattaa vahan liesi vesihauteessa. Toimi samalla tavalla kuin mikroaaltouunissa, eli täytä 200 ml vettä kattilaan ja ripusta sitten kulho siihen. Laita vaha kulhoon, kuumenna vesi kattilassa keskilämmöllä ja anna vahan sulaa. Ole varovainen, vaha ei saa kiehua tai kiehua.

Syksyn lehtien säilyttäminen Ohjeet

3. Kun vaha on täysin sulanut, poista pannu lämmöltä.

4. Sillä välin puhdista lehdet, pyyhi ne kostealla liinalla ja anna kuivua huoneenlämmössä.

5. Ota sitten syksyn lehti pinseteillä ja heitä se vahan läpi. Aseta arkki sitten kalvon tai leivinpaperin päälle.

6. Jatka kunnes kaikki syksyn lehdet on päällystetty ohuella vahakerroksella. Anna lehtien sitten kuivua tunnin ajan.

Tällä tavalla säilyneistä syksyn lehdistä voidaan tehdä lukuisia koristeita. Huomaa vain, että ne rikkoutuvat niin helposti.

Syksyn lehtien kuivaus: ohjeet

Paina syksyn lehtiä kirjaan ja väritä ne

Voit myös kuivata syksyn lehdet suolalla. Levitä suolaa leivinpaperin pohjalle ja aseta syksyn lehdet päälle. Peitä sitten lehdet toisella suolakerroksella ja leivinpaperi kalvolla. Noin viikon kuluttua voit ottaa syksyn lehdet. Ne voivat muuttua hieman hauraiksi ja hajota helpommin, minkä vuoksi kuivatut syksyn lehdet sopivat paremmin kuvien, kankaiden tai pöydän koristeluun.

Syksyn lehtien puristaminen ja kullan väristäminen Ohjeet

Älä koskaan kuivaa lehtiä näin: Älä koskaan kuivaa syksyn lehtiä mikroaaltouunissa, silitysraudassa tai uunissa, koska silloin on olemassa tulipalon vaara. Syksyn lehdet voivat tietysti myös kuivua auringossa, mutta tämä johtaa usein värimuutoksiin ja muodonmuutoksiin. Auringossa kuivatut syksyn lehdet muuttuvat nopeasti hauraiksi, eikä niitä voi maalata, kiertää tai liimata yhteen.

Syksyn lehtien puristaminen: näin se toimii

Kuinka tehdä koristelu kuivatuilla syksyn lehdillä itse

Muuten, syksyn lehtiä ei voida vain kuivata ja säilyttää vahalla, vaan myös puristaa. Kuvittele vain, että kuivatat kukkia. Kerää useita paksuja ja raskaita kirjoja ja aseta syksyn lehdet kahden keittiöpaperin väliin. Laita sitten syksyn lehdet kirjan sivujen väliin ja anna niiden kuivua siellä useita päiviä. Välillä voit tarkistaa, ovatko lehdet kuivia vai eivät, ja vaihtaa paperipyyhkeet. Viikon kuluttua lehtien tulee olla kuivia. Kuten kukat, kuivatut syksyn lehdet muuttavat väriä ja muuttuvat kullanruskeiksi. Mutta voit maalata itsesi erittäin hyvin, esimerkiksi akryylimaaleilla tai käsityökaupan erikoismaaleilla. Ne ovat myös litteitä ja sopivat erinomaisesti syksyn seppeleiden, värikkäiden koristekuvien ja luovien seinäkoristeiden tekemiseen. Kun kausi on ohi, voit säilyttää kuivatut syksyn lehdet pimeässä ja kuivassa paikassa ensi vuoteen asti.

Kuivaa syksyn lehdet ohjeiden mukaan suolalla tai pesujauheella

Voit tehdä lukuisia koristeita kotiisi kuivatuilla syksyn lehdillä. Ne eivät kuitenkaan sovellu ulkokäyttöön, koska ne ovat erittäin hauraita ja voivat hajota. Mutta ne voivat helposti vastustaa lämpöä, mikä tekee niistä täydellisen koristeen takkakappaleelle.

Previous Post
Mitkä ovat oikeat aurinkolasit kasvosi muodolle? Hyödyllisiä ostovinkkejä ja trendikkäitä malleja yhdellä silmäyksellä
Next Post
Paistettu Feta Pasta Resepti – 5 ideaa nopeista, helpoista ja herkullisista ruuista