15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Löydä täydellinen kodikas viltti: materiaali ja muut ostokriteerit

Peitto-kangas-yleiskatsaus-päiväpeite-olohuone

Kylmä iltapäivä, kuuma tee ja hyvä kirja. Mitä vielä puuttuu tämän unelman toteuttamiseksi? Lämmin peitto tietysti. Pehmeät peitot päiväpeitteiden muodossa sohvalla tai nojatuolilla tuovat kodikkuutta neljään seinään ja takaavat viihtyisät ajat. Kun niitä ei käytetä halaamiseen, niitä käytetään usein koriste -esineinä. Joten voit asettaa tiettyjä väriä aksentteja laitokseen. Täydellisen peiton ei pitäisi olla vain miellyttävän pehmeä ja pitää sinut lämpimänä, vaan myös kestävä ja helppohoitoinen. Tämän päivän artikkelista voit selvittää, mitä muuta on otettava huomioon ostettaessa.

Peitto-talvi-takka-lämmin-virkattu

Oman kodin kaunein paikka sateisena syyspäivänä on henkilökohtainen suosikkipaikkasi sohvalla. Varsinkin kun siellä on mukava päiväpeite. Jotta voit tuntea olosi mukavaksi viihtyisän peiton kanssa, sen on täytettävä henkilökohtaiset ja yksilölliset vaatimukset. Pehmeyden ja ulkonäön lisäksi myös muita tärkeitä päätöksentekokriteereitä otetaan huomioon. Materiaalit ovat yhtä erilaisia ​​kuin tarjotut värit ja kuviot. Mutta kauneimmastakaan suunnittelusta ei ole hyötyä, jos se on epämiellyttävä koskettaa.

Täydellisen peiton koko

Peitto-olohuone-nojatuoli-valkoinen

Huopia on saatavana erikokoisina. Liian lyhyestä peitosta voi tulla nopeasti kiusallinen ongelma. Toisesta päästä vetäminen saa joko jalat tai ylävartalon kylmään. Lisäksi suositellaan suurempaa peittoa, johon voit kääriä itsesi kunnolla. Periaatteessa sovelletaan seuraavaa kaavaa: peiton pituus tai leveys = kehon koko tai kehän ympärysmitta + noin 30 cm. XXL pehmohuovat 160 x 220 cm ja 220 x 240 cm ovat erittäin suosittuja. Nyt on huopia, joissa on hihat tai ns. Elävät takit. Ne pitävät sinut lämpimänä ja tarjoavat rajoittamattoman liikkumis- ja aseidenvapauden. Käytännöllisten hihojen ansiosta voit lukea, juoda teetä tai soittaa puhelun rentoutuessasi.

Tietenkin suosittu huopa on saatavana myös pienemmissä kooissa. Tietenkin, jos katto oli tarkoitettu käytettäväksi vain koristetarkoituksiin, se voisi olla pienempi. 120 cm leveys riittää lämmittämään jalat tai jalat mukavasti sohvalla.

Oikea kangas täydelliseen viihtyisään peittoon

Pehmeä viltti-virkattu-karkeasilmäinen-valkoinen-kori-takka

puuvilla – 100 % puuvillasta valmistetulla huovalla on lukuisia etuja. Se on pehmeä, lämmin ja sopii myös allergikoille, vauvoille ja herkälle iholle. Hengittävyytensä vuoksi puuvillapeitteet ovat ihanteellisia viileisiin kesäiltoihin.

Villa – Heti kun talvi on aivan nurkan takana, paksu villapeite antaa kodikasta lämpöä. Lankahuovat ovat erittäin kestäviä ja varastoivat kehon lämpöä erittäin hyvin. Koska lampaanvilla on valmistettu luonnonkuiduista, se nähdään joskus naarmuuntuneena iholla. Kashmir ja alpakka ovat erityisen hienoja ja laadukkaita villalajeja. Ne ovat erittäin kevyitä ja joustavia iholla.

Peitto-fleece-vaaleanharmaa-kerma-punainen-raidat

Fleece on valmistettu neuloksena muovista ja eristää hyvin kylmää. Toisin kuin villakankaat, fleece on erittäin kevyt ja kestävä. Siinä on myös vettä hylkivä pinta ja se kuivuu nopeasti. Fleece tuntuu erittäin mukavalta ja pehmeältä iholla. Pilliminen on fleeceille tyypillistä ja sitä voidaan lykätä, mutta sitä ei voida välttää. Tämä pilling on kuitenkin puhtaasti visuaalinen ongelma eikä vähennä materiaalin toimivuutta.

