15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Creme Fraichen korvike – vähäkalorinen ja vegaaninen vaihtoehto

Creme Fraichen korvike -luonnollinen-kotitekoinen-meijeri-herkku

Crème fraîchea voidaan kutsua ranskalaiseksi hapankermaksi, jonka rasvapitoisuus on korkeampi – vähintään 30%. Sitä on saatavana kaupoista lukuisina muunnelmina yrteillä tai valkosipulilla, ja sen voi levittää leivän päälle. Sen suurin etu on, että se ei hiutale yhtä helposti kuin hapan kerma korkeammissa lämpötiloissa, esimerkiksi kuumissa kastikkeissa tai leivonnaisten täytteenä. Suuren rasvapitoisuuden vuoksi se on sen arvoista Creme Fraichen korvike löytääkseen ympärilleen säästääkseen kaloreita.

Creme Fraichen korvike korkean rasvapitoisuuden vuoksi

Creme Fraichen korvike-vähäkalorinen-kotitekoinen-kermainen-mieto-hapan

Creme Fraichelle on ominaista erityinen maku – hieman hapan, mutta erittäin mieto, joka johtuu erityisestä tuotantoprosessista. Se on valmistettu kermasta, jonka laktoosibakteerit muuttavat 20-40 asteen lämpötilassa yhden tai kahden päivän kuluttua. Sitä pidetään kermatuotteena, ja sitä käytetään usein kastikkeiden ja ruokien puhdistamiseen.

Säästä kaloreita creme fraichen korvikkeilla

Creme Fraiche -korvaus-vähäkalorinen ruoka-ja-kevyempi-neuvoja

Kermatuotteet – smetana, smetana, creme fraiche jne., Eroavat toisistaan ​​pääasiassa rasva- ja kaloripitoisuuden suhteen. Vertailun vuoksi, ruokalusikallisessa smetanaa on noin 17 kaloria ja yksi creme fraiche – 44. Toisaalta majoneesi voidaan helposti korvata creme fraichellä, etenkin pasta- ja perunasalaateissa. Koska rasva on makuaine, kannattaa kokeilla hiukan, millä astioilla korvikkeet ovat sopivia ja säilyttävät halutun maun.

Creme Fraichen korvike – smetanan läpi

Creme Fraiche -korvaus-vähäkalorinen-hapan kerma-kermainen-mieto-hapan

Kermaviili muistuttaa eniten creme fraichen makua ja koostumusta, ja niiden tavoin se voi sisältää jopa 15% sokeria, mutta se maistuu hieman hapanta ja sen rasvapitoisuus on 24–28%. Se sopii myös keittojen lisäykseksi, mutta voi flokkuloitua kuumissa nesteissä. On suositeltavaa sekoittaa se pienellä maissitärkkelyksellä ja käsitellä se sitten.

Creme Fraichen korvike – smetanaa tai smetanaa

creme-fraiche-korvike-tee-itse-terve-maitotuote

Suositun hapan kerman rasvapitoisuus on vähintään 10%, mikä on huomattavasti vähemmän kuin creme fraiche. Sitä voidaan käyttää kylmissä kastikkeissa, mutta hiutaleita keitettäessä.

Creme Fraichen korvike – kvarkin avulla

creme-fraiche-korvaava-vähäkalorinen-kvarkki-kvarkki-leipälevite

Quark on vähärasvainen tuorejuusto, ja sen rasvapitoisuus on 10–40%. Se voidaan maustaa yrteillä ja mausteilla ja sopii erinomaisesti leivontaan. Karkki ei kuitenkaan sovellu kastikkeiden puhdistamiseen, koska se on itse asiassa peräisin maidon flokkuloinnista, eikä se ole mukava kuva nestemäisissä astioissa.

Creme Fraichen korvike – tuorejuuston kautta

creme-fraiche-korvike-vähäkalorinen-kermajuusto-rakeinen-hapan

Tuorejuusto on pohjimmiltaan rakeinen eikä yhtä mieto kuin creme fraiche. Hienostuneet tyypit, esimerkiksi tämä Philadelphiasta, ovat erittäin sopivia, ja jos halutaan nestemäisempi sakeus, tämä voidaan saavuttaa ripauksella maitoa.

Creme Fraichen korvike – jogurtilla

creme-fraiche-korvike-vähäkalorinen jogurtti-mieto-kermainen kevyempi

Voit korvata creme fraichen rasvattomalla jogurtilla, jos annat pienen määrän valua kahvisuodattimeen muutaman tunnin ajan. Tämän älykkään kärjen avulla voit tehdä creme fraichen itse ja se on myös vähemmän kaloreita kuin lopputuote. On korostettava, että tämä korvike ei sovellu ruoanlaittoon, vaan kylmään keittiöön.

Creme Fraichen korvike –  tekijänä mascarpone 

creme-fraiche-korvaus-vähäkalorinen-hapan kerma-yrtit-hapan kerma

Mascarpone on italialainen tuorejuustoerikoisuus. Sitä käytetään usein rikkaiden jälkiruokien ja kakkujen täytteiden perustana. Mascarponen käyttö ei oikeastaan ​​säästä kaloreita, koska se sisältää noin 80% rasvaa. Se voidaan kuitenkin laimentaa onnistuneesti pienellä maidolla ja tuottaa hieman makean maun.

Vegaaninen creme fraichen korvike (voidaan käyttää myös laktoosi -intoleranssin kanssa)

creme-fraiche-korvike-vähäkalorinen-hapan kerma-soija-kaura-vihannes

Laktoosi -intoleranssin, maito -intoleranssin ja vegaaneille yleinen sääntö on käyttää kasviksia korvikkeiden sijaan creme fraichen sijaan. Soija- ja kaurakerma, kookosmaito ja soseutettu tofu erottuvat sellaisenaan. Kaksi ensimmäistä maistuvat hieman makeammilta tai niistä puuttuu yksinkertaisesti hapan tuoksu, joka voidaan helposti saavuttaa pienellä sitruunamehulla. Kookosmaito sopii erinomaisesti keittoihin ja keitettyihin ruokiin, joissa on kermainen rakenne.

Creme fraiche -juusto – Valmistus ja reseptit

creme-fraiche-korvike-vegaani-mantelimaito-tee se itse

Se, miltä maistaisi creme fraichen korvike tai alkuperäinen variantti, on puhtaasti makuasia, ja se vaihtelee myös suuresti ruokalajeittain. Kuitenkin hieman hapan kermaa voidaan käyttää kastikkeena salaatteihin, vegaaniruokiin tai hienostuneen ruoan jalostamiseen. Mausta yrteillä ja mausteilla, voit kaada ne paistettujen perunoiden päälle tai marinoida kanaa niiden kanssa ennen paistamista ja sitten paistaa ne. Kokeile uusia makuja ja mieluummin vähäkalorisia, terveellisiä reseptejä!

Creme fraiche -juusto yrttien ja mausteiden kanssa

Creme-fraiche-korvike-resepti-yrtit-tee-itse-valmista

Käytä creme fraichea tai korviketta kastikkeena tai marinadina

creme-fraiche-korvaus-resepti-yrtti-ruoka-vegaani-kana

Previous Post
Taitettavat lautasliinat – 15 yksinkertaista ja tehokasta ohjetta
Next Post
Käsityöt paperilevyillä – 20 ideaa joululahjaksi lasten kanssa