15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Suurten ikkunoiden suunnittelu – vinkkejä ja ratkaisuja aurinkosuojaan

suuret ikkunat uudisrakennus-energia-hyöty-eristys

Suuret julkisivun ikkunat ja kattoikkunat ullakolla ovat melkein osa nykyaikaisten talojen vakiovarusteita. Kukaan ei halua asua pimeissä huoneissa nykyään, ja se on ymmärrettävää monista syistä. Päivänvalolla on suora vaikutus ihmisten fyysiseen ja henkiseen terveyteen. Se paitsi kirkastaa mielialaa myös parantaa hyvinvointia ja suorituskykyä. Mitä suurempi ikkuna, sitä avoimempi, kirkkaampi ja kodikkaampi huone näyttää. Tänään kerromme sinulle, mitä muita etuja suuret ikkunat tuovat ja mitä sinun tulisi silti ottaa huomioon niitä suunnitellessasi.

Suuret ikkunat tuovat monia etuja

suuret ikkunat uudet rakennetut kaihtimet-valkoinen-alumiini-näkyvyys-aurinkosuoja-ruokailutila-syö-keittiö

Nykyaikaiset talot, kuten nollaenergia ja passiivitalot, vakuuttavat paitsi visuaalisesti myös energiatehokkuuden suhteen. Talon seinien ja ikkunoiden erinomainen lämmöneristys korostaa tätä suuntausta ja takaa optimaalisen energiankäytön. Pitkällä aikavälillä tämä tuo huomattavia säästöjä ja on ympäristöystävällistä. Kun suunnittelet moderneja passiivitaloja Kardinaali osoittaa ikkunajärjestelyn jotta sisätilat voivat hyödyntää optimaalisesti auringon säteitä ja valon esiintymistä. Pohjoisessa suuret ikkunat ovat tuskin kannattavia, mutta etelässä voit käyttää ilmaista aurinkoenergiaa lisälämmönlähteenä. Teknisesti ikkunan etuosan asennus on mahdollista myös jälkikäteen jokaisessa talossa. Jos haluat korvata olemassa olevan seinän suurilla eristysikkunoilla, sinun on haettava rakennuslupaa.

Eristä suuret ikkunat

suuret ikkunat-uusi-rakentaa-kaihtimet-valkoinen-xxl-ruokailutila

Suurten ikkunoiden tapauksessa kolminkertaisen tai lämpöeristyslasin käyttöä suositellaan. Edut: pieni lämmönhukka ja suuri säästöpotentiaali. Näissä lämpöeristysikkunoissa on kolminkertaiset ikkunat, ja niiden välissä on myös inerttejä kaasutäytteitä. Ikkunaa ostettaessa on otettava huomioon U-arvo (lämmönsiirtokerroin). U-arvo osoittaa, kuinka paljon lämpöä vapautuu huoneen sisältä ikkunan kautta ulos. Mitä pienempi U, sitä parempi lasin eristysvaikutus. Toisin kuin vanhat ikkunat, uusien energiansäästöikkunoiden U-arvo on huomattavasti parempi, 0,6-1,5 W / (m²K). Kun valitset uutta ikkunalasia, sinun on ehdottomasti otettava selvää g-arvosta. G-arvo vaihtelee välillä 0-1,0 ja näyttää lasin läpäisevyyden aurinkoenergialle. Siksi ihanteellisella ikkunalla on korkea g-arvo ja mahdollisimman pieni arvo.

Vanhojen rakennusten vanhat ja vuotavat ikkunat luovuttavat paljon lämpöenergiaa ympäristöön ja lisäävät lämmityskustannuksia, joten on harkittava mahdollista eristysmittojen jäljittelyä. Täältä on saatavana useita vaihtoehtoja vanhojen yksikerroksisten ikkunoiden vaihtamiseen. Esimerkiksi puristusteippi soveltuu hyvin ikkunakehysten tiivistämiseen, koska se laajenee 2-10 mm kiinnityksen jälkeen ja poistaa ainakin ilmalukkojen vaikutukset. Mukavuus riippuu lähinnä ikkunan lämpötilasta. Jotta voitaisiin säästää energiaa ja tuntea olonsa mukavammaksi ikkunan lähellä, ikkunoiden tulee olla hyvin eristettyjä. Kylmäsuojakalvot voidaan kiinnittää ikkunaan sisäpuolelta ja heijastaa lämpö takaisin huoneeseen, jolloin voidaan saavuttaa tehokas suoja kylmää vastaan.

