15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Keittiön saaren suunnittelu laskurilla: Kuinka suunnitella toimiva saarikeittiö

Keittiöt, joissa on keittosaari, ovat luultavasti toimivin keittiövälineiden muoto ja tarjoavat lukuisia suunnitteluvaihtoehtoja. Ei ihme, että monet amatööri kokit haaveilevat siitä. Kun keittiösaari on varustettu laskurilla, ruoanlaitosta tulee todellinen kokemus koko perheelle. Koska baarituoleilla varustetut laskurit ovat erittäin käytännöllinen lisä istuimia laajentavaan keittiön maisemaan. Mikään ei siis estä sosiaalisia iltoja ystävien kanssa. Jotta varmistetaan riittävä liikkumisvapaus ruoanlaitossa ja syömisessä, huoneen suunnittelussa on otettava huomioon useita asioita. Selitämme sinulle, mikä on tärkeää ja miten voit sovittaa mitat optimaalisesti tilaolosuhteisiin.

Suunnittele keittiösaari laskurilla: määritä mitat

Keittiösaari, jossa on integroitu laskuri Maa -keittiö, jossa on siniset keittiökaapit ja harmaa keittosaari ja kaasuliesi

Monet amatöörikokit, varsinkin kun suunnittelevat, kysyvät itseltään, kuinka suuri keittosaari on. Useimmat valmistajat neuvovat tekemään keittiön saaren, jonka laskuri on vähintään 1,5 metriä ja enintään 4 metriä. Keittiön saaren vähimmäisleveyden tulisi olla 80 cm ja keittiön saaren ilman laitteita – 60 cm. Nämä vähimmäismitat voivat kuitenkin vaihdella, koska johdot ja virtajohdot on usein piilotettava keittiön saarelle. Tätä varten on varattava lisää säilytystilaa. Lisäksi on olemassa tilaolosuhteet: Suorakaiteen tai neliön muotoiset huoneet, joiden pinta -ala on vähintään 15 neliömetriä, ovat ihanteellisia keittiöön, jossa on keittosaari. Tämä keittiö voidaan toteuttaa myös huoneissa, joissa on viisto katto ja kapeat tilat, kunhan se on hyvin suunniteltu.

Teollinen keittiö, jossa saari, liesi ja puinen laskuri

Liian pieni tai suuri keittiösaari asettaa suunnittelun haasteen. Pienissä keittiöissä sinulla ei juuri ole liikkumisvapautta, jos valitset suuren keittiön saaren. Liian pitkät keittiösaaret merkitsevät myös pitempiä työmatkoja, mikä vaikeuttaa työprosesseja entisestään. Toisaalta liian pieni keittiösaari on epäkäytännöllinen, tarjoaa vain vähän säilytystilaa eikä sitä voi käyttää järkevästi. Annamme sinulle hyödyllisiä vinkkejä, joiden avulla voit itse arvioida, onko ruoanlaittosaarella järkeä omissa neljässä seinässäsi ja mitkä sen pitäisi olla.

Suunnittele keittiösaari ilman laitteita, joissa on laskuri

moderni pieni skandinaavinen keittiö valkoisessa ja keittiösaari, jossa pieni harmaa puinen laskuri

Leveyden tärkein määrittävä tekijä on tarkoitus, jonka keittiösaari, jossa on laskuri, on täytettävä. Jos kyseessä on keittiösaari, jossa ei ole laitteita ja joka on tarkoitettu maksimoimaan työtaso ja säilytystila, sinun ei tarvitse huolehtia putkistosta. Mutta sinun pitäisi tehdä sähköliitännät, koska keittiön saarella ihmiset usein soseuttavat, valmistavat smoothieita sekoittimella tai jopa leivovat leipää leivänpaahtimessa. Parhaassa tapauksessa sinun on asennettava myös USB -portit, joita tarvitset esimerkiksi matkapuhelimen tai kannettavan tietokoneen latausasemalle.

