15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

13 vinkkiä parempaan työskentelyyn kotoa koronaviruksen vuoksi

Kun yhä useammat yritykset toteuttavat “kotoa käsin” -politiikan COVID-19-leviämisen vuoksi, työntekijöiden tehtävänä on nyt yrittää olla yhtä tuottavia ilman normaaleja resurssejaan ja rutiinejaan. Kuinka paljon työtä kukin tekee, vaihtelee uran tyypin, työnantajan ja yrityksen politiikan mukaan, mutta on olemassa joitakin keskeisiä strategioita, jotka voivat auttaa meitä kaikkia tekemään työmme tehokkaasti.

Nämä vinkit auttavat sinua pysymään tuottavana ja terveenä

Työskentely kotona tietokoneella Motivoitu ja tuottava

Vaikka kotoa työskentely kuulostaa teoriassa ylellisyydeltä, se ei todellakaan ole loma koronakriisin aikana, ja tuottavuus on monille vaikeaa. Tässä on parhaat vinkit kotona työskentelyyn.

Pidä kiinni rutiinistasi.

Työskentele kotivinkkejä pukeutua sen mukaisesti

Se, että et mene toimistoon, ei tarkoita, että sinun pitäisi valmistautua työpäivään. Herää normaaliin aikaan, käy suihkussa ja vaihda oikeisiin vaatteisiin (ei pyjama!). Se saattaa kuulostaa triviaalilta, mutta tämä auttaa sinua henkisesti valmistautumaan tulevaan päivään ja mukauttamaan ajattelutapasi tähän uuteen tilanteeseen.

On myös hyödyllistä pitää aikataulu. Jos työskentelet yleensä kahdeksasta viiteen, tee sama kotona. Ajan taju on helppo menettää, ja jos et pidä kiinni tyypillisestä työ- ja yksityiselämän tasapainosta, voit lopulta uupua.

Luo työpaikka itsellesi

Tee työstä kotoa mukava paikka työskennellä

Sängyssä tai sohvalla istuminen on houkuttelevaa, mutta kotoa käsin työskentelevät ovat yhtä mieltä siitä, että paras tapa on perustaa työtila. Jos sinulla ei ole työpöytää, käytä ruokapöytääsi. Tämä saa sinut tuntemaan olosi “toimistossa”, se auttaa myös ylläpitämään hyvää ryhtiä, välttämään häiriötekijöitä ja tekemään työsi tehokkaasti.

Älä vain istu siellä koko päivän

Työskentele kotona, työskentele tietokoneen ääressä

Koko päivän istuminen ei ole terveellistä, vaikka olisit toimistossa. Kun työskentelet kotoa, sinun ei tarvitse mennä työmatkalle ja sinulla on vähemmän syitä nousta tuoliltasi. Voit sijoittaa seisovaan työpöytään, jos haluat työskennellä seisten. Muussa tapauksessa sinun tulee nousta säännöllisesti venyttääksesi tai liikkua. Jokaisen tunnin keskittyneen työn jälkeen voit pitää 10 minuutin tauon.

Kun olet saanut ylimääräisen tunnin tai kaksi työmatkoilta kotisi välillä, tämä on loistava tilaisuus harjoitella joko harjoittelemalla kotona tai kävelemällä ulkona. Kävely kävelyllä lounastauolla voi myös tehdä sinusta hyvän olon ja virkistää päätäsi.

Hanki raitista ilmaa

Hanki raitista ilmaa lounastauon aikana

Asiantuntijat neuvovat rajoittamaan yhteyttä sairaisiin ihmisiin, ja monet yritykset pyytävät työntekijöitään työskentelemään kotoa käsin. Näin vietät todennäköisesti paljon aikaa sisätiloissa. Avaa ikkunat päästäksesi mahdollisimman paljon luonnonvaloa ja raitista ilmaa. Tee lyhyitä kävelylenkkejä, mutta vältä seurustelua. Muista pestä kädet heti kun palaat kotiin.

Pysy yhteydessä kollegoihisi

Työskentelet videoneuvotteluissa kotoa kollegoidesi kanssa koronavirusepidemian aikana

Kun työskentelet tiimissä, sinun tulee järjestää säännöllisiä toimistokokouksia ja työskennellä tehokkaasti yhdessä. Luo tehtävälistoja, jotta voit pitää itsesi järjestyksessä ja keskittyä, ja jaa luetteloidesi tila esimiehellesi, jotta he tietävät, että olet työsi edellä. Sähköpostin ja viestiohjelmien kautta kommunikoinnin lisäksi kannattaa soittaa säännöllisesti puheluita tai videoneuvotteluja Skypen tai FaceTimen avulla.