Varjostus suurille ikkunoille

suuret ranskalaiset ovet-uusi-rakentaa-aurinkosuoja-kaihtimet-kalusteet-vintage-tyylinen maalaistalo

Suuren ikkunan etuosan pitäisi päästää valoa ja lämpöä huoneeseen, mutta se tarjoaa myös mahdollisuuden pimenemiseen ja yksityisyyden suojaamiseen. Talvella toivotusta voi nopeasti tulla liikaa kesällä. Jos et ole aivan varma, mitä valita, voit kysyä neuvoa erikoisliikkeeltäsi. Alla kuitenkin annamme sinulle muutamia ideoita suurista ikkunoista.

Ei ole mahdollista vain varustaa pieniä ikkunoita rullakaihtimilla. Jopa erittäin suuret, jopa 4,5 m leveät ja 4 m korkeat ikkunat voidaan peittää maxi -kaihtimella. Ne ovat houkutteleva vaihtoehto klassiselle verholle, ja niistä voi tulla myös koristeellinen katseenvangitsija valokuvien tulostamisen kanssa. Käytännöllinen ratkaisu olisi myös kaihtimet, jotka on tehty mittojen mukaan ja jotka voidaan siksi sovittaa täydellisesti mihin tahansa klassiseen tai moderniin ikkunaan. Rakenteelliset vaatimukset, kuten viisto katto ja erkkeri -ikkunat, eivät myöskään ole ongelma.

suuret ikkunat uusi rakennus-pääsy-ulkokeittiö-ruokailutila

Pystysuuntaiset kaihtimet, jotka tunnetaan myös nimellä pystysuuntaiset kaihtimet, ovat yleensä ensimmäinen valinta sisustettaessa toimistoja, mutta nyt ne löytävät tiensä myös yksityisiin huoneisiin. Esimerkiksi monet modernien talojen keittiöt ja olohuoneet tarjoavat runsaasti päivänvaloa suurten ikkunoiden kautta ja suoran pääsyn terassille tai parvekkeelle. Joustavuutensa ansiosta lamelliverhot voidaan avata nopeasti, jotta niistä pääsee ulos. Valon esiintymistä ja näkymää ulos voidaan myös säätää joustavasti.

Liukuverhot ovat loistava suunnitteluvaihtoehto etenkin leveiden ikkunoiden edessä. Paneeliverhot yhdistävät täydellisesti toiminnallisen yksityisyyden ja aurinkosuojan sekä luovan huoneen suunnittelun. Liukuverhot on ripustettu vaunuihin monikäyttöisissä verhokiskoissa ja tarjoavat häikäisysuojan juuri siellä, missä sitä tarvitaan. Jopa viisi kiskoa voidaan ohjata peräkkäin kiskojärjestelmässä. Tuloksena on suuria vaihtoehtoja ja yhdistelmävaihtoehtoja: läpinäkyvät ja läpikuultamattomat materiaalit, yksiväriset ja kuviopituiset kankaat sekä kokonaiset ikkunakuvat yksittäisillä aiheilla. Luovuudelle ei ole rajoja!

suuri ikkuna-aurinkosuoja-roomalainen sokea-lattiasta kattoon-lasitus-ruokailutila

Kuvalähteet: © Photographee.eu

Previous Post
Tee halpoja puutarhakoristeita itse – 15 DIY -ideaa
Next Post
Harjoittele lomalla – joten voit rentoutua ja pysyä kunnossa samanaikaisesti