Nyrkkisääntönä on, että keittiön saarella ilman laitteita on suunniteltava vähintään 80 cm työtasolle ja 40 – 50 cm työtasolle. Kaiken kaikkiaan vähimmäisleveyden tulisi olla 120-130 cm. Voit säästää tilaa pienissä keittiöissä valitsemalla keittiön saaren, jossa on integroitu laskuri. Toinen vaihtoehto on niemimaa, joka on kiinnitetty keittiöön toiselta puolelta.

harmaa keittiö ja valkoinen keittiösaari ilman laitteita puupalkilla

Pituus riippuu siitä, kuinka monta ihmistä on keittiössä samaan aikaan, ruoanlaitto tai syöminen yhdessä. Sinkut, joilla on erillinen ruokapöytä, voivat valita 1,5 metrin pituisen keittiösaaren. Se tarjoaa tarpeeksi istumapaikkoja 4 hengelle ja enemmän kuin tarpeeksi ruoanlaitto tilaa. Lapsiperheiden tulisi myös laajentaa keittiösaarta jokaiselle perheenjäsenelle vielä 60 cm jokaiselle aikuiselle ja 30 cm jokaiselle lapselle. Neljän hengen perheelle (2 vanhempaa, 2 lasta) 2,6 metriä pitkä ruoanlaitto saari on ihanteellinen. Mikään ei siis estä viihtyisiä ruoanlaittoiltoja.

Varustetun keittiön ja keittosaareen välinen etäisyys voi vaihdella 1 metristä 2 metriin. Jos keittiösaaressa on laatikoita tai perusyksiköitä, etäisyyden tulee olla 1,4–1,8 metriä. Tämä antaa sinulle liikkumisvapauden, vaikka kaikki kaapin ovet ovat auki samanaikaisesti.

Keittiösaari, jossa laskuri, pesuallas ja astianpesukone

Keittiön saari, jossa on puinen laskuri maalaistalon tyylisissä suunnitteluideoissa nykyaikaisiin keittiöihin luonnonkivestä

Jos haluat varustaa keittiösi saaren pesualtaalla ja astianpesukoneella, sinun on suunniteltava vähintään 60 cm pesuallas. Jätä lisäksi vähintään 15 cm: n marginaali, jotta vettä ei tippu lattialle käsienpesun aikana. Keittiösaari, joka on vähintään metrin (ilman laskuria) leveä ja 1,7 metriä pitkä, on osoittautunut optimaaliseksi. Vinkkimme: Samankaltaista keittiösaarta kannattaa etsiä huonekaluliikkeestä, jotta voit testata jalkatilaa ja istumismukavuutta. Jotta perheesi ja vieraasi voivat istua mukavasti keittiön saarella, laskurin tulisi ulottua 60 cm reunan yli. Jos suunnittelet syötävää keittiötä etkä halua perustaa erillistä ruokailutilaa, sinun on tehtävä tiskistä mahdollisimman leveä. Toisaalta, jos olet suunnitellut perhekeittiön, jossa kaikki valmistavat ruoan yhdessä ja nauttivat yhdessä olemisesta ruoanlaiton aikana, 40 cm leveä baaritiski riittää. Et voi tarjoilla ruokaa sen päällä, mutta tiskillä on riittävästi tilaa juomille.

Kun suunnittelet saarikeittiötä, sinun on myös varmistettava, että pesuallas on jääkaapin ja liesi lähellä. Näin voit optimoida työnkulun. Aseta keittiösaari niin, että se ei ole suoraan uunin edessä.

Keittiön saari, jossa liesi ja laskuri

moderni keittiö, jossa saari, kaasuliesi ja valkoinen Corian -työtaso

Jos liesi on sijoitettu keittiön saarelle, sen tulee olla vähintään 1,5 metriä leveä ja vähintään 1,8 metriä pitkä. Ei ole väliä, oletko valinnut kaasu-, keraaminen-, sähkö- tai induktioliesi. Saarekeittiössä, jossa on sisäänrakennettu liesi, pesuallas ja jääkaappi ovat helposti ulottuvilla. Suunnittele ylimääräinen työtila keittotason molemmille puolille sekä riittävästi tilaa yrteille, öljylle jne. tarjota. Jätä keittotason ympärille 15 cm: n reuna, kuten pesuallas keittiösaarille, jotta ruoka tai rasva ei roisku lattialle ruoanlaiton aikana. Kun valmistat ruokaa, perhe voi rentoutua sen vieressä olevalla tiskillä.

Suunnittele keittiösaari, jossa on integroitu laskuri

Moderni keittiö, jossa saari, laskuri ja pesuallas Corianista ja modernit harmaat sisäänrakennetut kaapit

Kaikille, jotka haluavat joustavan huoneratkaisun, on saatavilla keittiösaari, jossa on integroitu laskuri. Se on erittäin toimiva vaihtoehto, varsinkin kun tilaa on rajoitetusti, ruokailukeittiöissä tai saarikeittiöissä. Voit käyttää käytettävissä olevaa työtasoa työtasona tai, jos sinulla on ystäviä, tarjoilla sillä alkupaloja ja sormiruokaa. Jos olohuoneessa on saarikeittiö, voit myös järjestää buffet -keittiön saarelle.

