15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Koristele maljakot ja vaihda koti

maljakot -koristele-keraamiset-pionit-vaaleanpunainen-oranssi

Maljakot sopivat ihanasti sisustamaan kotisi tyylikkäästi ja monipuolisesti – jokaisella neljällä vuodenaikalla ja erityisesti tietysti jouluna. Täältä löydät inspiraatiota ja saat kaiken mitä sinun tarvitsee tietää maljakoista.

Suuri valikoima maljakoita

maljakot -koristele-pioni-kevät-ruusu-lasimaljakko

Ihmiset ovat käyttäneet maljakoita tuhansia vuosia. Muinaisina aikoina ne olivat tietysti enemmän kuin vain koriste -esine. Silloinkin niitä käytettiin tekemään kodistasi houkuttelevampi, mutta maljakolla oli ensisijaisesti erittäin käytännöllinen tarkoitus. Ne olivat säilytysastiat par excellence, verrattavissa nykyisiin säilytysastioihimme.

Millaisia ​​maljakoita on olemassa??

maljakoita -koristele-art nouveau-antiikki-lasi-koriste-kultaa

Koska Kreikkalais-roomalaiset amforat Historian aikana on syntynyt hyvin erilaisia ​​maljakoita. Tämä monimuotoisuus näkyy edelleen nykyään eri muodoissaan. Keskeinen erottava piirre on tietysti vähemmän maljakon muoto ja koko, vaan materiaali, josta se on tehty. Tunnetuimpia ja yleisimpiä ovat varmasti lasi- ja posliinimaljaat tai keraamiset maljakot. Niitä käytetään tyypillisesti laajalti kukka -maljakoina. Puusta tai metallista valmistetut maljakot ovat hieman harvinaisempia kotitalouksissa. Ne ovat silloin enimmäkseen puhtaita koriste -elementtejä, joiden tarkoituksena on luoda visuaalisia aksentteja asuntoon. Kiinalaiset maljakot tai jopa historialliset tai antiikkiset maljakot, joita himoitaan keräilyesineiksi, ovat myös erikoisuus. Art nouveau -maljakot ovat myös erittäin suosittuja keräilijöiden keskuudessa. Näitä taiteellisesti sisustettuja koriste -esineitä ei löydy vain antiikkiliikkeistä, vaan verkkokaupoista löytyy myös laaja valikoima Art Nouveau -maljakot. 1800- ja 1900 -luvun tyyliin suunnitellut astiat ovat upea lisä mihin tahansa huoneeseen.

Millä maljakoilla voi täyttää??

maljakot -koristele-mustat-tyylikkäät-tummat-järjestä-kukat

Maljakko ei voi olla vain täynnä vettä ja kukkia. Suunnittelusta riippuen voit myös päivittää ne monilla muilla asioilla ja antaa heille lisää viehätystä. Ennen kaikkea kauniit läpinäkyvät lasimaljakset voidaan täyttää monipuolisesti ja vuodenaikojen mukaan.

kevät Kukat, etenkin tulppaanit, tietysti kevään kaltaiset symbolit, kuten pienet puupuput tai erikokoiset munat, eri ruohot
kesä Auringonkukkia, kesäelementtejä, kuten hienoa hiekkaa, joka muistuttaa rantaa, pieniä sateenvarjoja ja tyylikkäitä matkamuistoja
syksy Oksat, kuivatut lehdet eri väreissä, kuivatut hedelmät, vehnänvarret, jotka muistuttavat sadonkorjuuaikaa
talvi- Kuusi oksat, männynkävyt, puuvilla, jota voidaan helposti käyttää lumen simulointiin

Miten maljakko voidaan sisustaa jouluksi??

maljakot-koristelu-joulu-adventti-kartiot-pöytä-koristelu-juhla

Lasimaljakolla voit helposti luoda tunnelmallisen ja juhlallisen joulukoristeen. Täytä maljakko yksinkertaisesti esimerkiksi erikokoisilla ja -värisillä joulupalloilla. Olkitähdet yhdessä puuvillan kanssa lumen korvikkeena ovat myös upeita. Tai voit täyttää ne pähkinöillä, etenkin saksanpähkinöillä, kuivattuilla appelsiiniviipaleilla ja joulumausteilla, kuten tähtianiksella tai kanelitangolla. Maljakot, jotka eivät ole läpinäkyviä, ovat ihanteellisia kuusen oksien pitämiseen, jotka voidaan sitten koristaa samalla tavalla kuin joulukuusi. Viime kädessä voit sen koosta riippuen käyttää myös tällaista maljakkoa joulutähden majoittamiseen – tässä kasvi on tarkoitettu – ja piilottaa enimmäkseen houkuttelevan ruukun.

Miten ja missä on paras paikka maljakoiden sijoittamiseen?

maljakot-sisustus-moderni-lasi-keraaminen-valkoinen-elävä tyyli

Valitettavasti tähän ei ole yksiselitteistä vastausta. Oikean paikan valinta riippuu luonnollisesti toisaalta maljakon koosta ja toisaalta tietysti kodin luonteesta ja sisustuksesta. Nyrkkisääntönä on kuitenkin, että sinun on aina asetettava maljakko paikkaan, jossa se on epätodennäköisimmin kaatunut vahingossa. Koristeellisten maljakoiden tulisi tietysti myös olla selvästi näkyvissä ja mahdollisuuksien mukaan valossa.

Mistä löydät itsellesi sopivat maljakot?

maljakko-koriste-lasi-läpinäkyvä-pullo-koriste

Sekä kiinteä vähittäiskauppa että verkkokauppa tarjoavat laajan valikoiman maljakoita. Erityisesti taloustavarat, erikoiskoristekaupat ja huonekaluliikkeet sopivat täydellisesti maljakko -ostoksille. Lyhyesti sanottuna: kaikkialla, missä on kodin lisävarusteita, voit varmasti löytää etsimäsi sekä paikallisesti että verkossa, ja pienellä kärsivällisyydellä löydät myös unelmamaljakkisi.

Kuvalähteet: CC0 Public Domain

Previous Post
Moderni kylpyhuone – suunnitteluideoita ja vinkkejä
Next Post
Joulupallojen tekeminen lasten kanssa – 13 jännittävää ideaa ja ohjeet