15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Yhdistä puu ja väri: mikä väri sopii mihin puuhun?

Puu ja väri yhdistyvät huonekalut koristavat sisustusta

Jos haluat lisää mukavuutta ja luonnollista luonnetta omiin neljään seinääsi, valitse puu huonekalujen tai lattian materiaaliksi ja miksi ei molempiin. Olipa maalaismainen, moderni tai minimalistinen, jokainen elävä tyyli voidaan laittaa tyylikkäästi valitsemalla oikea puulaji. Lisäksi tammi, koivu, pähkinä, wenge jne. Vaihtelevat suuresti väriltään ja jyviltään. Puun ja värin yhdistelmä on ratkaiseva, jotta huoneen yleinen ulkonäkö näyttää harmoniselta. Jotkut puulajit ja värit sopivat erityisen hyvin yhteen. Löydät artikkelista, mitkä puun väriyhdistelmät toimivat erityisen hyvin.

Yhdistä puu ja väri, mutta valitse ensin hallitseva väri

Puu ja väri yhdistävät seinäväriset koristeelliset huonekalut

Ennen kuin valitset kodin lattian ja huonekalut, sinun on kehitettävä huoneen tai asunnon värikonsepti. Ensinnäkin kyse on hallitsevan värin valitsemisesta. Pitäisikö tämän olla seinän, lattian tai pikemminkin kalusteiden väri? Voit tietoisesti valita korkeakontrastisen huonesuunnittelun tai toisaalta harmonisen sävy-sävy-tunnelman. Jos valitset seinän värin toisin kuin lattia ja huonekalut, keskitytään puuhun. Jos suunnittelet seinän, lattian ja kalusteet eri värisävyillä, huoneen tai asunnon elementit nähdään samalla tavalla ja lopulta syntyy harmoninen asuinilmapiiri.

Puun ja värin yhdistäminen: mikä väri mihin puuhun?

puun väri yhdistää seinän väri harmaa

Riippumatta siitä, onko kyse lattiasta tai huonekaluista, puulajit vaihtelevat suuresti väriltään ja jyviltään. Joten et voi sanoa selvästi, mikä väri sopii mihin puuhun. Lisäksi valon esiintymisellä tai huoneen valaistuksella on tärkeä rooli, koska tilanteesta riippuen sama sävy voi joskus näyttää lämpimältä tai melko viileältä. Epäilemättä muut värit sopivat hyvin vaaleiden, maalaismaisten metsien kanssa, joissa on vahvoja jyviä, kuin punertavan ja melko tumman puun kanssa, jossa on erittäin hienovaraisia ​​vaikutuksia. Tässä esittelemme kuinka puu ja väri voidaan yhdistää onnistuneesti.

Yhdistä puu ja väri: saarni 

Puu ja väri yhdistävät vaalean harmaan saarnipuun

Joissakin versioissa tuhkapuu muistuttaa suuresti vaahteraa. Sille on kuitenkin ominaista selvästi tunnistettavat kielen muotoiset jyvät. Materiaali on erittäin kovaa ja siksi suhteellisen vaikeaa työskennellä. Tuhka näyttää hyvältä lämpimillä sävyillä, kuten kamelilla, luoden täydellisen yksivärisen ilmeen. Tone-to-tone -mallit laajentavat visuaalisesti tilaa ja vaikuttavat rauhoittavasti.

Yhdistämällä puu ja väri: mahonki

Puu ja väri yhdistyvät mahonkiharmaaksi

Mahonki on yksi tummista puulajeista, ja sille on ominaista hyvin tyypillinen syvänpunainen sävy. Puu itsessään on hyvin havaittavissa ja erikoinen, minkä vuoksi sitä on vaikea yhdistää iloisiin ja kirkkaisiin väreihin, kuten kvitteni keltainen, oranssi, vaaleanpunainen tai sammakonvihreä. Tällaisilla “äänekkäillä” vivahteilla mahonkikalusteet tai -lattiat tuntuisivat paikoiltaan. On parasta yrittää yhdistää kaikki värit ja optiikka harmonisesti niin, että syntyy optinen yksikkö. Herkät, vaaleat vivahteet vaaleanpunaisella komponentilla luovat kauniin vaalean ja pimeän kontrastin tuhoamatta värien harmoniaa.

Mikä väri sopii kastanjapuun kanssa?

Puun väri yhdistää kastanja

Kastanjapuulla on upea, dramaattinen läsnäolo ja erittäin voimakas kultainen sävy. Useimmiten materiaali tulee huonekalujen tai seinäpäällysteiden muodossa ja harvoin lattiana. Kuitenkin mikä tahansa ulkonäkö on mahdollinen laminaattien modernien mallien ansiosta. Kastanja lämmittää varmasti minkä tahansa huoneen ja saa sen näyttämään houkuttelevammalta. Ainutlaatuinen puun sävy yhdistyy erittäin hyvin muihin melko tummiin väreihin, kuten smaragdinvihreä, bensiini, koboltinsininen, viininpunainen. Rauhalliseen ja melko neutraaliin ilmapiiriin kastanjat yhdistetään hiekan, beigen, kerman, harmaan ja valkoisen kanssa.