Keittiösaari laskurilla: näin voit tehokkaasti lavasttaa uuden saarikeittiön

Teollinen keittiö, jossa on keittiösaari ja kierrätyspuusta valmistettu baaritiski

Saarikeittiö trendikkäällä teollisella tyylillä

Maalaismaisen näköiset etuosat, yksinkertainen muotoilu, mustasta metallista valmistetut keittiökahvat ja marmoriset työtasot: moderni teollisuuskeittiö esittelee jännittävän sekoituksen vanhaa ja uutta. Eklektisellä keittiömallilla on myös toinen suuri etu: se jättää paljon liikkumavaraa ja voit halutessasi lisätä muita keittiöelementtejä myöhemmin ilman, että ne vaikuttavat kielteisesti yleiseen ulkonäköön. Päinvastoin: uudet seinäkaapit, hyllyt tai keittiötarvikkeet täydentävät tehokkaasti eklektisen keittiön.

Keittiösaari, jossa puinen laskuri moderniin maalaistyyliin, harmaat keittiökaapit ja graniittinen työtaso yhdessä puisten puiden kanssa

Suunnittele saaren keittiö maalaistyyliin

Aiemmin se oli vain lisäys elävään konseptiin, nykyään keittiösaaresta on tullut keittiömallin viestinnän keskipiste. Sellaisena se on korostettava ennen kaikkea visuaalisesti. Yleensä se on suunniteltu kontrastiväriseksi tai valmistettu eri materiaalista. Maalaiskeittiöiden suosittuja materiaaliyhdistelmiä ovat puu työtasolle ja luonnonkivi, kuten marmori tai graniitti työtasolle. Kasettirintamat lisäävät maalaistalon viehätystä. Värien osalta suosittuja väriyhdistelmiä ovat tummanharmaa ja valkoinen, valkoinen ja sininen tai valkoinen ja erilaiset puun vivahteet. Pohjimmiltaan: valkoiset keittiötasot antavat tummanharmaan tai tummansinisen keittiön saaren erottua paremmin. Kierrätyspuusta valmistetut keittiösaaret korostavat myös maalaismaista ulkonäköä ja takaavat kodikkuuden.

Suunnittele moderni keittiö, jossa on keittosaari, jossa on puuliesi ja puimuri

Moderni saaren keittiö

Toisin kuin maalaistalon keittiö ja teollinen keittiö, moderni keittiö näyttää yksinkertaiselta ja tyylikkäältä. Keittiösaari sulautuu harmonisesti minimalistiseen keittiöön, se on valmistettu samoista materiaaleista ja väreistä kuin keittiö. Moderni saarikeittiö on ihanteellinen suurille asuinalueille, koska se näyttää enemmän koristeelliselta huonekalulta kuin toiminnalliselta elementiltä. Kahvattomien kaappiovien ja yksinkertaisten etuosien ansiosta olohuoneen kalusteet tulevat omiin käsiinsä.

Kalusta maalaistyylinen keittiö, jossa on keittiösaari, jossa on puinen laskuri ja kolme ruokailutilaa

Toimiva perhekeittiö

Jos keittiö on erillään olohuoneesta, laskuri voi korvata ruokapöydän kokonaan. Näissä tapauksissa huone on suunniteltava siten, että kulkuväyliä on riittävästi ja kokit pääsevät nopeasti käsiksi kaikkiin laitteisiin. Siksi keittiösaarta käytetään enimmäkseen aamiaisen valmistamiseen, ja siksi se on varustettu vain pesualtaalla, mahdollisesti myös kaappeilla ja laatikoilla, jotka tarjoavat säilytystilaa astioille ja ruokailuvälineille. Perhekeittiö näyttää upealta – se on toimiva, mutta samalla erittäin tyylikäs. Useimmat perhekeittiöt tarjoavat jännittävän sekoituksen modernista maalaistyylistä ja skandinaavisesta viehätyksestä. Värimaailma on yksinkertainen. Perhekeittiössä materiaaleilla on päärooli.

Haluaisitko, että uudessa unelmakeittiössäsi olisi keittosaari, jossa on laskuri, ja etsitkö inspiraatiota? Autamme sinua mielellämme ja näytämme sinulle lisää inspiroivia ideoita alla olevassa kuvagalleriassa.

