15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vanhojen ovien kaunistaminen – 20 vinkkiä ja vinkkejä sisäovien uudelleensuunnitteluun

Kaunista vanhat ovet-ideoita-vinkkejä-uudista-koristele

Ovien korjaaminen tai uusiminen on osa asunnon sisustamista ja uudelleensuunnittelua. Ne ovat epäilemättä huoneen tai huoneiston kasvot ja tekevät ensivaikutelman vieraillessasi. Jos uusien ovien ostamista ei ole suunnitteilla, tässä on ratkaisu. Materiaalista riippuen vanhoja ovia voidaan kaunistaa, korjata tai yksinkertaisesti sisustaa ystävällisemmin.

Kaunista vanhat ovet: maalilla tai kalvolla

Kaunista vanhat ovet-ideoita-väri-tai tarroja

Modernisoinnissa ja kunnostamisessa edullisista ratkaisuista voi olla hyötyä. Varsinkin jos uutta kallista ostosta ei ole suunnitteilla. Pienellä vaivalla ja korkealla laadulla on myös tärkeä rooli tässä. Kaiken kaikkiaan tietysti sinulla voi olla vaikeuksia, mutta muutamalla hyödyllisellä vinkillä tehtävä näyttää saavutettavissa olevalta. Ennen kaikkea ratkaiseva tekijä on materiaali, josta vastaava ovi on valmistettu.

Kaunista vanhoja ovia: romanttinen ruusussa ja kukissa

Kaunista vanhat ovet-ideat-ulko-ovi-romanttinen-vaaleanpunainen

Puinen ovi voidaan kunnostaa milloin tahansa. Voit muuttaa sen väriä, levittää erilaista puutahraa ja käsitellä pintaa pohjimmiltaan monin eri tavoin. Tilanne on erilainen laminaatista valmistettujen ovien kanssa. Muovipinta on vettä hylkivä eikä ota jälkikäteen käytettyä väriä. Uutta pinnoitetta suositellaan, varsinkin jos alueita on vaurioitunut. Toinen vaihtoehto olisi asettaa itseliimautuva kalvo päälle, mutta tämä on väliaikainen ratkaisu.

On vielä harkittava, onko kyseessä vuokra -asunto vai ei. Osakehuoneistossa voit tehdä ja muuttaa mitä haluat. Jos asut vuokralla, et saa tehdä suuria muutoksia asuntoon. Sisäovet voidaan maustaa, mutta ei maalata tai päällystää. Vuokralaisen tulee poistua asunnosta samassa kunnossa kuin muutettaessa. Tai voit keskustella mahdollisesta remontista vuokranantajan kanssa ja allekirjoittaa lisäsopimuksen.

Vanhojen ovien kaunistaminen – värjäys: ohjeet ja vinkit

Kaunista vanhat ovet-ideoita-väritys-ohjeet-vinkkejä

Pienillä tempuilla vanhat ovet luovat täysin uusia vaikutelmia. Ennen remontin aloittamista ovi tulee esikäsitellä. Se on parasta irrottaa tavanomaisesta paikastaan, nostaa kalastusvavastaan ​​ja asettaa vakaalle alustalle. Tämä helpottaa käsittelyä ja estää mahdolliset vauriot. Kaikki varusteet on poistettava.

Tee valmistelut ovien edessä 

kaunistaminen-vanhat ovet-ideat-ohjeet-pinnan valmistelu-hionta

Jos oven pinnalla on useita naarmuja, kolhuja ja vastaavia, ne on korjattava. Voit tehdä tämän puun erityisellä valmiilla täyteaineella. Epätasaisuudet täytetään ja korjataan lastalla. Kun täytetyt alueet ovat kuivuneet hyvin, ne käsitellään hiekkapaperilla ja tasoitetaan.

vanhat ovet-kaunista-ideat-väri-ohjeet-vinkit

Oven koko pinta ja erityisesti reunat on hiottava hiekkapaperilla. Voit käyttää sopivaa hiomakonetta, jos sellainen on saatavilla. Kuitenkin vain tasaisia ​​alueita voidaan käsitellä sillä ja sisennykset ja yksityiskohdat on käsiteltävä käsin. Ota lopuksi hiekkapaperi 240 kruunulla ja hio koko oven pinta. Sen jälkeen se on poistettava rasvajäämistä alkoholilla.