Mikä väri sopii tammeen?

puun väri yhdistää tammen punainen oranssi seinäväri

Tammipuulle on ominaista keskisävy, mikä tekee siitä monipuolisen. Yhdistettynä viileisiin seinän väreihin, se tulee omaksi ja korostuu erittäin houkuttelevasti. Maalaismainen, tumma tammi puolestaan ​​kestää voimakkaita punaisen, oranssin tai violetin aksentteja. Väriyhdistelmät keltaisella tai vaaleansinisellä tuovat raikkaan sävyn. Tammi ja harmaansininen vivahteet näyttävät erittäin moderneilta ja niillä on positiivinen, stimuloiva vaikutus.

Yhdistä puu ja väri: pähkinä tai wenge

puun väri yhdistää tyylikäs tumma seinäväri pähkinä

Tummat puulajit, kuten saksanpähkinä tai wenge, voidaan yleensä yhdistää hyvin eri väreihin riippuen siitä, minkä vaikutelman haluat luoda. Vaikutus, joka voidaan saavuttaa, vaihtelee jaloista maanläheisiin ja nykyaikaisiin. Tumman puisen ilmeen ja vaaleanruskean sävyn, kuten beige, hiekka tai kerma, yhdistelmä on erityisen tyylikäs ja tyylikäs. Lisäväri, kuten punainen, oranssi, pistaasivihreä tai turkoosi, korostaa kauniisti ja korostaa suosittua siirtomaa -tyyliä modernilla tavalla. Rauhallinen zen -tunnelma luodaan yhdistämällä saksanpähkinä tai wenge vaaleanharmaaseen sävyyn ja koristamalla se kauniilla yksityiskohdilla tuoretta toukokuun vihreää tai pehmeää minttua. Tumman puun optiikan ja keltaisen, aprikoosin, mangon, oranssin jne. Vivahteiden yhdistelmä luo harmonisen ja lämpimän tunnelman.

Vaahtera ja koivu

puun väri yhdistää vaahtera koivu vaalea puu

Vaaleat puulajit, vaahtera ja koivu, ovat erityisen tehokkaita yhdistettynä kontrastiväreihin. Mahdollisia sävyjä on monia: punaisesta ja ruskeasta vihreään ja sinisestä harmaaseen. Vihreät ja siniset sävyt yhdistettynä vaahteran tai koivun puuhun luovat raikkaan, luonnollisen ja rennon tunnelman. Harmaa jalo antrasiitin muodossa luo vaalean puun lisäksi erittäin vahvan, ilmakehän kontrastin. Muita harmaita sävyjä täydentää ja täydentää täydellisesti tyylikäs huone. Punaisia ​​sävyjä, kuten voimakasta punaista, viininpunaista ja violettia, tulee käyttää varoen ja mieluiten vain korostusväreinä.

Mänty tai leppä

puun väri yhdistää mänty

Mänty ja leppä ovat ominaisia ​​keskikokoisella kirkkaudella ja värikylläisyydellä. Tämä on paras tapa yhdistää vaaleat ja viileät värit, kuten sininen, harmaa tai valkoinen. Tällaiset yhdistelmät ovat tyypillisiä skandinaaviselle sisustustyylille. Lämpimät puun sävyt ja viileät värit luovat raikkaan, positiivisen tunnelman. Ne, jotka haluavat hieman nuoremman ja modernin sisustuksen, voivat valita seinävärit raikkaassa, vahvassa keskisinisessä, vaaleanvihreässä tai trendikkäissä tumman harmaansinisissä sävyissä tai kyyhkysinisissä.

pyökki

Yhdistä puunvärinen pyökki seinän väri sininen

Pyökkiä on hyvin erilaisissa vivahteissa. Tämän tyyppinen puu on siksi erittäin joustava ja sitä voidaan käyttää yhtä hyvin kaikilla alueilla. Pyökkipuun lisäksi siniset sävyt ja värit, joissa on paljon sinistä, kuten lila, violetti, marja sekä sinisen ja vihreän värit, ovat erityisen hyviä.

Kirsikka tai ruusupuu

puun väri yhdistää kirsikkapuun olohuone

Kirsikkapuu ja ruusupuu ovat jaloja puulajeja, joille on ominaista ilmeikäs, punertava perusääni. Nämä sietävät voimakkaita värejä ja aksentteja erittäin hyvin. Samaan aikaan näytä erityisen houkuttelevalta neutraalien värien, kuten harmaan, ja mustan tai valkoisen vivahteiden vieressä. Saat tyylikkään vaikutelman yhdistämällä kirsikan tai ruusupuun beigen, viileän harmaan tai valkoisen sävyihin. Ne, jotka pitävät vahvoista väreistä, voivat kokeilla vihreän keltaisia, vahvoja, voimakkaita punaisia ​​ja marjaisia ​​sävyjä.

puun väri yhdistää mänty vaalea puulattia skandinaavinen

Previous Post
Taitettavat lautasliinat – 15 yksinkertaista ja tehokasta ohjetta
Next Post
Käsityöt paperilevyillä – 20 ideaa joululahjaksi lasten kanssa