Perhekeittiö olohuoneessa ruostumattomasta teräksestä

Moderni keittiö kaltevan katon alla ja keittiösaari pienellä laskurilla ilman puusta ja marmorista valmistettuja laitteita

Moderni yhden perheen keittiö, jossa valkoinen työtaso ja siniset kaapit

Skandinaavinen keittiö, jossa on integroitu työtaso ja työtaso valkoisesta Corianista ja viinikaapista

Harmaa keittiösaari graniittitasolla

iso keittiö, jossa pitkä keittiösaari ilman laitteita, pesuallas ja graniittinen työtaso

Moderni syötävä keittiö, jossa on baaritiski

Keittiösaari laskurilla Määritä mitat oikein Vinkkejä ja suunnitteluideoita asuintiloihin

Perhekeittiö saarilla kiiltävillä rintamilla

Toimiva keittiökalusteinen keittiösaari ilman laitteita ja puusta, istuimet kahdelle

Moderni saarikeittiö puisella laskurilla

Moderni maalaiskeittiö valkoisella tasaisella ruoanlaittosaarella ilman laitteita, integroitu laskuri ja marmorinen työtaso

Valkoinen keittiö, jossa matta keittiökaapit ja puiset baarituolit

Moderni keittiö, jossa on saari, jossa on integroitu laskuri ja baarituolit

Valkoinen ja harmaa keittiö, jonka yhteydessä on ruokailutila

Keittiösaari, jossa on laskuri, suunnittele tilaa säästävä moderni maalaiskeittiö ja suunnittele ruokailutila

Moderni niemimaan keittiö, jossa takka

Keittiö, jossa on takka ja ruokailutila suunnitteluideoita sisustukseen valkoisissa ja harmaissa ja messinkisissä ovenkahvoissa ja vintage -riippuvalaisimissa

Syötävä keittiö harmaalla, jossa on kierrätyspuusta valmistettu laskuri

Moderni kiiltävä keittiö, jossa on keittiösaari, jossa on kierrätyspuusta valmistettu Threse ja musta pesuallas sekä työtaso luonnonkiveä

Kalusta keittiö ranskalaiseen maalaistyyliin

Keittiösaari laskurilla Maalaistalossa oleva pesuallas ja astianpesukone ruoanlaittosaarella integroi maalaistyylisen keittiön, jossa on valkoiset kaapit ja harmaa keittiösaari, jossa on kaksi paikkaa

Maalaistyylinen keittiö, jossa on vintage -baarituoleja

Suunnittele maalaistyylinen keittiösaari, jossa on puinen työtaso ja liesi sekä säilytystilaa

Perhekeittiö lasipalkilla 

Keittiön saari, jossa on lasinen Therese -baari. Laskuri ilman laitteita. Vinkkejä keittiön suunnitteluun, jossa on kaakeloidut peilit ja mustat puiset kaapit ja ruokailutila

Keittiön saari, jossa on integroitu puinen laskuri

Keittiösaari, jossa on puinen laskuri ja baarituolit modernissa maalaistyylissä, harmaat kaapit ja valkoinen marmorinen työtaso

Moderni keittiösaari, jossa liesi, pesuallas ja ruokailutila

moderni valkoinen keittiö puusaarella, jossa on liesi ja pesuallas sekä aamiaisbaari ja ruokailutila

Puristinen keittiö-cum-olohuone, jossa on integroitu laskuri 

Moderni valkoinen keittiö, jossa on integroitu laskuri ja istuimet kahdelle

Keittiösaari, jossa puinen laskuri ja luonnonkivinen työtaso

Moderni musta ja valkoinen keittiö, jossa on keittiösaari laskurilla, mittaa oikein

Moderni niemimaan keittiö, jossa on integroitu laskuri

Moderni skandinaavinen keittiö ja keittiösaari ilman laitteita, tummansinisellä ja valkoisella laskurilla

Vaaleanharmaa niemimaan keittiö ja ruokailutila tammea

Skandinaavinen keittiö harmaalla, tammikeittiö, ruokailutila ja pronssia

Valkoinen skandinaavinen keittiö saari ilman laitteita 

Skandinaavinen keittiö, keittiösaari, integroitu laskuri ja valkoiset perusyksiköt

Previous Post
45 ideaa ruokasalin suunnitteluun korkeimpien suunnittelustandardien mukaisesti
Next Post
Tee parta Halloween- ja Mardi Gras -asuille – 5 ideaa eri materiaaleista