15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Kuinka saada valkoiset pyykit jälleen valkoisiksi kotihoidoilla – hyödyllisiä vinkkejä ja pesutemppuja

miten saan valkoista pyykkiä uudelleen valkoiseksi hyödyllisiä vinkkejä kotiin

Valkoiset vaatteet ovat tyylikkäitä ja tyylikkäitä, mutta harvoin pysyvät valkoisina pitkään. Useimmat tekstiilit menettävät loistavan valkoisen värin ajan myötä ja muuttuvat harmaiksi tai keltaisiksi. Kun ajattelet valkoisen pyykin pesemistä, valkaisuaine tulee heti mieleen. Koska tämä on kemiallinen aine, joka voi saastuttaa ympäristöä, olemme valinneet joitain kotitalouskeinoja, jotka voivat myös tehdä valkoisesta pyykistä valkoisen uudelleen.

Oikealla hoidolla valkoiset tekstiilit pysyvät valkoisina pitkään

valkoinen pesula vartija kotiin korjaustoimenpiteitä vinkkejä pitää värin

Ensimmäinen askel kohti kirkasta valkoista vaatetta on oikea hoito. Harmaan sameuden ja värimuutosten välttämiseksi valkoinen pestävä pyykki on aina pestävä erikseen muista väreistä. Lisäksi pesulämpötilan ja käytetyn pesuaineen on vastattava kankaan vaatimuksia. Jos väri on muuttunut, voit valkaista valkoiset pyykit.

valkoiset pyykkivinkit pesuvalkaisu saavat loistavan valkoisen

Jos kyseisen vaatteen hoito -ohjeissa on ristikkäinen kolmio, älä valkaise sitä kemiallisilla aineilla. Tässä vaiheessa jotkut kotitaloustuotteet voivat auttaa, koska ne suojaavat tekstiilejä ja niiden pitäisi tehdä niistä valkoisia samanaikaisesti. Tunnetuimmat niistä ja niiden oikea käyttö on esitetty alla.

Valkoinen pyykki voi olla jälleen valkoista etikan kanssa

valkoinen pyykki saa valkoista jälleen valkoista etikkaa kotilääke

Valkoinen etikka tunnetaan ympäri maailmaa erilaisista kotitalouskäytöistä. Yleiskäyttöinen ase ei voi vain maustaa salaatteja, vaan sitä käytetään myös laajalti asuntojen siivoamiseen sen puhdistustehon vuoksi. Ihmeellinen kotilääke voi poistaa tahrat ja lian pyykistä hyökkäämättä kankaaseen.

Valkoinen etikka on osoittautunut erittäin tehokkaaksi kellastuneita vaatteita vastaan. Happo tunkeutuu kankaaseen välittömästi ja poistaa muodonmuutoksen. Lisäksi etikka tekee vaatteesta pehmeän ja tekee siitä pehmeän käyttää. Joten jos käytät kotihoitoa pyykille, voit helposti tehdä ilman kemiallista huuhteluainetta. Toinen plus: etikan avulla voit päästä eroon vaatteiden tahmeasta hajusta.

valkoinen pyykki harmaa sameus poista tahrat valkoinen etikka

Jos haluat valkaista kellastunutta pyykkiä etikalla, lisää 1/2 kupillista etikkaa pesuaineeseen ja pese pyykki tavalliseen tapaan. Käytä täysi kuppi kotitaloustuotteita voimakkaasti likaantuneille tekstiileille. Jos haluat tahmeita tahroja, esimerkiksi kahvista, punaviinistä tai deodorantista, voit käsitellä vaatteet ensin etikalla liottamalla ne muutaman tunnin ajan etikan ja veden seokseen.

Saa pyykki valkoiseksi ruokasoodalla

valkoinen pyykki saa valkoiseksi jälleen kotitalouksien korjaustoimenpide sooda

Etikan tavoin ruokasoodalla on monia käytännön käyttötarkoituksia kotona. Sillä on antibakteerinen vaikutus ja sitä käytetään usein erittäin likaisten pintojen puhdistamiseen. Valkoista jauhetta voidaan käyttää myös valkoiseen pyykkiin, se ei ainoastaan ​​tee siitä puhdasta, vaan myös tekee siitä kiiltävän valkoisen. Sen säännöllinen käyttö voi suojata vaatteita kulumiselta.