Kaunista vanhat ovet ja koristele ne kauniisti 

vanhat ovet-kaunistaa-ideoita-ennen-jälkeen-ulko-ovi

Lopuksi levitetään maaliväri. Valkoinen pohjalakka levitetään yleensä matta- tai kiiltäväksi. Kun valitset oikean värin, suosittelemme valitsemaan vaaleat sävyt. Ne näyttävät positiivisilta ja ystävällisemmiltä ja takaavat siksi mukavan vastaanoton. Värimuutos ei sovellu käytettäväksi vuokra -asuntojen ovissa. Olipa kiiltävä tai matta, jopa vanhat ovet loistavat uudella loistolla.

Kaunista vanhat ovet ja saa ne loistamaan: kirkkaat värit

vanhat ovet-kaunista-ideat-vaaleanpunainen-oranssi-kirkas-kirkas

Kun maalaat halutulla maalivärillä, aloitat kulmista ja reunoista. Nämä maalataan ensin siveltimellä ja sitten muu oven pinta käsitellään maalitelalla. Saat parhaan tuloksen levittämällä valkoisen pohjalakan ja vasta sitten haluamasi värin. Tällä tavalla haluttu väri saa halutun vivahteen ja voimakkuuden. Värillinen tausta näkyy yleensä alavärinä ja muuttaa maalin värin vaikutusta.

Kaunista vanhat ovet ja korosta pastelliväreillä

vanhat ovet-kaunistavat-ideat-väri-geometriset hahmot

Ennen maalaamista suosittelemme peittämään ovikehyksen tai vain oven pinnan maalarinteipillä, jotta reunat pysyvät kauniina ja puhtaina. Jos työskentelet useiden tai eri värien kanssa, vaaditaan korkealaatuinen maalarinteippi. Halvimmat ottavat maalin ja ovat sitten erittäin vaikeasti poistettavia, ilman reunoja.

Kaunista lastentarhan vanhat ovet: liitutaulumaali

vanhat ovet-kaunistaa-ideoita-musta-liitutaulu-maali-lastenhuone-liitu

Ovikehykset ja ovipinnat voidaan suunnitella eri tavalla. Tämä tekee ovesta design -aksentin huoneistossa tai huoneessa. Sisäovilla voit kokeilla leikkisiä malleja ja käyttää oven pintaa eräänlaisena kankaana. Lastenhuoneessa epätavalliset tehosteet ja ideat otetaan aina hyvin vastaan. On mielikuvituksellista maalata oven sisäpuoli liitutaulumaalilla ja antaa lapsille siten mahdollisuus suunnitella se liidulla haluamallasi tavalla.

Suunnittele liukuovet eri tavalla: raidat

vanhat ovet-kaunista-ideat-liukuovet-kuvio-nauhat

Erityisesti liukuovet ovat ihanteellisia leikkisästi. Oven kahva tai pultti puuttuu usein ja sopii usein täydellisesti seinään. Nämä muunnetaan nopeasti vieritettäväksi kuvaksi. Ehkä ei kovin luova, mutta erittäin tyylikäs ulkoasu geometriset hahmot ja raidat. Tässä on hyvä maalarin teippi kätevä. Jos haluat mieluummin neutraaleja värejä yksinkertaisessa ja tyylikkäässä sisustuksessa, käytä vaaleanharmaita ja valkoisia pystysuoria raitoja.

Vanhojen ovien kaunistaminen: geometriset muodot 

vanhat ovet-kaunista-ideat-geometrinen-kuvio-valkoinen-harmaa

Geometriset kuviot ovat erittäin suosittuja tapetti- ja seinäkoristeissa. Niihin on myös suhteellisen helppo päästä. On parasta valita kaksi tai kolme väriä, esimerkiksi kaksi neutraalia ja yksi voimakas sävy, ja käyttää kolmatta säästeliäästi. Yllä oleva kuva on hyvä esimerkki. Harmaan ja valkoisen kalanruotokuvio näyttää huomaamattomalta, mutta silti mielenkiintoiselta ja kirkkaan punainen ovenreuna korostaa.

Kaunistaa vanhoja ovia ja suunnitella ne uudella tavalla: mustavalkoisena

vanhat ovet-kaunistaa-ideoita-mustavalkoinen-kuvio-kalvo

Vanhojen ovien kaunistaminen ei ole mahdollista vain uuden värillisen maalikerroksen avulla. Kalvolla varustettu versio sopii erityisen hyvin rumaihin oviin vuokra -asunnoissa. Nykyään elokuvia on saatavana useina eri väreinä ja muunnelmina. Voit jopa tilata itse suunnitellun painetun kalvon tai ainakin valita kuvan itse. Parasta siinä – kalvo on helppo poistaa milloin tahansa. Kuumenna pinta vain hiustenkuivaajalla ja vedä kalvo pois peräkkäin.