Taistele monitehtävien tarvetta vastaan

Nainen siivoaa kotona ja tekee sängyn

Tämä tuntuu sopivalta ajalta tehdä askareita, mutta se on helpompaa kuin odotat häiritsevän. Nyt ei ole aika siivota tai pestä pyykkiä. Ei ole mitään vikaa, jos pidät pienen tauon, mutta älä anna kotitöiden häiritä sinua. Et tekisi tätä, jos olisit töissä.

Nainen keittiössä valmistaa ruokaa

Sama koskee muita kotona häiriötekijöitä. Jos valmistit ateriat tai välipalat toimistolle edellisenä iltana, tee se nyt, jotta et viettäisi liikaa aikaa keittiössä. Et luultavasti katso televisiota myös työskennellessäsi toimistossa, joten yritä olla pitämättä televisiota päällä, vaikka se vain toistuisi taustalla.

Jos sinulla on lapsia, valmistaudu häiriöihin

Työn tekeminen on tarpeeksi vaikeaa, kun sinulla on lapsia kotona, mutta vielä vaikeampaa on vauvojen ja pikkulasten kanssa. Silti se ei ole mahdotonta, jos sinulla on suunnitelma etukäteen ja sinulla on joustavuutta. Tässä on vanhempien vinkkejä, jotka auttavat vastaamaan kotoa työskentelyn haasteeseen:

Hae apua, jos voit

Sosiaalisen etäisyyden neuvot eivät ehkä ole paras valinta perheellesi, mutta jos sinulla on joku, joka auttaa sinua (kuten perheenjäsen, joka voi pysyä erossa kanssasi), voit tehdä suurimman osan työstä.

Jaa vastuut vanhemman kumppanin kanssa

Vaihda kumppanisi kanssa lasten hoitamisesta ja työstä. Kun työskentelet, piiloutu toiseen huoneeseen, jotta lapsesi eivät tiedä sinun olevan siellä.

Työskentely kotona lasten kanssa

Säädä työaikasi perheesi mukaan

Jos työsi sallii – etenkin yrityksissä, jotka suhtautuvat hellävaraisemmin COVID -19 -tautiin – yritä saada työ valmiiksi vauvan tai taaperon nukkuessa, kuten varhain aamulla, nukkumaanmenoaikana ja yöllä. Tämä ei ole ihanne, mutta olet tuottavampi, jos sinulla on aikaa itsellesi.

Selitä tilanne

On hyvä keskustella lastesi kanssa koronaviruksesta, etenkin vanhemmille lapsille, jotka ymmärtävät paremmin viruksen vaikutuksen elämääsi.

Kotona työskenteleminen pitää lapset kiireisinä leluilla

Kokeile uusia aktiviteetteja

Hauskoja leluja ja pelejä, joiden kanssa lapset eivät ole pelanneet, viihdyttävät heitä pidempään. Aikaa vievät projektit, kuten käsityöt, tarrat, palapelit ja legot, ostavat varmasti aikaa.

Aseta rajat lapsillesi, kun työskentelet kotoa käsin

Aseta rajat

Työkavereiden kanssa kommunikoinnin lisäksi on tärkeää asettaa rajoja lapsille, kun he työskentelevät kotona, varsinkin jos he ovat kouluikäisiä.

Tällä hetkellä saattaa olla hyödyllistä antaa lapsesi katsoa enemmän televisiota ja pelata tavallista enemmän pelejä, jotta he pysyvät kiireisinä. Tässä tapauksessa sinun on kuitenkin selitettävä lapsillesi, että tämä on erityistilanne ja että tämä vapaus ei kestä ikuisesti.

Talossa on oltava paikka, jossa voit olla rauhassa ja hiljainen. Tämä voi olla makuuhuone, pukuhuone, vierashuone tai kellari.

Ajattele signaalijärjestelmää, joka näyttää lapsillesi, kun sinua ei todellakaan tarvitse keskeyttää. Voit esimerkiksi tehdä punaisen stop -merkin ja vihreän aloituskyltin kotitoimistosi ovelle yhdessä. Kun lapsi näkee pysäytysmerkin, hän tietää, ettei heidän pitäisi tulla sisään, ellei se ole kiireellistä. Jos vihreä merkki on olemassa, se voi mennä suoraan sisään. “Peukalo ylös, peukalo alas” -merkit ovat myös hyviä.

Previous Post
Lasista valmistetut huonekalut viehättävät arkkitehtonisella ilmeellään
Next Post
Tee paperipusseja ja koristele väreillä – tee itse -ideoita ohjeiden avulla