Jos haluat kokeilla kotihoitoa valkoiselle pyykille, lisää vain 1/2 dl ruokasoodaa tavalliseen pesuaineeseen ja jatka pesua normaalisti.

harmaa pyykki saa valkoista taas vinkkejä soodan levitys harmaa sameus

Valkoiset vaatteet pestään aina korkeassa pesulämpötilassa, mikä ei ainoastaan ​​suojaa värimuutoksilta, vaan myös poistaa tahrat. Koska joitain vaatteita ei voi pestä kuumalla vedellä, sinun on käsiteltävä olemassa olevat tahrat etukäteen. Erityisten tahrasuihkeiden, jotka sisältävät paljon kemikaaleja, lisäksi kotitaloustuotteet, kuten ruokasooda, tekevät hyvää työtä. Liota kyseinen vaate vain ämpäriin, jossa on vettä, 1/2 dl ruokasoodaa ja 1/4 cup sitruunamehua, odota tunti ja pese normaalisti. Tällä tavalla itsepäiset tahrat voidaan poistaa ympäristöystävällisesti.

Valkaise pyykin väri sitruunalla

valkoinen pyykki saa jälleen valkoista liota sitruunat veteen

Sitruunoilla ei ole vain raikasta tuoksua, vaan ne voivat myös poistaa tahrat. Keltaisesta väristä huolimatta ne poistavat värimuutoksia, kuten harmaata sameutta, ja virkistävät valkoisia vaatteita. Voit helposti palauttaa vuodevaatteiden, pöytäliinojen ja vaatteiden loistavan valkoisen värin. Täytä ensin suuri kattila vedellä ja laita siihen useita sitruunaviipaleita. Kuumenna vesi kiehuvaksi, ota kattila liedeltä ja anna pyykin imeytyä siihen noin tunnin ajan. Pese sitten pyykki normaalisti ja anna sen sitten kuivua auringossa.

Miten saan pyykin uudelleen valkoiseksi maidon kanssa?

valkoinen pyykki kuiva valkoinen jälleen auringossa kuivaajan sijaan

Maito on ihana kotihoito herkkien kankaiden ja puuvillan pesuun. Valkoinen juoma hoitaa tekstiilejä hellävaraisesti ja voi valkaista ne samalla. Kylmä maitohaude luo loistavan valkoisen poistamalla mahdolliset värimuutokset. Laita ämpäriin 2 kuppia kylmää maitoa, 1 kuppi jääkylmää vettä ja mahdollisesti muutama jääpala ja liota kellastunutta vaatetta siinä tunnin ajan. Pese lopuksi tavallisella pyykinpesuaineella ja anna sen kuivua auringossa.

Valkaise valkoinen pyykki vetyperoksidilla

valkoinen pyykki saa jälleen valkoista vetyperoksidia

Vetyperoksidia käytetään usein hiusten valkaisuun, mutta se on yhtä tehokas saamaan valkoiset pyykit uudelleen valkoisiksi. Tämä on luonnollinen aine, jota löytyy monista markkinoilla olevista valkaisuaineista. Näin voidaan poistaa sekä harmaa sameus että tahrat, kuten hiki. On kuitenkin tärkeää käyttää vetyperoksidia, jonka pitoisuus on 3 prosenttia. Suuremmat annokset voivat aiheuttaa kemiallisia palovammoja.

Jos haluat valkaista pyykkiä tällä tuotteella, lisää vain 1/2 dl vetyperoksidia 3% tavalliseen pesuaineeseen ja jatka pesua normaalisti. Jos tahrat ovat selvästi näkyvissä, käsittele tahrat ensin valkaisuaineella ennen kuin laitat vaatteen pesukoneeseen.

Kuinka tehokkaita ovat kotilääkkeet??

kuinka saada valkoista pyykkiä jälleen valkoiseksi kotitalousvinkkejä

Kotihoitojen todellinen vaikutus pyykin valkaisuun on kuitenkin kiistanalainen. Yllä kuvatut kotihoidot eivät ole aina tehokkaita, ja ne poistavat vain kohtalaisen tehokkaasti joitakin itsepäisiä tahroja. Jos mikään esitetyistä valkoisista ei valkaise valkoisiasi, niin ainoa keino on kemiallinen valkaisuaine.

Previous Post
3 luovaa syksyistä lautasliinarengasta itse tekemiseen
Next Post
Valmista runsaasti hiilihydraatteja sisältäviä reseptejä nopeasti – 6 ehdotusta jokaista ateriaa kohti päivässä