Tee vanhoista ovista minimalistisia

vanhat ovet-kaunista-ideat-minimalistinen-valkoinen-neon-reuna

Samalla tavalla jokainen sisäovi voidaan suunnitella luovasti yksinkertaisesti värillisellä teipillä. Minimalistinen ja tehokas, enemmän moton mukaan: “Lisää on vähemmän”, voit valita kauniin värin ja käyttää sitä kuvailemaan leikkisiä muotoja. Vaihtoehtoisesti voit kiinnittää värillisiä raitoja sisä- ja ulkoreunoihin ja luoda suuren vaikutuksen pienellä vaivalla.

Kaunista vanhat ovet ja koristele ne teipillä

vanhat ovet-kaunista-ideat-musta-valkoinen-pesulaite

Jos haluat peittää suuremman oven alueen kalvolla, on suositeltavaa suihkuttaa ovi lasinpuhdistusaineella ja levittää kalvo varovasti pala kerrallaan. Vaihtoehtoisesti sama vaikutus voidaan saavuttaa veden ja pesuaineen seoksella. Ennen kaikkea on tärkeää, että oven pinta on kostea, koska se helpottaa kalvon levittämistä ja estää kuplia.

Kaunista vanhat ovet pesuteipillä

vanhat ovet-kaunistaa-ideat-font-washitape-koristella

Jos haluat saavuttaa tiettyjä muotoja ja hahmoja teipillä, suosittelemme alustavaa piirustusta oven pinnalle. Viivaimien, liidun tai lyijykynän avulla voit määrittää jokaisen kuvan oikean sijainnin ja asettaa itseliimautuvat hiukkaset sen päälle.

Kaunista vanhat ovet itseliimautuvalla kalvolla

vanhat ovet-kaunista-ideat-pesulaite-koristele-valkoinen-kalvo

Jotta saat enemmän väriä huoneeseen, suosittelemme pesuteipin käyttöä. Toimistotarvikkeissa on hienoja muunnelmia, joissa on leikkisiä kuvioita tai kauniita värejä, jotka tuovat hyvän mielen. Vaihtoehtoisesti on myös erilaisia ​​tarroja, jotka on helppo kiinnittää. Tämä luo kauniita aiheita ja vain yksittäiset oven alueet peitetään. Voit nopeasti luoda pisteitä, raitoja, geometrisia kuvioita ja suuria fontteja itse.

Kaunista vanhat ovet itseliimautuvilla tarroilla

vanhat ovet-kaunista-ideat-itseliimautuvat-tarra-pisteet

Ovipinnan liimauksessa vain yksi ehto on erittäin tärkeä – pinnan on oltava tasainen. Vaurioituneet ovet voidaan mahdollisesti täyttää, mutta vain jos se on puuovi. Toinen vaihtoehto on korjata se koristeellisilla paneeleilla. Sisäovi on peitetty kevyellä MDF -levyllä tai lastulevyllä, jossa on koristekerros, ja kiinnitetty oven pintaan. Se toimii puulaminaattien periaatteella. Koristekerros koostuu yleensä paperista ja on kalvottua mattaista tai kiiltävää. Tämä suojaa niitä kosteudelta ja tekee kuvasta kestävämmän.

Kaunista vanhat ovet paperilla

vanhat ovet-kaunista-ideat-paperi-kukat-värikäs

Vanhoja ovia voidaan kaunistaa väliaikaisesti, jos laitat niihin koristeita. Tämä on sisustettu vuodenajasta tai juhlallisuudesta riippuen ja takaa siten hyvän mielen. Kuviot ja valokuvat voivat olla kauniita motiiveja ovien koristeluun. Paperista, tekokukista tai pienistä esineistä tehdyt kotitekoiset seppeleet ovat silmiinpistäviä, ja kuka tahansa voi luovuttaa niitä. Tässä esittelemme tämän kauniin kevätidean värikkäille paperikukille. Ne voidaan kiinnittää oven pinnalle kaksipuolisella teipillä. Nämä tuovat varmasti hyvää tunnelmaa huoneeseen astuttaessa.

Previous Post
Kotitoimiston organisaatio: Kuinka saada järjestys kotitoimistoon!
Next Post
Opas täydelliseen Koi -lampiisi eri puutarhatyyleissä