Peitto-polyesteri-turkin jäljitelmä-pörröinen-ylellinen-tekoturkis

polyesteri – Täydellinen valinta niille, jotka haluavat kestävän kankaan edulliseen hintaan. Polyesteri kestää pesun ja kuivauksen monta vuotta menettämättä kaunista väriä tai koostumusta. Ja se maksaa yleensä vähemmän kuin luonnolliset kankaat. Peitto, joka on valmistettu polyesterin ja puuvillan sekoituksesta, on myös mukava tapa hyödyntää molempia kankaita. Synteettisten kuitujen kestävyys ja luonnonkuitujen pehmeys ja hengittävyys.

Tekoturkis / tekoturkis / tekoturkis – Tällä kankaalla on samat kodikkaat ja lämmittävät ominaisuudet kuin oikealla turkilla, mutta se on valmistettu synteettisistä kuiduista. Turkisjäljitelmäheittoja on saatavana monenlaisina väreinä ja kuvioina. Joten sinulla ei voi olla vain käytännön apulainen jokapäiväiseen elämään, vaan myös tyylikäs asuste sohvalla.

Peitto jokaiseen vuodenaikaan

Peitto-harmaa-olohuone-vaaleansininen-sohva-valkoiset tyynyt

Se, kuinka paljon viltti luovuttaa lämpöä, riippuu kankaasta. Puuvillapeitot tai mikrokuituliinat, joissa on puuvillaa, ovat ihanteellisia kesäksi, kun taas villa-, fleece- ja polyesteripeitot ovat ihanteellisia kylmemmille kuukausille.

Onko huopa konepestävä?

Pehmeä viltti-virkattu-vaalea-valkoinen-makuuhuone

Jos peitossa on merkintä “Vain kuivapesua varten”, sitä ei tarvitse pestä pesukoneessa. Muut kankaat sen sijaan ovat konepestäviä, mutta ne voidaan pestä vain 40 asteessa. Huomioi hoito -ohjeet ja suositeltu pesulämpötila. Muutoin kangas voi vaurioitua.

Paakun tai nukan muodostuminen 

Peitto-lämmin-harmaa-villa-talvi

Ajan mittaan kehittyy epäsuosittu nukka ja pikkukivi, erityisesti lyhytkuituisten kankaiden, kuten fleece, kanssa. Tämän seurauksena kankaat näyttävät nopeasti käytetyiltä ja vanhemmilta kuin ne ovat. Voimakkaasti käytetyillä alueilla kangas voi myös ohentua, mikä johtaa myöhemmin reikien muodostumiseen. Jotta voit nauttia kodikkaasta peitostasi pidempään, on parasta välttää huuhteluaineen käyttöä ja käyttää mietoa pesuainetta. Korkealaatuiset luonnonkuiduista valmistetut huovat sen sijaan harvoin tai ei ollenkaan.

Hengittävyys ja kosteudenhallinta

Huopa-puuvilla-polyesteri-synteettinen nahka-valkoinen-musta

Toinen tärkeä peittojen ominaisuus on niiden hengittävyys, mikä muun muassa parantaa kosteuden hallintaa. Luonnonkuiduista, kuten puuvillasta, villasta, pellavasta jne. Tehtyjen peitojen katsotaan olevan erityisen hengittäviä ja varmistavat hyvän kosteudenpoiston. Luonnonkuidut imevät hikeä ja johtavat sen pois, jotta haihtuva kylmä ei jäähdytä kehoa. Nämä kudokset lämmittävät ja helpottavat samalla hikoilua. Mikrokuitukankaat eivät sitä vastoin ime ensin kosteutta, vaan hajottavat sen suoraan ympäröivään ilmaan. Joten istuminen takan tai nuotion ääressä polyesteripeitteellä ei olisi hyvä idea.

Mikä huopa sopii allergikoille?

Peitto-valkoinen-tekoturkis-lepotuoli-synteettikuitu

Jotkut ihmiset ovat herkkiä tai allergisia lampaanvillalle. Tässä tapauksessa fleece on sopiva vaihtoehto, jonka pehmeys ja lämpö ovat verrattavissa. Fleece -huovat voidaan pestä 40 asteessa ja ne kuivuvat nopeasti. Ne tulevat täysin bakteerittomiksi vain 60 asteessa, mutta monet mallit eivät kestä tätä korkeaa lämpötilaa. On parasta lukea etiketin ohjeet.

Peitto-tekoturkikset-verhot-beige

Peitto-fleece-tikattu-päiväpeite-harmaa-pohjoismainen kuvio

Peitto-fleece-harmaa-kuvioitu-pehmeä valo

Peitto-villa-huopa-harmaa-lämmin

Previous Post
35 Halloween-meikkivinkkiä koko perheelle
Next Post
22 ideaa koristeelliseen vihannespuutarhaan – ilo silmille ja maulle